Menu

Bieden vanaf prijs

Bieden vanaf prijs

Bieden vanaf prijs

Een bieden vanaf prijs is bijna hetzelfde als per opbod een huis kopen en altijd op inschrijving. Lees hier alles hoe u toch een huis kan kopen middels bieden vanaf in 2023. U weet niet wat u moet bieden en u heeft geen € 40.000,- eigen geld? Al 3 keer er naast gezeten? Met beperkte eigen middelen kan u toch kopen door te bieden zonder voorbehoud van financiering. U loopt geen risico door ons zekerheidscertificaat.

Hoeveel kan ik op die woning bieden ZONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING & ZONDER RISICO en past de hypotheek op het inkomen?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kopen met bieden vanaf prijs?

Ik ben een starter

Per opbod huis kopen

Per opbod huis kopen

U heeft een huis gezien met een bieden vanaf prijs van € 300.000,- en u heeft slechts € 30.000,- spaargeld.  U moet schriftelijk een bod uitbrengen binnen 3 dagen. De vorige keren had u waarschijnlijk ook al te weinig geboden. De meeste kopers nemen contact met ons op als de woning 1 keer of 2 keer aan hun neus voorbij gaat.

Alles weten over bieden vanaf

U moet eerst weten:

  • hoeveel u kan lenen conform werkgeversverklaring
  • wat er in de bkr staat
  • de waarde van uw droomhuis
  • aanwezige spaargeld
  • voorspelling woningprijzen in de regio

Stel dat u op inkomen € 400.000,- kan lenen voor hypotheek. Als u een bod doet dan krijgt u doorgaans niet meer hypotheek dan de vraagprijs van de woning. Alle kosten en wat u hoger bied per opbod moet u zelf betalen. Die € 30.000,- spaargeld schiet dan niet op omdat u al een slordige € 10.000,- kwijt bent aan alleen al de kosten koper.

Tegenbod kan niet in 2021

U krijgt maar 1 kans met een bieden vanaf prijs strategie. U zal direct de juiste prijs moeten bieden omdat u geen tegenbod mag doen. Door de vele belangstelling krijgen huizenkopers via het bieden vanaf systeem 1 kans om te kopen. Hoogste bieder wint als ook gunstige ontbindende voorwaarden zijn meegegeven. Dus in 1 keer goed doen en geen tegenvoorstel mogelijk.

Gaat een makelaar u bellen naar aanleiding van een schriftelijk bod door u gedaan? Meestal wil hij dan meer maar zijn er geen betere bieders. LexWonen helpt, ontzorgt en weet alles over bieden vanaf prijs. Weet wel dat u méér betaald dan dat de woning waard is, besef dit wel.

Oplossing bieden vanaf prijs 2022 per mail

Ik wil niet nog eens dat een huis mijn neus voorbij gaat

LexWonen kijkt altijd naar de indicatie van de marktwaarde. Als een huis met een bieden vanaf prijs te koop staat voor € 300.000,- en de taxatiewaarde blijkt achteraf  € 30.000,- hoger te liggen dan kan u zo al € 30.000,- hoger bieden. U krijgt via ons achteraf een hogere hypotheek als blijkt dat taxatie hoger is.

Dit betekent dat u nog € 30.000 eigen geld over heeft om nog hoger per opbod te bieden. Let op € 10.000,- heeft u nodig voor de kosten koper dus u houd nog € 20.000,- over voor opbod. U kan dus totaal per mail door het bieden vanaf systeem € 350.000,- bieden. U betaald zelf dus € 20.000,- eigen geld voor hoger bod en € 30.000,- financiert u mee in de hypotheek.

Waarom kan dat niet via uw eigen bank of adviseur? Alleen via Lexwonen kan u achteraf als de hypotheek akkoord is nog een hogere hypotheek krijgen als de taxatiewaarde hoger blijkt te zijn. Bij uw eigen bank zou u een compleet nieuwe aanvraag moeten doen en zelfs een nieuwe koopakte aanleveren. U weet vooraf niet exact de taxatie, wel een indicatie en daar kunnen en mogen wij achteraf de boel mee recht trekken. Het is het verhaal van Loan to Value (ltv) en (Loan to Income (Lti).

Loan to Income en Loan to Value 

Loan to Income en Loan to Value betekent :

  • Uw maximale hypotheek wordt berekent op basis van uw inkomen maar de lening mag nooit hoger zijn dan de taxatiewaarde van uw aan te kopen huis

Deze wet uit 2018 maken wij dankbaar gebruik van. Je maakt dus nu dankbaar gebruik van de hogere taxatiewaarde dan de vraagprijs. Deze hogere waarde mag u meefinancieren in de hypotheek als de bank het toestaat.  Bieden vanaf prijs gaat dus makkelijker omdat je al begint met € 10.000,- tot wel € 70.000 hogere taxatiewaarde wat u zo al in de hypotheek mag stoppen bij de juiste bank. Dus overbieden op een huis.

Dankbaar gebruik maken van een wet achteraf nadat de bindende offerte is uitgebracht. Dus eerst aanvragen conform afspraak met makelaar (ontbindende voorwaarden). Nadat de hypotheek akkoord is dus de hypotheek gaan verhogen conform LTI & LTV. Dit kan alleen via Lexwonen erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Per opbod huis kopen door bieden vanaf prijs juist te interpreteren zorgt er voor dat u toch een huis kan kopen.

Bieden vanaf slim aanpakken

Slim hoger bod meefinancieren

Slim hoger bod meefinancieren

Als wij dus slim, snel en optimaal onderhandelen heeft u veel meer kans met bieden vanaf. De verkoper krijgt zijn hogere bod van € 50.000,-. U betaald zelf dus € 20.000,- en die andere € 30.000 financiert u mee in de hypotheek. Dit kan omdat :

  1. U op inkomen € 400.000 kan lenen en daar blijft u onder
  2. De taxatiewaarde is € 30.000,- hoger dan de vraagprijs

U begrijpt dat elke situatie anders is. Bieden vanaf prijs door per opbod schriftelijk te bieden bied u ook kansen als u de kennis maar heeft. LexWonen “master” aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur helpt al jaren klanten met het bieden per opbod. Uiteraard heeft u wel eigen geld nodig als starter maar zijn er volop mogelijkheden door meefinancieren van hoger bod per opbod.

Ik ben een huurder

Huur jij op dit moment een woning? Steeds vaker verkoopt de woningstichting de huurwoning aan de huidige huurder. Je eigen huurwoning kopen gebeurd regelmatig.

Ik ben een doorstromer

Bent u doorstromer dan heeft u waarschijnlijk overwaarde. Stel u ziet een huis staan met een bieden vanaf prijs van € 500.000,- en u moet dus per mail opbieden tegen 30 kopers. Stel u heeft € 100.000,- overwaarde? U kan dan bijvoorbeeld door € 50.000,- hoger te bieden een bod doen. Verder is het voor u van belang dat u die andere € 50.000,- gebruikt voor een lager voorbehoud van financiering. U zegt dus per mail, voorbehoud van financiering € 450.000,-.

Verkoper ziet dus dat u een lagere hypotheek aanvraagt dan de vraagprijs en u bied € 50.000,- hoger per opbod. Let op! Ga niet te werk zoals 95% van de Nederlanders het doet door uitsluitend te zeggen : onder voorbehoud van financiering. Kansloos als u op deze wijze het bieden vanaf prijs hanteert. Vertel de verkoper exact onder voorbehoud van financiering van € 450.000,- in dit geval.

U bent duidelijker, beter gemotiveerd en u heeft getoond dat u inzicht heeft in de woningwaarde van zowel aan te kopen huis als uw oude woning. Bij verkopend makelaar staat u met 3-0 voor.

Lexwonen helpt u per opbod huis te kopen

Bereken hier hoe het zit met uw droomhuis, LexWonen helpt u op basis van no cure no pay met een bieden vanaf prijs 2022.

Hoe kan ik als starter door bieden vanaf prijs of bieden op inschrijving toch een huis kopen?

U moet vooraf de taxatiewaarde weten want dat is echt uw maximale hypotheek. Meestal is deze taxatiewaarde tegenwoordig hoger dan de vraagprijs. Op deze wijze kan uw bod hoger worden op inschrijving. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de vraagprijs mag u zelfs achteraf meefinancieren in hypotheek via LexWonen.

Hoe hoger bod via inschrijving meefinancieren in hypotheek?

Via Lexwonen kan u achteraf, als taxatie geweest is alsnog een hogere hypotheek krijgen bij de juiste bank. Dit bespaart u eigen geld. U kan vooraf het juiste bod uitbrengen middels bieden op inschrijving. Meefinancieren van hogere bieden vanaf koopsom kan door juiste taxatie.

Ik heb overwaarde op mijn huidige woning, hoe kan ik het beste een bod uitbrengen per inschrijving?

Stel dat u € 100.000,- overwaarde heeft. Geef duidelijk door middels bieden op inschrijving hoe u gaat bieden. Dus bijvoorbeeld € 50.000,- gebruiken voor een hoger bod en € 50.000,- gebruiken voor het verlagen van de hypotheek. Geef duidelijkheid over uw bod. Hoe minder u hoeft te financieren hoe liever de makelaar het heeft.

Ik heb een huis gezien hoe nu verder met bieden vanaf prijs?

Vul hierboven het formulier in en bereken hoeveel u per inschrijving kan bieden. Zowel een indicatie taxatiewaarde als bieden vanaf prijs wordt voor u berekent.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button