Menu

Desktop taxatie of taxatierapport

Een desktop taxatie of taxatierapport

Een desktop taxatie of taxatierapport

Een Calcasa desktop taxatie is een modelmatige waardebepaling die achter het bureau van de taxateur gemaakt wordt. De taxateur gaat dus niet langs de woning om deze fysiek te keuren. Met een desktoptaxatie wordt er gebruikt gemaakt van o.a. het kadaster. Omdat bij een desktop taxatie de taxateur niet langs de woning gaat kan je 90% van de getaxeerde desktopwaarde aan hypotheek krijgen. Met een regulier gevalideerd taxatierapport kan u 100% van de taxatiewaarde financieren. Laat het kiezen uit een Desktop taxatie of taxatierapport over aan Lexwonen.

Wanneer is een Calcasa Desktop Taxatie mogelijk?

U kan meestal met een desktop taxatie weg komen als u:

  1. een woning koopt en u heeft eigen geld zodat u niet de hele koopsom hoeft te financieren
  2. overwaarde heeft op de oude woning en deze weer inbrengt in de nieuwe woning
  3. een huis koopt voor minder dan € 1.000.000,-
  4. een verbouwing doet en er voldoende overwaarde is.

Kennis van woningprijzen is belangrijk als u een woning koopt. Ook de kennis van woningwaarde is belangrijk. Is de woningwaarde namelijk lager dan gedacht is er meer eigen geld nodig. En sinds 2023 heeft u al veel spaargeld nodig omdat u moet overbieden. Via lexwonen.nl is het al vaak mogelijk om een gedeelte van het overbieden mee te financieren in de hypotheek. Dit doen wij door een desktoptaxatie te vergelijken met de taxatiewaarde van een taxateur.

Wat kost een desktop taxatie van Calcasa?

Een modelmatige desktoptaxatie kost ongeveer € 95,-.  Een gewoon taxatierapport kost ongeveer € 750,- tot € 800,-. Via Lexwonen een woning kopen en financieren betekent dat u altijd goedkoop uit bent.

Kan ik een desktop taxatie gebruiken voor alle banken?

Ga naar de app van desktoptaxaties en kies de juiste bank. Het is dus belangrijk dat u weet bij welke geldverstrekker u de hypotheek onder gaat brengen.

Voorbeeld van Calcasa desktop taxatie

Calcasa desktop taxatie

Calcasa desktop taxatie

Niels uit Utrecht kocht samen met Lexwonen een woning in Vleuten. Omdat Joost € 90.000,- eigen geld heeft hebben wij een desktop taxatie laten maken. De vraagprijs bedroeg € 275.000,- en Niels kon € 250.000,- aan hypotheek krijgen gezien zijn inkomen. Zijn bod van € 290.000,- werd geaccepteerd. U ziet hier boven bij koopsom ook het bedrag staan van € 290.000,- waar de woning voor is aangekocht.

De desktop taxatiewaarde van de woning staat op € 331.000,-. Let op! Dit betekent dat u nooit meer hypotheek kan aanvragen dan 90% van € 331.000,-, dus € 297.900,-. Aangezien Joost slechts € 290.000,- geboden en gekocht heeft past zijn hypotheek op basis van de desktop taxatie van Calcasa bij de ING bank.

Bij een hypotheekberekening zijn altijd twee zaken belangrijk. Niet alleen de taxatiewaarde maar ook het inkomen. Omdat Niels slechts € 250.000,- kon lenen gezien zijn inkomen heeft hij € 40.000,- eigen geld nodig.

Wanneer lukt desktop taxatie niet

Soms lukt het niet om een Calcasa desktop taxatie te gebruiken. Het systeem geeft dit aan. Het kan zijn dat er te weinig bekend is over de woning of van soortgelijke woningen in de regio. In dit geval betaald u ook niet die € 95,- aan kosten.

Desktop taxatie niet gebruiken bij te weinig eigen geld

Heeft u te weinig eigen geld en past alles precies? Laat dan een gewoon taxatierapport maken. Stel namelijk dat de desktop taxatie van Calcasa uw koopsom als taxatie opgeeft dan is er een probleem. U mag namelijk 90% van de desktopwaarde financieren. U heeft dus nog meer eigen geld nodig terwijl u dat niet heeft. Bespaar duizenden euro’s met het kopen en financieren van een woning via Lexwonen. Hij weet de weg en is gewoon 7 dagen per week bereikbaar van 04.15 uur tot 21.15 uur.  Bel gerust o6-83944458 ☎️.

Waar houd desktop taxatie geen rekening mee

Een Calcasa taxatierapport houd geen rekening met de toestand van de woning. Men gaat uit van een vergelijkbare waarde van gelijkwaardige woningen uit de regio. Als een taxateur schade ziet in een woning die het woongenot aanzienlijk verminderd en waardoor eventueel vervolgschade mogelijk is dan zal hij hier een notitie van maken in het taxatierapport onder het kopje “Bijzonderheden waargenomen”. Als de bank dat ziet dan zal er verplicht een bouwkundige keuring moeten komen. Het eventuele schadebedrag zal u zelf moeten laten zien dat u dat op de bankrekening heeft staan.

Bent u zelf handig en heeft u kennis van zaken of heeft u een bouwkundige keuring gedaan? Het kiezen van een Desktop taxatie of taxatierapport is dan makkelijker. Neem de goedkoopste oplossing, een Calcasa desktop taxatie. Overleg nog veel meer slimme zaken met Lexwonen, uw aankoopmakelaar verkoopmakelaar en hypotheekadviseur.

Tot slot

Een taxatierapport zegt niets over de bouwkundige staat van de woning. Wilt u weten hoe de woning bouwtechnisch is dan heeft u een bouwkundige keuring nodig.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button