Menu

Dramatische tijd startende woningzoekers

Dramatische tijd startende woningzoekers

Dramatische tijd startende woningzoekers

Ben jij een startende huizenzoeker? Het is een drama om in deze tijd een huis te kopen. Wij leggen jou precies uit wat er aan de hand is inclusief een mogelijke oplossing. Lees hier meer over de slechte situatie voor woningzoekende starters en doorstromers. Bereken eens wat er bij jou mogelijk is en lees dan verder.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom drama voor starters

Door de volgende omstandigheden is het dramatisch om een huis te kopen.

  1. Starters hebben te weinig eigen geld om te overbieden
  2. Er wordt te weinig gebouwd waardoor er geen doorstroming kan plaatsvinden
  3. Honderden belangstellenden voor 1 woning drijft de prijs op

Omdat je nooit méér mag lenen dan de taxatiewaarde heb je veel geld nodig omdat je heel hoog moet bieden. Als een huis een vraagprijs heeft van € 500.000,- en de taxatiewaarde bedraagt € 475.000,- en jij doet een bod van € 550.000,- dan heb je € 100.000,- eigen geld nodig. Dit gaat allemaal via een bieden vanaf prijs.

Veel geld nodig als starters op de huizenmarkt

Veel geld nodig als starters op de huizenmarkt

Je krijgt dramatisch minder hypotheek dan je bod en dat komt omdat taxatiewaarde leidend is. Vooraf alles weten van een huis voorkomt dramatisch verloop van het hypotheekproces. Als je vooraf niet alles weet heb je een vracht eigen geld nodig. Natuurlijk krijg je een afwijzing van de bank als de hypotheek niet door gaat maar je zit gelijk met een paar duizend euro aan kosten die wel betaald moeten worden.

Ook doorstromers hebben last van slechte woningmarkt

Doorstromers zijn mensen die al een huis hebben maar willen doorstromen naar een ander huis. Het voordeel is dat je in je bestande woning overwaarde hebt opgebouwd. Deze overwaarde kan je gebruiken om hoger te bieden op een huis.  Het is de vraag of je er veel mee opschiet. Vaak kan je een zelfde soort woning kopen die niet groter is.

Het moet de combinatie zijn van een hoger inkomen en overwaarde op je huidige woning. Voordat je gaat bieden altijd weten wat de waarde va de oude en nieuwe woning is. Lexwonen kan dit zeer snel weten door de juiste samenwerking met 82 taxateurs in het land.

Alleen een makelaar of hypotheekadviseur is niet voldoende

Laat jij dus alleen je hypotheek berekenen bij een adviseur, de bank of online? Je weet nog niet de helft wat er nodig is. Kennis van marktwaarde en hypotheken alsmede een bank waar je achteraf een hogere hypotheek kan krijgen als blijkt dat taxatie hoger is dan verwacht is belangrijk. Op deze wijze voorkom je een drama tijdens het hypotheekproces en aankooptraject.

Hypotheek in Veenendaal gaat anders dan hypotheken in Utrecht.

Woningzoekers laat Lexwonen werken

Op basis van no cure no pay helpen wij landelijk met bieden, jouw hypotheek en aankooptraject. Voorkom zo dramatische taferelen tijdens de aankoop van jouw woning en de hypotheek. Lukt het jou niet om een huis te kopen? Kijk ook een op de homepagina van Lexwonen over speciale hypotheken met 3 of 4 personen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button