Menu

Eerst huis kopen en daarna oude woning verkopen

Eerst huis kopen en daarna oude woning verkopen

Eerst huis kopen en daarna oude woning verkopen

Moet ik nu eerst mijn oude woning verkopen en dan naar nieuwe woning gaan kijken in 2021? Ga altijd eerst een huis kopen en daarna pas uw oude woning verkopen. Werkt u andersom dan is de kans op een kater groot.

Waarom eerst huis kopen en daarna oude woning verkopen?

Omdat de vraag naar huizen groter is dan het aanbod adviseren wij dringend om eerst een andere woning aan te kopen. Uw oude woning is binnen een week verkocht. Mijn ervaring is binnen 8 uur en 3 wekdagen oude huis verkocht. Uiteraard moet uw oude woning functioneel zijn. Achterstallig onderhoud en een slecht energielabel zijn niet van invloed op de vraagprijs van uw oude woning in 2021.

Omdat het aanbod nihil is moet u altijd eerst een huis kopen. Doet u dat niet en uw oude woning (huidige woning) is verkocht dan heeft u geen dak meer boven uw hoofd. Het kopen van een woning onder voorbehoud van verkoop eigen woning kan u vergeten. Er is geen makelaar die dit soort zaken accepteert. Eigenlijk hoeft u hier ook niet bang voor te zijn.

U moet de woning te koop zetten met een bieden vanaf prijs. Kopers zullen moeten overbieden op uw te koop staande huis. Doet u dat niet dan gaat u zich zelf vreselijk veel tekort doen. U moet zelf namelijk wel 15% tot  35% hoger bieden op een woning die te koop staat.

Hoe bieden en hoeveel bieden op een huis zodat ik eigenaar wordt!

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt eerst kopen en daarna verkopen?

Strategie: eerst goed inventariseren.

  1. Hoeveel kan ik lenen
  2. Wat staat er in de bkr
  3. Wat is de taxatiewaarde oude en nieuwe woning
  4. Overbruggingshypotheek berekenen
  5. Wil ik ook verbouwen in nieuwe woning
  6. Bouwkundige staat huis

Als alle bovenstaande gegevens bekend zijn dan gaan we eerst een woning kopen en daarna uw oude huis verkopen. U krijgt dan een tijdelijke overbruggingshypotheek op oude woning omdat deze nog niet verkocht is. Als de woning verkocht is dan lost u met de overwaarde eerst uw overbruggingshypotheek in. Wat er overblijft omdat u méér heeft ontvangen dan u dacht, daar verlaagt u de hypotheek mee.

Gaat huis niet door dan blijft u in oude woning

Stel nu dat uw nieuwe huis niet door gaat? U blijft dan lekker zitten in de oude woning. Op dit moment staan huizen tot € 650.000,- niet langer te koop dan 7 dagen gemiddeld. Lexwonen helpt met onderhandelingen en regelt hypotheek, notaris en bouwkundige keuring. Uiteraard helpen wij u met de koopakte van oude en nieuwe huis. Dus altijd eerst een huis kopen en daarna oude woning verkopen!

Eerst bouwkundige keuring dan koopakte tekenen

Eerst bouwkundige keuring dan kopen

Eerst bouwkundige keuring dan kopen

Deze strategie gaan wij u uitleggen hier aan tafel of per telefoon. Lexwonen heeft een uitgekiende strategie voor aankoop en verkoop huis. De juiste mensen op de juiste plek zodat eerst aankopen en dan verkopen slaagt. Bereken vrijblijvend hoe het zit met uw te koop staand huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button