Menu

Eerste huis kopen

Eerste huis kopen betekent veel werk en kennis van de huizenmarkt. Eigen geld probleem, net een nieuwe baan of met familie een huis kopen? Maak snel eerst de hypotheekberekening en lees dan verder.

Bereken hypotheek

  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Eerste eigen huis kopen

Uw eerste woning kopen is natuurlijk geweldig maar u moet wel op de hoogte zijn van:

  • Wat is mijn maximale hypotheek na aftrek BKR
  • Hoe hoog worden mijn maandlasten
  • Wat is de waarde van de woning
  • Hoeveel eigen geld heb ik nodig
  • Hoe is de bouwkundige staat van de woning
  • Welke bank heeft de laagste maandlast

U kan geen maximale hypotheek berekenen zonder de BKR te hebben geraadpleegd. Laat u zich niet verassen. Vraag ons over hypotheek en de BKR.

Eerste woning kopen en goedkoopste maandlast

Koopt u uw eerste huis dan wilt u uiteraard de laagste maandlasten. Natuurlijk kan u dit regelen maar laat een droomhuis geen nachtmerrie worden. Laat uw eerste huis altijd bouwkundig keuren. Zorg dat lage hypotheeklasten niet onder druk komen te staan door noodzakelijke verbouwingen waarvan u niet op de hoogte was. Ken de woning, een bouwkundige keuring zal ongeveer € 250,- kosten.

Wat is de waarde van het huis

De waarde van het huis is van belang om uw eigen geld te bepalen wat u nodig heeft voor de hypotheek. Voorbeeld: Stel dat uw maximale hypotheek € 300.000,- bedraagt i.v.m. uw inkomen. Het is niet gezegd dat u dat dan ook krijgt. De maximale hypotheek voor uw eerste huis bedraagt maximaal de waarde van de woning. Restant zelf inbrengen. Er zijn mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld.

Eerste huis kopen met ouders of kennissen

Stel dat u uw eerste huis niet kan kopen door te weinig inkomen? Lex Wonen regelt ook:

Lex Wonen voor lage hypotheeklasten en aankoop huis

Wilt u alles onder één dak? Lex Wonen regelt vanaf de aankoop tot bij de notaris. Wij zorgen er voor dat u wordt ontzorgt. Kijk gerust op de homepage van Lex Wonen welke specialistische hypotheken wij regelen. Het kopen van uw eerste huis moet een feest zijn.