Menu

Eerste huis kopen

Eerste huis kopen? Lees onze hypotheekmogelijkheden zodat u meer kan lenen voor de eerste hypotheek.

Bereken hypotheek

  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Mogelijkheden om eerste eigen huis te kopen

Omdat de huizenprijzen hoog zijn is het lastig om alleen een hypotheek te verkrijgen. Zelfs met twee personen is het vaak lastig.  Lees hieronder naar de mogelijkheden om toch te kunnen kopen.

Alleen eerste huis kopen

Koopt u alleen uw eerste woning kijk dan eens rond voor een starterslening. Veel gemeentes doen hier aan mee. Lex Wonen kan voor u een starterslening regelen. Door de hoge woningprijzen is het lastig om alleen te kopen.

Broer zus Hypotheek

Koopt u een huis met broer of zus dan is dat mogelijk. Het is belangrijk dat voordat u überhaupt naar een woning gaat kijken advies vraagt via Lex Wonen en de Notaris. I.v.m. successie en erfrecht is de notaris het belangrijkste onderdeel.

Samen met ouders eerste huis kopen

Als het voor iedereen de eerste eigen woning is dan is kopen met ouders de uitkomst. Royaal wonen door veel meer inkomen. Verplicht om met allen onder een dak te wonen.

Eerste huis kopen met vrienden

Zijn jullie een vriendengroep van 2,3 of 4 personen? Alleen kopen is lastig? Samen met vrienden je eerste woning kopen kan. Allen 1 hypotheek en allen ingeschreven op hetzelfde adres.

Geen eigen geld voor de hypotheek?

Huis kopen maar geen eigen geld voor de hypotheek?  Er zijn mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld.

Lex Wonen help t u kopen zodat eigen geld minder nodig is.

Altijd bouwkundig keuren

Voor alle groepen geld het volgende, laat uw droomhuis altijd bouwkundig keuren. Weet welke kosten u op korte en langer termijn heeft.

Verschil Taxatierapport en bouwkundige keuring

Veel klanten weten niet het verschil tussen een taxatierapport en een bouwkundige keuring. Een taxatierapport geeft een waarde weer van de woning. Deze waarde zegt niets over het noodzakelijke onderhoud op korte of langere termijn. Een taxatierapport zegt ook niets over de kosten van reparaties.

Dit is even globaal de uitleg over verschil taxatie en bouwkundige keuring.

Lex Wonen voor lage hypotheeklasten en aankoop huis

Wilt u alles onder één dak? Lex Wonen regelt vanaf de aankoop tot bij de notaris. Wij zorgen er voor dat u wordt ontzorgt. Kijk gerust op de homepage van Lex Wonen.

Update 13 juli 2019