Menu

Extra hypotheek voor verbouwing

Een verbouwingshypotheek is een extra hypotheek voor verbouwing. Jij wil verbouwen en graag blijven wonen.

Huidige woning bevalt je goed alleen je mist extra ruimte en extra betaalbaar comfort. Een pre is dat je minimaal 3 jaar in je huidige woning woont.

Goedkoop verbouwen door super lage hypotheekrente en alle kosten meefinancieren in hypotheek. Verbouwen zonder eigen geld.  Dit lukt meestal door jouw eigen waarde opbouw die jij hebt gerealiseerd in je huidige woning.

 
Extra hypotheek voor verbouwing

Extra hypotheek voor verbouwing

 

Aanbouw, verbouw en een nieuwe keuken en badkamer zodat gehele woning weer naar jouw zin is. Vanaf juli 2021 staat er bijna geen huis meer te koop. Overbieden huis en verschrikkelijk veel geld in nieuwe woning stoppen is geld verslinden.

Waarom zou jij de shit van een ander kopen en mega veel eigen geld in verbouwingen stoppen en wellicht verborgen gebreken oplossen? Dus wellicht nog onkosten waar je niet op hebt gerekend. Jij kent je eigen huis omdat je er al jaren woont. Maak gebruik van je eigen verdiende overwaarde, daar heb je zelf niets voor hoeven te doen.

Weet je dat je tegenwoordig goedkoop kan verbouwen door de lage hypotheekrente en omdat jij zelf ook mega overwaarde hebt? Verbouwen middels een verbouwingshypotheek met uitgekiende mogelijkheden. Bereken eens voor hoeveel geld jullie kunnen verbouwen en wat de extra maandlasten worden. Meestal kan dat zonder dat jullie eigen geld kwijt zijn.

Bereken GRATIS voor hoeveel geld u een verbouwingshypotheek kan krijgen inclusief extra maandlasten.

 • Hidden
 • Bereken online uw maximale hypotheek.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maximale extra hypotheek voor verbouwing?

Hypotheken mogen woningwaarde niet overstijgen

Hypotheken mogen woningwaarde niet overstijgen

Verbouwingshypotheek om te verbouwen gaat als volgt.  Jullie extra hypotheek voor verbouwing inclusief de oude hypotheken mogen de woningwaarde niet overstijgen. Zo dat is er uit, nu met een voorbeeld om transparant en zuiver te maken.

Huidige woning gekocht 3,5 jaar geleden voor € 350.000,-. Huidige hypotheek € 330.000,-. De waarde van jouw woning op dit moment € 430.000,-. Jullie willen een uitbouw en nieuwe keuken, totale verbouwingskosten € 75.000,-.

Overwaarde € 100.000,- en verbouwen

Bouwdepot nieuwe keuken

Bouwdepot nieuwe keuken

Let op, nu even lastig te begrijpen. De waarde van jouw woning bedraagt in dit voorbeeld € 430.000,-.  Als jullie daadwerkelijk de uitbouw en de keuken  voor € 75.000,- willen verbouwen dan wordt je huidige woning 70% van de verbouwingskosten meer waard. Extra hypotheek voor verbouwing is een positieve investering.

Dat betekend dat de huidige woning € 75.000 X 70% = € 52.500,- meer waard wordt. Waarde na de verbouwing dus € 482.500.

 1. Waarde na verbouwing     € 482.500,-
 2. Huidige hypotheek             € 330.000,-

Jouw uiteindelijke extra hypotheek voor verbouwing samen met de oude hypotheken blijft ruim onder de € 482.000,-. Namelijk oude hypotheek € 330.000,- en een verbouwingshypotheek van € 52.500,-.  Notariskosten en advieskosten mag je ook meefinancieren in de verbouwingshypotheek omdat je voldoende ruimte hebt. Kosten meefinancieren in de hypotheek mag niet bij alle geldverstrekkers, wel via Lexwonen.

Hypotheekkosten en extra hypotheek voor verbouwing

Alle hypotheekkosten mogen worden meegefinancierd in de verbouwingshypotheek mits de kosten direct te maken hebben met:

 • verbouwen eigen huis
 • verbeteren eigen woning
 • Aankopen extra grond direct om de woning heen

Let op! Er mag dan wel overwaarde zijn maar dat is niet de enige pijler om te zien of de verbouwingshypotheek past. De tweede pijler is het inkomen. De extra hypotheek voor verbouwing en de oude hypotheek bij elkaar moet ook passen op de huidige inkomen(s).

Wat kost een extra hypotheek voor verbouwing?

Een extra hypotheek voor een verbouwing kost geld. Hieronder de extra maandlasten van een verbouwingshypotheek die boven op de huidige hypotheeklasten komen.

 1. Verbouwingshypotheek € 25.000,-, extra hypotheeklasten € 89,- bruto per maand
 2. Verbouwingshypotheek van € 35.000,- kost € 116,- extra per maand
 3. Een verbouwing van € 100.000,- kost € 339,- bruto per maand extra

Tip Lexwonen over verbouwingshypotheek

Verbouwingshypotheek schilderwerk

Verbouwingshypotheek schilderwerk

Huizen worden de komende jaren veel meer waard. Reden is dat er te weinig gebouwd wordt. Vraag en aanbod is volledig scheef. Mijn tip is om de belastingteruggave jaarlijks volledig te gebruiken voor schilderwerk. Ga jij eventueel in de toekomst jouw woning toch verkopen? Door positieve investeringen i.v.m. modernisering van je huis en het bijhouden van schilderwerk wordt de woning alleen meer waard.

Als inkomen te weinig is

Heb je te weinig inkomen? Wellicht is een hypotheek met ouders, vrienden of met broer of zus een mogelijkheid. Lexwonen regelt hypotheken tot en met 4 personen. Met 4 aanvragers een ander huis kopen is natuurlijk makkelijker. Met een bouwdepot kan je dan eventueel moderniseren.

Koop je in het hogere segment een huis dan is de concurrentie minder. In dat geval is een bouwkundige keuring niet raar. Verkopers van huizen tot aan € 400.000,- hebben over het algemeen een hekel aan kopers die vooraf bouwkundig willen keuren. Het duurt te lang en toch onzekerheid. Verkopers willen kopers die weinig noten op hun zang hebben.

Lexwonen landelijk steunpunt erkend aankoopbemiddelaar, nieuwe hypotheken en verbouwingshypotheken. 

Wil jij volledig begeleid worden i.v.m. verbouwingshypotheek of vrijblijvend een berekening? Vul invulformulier in en krijg een berekening van extra verbouwingshypotheek met maandlasten.

 

Waarom zou ik een extra verbouwingshypotheek moeten nemen in plaats van een ander huis te kopen?

Omdat er bijna geen huizen te koop staan en omdat je minimaal € 50.000,- tot € 100.000,- gemiddeld moet overbieden kan je meestal beter een extra verbouwingshypotheek nemen op huidige woning. Niemand kent zijn eigen huis beter dan jij zelf. Je koopt “de Shit” van een ander als je toch een ander huis koopt. Suggestie: Lees de tips en vaardigheden in deze blog.

Misschien wil ik toch mijn huis verbouwen met een extra verbouwingshypotheek, hoe kan ik zelf berekenen wat ik kan lenen?

Zelf verbouwingshypotheek berekenen kan door van de geschatte verkoopwaarde van je huidige woning de huidige hypotheekstand vanaf te trekken. Voor de veiligheid zeggen wij altijd dat je daar 90% van moet nemen. Verder adviseren wij om deze blog te lezen en een GRATIS online berekening te maken incl. maandlasten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button