Menu

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen?

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen?

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen?

Door Financieringsoptimalisatie van de hypotheekrente krijg je ongeveer 5% tot 8% hogere hypotheek. Maximale hypotheek verhogen is mogelijk door 2 delen te maken van verschillende hypotheekrentestanden. Ik leg het jou uit. Eerst even de standaard theorie.

Hoe lager de hypotheekrente des te meer hypotheek

Sluit jij een hypotheek af met een minimale rentevast periode van 10 jaar dan wordt jouw maximale hypotheek getoetst op basis van de hypotheekrente die jij moet betalen. In principe is het zo dat hoe lager de hypotheekrente is des te meer hypotheek kan je krijgen. Eigenlijk is dat logisch toch, lagere lasten méér hypotheek.

Lagere hypotheekrente meer hypotheek geld niet altijd

Ik ga het jou niet te moeilijk maken maar het zit zo. Maximale hypotheek berekenen betekent dat je rekening moet houden met tabellen. Zoals het hele leven is is dat ook hier zo, niet alles is even eerlijk. Soms krijg je op een iets hogere hypotheekrente € 40.000 meer hypotheek. Het is niet mogelijk om net die bank te vinden waardoor je precies uit komt om die ene hypotheekrente zodat je maximaal kan lenen.

Hypotheektruc voor meer hypotheek

Hypotheektruc voor meer hypotheek

Hypotheektruc voor meer hypotheek

Door nu meerdere delen hypotheek te maken en te zorgen dat je op een gemiddelde rentestand uit komt kan je een hogere hypotheek krijgen. Houden we ook rekening met de taxatiewaarde dan kan je volledig de maximale hypotheek gebruiken.

Ik leg het uit met een voorbeeld

Stel jullie inkomen bedraagt € 60.000,- en € 50.000,- per jaar en de bank verteld jullie dat de hypotheekrente 1 % bedraagt. Op basis van deze gegevens is je maximale hypotheek €626.995,-. Bij een gemiddelde hypotheekrente stand van 1,01% krijg je een hypotheek van € 654.560,-. Bijna € 30.000,- hogere hypotheek door financieringsoptimalisatie.

Hoe kan ik zelf nu zorgen voor hogere hypotheek

Het lastige is dat je niet alleen gemiddeld moet uitkomen op een bepaalde percentage maar ook op specifieke hypotheekhoogte van diverse delen. Zowel de hypotheekhoogte als hypotheekrente is bepalend om gemiddeld op het juiste rente percentage uit te komen. Je moet weten dat als je de rentevast periode van 1 lening deel korter dan 10 jaar vast zet dat er getoetst wordt met 5%.

Die 5% is dus niet de werkelijke hypotheekrente maar een rente om te bepalen hoeveel hypotheek je kan krijgen.  Als je nu weet hoe hoog jouw hypotheekrente is en wij weten dat de toetsrente op 5 jaar 5% is ( AFM norm) dan hoeven we alleen nog maar te berekenen hoeveel geld er in het ene deel moet en hoeveel geld in het andere deel. Gemiddeld moet het kloppen. INHOUD VAN BEDRAGEN BELANGRIJK.

Voorbeeld van rentepercentages en hoogste hypotheek

Voorbeelden van maximale hypotheek vóór en na de hypotheekrente optimalisatie, ook wel financieringsoptimalisatie genoemd.

Uitganspunt voorbeeld van 2 partners met inkomen van € 80.000,- en € 50.000,- inkomen. Ze betalen bij hun bank 1 % hypotheekrente.

  • Maximale hypotheek bij 1% bedraagt € 740.000,-
  • Maximale hypotheek  bij 1,01% bedraagt € 790.000,-.

Zo maar € 50.000,- hogere hypotheek door optimalisatie van de hypotheekrente. Door 2 delen af te sluiten.

Hoe kom ik dan gemiddeld op die 1,01%?

Hoe bereken ik die 1,01% gemiddeld

Hoe bereken ik die 1,01% gemiddeld

  1. Eerste deel hypotheek van € 788.025,- maken ( getoetst op 1% van jouw eigen bank)
  2. Tweede deel hypotheek van € 1.975,- maken (getoetst op 5% norm AFM)

Door dus de juiste percentages te gebruiken en de juiste hypotheekdelen te nemen kan je een hogere hypotheek krijgen. Zo maar € 30.000,- € 40.000,- of € 50.000 meer hypotheek, zelfs nog hogere hypotheek mogelijk in deze lastige huizenmarkt.

Bij welke hypotheekrentes de hoogste hypotheek

Kom jij gemiddeld uit op de onderste percentages dan ontvang je de hoogste hypotheek.

1,01%

1,51%

2,01%

2,51%

Je moet goed weten dat als jouw hypotheekrente van de eerste bank al 1,3 % bedraagt dat je dan nooit meer gemiddeld kan uitkomen op 1,01% gemiddelde hypotheekrente. Dan moeten we zorgen dat we gemiddeld op 1,51% uitkomen.

Slim omgaan met de cijfers en taxatie

Juiste taxatiewaarde en optimalisatie bepalen hypotheek

Juiste taxatiewaarde en optimalisatie bepalen hypotheek

Let op he! Je kan nog zo slim zijn met cijfers maar als de taxatiewaarde van een huis tegenvalt dan heb je niets aan die hele financieringsoptimalisatie. Ik leg het snel en simpel ui!

Jouw maximale hypotheek mag nooit hoger zijn dan de taxatiewaarde. Zie je een huis staan met een vraagprijs van € 500.000,- en de taxatiewaarde blijkt achteraf € 456.000,- te bedragen? Wat je maximaal aan hypotheek krijgt bedraagt € 456.000.

Ben je dus druk geweest met verhogen van je maximale hypotheek? Vergeet het maar, je hebt een vracht eigen geld nodig of veel overwaarde oude woning. Je moet namelijk ook overbieden.

Denk na, gebruik gezond verstand!

Het vervelende is dus ook dat als je op dit moment een huis hebt dat jij je overwaarde moet weten. Aan wie je het ook vraagt, iedereen zal jou het hoogste wensen. Maar krijg je dat ook op papier van een taxateur/makelaar. Vaak vertellen ze dat je enorm veel gaat krijgen voor je huis.

Voor de bank echter moet je een taxatie hebben van je huidige woning om de overwaarde te berekenen. Durven makelaars dat bedrag ook in taxatierapport te zetten? Vaak niet, maar je wordt wel lekker gemaakt met cijfers om jou over de streep te trekken. Vaak wordt inderdaad de oude woning voor veel meer verkocht, maar in de taxatie van je huidige woning staat wel wat anders. DENK NA, laat een makelaar niet het probleem worden va jouw financiering.

Wil je weten wat jij kan lenen?

Lexwonen voor expertise bod hypotheek en berekening

Lexwonen voor expertise bod hypotheek en berekening

Lexwonen, expertise aankoop en hypotheek, Erkend Aankoopbemiddelaar landelijk werkend. Bel mail of vul hier alles in.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kopen tot 4 personen

Als je dacht dat dit het enige was waar lexwonen.nl mee bezig is? Nee hoor, via Lexwonen kan je een huis kopen met 4 personen. Te weinig inkomen? Hypotheek met ouders of vrienden kan met maximaal 4 aanvragers. Hierdoor kan je ook hogere hypotheek krijgen.

Niet alleen voor werkenden maar ook hypotheek tot 4 personen die gepensioneerd zijn. Kijk een op onze pagina over seniorenhypotheek.

 

Hoe kan ik méér hypotheek krijgen en waar moet ik op letten als mijn hypotheek verhoogt wordt met € 40.000,-?

Je kan een hogere hypotheek krijgen als je meerdere delen hypotheek maakt en zorgt dat de gemiddelde hypotheekrente op 1,01% komt. Ook de weging van de hypotheekdelen is van belang. Suggestie: lees deze blog hoe je door financieringsoptimalisatie zo maar € 30.000,- tot € 75.000,- meer kan lenen. Verder opletten dat je bij een hogere hypotheek wel een bestendig inkomen hebt. Ga je over paar jaar minder werken? Vergeet de optimalisatie en koop een ander huis.

Lukt het altijd om de geoptimaliseerde hypotheek ook daadwerkelijk in te zetten als ik een woning koop?

Je moet goed weten dat je maximale hypotheek nooit hoger mag zijn dan 100% van de taxatiewaarde, ook wel marktwaarde genoemd. Koop je dus een huis van € 600.000 omdat je jouw hypotheek hebt geoptimaliseerd van € 565.000,- naar € 600.000,- maar de taxatiewaarde bedraagt achteraf € 550.000,- dan heb je een probleem. Je krijgt nooit meer hypotheek dan wat wettelijke bepaald is, en dat is de marktwaarde van € 550.000,-. Kennis van woningwaarde, financieringsoptimalisatie en koopakte regelen met ontbindende voorwaarden dat bepaald of je slaagt. Gewoon een dom bod doen? Vergeet het maar, we leven in andere tijden van hoogste bod en hoogste hypotheek wat je uitsluitend krijgt door voldoende kennis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button