Menu

Huis bijna gekocht

Huis bijna gekocht

Huis bijna gekocht

Een bijna gekocht huis en toch met lege handen? U had een keurig bod op een huis gedaan en u was in de veronderstelling de u de woning had gekocht? U heeft ook meer geboden dan de vraagprijs en toch ging het huis u neus voorbij? Het verschil tussen net niet gekocht en gekocht is vaak flinter dun. Lex Wonen helpt landelijk veel klanten met de aankoop en de hypotheek omdat het probleem meestal ligt aan een te kort aan kennis van de woningmarkt. Hypotheekkennis is nooit het probleem als een huis uw neus voorbij gaat.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ombuigen van bijna gekocht naar gekocht

Het feit dat u de woning bijna had gekocht betekent dat de andere partij betere voorwaarden had dan u als koper. Het is toch logisch dat u ook de woning zou verkopen aan iemand die voldoet aan al uw wensen en voorwaarden. Het ombuigen van een bijna gekocht huis naar gekocht huis is op te lossen als u achter de specifieke voorwaarden van de verkoper komt. Al met al moet u het volgende weten als u zeker wil zijn van de aankoop van een woning.

 1. Hoe hoog is de taxatiewaarde?
 2. Hoeveel bedraagt het verschil tussen de vraagprijs en de marktwaarde (taxatiewaarde)?
 3. Hoeveel kan ik lenen?
 4. Wat staat bij alle aanvragers in de bkr?
 5. Per wanneer wil de verkoper uit de woning?
 6. Wil ik een bouwkundige keuring en wil ik verbouwen?
 7. Welke ontbindende voorwaarden vind verkoper belangrijk

Lees goed wat er op Funda staat vermeld over de woning.

Oplossing naar gekocht huis

De oplossing naar een geslaagde transactie is dus afhankelijk hoe je als koper omgaat met de wensen van de verkoper van het huis. Als je aan bijna alle voorwaarden voldoet dan is de kans dus groot dat je het huis bijna hebt gekocht, dus weer niet hebt gekocht. Door veel belangstelling op de huizenmarkt is niet alleen de koopsom heilig. Het is een combinatie van de prijs onderbouwt met gunstige voorwaarden voor de verkoper die net het verschil maken dat u het huis net wel koopt.

Voorbeeld hoe je net wel een huis kan kopen

Hierbij een voorbeeld van een te koop staand huis in Veenendaal welke ik graag zou willen kopen. Mijn maximale hypotheek op inkomen is € 390.000.-. in dit voorbeeld. Ik heb niets in de bkr staan i.v.m. leningen of kredieten (www.bkr.nl). De vraagprijs van de woning is € 345.000,- k.k. aanvaarding in overleg. Zelf heb ik € 10.000,- spaargeld voor de kosten koper te betalen. Na kadastraal onderzoek en de verkoopprijzen van de laatste 2 jaar kom ik er achter dat soortgelijke woningen voor € 365.000,- k.k. worden verkocht. De taxatiewaarde van deze woning bedraagt ook € 365.000 na overleg met taxateur.

Omdat mijn maximale hypotheek nooit hoger mag zijn dan de taxatiewaarde is een bod van € 365.000 verantwoord. Ik mag het verschil tussen de vraagprijs en mijn bod meefinancieren omdat de woning ook die waarde heeft. Op inkomen kan ik € 390.000,- maximaal aan hypotheek krijgen dus dat bod van € 365.000,- is passend voor het huis en lager dan mijn maximale hypotheek op inkomen. Ik doet dus een bod van € 20.000,- hoger maar dat is het huis waard. Het is tevens belangrijk dat de verkoper alles over mij weet. Ik vertel de verkopend makelaar het volgende:

 • Ik heb niets in de bkr staan wat de koop tegen kan houden
 • Ik ben flexibel omdat ik kan passeren wanneer het jullie uit komt
 • Ik heb geen huis te verkopen en kan snel schakelen

Ik heb het huis nu bijna gekocht

Ik vertel de verkoper dat ik al bezig ben geweest met een taxateur en hypotheekadviseur en dat de woning bij u past. Eigenlijk is dat logisch maar niemand zegt dat. Dit zegt u allemaal terwijl u een bod uitbrengt. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Wat u eigenlijk zegt is:

 1. We hebben het eigen geld
 2. U krijgt meer dan de vraagprijs
 3. Taxatie geen probleem

Kortom, ik ben op onderzoek gegaan naar zowel de financiële kant als de waarde van de woning. Ik wordt serieus genomen als koper van een huis. Op deze wijze buigt u een bijna koop om in een gekocht huis. Ik krijg nu een hypotheek van € 365.000,- en betaal die € 10.000,- i.v.m. de kosten koper. Meefinancieren van hoger bod betekent succesvol aankopen. Ga nooit alleen op deze wije een huis kopen. Lex Wonen kent landelijk veel mensen die u nodig heeft om een huis te kopen. Wij helpen u tot dat het huis is gekocht.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button