Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Update 4 februari 2023
Een huis kopen zonder eigen geld of met weinig spaargeld is mogelijk als de taxatie hoger wordt dan de koopsom in 2023‚≠ź. Aantal bezichtigingen van huizen zijn dramatisch laag. Door de dalende inflatie en lagere rentes heeft u nu meer kans.¬† Ondanks het woningtekort kan je nu toch een huis kopen zonder spaargeld of met minder spaargeld. Dat kan omdat de vraagprijzen dalen maar de taxatie daalt niet helemaal mee. Meeste geldverstrekkers financieren uitsluitend de koopsom, via lexwonen kan je de kosten vaak meefinancieren. Het zal afhankelijk zijn van je bod, de marktwaarde en het bedrag aan voorbehoud van financiering. Lexwonen helpt jou met een woning kopen, de koopakte en de financiering zonder teveel spaargeld. Wil jij weten wat je kan lenen en wat je moet bieden om zonder eigen geld een hypotheek te kunnen afsluiten? Bereken wat je zou moeten bieden en lees onze befaamde voorbeelden van klanten.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld kan in 2023

Als de taxatie hoger is dan je bod kan je de kosten meefinancieren of bijna meefinancieren in de hypotheek in 2023. Zelf achter de taxatie aan gaan is lastig en kostbaar, u zal iedereen moeten betalen. Een hypotheek zonder eigen geld gaat sneller met lexwonen. Hier een voorbeeld van klant uit 2018. U ziet alle details hoe je een huis kan kopen zonder eigen geld.

Zie hier de koopakte als je een huis zonder eigen geld koopt

Tijdens het bod vermelden wij twee belangrijke zaken die in de koopakte vermeld moeten worden.

 1. Het bedrag van de aankoop
 2. Het bedrag aan voorbehoud van financiering
 3. Taxatiewaarde (moet minimaal het bedrag zijn van het voorbehoud van financiering)

Voorbeeld van huis kopen zonder eigen geld met koopsom ‚ā¨ 130.000,-

U ziet hier de koopsom staan in de koopakte. Dit is het bod van ‚ā¨ 130.000,- .

Koopsom van de woning

Koopsom van de woning

Hieronder ziet u het bedrag aan voorbehoud van financiering in de koopakte staan. Dat bedrag is hoger dan de koopsom omdat u de hypotheekkosten wil meefinancieren. U wil namelijk een huis kopen zonder eigen geld.

Het bedrag aan voorbehoud van financiering welke hoger is dan de koopsom

Het bedrag aan voorbehoud van financiering welke hoger is dan de koopsom

U ziet dan er in de ontbindende voorwaarden een bedrag is gezet van. ‚ā¨ 137.500 aan financieringsvoorbehoud. Dat betekend dat als u geen hypotheek krijgt van ‚ā¨ 137.500,- dan kan u de deal ontbinden. U heeft dus een taxatie nodig van minimaal ‚ā¨ 137.500 om zonder eigen geld een huis te kunnen kopen. Hieronder de taxatie die een hypotheek zonder eigen geld mogelijk maakt.

Taxatierapport

Taxatierapport met hogere waarde dan de koopsom

Taxatierapport met hogere waarde dan de koopsom

Ziet u dat de taxateur een waarde heeft gegeven van ‚ā¨ 138.000,-? Klant kan dus tot ‚ā¨ 138.000,- aan hypotheek krijgen omdat dat de woningwaarde is. Hij betaalde ‚ā¨ 130.000 voor de woning dus tot aan ‚ā¨ 8.000,- kon hij meefinancieren aan kosten koper. Zie hieronder de verstrekte hypotheek van de bank.

Hypotheek geldverstrekker inclusief de kosten koper

Hier ziet u dan de ontvangen hypotheek van de geld verstrekker inclusief de kosten koper. Deze klant had dus geen eigen geld nodig om een huis te kopen. Vermeld staat de koopsom van ‚ā¨ 130.000,-. Vermeld staat hier ook de taxatiewaarde van ‚ā¨ 138.000,-. Zie ook taxatierapport hierboven. Ook ziet u de verkregen hypotheek van ‚ā¨ 137.700.-. Omdat de kosten koper hier ‚ā¨ 7.700,- bedroegen werd een hypotheek verstrekt van ‚ā¨ 130.000,- +‚ā¨ 7.700,- bedraagt ‚ā¨ 137.700. Geen ‚ā¨ 138.000,-? Nee, u krijgt nooit meer hypotheek dan de taxatiewaarde en het bedrag aan kosten koper. Aangezien de kosten koper ‚ā¨ 7.700,- bedroegen was ‚ā¨ 137.700,- de maximale hypotheek zodat er dus geen eigen geld nodig was.

Verhoogde hypotheek van geldverstrekker

Verhoogde hypotheek van geldverstrekker

Al deze onderdelen moeten goed worden doorlopen. Alleen een erkend aankoopbemiddelaar die tevens hypotheken doet kan u helpen aan een woning waarbij u geen of weinig eigen geld nodig heeft.

Hypotheek zonder eigen geld als je de woning van ouders koopt

Lukt het je niet om zonder eigen geld een huis te kopen? Alternatief is het huis van je ouders te kopen. Ouders kunnen makkelijker wat anders kopen omdat ze vaak behoorlijk overwaarde hebben. Krijg je een scherpe prijs dan kan je de woning kopen zonder eigen inleg. Je koopt het huis dan meestal onder de marktwaarde waardoor je alle kosten kan meefinancieren in de hypotheek. Huis kopen van ouders is een mooie oplossing.

Banken zijn hier vaak vies van omdat de woning vaak onder de marktwaarde wordt aangekocht. Alle kosten kan je via Lexwonen meefinancieren in de hypotheek zodat je zonder eigen geld kan kopen. Financiering van een kind dat ouderlijk huis koopt doen wij sinds 2019 dagelijks. Lexwonen is de goedkoopste hypotheekadviseur omdat voordelig hypotheekadvies voortvloeit uit energiezuinige maatregelen waardoor de maandlasten dalen. Sinds november 2022 heeft 65% geen eigen geld nodig gehad en 33% weinig eigen geld. Bij 2% ging de koop niet door omdat ze zelf al gekocht hadden zonder na te gaan of de taxatie wel voldoende was. Let op, de vraagprijs heeft niets te maken met de marktwaarde van een woning.

Bereken wat je kan lenen zonder eigen geld in 2023

Bereken eerst hoeveel je kan lenen met minder eigen geld en vraag ons gerust wat je moet bieden op een te koop staande woning. Sinds 2021 moest je echt wel ‚ā¨ 40.000,- tot ‚ā¨ 150.000,- zelf financieren. Sinds december 2022 kunnen wij jou helpen aan een hypotheek zonder eigen geld of met weinig spaargeld. Ook kunnen wij binnen 1 minuut de laagste hypotheekrente laten zien. Hoe lager de rente des te meer hypotheek. Tot augustus 2023 meer kans om zonder spaargeld te kopen.

Huis kopen zonder eigen geld en de vraagprijs

Pas op en haal zaken niet door elkaar. De vraagprijs is gewoon een inzetprijs van een huis. Onze bank heeft geen enkele belangstelling voor deze vraagprijs. Het is het geaccepteerde bod ten opzichte van de marktwaarde van de woning, of de financi√ęle ruimte i.v.m. aparte lening,¬† of u een huis kan kopen zonder eigen geld of met minder eigen geld. Verwachting is dat u tot augustus 2023 een huis kan kopen zonder eigen geld.

Taxatie van belang voor het eigen geld in hypotheek

Blijkt n.a.v. taxatierapport dat de woning ‚ā¨ 20.000,- hoger is? U heeft dan geen eigen geld nodig.¬† Je kan dan de kosten koper meefinancieren. De hypotheek wordt dan hoger maar een huis kopen zonder eigen geld is dan gelukt. Lexwonen weet bijna direct de marktwaarde in geheel Nederland.

 

Hoe kan ik een hypotheek zonder eigen geld af sluiten

Hypotheek zonder eigen geld

Hypotheek zonder eigen geld

Huis kopen met minder spaargeld kan ook als u met ouders een huis koopt. U kan met familie een huis kopen tot 4 personen‚≠ź. Weet u wat handig is? Omdat u met 3 of 4 personen koopt kan u alle kosten samen delen en een duurder huis kopen. Ruimer wonen maar ook minder concurrentie zodat u minder hoeft te overbieden. Er zijn bijna geen huizen te koop, bieden op een groot huis is makkelijker. Samen bouwen is ook een oplossing, u moet echter wel een kavel zien te krijgen. Hierdoor besparing op eigen geld in de hypotheek.

Een huis kopen doen we altijd met voorbehoud van financiering. Makelaars en verkopers gaan hier ook mee akkoord. Ze zijn allang blij als er iemand komt kijken naar een woning. Hiervan kan u de vruchten plukken door een redelijk bod neer te leggen net onder de taxatiewaarde.

Hoger bieden gebeurd bijna niet meer

Huis kopen en te weinig eigen geld

Huis kopen en te weinig eigen geld

Hoger bieden is een ideale wijze om te kopen maar kost wel geld‚≠ź. Dit kan alleen als u spaargeld heeft of een flinke overwaarde‚≠ź. Het kopen zonder eigen geld is dan niet prioriteit. Woning¬† kopen zonder eigen middelen kan u nooit alleen opbrengen. Belangrijk in deze is ook de marktwaarde van een woning.

Vraagprijs niet belangrijk

Weet u dat de vraagprijs niets met de marktwaarde heeft te maken? Weet u ook dat als u te hoog een bod uitbrengt dat u nog veel meer eigen geld kwijt bent? Ben jij starter op de woningmarkt lees dan alles op onze pagina over startende huizenkopers en startershypotheek.

Hoe weet ik nu de marktwaarde?

De marktwaarde vraagt u GRATIS op via de blog “waarde huis”. Wij kijken in het kadaster en naar de verkoopprijzen in die regio. Vul de vragenlijst hierboven in en u krijgt direct antwoord op uw vraag: “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen”. Helaas gebeurd het steeds vaker dat hoger bieden zonder financieringsvoorbehoud de enigste optie is om te kopen.

Wat nu als ik niet onder de marktwaarde kan kopen?

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Wanneer kan u niet onder de marktwaarde kopen?

 • Als u hoger moet bieden op een huis omdat er meerdere kopers zijn
 • Als u te hoog heeft geboden omdat u de marktwaarde niet weet

LexWonen gaat kijken of u deze kosten dan apart kan financieren zodat u toch een huis kan kopen zonder eigen inleg. Sinds 4 mei 2022 gebeurd het vaak dat je in het westen van het land veel kosten kan meefinancieren omdat de woningmarkt veranderd is. Lexwonen.nl heeft zijn website hoger in Google staan zodat leads op deze wijze ons vinden en een huis zonder eigen geld kunnen kopen.

Lening verlaagt hypotheek en verhoogt eigen geld

Het financieren van de hypotheekkosten door een lening verlaagt wel uw maximale hypotheek. LET OP! Dat betekent wel dat u rekening moet houden met uw maximale hypotheek. Ongeveer 5 keer het geleende bedrag krijgt u minder aan hypotheek.  Kijk altijd in de BKR wat u er heeft staan. Een hypotheek met BKR is vaak mogelijk als er een herstelde A, A1 of A2 vermeld staat. Wat dacht u van de volgende oplossing?

Woning kopen met mijn broer of zus

Kosten delen met broer is minder eigen geld

Kosten delen met broer is minder eigen geld

Hypotheek  met broer of zus is een mooie oplossing om samen eigen geld op tafel te leggen zodat u kan kopen. U kan met 4 broers of zussen kopen en het eigen geld bij elkaar sparen. LexWonen regelt ook regelmatig een hypotheek met 2 stellen zodat kosten verdeeld kunnen worden. Lees ook hier hoe je een hogere hypotheek kan krijgen zodat een duurdere woning kan kopen.

Ga je nu met 3 of 4 personen een huis kopen en er moeten 2 huizen verkocht worden? Lees hier alles over de huizenprijzen in 2023.

Vraagprijzen woningen stijgen sneller dan de woningwaarde

Vraagprijzen stijgen sneller dan de woningwaarde

Vraagprijzen stijgen sneller dan de woningwaarde

U ziet dat de vraagprijzen van huizen sneller oplopen dan de waarde van de woningen. U weet dat uw hypotheek 100% is van de waarde van de woning. Meeste banken doen 100% van de koopsom van het huis aan hypotheek, via LexWonen en de banken krijgt u 100% van de marktwaarde. Omdat de waarde van een huis de maximale hypotheek is moet u het verschil tussen de koopsom en woningwaarde apart financieren.

Als taxatie hoger uitvalt

Nu kan het gebeuren dat de taxatie hoger uitvalt omdat soortgelijke woningen in het verleden ook duurder zijn verkocht. Dat betekent automatisch dat u meer kosten kan meefinancieren in de hypotheek. Dit weten wij vaak pas achteraf maar als u met familie of kennissen koopt dan kan u het eigen geld delen zonder problemen. Hogere taxatie betekent meer hypotheek krijgen voor een huis.

Is het financieren van de kosten koper een dure constructie?

De laatste jaren zijn de woningprijzen 6% tot 12% lokaal gestegen. Een financiering van de kosten koper kost geld maar verdien je in de huidige situatie snel terug. Vanaf 1 juli 2021 wordt het lastiger om een lening te krijgen voor de kosten koper. Sinds 2022 is taxatie altijd lager dan de koopsom.  Lees alles over de gewijzigde huizenmarkt sinds 2023

Zonder startkapitaal woonhuis kopen via LexWonen?

Zonder eigen geld huis kopen

Zonder eigen geld huis kopen

LexWonen is erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur en werft zijn eigen leads door het juiste antwoord te geven op vragen van mensen. Kennis van woningwaarde en hypotheken is essentieel om een huis te kunnen kopen zonder heel veel eigen geld. Verder hebben wij contact met de juiste banken, taxateurs en maatschappijen. Banken en hypotheekadviseurs hebben geen kennis van woningwaarde uitsluitend van Hypotheken. Het wordt vanaf juli 2022 makkelijker om een woning te kunnen kopen zonder eigen geld. Afdingen op een huis zodat je minder eigen geld nodig hebt is plotseling weer mogelijk.

Besparingen op eigen geld betekent dat méér geld over voor de woninginrichting. Schapenvacht24 heeft schitterende schapenvachten als decoratie voor woninginrichting.

Combinatiemogelijkheid om huis te kopen zonder eigen geld

Woning kopen maar weinig eigen geld

Woning kopen maar weinig eigen geld

Starters kunnen woonhuis aankopen zonder eigen kapitaal door:

 1.  of de kosten koper meefinancieren in de hypotheek door juiste aankoop onder de marktwaarde, dus minder spaargeld nodig
 2.  de hypotheekkosten apart financieren zodat u een huis kan kopen zonder eigen geld
 3.  door met 3 of 4 familieleden een huis te kopen
 4. ¬†‚Ć™‚Ć™ een combinatie van de 3 bovenstaande oplossingen zodat een hypotheek zonder eigen geld kan, maar wel bij de juiste bank

Startkapitaal voor de hypotheek is actueel en een van de grootste problemen voor starters. Kijk ook eens op RTL nieuws over huis kopen en eigen geld. LexWonen helpt huizenzoekers, let op dat kopen met meerdere personen zoals familie in 1 klap uw probleem kan oplossen. Ook een huis kopen met vrienden tot 4 personen is mogelijk zodat u samen het eigen geld kan verdelen. Koop je met 3 of 4 personen een huis dan krijg je een collectieve hypotheek.

Belangrijke punten als u een huis wil kopen met minder eigen geld

Wat u moet weten?

Huis kopen met minder eigen geld kan uitsluitend als u alles van de woning weet en dan ook nog eens heel snel. U krijgt namelijk geen 10 dagen de tijd om alles uit te zoeken. Ondanks dat er minder bezichtigingen zijn wil de makelaar de vaart er wel inhouden.  LexWonen helpt u omdat wij de connecties hebben. Belangrijk is dus dat u ons later alle belangrijke informatie betreffende uw inkomens verstrekt. Heeft u hierboven het invulformulier ingevuld u krijgt direct de uitslag voor hoeveel geld u kan kopen. Wonen in een fijn huis kost tijd. Heeft u veel eigen geld? Steeds vaker helpt lexwonen kopers met een huis. U heeft zekerheid op gratis hypotheekadvies als de hypotheek niet door gaat.

To Do lijst om een huis te kopen

Wat u nog moet regelen om huis te kopen

Wat u nog moet regelen om huis te kopen

Geen centen om een huis te kopen?

LexWonen helpt u met alle belangrijke info zodat een woning kopen met minder spaargeld in de hypotheek lukt. Een mooie constructie waardoor de kosten en de hypotheek gescheiden gefinancierd worden. Door juiste aankoop heeft u:

 • Hypotheek zonder eigen geld door mooi bod onder de marktwaarde of:
 • Tweedelige lening, geoptimaliseerde hypotheek met een lening deel voor de kosten koper.
 • Schenking van familie belastingvrij tot ‚ā¨ 27.300,- in 2023.
 • Samen met anderen een huis kopen tot 4 personen.

De tweede variant betekend wel dat er ruimte moet zitten tussen uw maximale hypotheek mogelijkheid en het bod. Uw hypotheekrente in box 1 is gewoon aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het is ook fijn om te weten dat u aan ons niets verschuldigd bent als de hypotheek niet door gaat, zo zeker zijn wij van ons werk. Hypotheek met minder eigen geld doen wij dagelijks. Huidige hypotheekrente is 3,95% voor 10 jaar.

Ik ben doorstromer en heb overwaarde, hoe zit dat met eigen geld?

Heeft u op dit moment een huis met overwaarde en wilt u een ander huis kopen? Voor u is het wat makkelijker omdat uw overwaarde uw eigen geld voor de hypotheek is. U kan zelf ook nog veel eigen geld besparen door je huis te verkopen zonder makelaar.

Overwaarde gebruiken om een huis te verhuren. Met een verhuurhypotheek bespaar je niet maar kan je wel ‚ā¨ 1000,- in de maand belastingvrij aan geld krijgen. Wil je meer weten over hypotheekadvies prijzen.

Taxateur bepaalt dus eigen geld?

Lex van de Straat en Nick Breur

Lex van de Straat en Nick Breur

De taxateur bepaald de waarde van een huis, in feite is hij dus de spil van de onderhandelingen. Ideaal in deze is dat u altijd resultaat heeft qua eigen geld in de hypotheek. Uiteraard probeert LexWonen het zo voordelig mogelijk voor u te regelen zodat een huis kopen zonder eigen geld lukt. Stel nu dat een taxateur de marktwaarde onder de vraagprijs inschat. Natuurlijk gaan wij dan ook onder de vraagprijs bieden zodat je kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Uiteraard moet je dan wel de geldverstrekker hebben waar je meer mag financieren dan de koopsom.

Senioren meer lenen minder eigen geld

Seniorenhypotheek voor ouderen omdat gepensioneerden meer kunnen lenen en dus minder eigen geld nodig hebben. Seniorenhypotheek kan met 4 personen, dus eigen geld verdelen.

Waarom kan ik niet via mijn eigen bank een huis kopen met minder eigen geld?

Uw eigen adviseur of bank heeft geen kennis van de woningwaarde van een huis en regelt geen hypotheek met familie of tot 4 personen. LexWonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur en toetst anders dan een gemiddelde bank. Meer mogelijk  met minder eigen geld. Zonder problemen huis kopen.

Huis kopen zonder eigen inleg geregeld bij notaris

Huis kopen zonder eigen inleg geregeld bij notaris

Door vooraf alles te weten over: A. marktwaarde woning B. woningprijzen in de regio C. de hypotheek D. uw wensen en mogelijkheden maakt een hypotheek  met minder eigen geld via LexWonen mogelijk. Een combinatie van bieden onder de marktwaarde, kopen met meerderen of een aparte financiering voor uw droomhuis. Ga nooit zelf een huis aankopen zonder overleg met LexWonen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen als u op eigen gelegenheid een huis koopt.

Kan ik als startende ondernemer een huis kopen zonder spaargeld?

Een hypotheek voor ondernemers zonder spaargeld is geen probleem. Bent u starter en kan u van 1 jaar de aangifte IB laten zien? Een hypotheek voor ondernemer is geen probleem en u kan 100% lenen.

Kan ik een huis kopen zonder eigen geld als huurder?

Huur jij een woning dan betaal je veel huur. Maandlasten verlagen en minder eigen geld nodig als jij samen met andere huurders een hypotheek afsluit tot 4 personen. Over het algemeen heb je geen eigen geld nodig als jij je eigen huurwoning koopt.

Ik heb een krediet en kan geen huis kopen

Huis kopen zonder eigen geld kan ook als u een krediet heeft waar u tegenaan loopt. Wij maken dan een nieuwe persoonlijke lening met lage lasten waardoor u hoger kan bieden. Bel ons of mail ons hierover, wij staan 7 dagen per week voor u klaar om direct voor u te berekenen. Ook in de huidige woningmarkt is het belangrijk dat u zelf geen stappen onderneemt anders dan het aanleveren van documenten. Je krijgt helaas maar 1 kans.

Kan ik een huis kopen als ik binnenkort met pensioen ga?

Pensioen opvragen als u binnen 10 jaar met pensioen gaat

Pensioen opvragen als u binnen 10 jaar met pensioen gaat

Ontvangt u binnen 10 jaar de AOW? Ga naar mijn pensioenoverzicht.nl en inloggen met DigiD. Vraag daar uw pensioengegevens op in pdf. Deze heeft u altijd nodig als u een hypotheek wil afsluiten vlak voor pensioendatum. Een huis kopen kan dus ook vlak voor pensioendatum. Stel u koopt met 3 personen een huis en u heeft pensioen. Weet u dat u met pensioeninkomen veel meer kan lenen dan dat hetzelfde inkomen uit arbeid zou zijn?

Met starterslening kan u niet de kosten koper betalen!

Starterslening betaald niet de hypotheekkosten

Starterslening betaald niet de hypotheekkosten

Veel kopers denken dat je met een starterslening geld krijgt zodat je de kosten koper kan betalen. Let op, dit is NIET zo. Met een starterslening kan u een huis kopen als u te weinig inkomen heeft. Het verschil tussen de koopsom en wat u kan lenen wordt onder voorwaarden gedicht met een starterslening. De hypotheekkosten echter die moet u altijd met eigen geld betalen tenzij het taxatierapport hoger is dan het bedrag waar u de woning voor aankoopt. Sommige banken willen u dan helpen aan een hogere hypotheek zodat u zelf minder geld hoeft in te brengen. Bel LexWonen voor dringende woningwaarde informatie zodat u weet of u eigen geld nodig heeft om een huis te kopen.

Ik heb een huis gezien wat moet ik doen om te kunnen kopen?

 1. BKR opvragen van alle aanvragers
 2. Werkgeversverklaring(en) opvragen
 3. Indicatie woningwaarde inzichtelijk krijgen via Lex Wonen
 4. Aankoop van het huis
 5. Koopakte met ontbindende voorwaarden regelen

Let op! Staat 1 van de aanvragers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ook al wordt het inkomen niet gebruikt voor de maximale hypotheek berekening, u moet de aangifte inkomsten belasting en de jaarcijfers van vorig jaar aanleveren. Verder is het goed om te weten dat een eventuele negatieve bkr registratie verwijderd moet worden als deze aanwezig is. Een bkr registratie verwijderen kan maanden duren.

Hypotheek onderbrengen bij de juiste bank met het juiste acceptatiebeleid en door aanpassing in de koopakte, zo kan u een huis kopen zonder eigen geld of met minder eigen inbreng. De woningwaarde speelt hierin een belangrijke rol. Bereken woningwaarde GRATIS . Dit  gratis waarde rapport geeft een indicatie van de woningwaarde. Daarnaast geeft het u een bepaald inzicht van de verkoopprijzen van woningen uit de regio in het verleden.

Nieuwe wet stimuleert huis kopen met minder eigen inbreng

Per 1 januari 2021 vervalt de overdrachtsbelasting voor starters tussen de 18 en de 35 jaar die nog niet gebruik hebben gemaakt van de startersvrijstelling. Dat scheelt u 2% van de aankoopsom aan eigen middelen. Koopt u dus een woning voor ‚ā¨ 350.000,- dan heeft u ‚ā¨ 7.000,- minder eigen geld nodig als startende huizenkoper. U heeft namelijk recht op de startersvrijstelling, dat scheelt u duizenden euro’s aan eigen geld. Woningwaarde kennis belangrijk Zonder kennis van de woningwaarde is het onmogelijk om een woning te kopen zonder eigen inbreng. Daarnaast moet de koopakte, met daarin de ontbindende voorwaarden, kloppen met de marktwaarde. Zonder een juiste aankoopstrategie en transparantie zal u veel geld moeten inleggen. Het kopen van een huis zonder eigen geld is een niche van Lex van de Straat Wonen. Wij hebben een complete aankoopstrategie klaarliggen, inclusief¬† ontbindende voorwaarden die opgenomen kunnen worden in de koopakte.

Nieuwbouw huis bouwen 3 personen bespaart eigen geld

Boerderij bouwen met een hypotheek voor 3 of 4 personen bespaart eigen geld.

Waarom bespaart u op nieuwbouw huis eigen geld?

Omdat u op een bestaande woning fiks moet overbieden boven de marktwaarde hoeft u dat niet bij een nieuwbouw woonboerderij of nieuwbouwwoning. Het bouwbedrijf maakt een offerte van uw wensen. Alles wat met bouwen en inbouw apparatuur heeft te maken komt in de offerte. De definitieve offerte is uw maximale hypotheek. Omdat nieuwbouwhuis of nieuwbouw boerderij altijd vrij op naam geleverd wordt heeft u slechts een paar duizend euro eigen geld nodig.

Lexwonen  en bouwbedrijf gaat u begeleiden

U moet zelf een kavel kopen. Lexwonen Rhenen gaat u begeleiden naar bouwbedrijf i.v.m. de mogelijkheden. Nieuwbouw woonboerderij bouwen zonder eigen geld kan.

Niet meer overbieden bespaart eigen geld

Juiste bod bespaart eigen geld

Juiste bod bespaart eigen geld

Het is op dit moment weer mogelijk om een huis te kopen zonder spaargeld. Hoger bieden kan als u weet wat de woningwaarde is en als u snel handelt. LexWonen helpt u kopen zodat u geen extra eigen geld kwijt bent. De woningprijzen zakken iets maar alleen is het niet mogelijk om te kopen. Overweeg eens een hypotheek met 4 personen. Samen met 4 aanvragers een huis kopen bespaart eigen geld.

Voorbeeld huis kopen in verhitte woningmarkt

U ziet een huis te koop staan voor ‚ā¨ 275.000 k.k. in Tiel. U heeft de woning bezichtigd en de makelaar verteld u dat u per mail een bod kan uitbrengen. Welk bod gaat u uitbrengen om toch deze woning te kunnen kopen want diegene die het meeste betaald heeft het huis gekocht? Stel dat uw maximale hypotheek op inkomen ‚ā¨ 300.000 bedraagt? Lex Wonen gaat kijken of er meer woningen in de regio zijn overboden. Stel nu dat soortgelijke woningen voor ‚ā¨ 300.000 verkocht zijn? Afhankelijk hoe de woning van binnen er uit ziet is het vaak mogelijk om een bod uit te brengen van ‚ā¨ 300.000,-. We hebben het dan over een bieden vanaf prijs.

Omdat u niet boven de marktwaarde bied en omdat uw inkomen het ook toe staat kan u dit huis kopen met beperkt eigen geld. Uw bod van ‚ā¨ 300.000,-¬† is met ‚ā¨ 25.000,- overboden maar u heeft de woning. Op dit moment is de hypotheekrente laag dus uw maandlasten zullen niet dramatisch stijgen. Wij rekenen u alles voor zodat u weet hoeveel eigen geld u nodig heeft en wat de maandlasten worden. Ziet u een leuk huis en bent u benieuwd of de woning haalbaar is? Wilt u de concurrenten voor zijn en niet teveel eigen geld kwijt zijn?

Eigen geld onderzoek

Lex Wonen gaat voor u aan de slag met de woningwaarde, de marktwaarde en de hypotheek met minder eigen geld. Pas op als u zelf aan de slag gaat met onderzoeken van de woningwaarde en eigen geld in de hypotheek. Als u denkt dat u tot morgen de tijd heeft dan is dat niet waar. Huis is zo verkocht. U zal de makelaar aan u moeten binden, Lex Wonen helpt u met een huis kopen zonder dat u extra veel eigen geld kwijt bent. Als hypotheekadviseur Veenendaal zijnde hebben wij onlangs een hypotheek geregeld voor 4 vrienden met minder eigen geld.

Woning kopen zonder eigen geld en NHG

NHG beschermt u als koper tegen een restschuld indien deze buiten u schuld om is ontstaan. Vaak wordt de hypotheek met NHG gesloten als u koopt tot ‚ā¨ 310.000. U ontvangt een lagere hypotheekrente als u een huis koopt met NHG. Het kost u wel 0,7% van de koopsom. Koopt u dus een huis van ‚ā¨ 300.000,- dan betaald u dus ‚ā¨ 2.100,- aan NHG. Kan u de kosten koper niet helemaal meefinancieren dan zou u in principe dus kunnen besluiten om een hypotheek zonder NHG af te sluiten. U bespaart hier mee ‚ā¨ 2.100,- aan eigen geld. Of dat verstandig is kunnen wij u vooraf niet vertellen. Uw persoonlijke situatie is afhankelijk welke keuze er gemaakt kan worden. Onze keuze bepaald weer of u eigen geld nodig heeft om een huis te kopen. Lees ook eens https://lexwonen.nl/hogere-hypotheek-dan-de-koopsom-krijgen/, hier vindt u meer info over hogere hypotheken krijgen dan de koopsom.

Laat uw spaargeld niet verloren gaan door onbekende gebreken

Wij maken het vaker mee dat na de koop klanten plotseling geconfronteerd worden met kosten i.v.m. gebreken. Nu heeft u een huis gekocht zonder eigen geld en nu bent u nog veel geld kwijt aan kosten waar u niet van op de hoogte was. Laat altijd een woning bouwkundig keuren. U krijgt dan een keurig overzicht van de kosten op korte en langere termijn. Laat een droomhuis geen bodemloze put worden waar u jaarlijks veel spaarcentjes in moet stoppen. Een bouwkundige keuring kost u een slordige ‚ā¨ 300,- maar het kan u wel ‚ā¨ 30.000,- aan eigen geld besparen.

Huis kopen onder voorbehoud

Huis kopen doe je altijd onder voorbehoud van:

 1. financiering
 2. NHG
 3. bouwkundige keuring
 4. taxatie (ook dat kan onder voorbehoud)
 5. eigen geld

Al deze voorbehouden, of een combinatie hier van, worden regelmatig gebruikt. Het is wel zo dat veel voorwaarden soms niet prettig zijn voor de verkopers. In deze tijd waarbij huizen binnen 2 dagen vaak verkocht zijn zullen we de belangrijkste voorwaarden samen met u bespreken. In het kader van een huis kopen zonder eigen geld is het van belang dat u de woning in ieder geval koopt onder voorbehoud van financiering en marktwaarde of onder voorbehoud van eigen geld. Heeft u een huis op het oog? Wij gaan u graag uitleggen onder welke voorbehouden u de woning het beste kan kopen.

Nooit zelf een huis kopen zonder overleg

Hypotheek zonder eigen geld

Hypotheek zonder eigen geld

Ga nooit zelf een huis kopen zonder vooraf met ons te overleggen. Wij moeten de woningwaarde weten van uw keuze en tevens de woningen uit de regio. Geef Lex Wonen die ruimte zodat u succesvol een huis kan kopen zonder eigen inleg. Houdt de maanlasten laag door een duurzame hypotheek af te sluiten waardoor je energielasten met 75% dalen. Geen eigen geld nodig omdat je al deze kosten kan meefinancieren bij de aankoop van de eerste woning.

Afrekening notaris met eigen geld

Ongeveer 5 werkdagen voor de overdracht van het huis ontvangt u de afrekeningsnota van de notaris. Mocht u wat eigen geld nodig hebben voor de kosten koper te betalen dan moet u dat ook daadwerkelijk via uw eigen bankrekening betalen aan de notaris. Het geld mag niet van anderen afkomstig zijn dan van de kopers, dus altijd betalen vanaf eigen betaalrekening. Let er op dat u  er voor zorgt dat u ook zoveel eigen geld kan overboeken in verband met de transactie van de woning. Meestal kan u per dag een klein bedrag overmaken via uw betaalrekening.

Lagere hypotheeklasten bespaart eigen geld

Heeft u al een huis gekocht en zoekt u lagere hypotheeklasten zodat u m√©√©r spaargeld overhoud? Lexwonen kan voor u ook een hypotheek van annu√Įtair naar aflossingsvrij oversluiten.

Samenvatting over huis kopen en tekort aan eigen geld

Laat in de koopakte onder het kopje ontbindende voorwaarden vermelden het maximale aan eigen geld in de hypotheek of de taxatiewaarde. Lukt kopen niet, u weet dat een huis kopen met vrienden, ouders, broer, zus een andere optie is als u te weinig eigen geld heeft om een huis te kopen in 2022. Meer lezen over huis kopen en eigen geld? Hypotheekadvies Rhenen.

 

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek?

Een huis kopen zonder eigen geld kan als u de woning aankoopt onder de taxatiewaarde van het huis. U moet dus voordat u een bod uitbrengt de waarde al weten. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en Intermediair. Wij helpen mensen met de financiering en de aankoop.

Wij hebben een woning gezien en willen weten of wij deze woning met minder eigen geld kunnen kopen?

Lees deze blog en vraag de berekening op. Lexwonen.nl gaat aan de slag en u hoort bijna direct of kopen zonder eigen geld lukt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button