Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld⭐ breekt alle records eind 2019 ✅ Hypotheek zonder spaargeld✅ bereken nu⭐.

Berekeneerst⭐voorhoeveel geld u in 2019 nog een huis kan kopen zonder spaargeld en lees daarna onze oplossing ✅.

 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Waarom geen eigen geld nodig voor de hypotheek⭐

Als u in 2019 nog een huis wil kopen moet u niet boven de marktwaarde een bod uitbrengen. Wij vertellen u alle details.  Dat betekend:

 • Door juiste aankoop t.o.v. waarde woning geen eigen geld nodig
 • Correcte invulling koopakte maakt de ontbindende voorwaarden transparant
 • Bij juiste bank hypotheek aanvragen zonder eigen geld
 • Regelen en controle afrekening notaris

Bovenstaande regels zijn in 2019 van belang maar ook zeker in 2020. Huizenprijzen maken het kopers lastig met de hypotheek. Lex Wonen kan u nog steeds helpen, ook in 2020 maar woningen worden steeds schaarser.

Klik straks ook bovenaan in uw scherm op “beoordelingen” voor de reviews van anderenBel voor info! 
Krijg inzicht hoe anderen ons hebben ervaren in 2019.

Hoe kan ik nog een huis kopen zonder eigen geld in 2019?

Als u weet wat de marktwaarde is kan u een hypotheek krijgen ZONDER EIGEN MIDDELEN. Uiteraard onder voorwaarden en bij de juiste bank. 

Met onder voorwaarden bedoelen wij uw huidige kredieten (BKR), betalingsverleden (BKR), studielening (DUO), waarde van uw droomwoning en uw toekomstperspectief.

U doet een bod onder de marktwaarde van de woning, wij helpen u daarmee. Het verschil tussen de marktwaarde en het bod heeft u minder nodig aan eigen geld.

De marktwaarde van uw droomhuis speelt dus een grote rol. Besparen op eigen geld lukt omdat wij goed inventariseren en kadastraal onderzoek plegen in de regio van uw droomhuis. U ontvangt van ons altijd gratis deze waardevolle informatie zodat een huis kopen met een passende hypotheek zonder eigen geld slaagt.

U heeft geen financiële verplichtingen aan ons als de koop niet door gaat. Mocht u een complexe situatie hebben dan hoort u dat vooraf van ons.

Eindspurt 2019 succesvol huis kopen

HEEFT U EEN HUIS GEZIEN en nog snel gebruik maken van de hypotheekregels 2019? Lex Wonen gaat direct aan de slag met inventariseren, dus No Cure- No pay. Ga nooit zonder onze schriftelijke toestemming van ons een huis kopen of bod uitbrengen, ook niet onder voorbehoud van financiering. Een gedegen vooronderzoek is noodzakelijk voordat u een bod mag uitbrengen.

De marktwaarde van het huis moet bekend zijn. Het gebeurd vaak dat hypotheekregels plotseling wijzigen vlak voor het einde van het jaar. Wij willen samen met u een woning kopen in 2019  zonder eigen vermogen.

Ik ben bij 3 banken geweest waarom lukt mij dat niet?

Banken en hypotheekketens kijken standaard en alleen naar uw inkomen. Ze gaan er dan ook vanuit dat het taxatierapport net zo hoog is als de aankoop van de woning. De hele berekening is daar op gemaakt. FOUT, u moet eerst de waarde van de woning weten en dan daaronder een bod uitbrengen.

In de supermarkt weten klanten exact hoe het zit met de prijzen. Met de aankoop van een woning denkt 77% dat de vraagprijs de marktwaarde is. Ik vertel u dat slechts 1 op de 100 taxaties overeenkomt met de vraagprijs op een website voor huizen. Pak uw winst door de kosten meetefinancierenin de hypotheek. Door de lage rente van 1,27 % is dat goed te doen.

Lex Wonen is tevens erkend aankoopbemiddelaar en onderzoekt tevens de waarde van de woning. De overheid verteld tevens dat de maximale hypotheek nooit hoger mag zijn dan de waarde van de woning. Dat is wat anders dan een hypotheek op basis van de koopsom!

Wat verteld de overheid over de marktwaarde

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek en de regels.

Heeft u gelezen dat uw maximale hypotheek niet hoger mag zijn dan de marktwaarde? Wij gaan op zoek naar de marktwaarde waardoor u minder of geen eigen geld nodig heeft voor een huis. De koopsom wordt volledig losgelaten van de hypotheek, deze is niet interessant!

Ik wil vandaag een huis kopen maar weet de marktwaarde niet

U heeft een huis gezien en wil een bod uitbrengen ondanks dat u nu de marktwaarde niet weet. U bent bang dat de woning voor uw neus wordt weg gekaapt. Geen probleem, alvorens u de koopakte tekent laten we de woning taxeren. Lex Wonen regelt alles met de verkopend makelaar. Het bod mag u zelf zo maar niet uitbrengen zonder overleg met Lex Wonen.

Een huis kopen zonder eigen middelen is onze specialiteit.

Nieuws september 2019 over huis kopen zonder eigen geld

In september 2019 hebben wij  succesvol klanten geholpen aan een woning zonder eigen geld in de hypotheek. Overdracht zal eind 2019 begin 2020 plaatsvinden. Zie hieronder waar wij klanten aan een woning hebben geholpen.

 • Tiel, Zaltbommel, Oude Pekela, Middelburg, Geldermalsen, Winsum, Oss, Den Bosch, Veenendaal, Achterberg, Heusden, Heerenveen, Kerkrade, Leerdam en Stein.

In bovenstaande plaatsen hadden onze klanten in september 2019 geen of weinig eigen geld nodig om een huis te kopen. Hier kan je nog redelijk een woning kopen.

Wat kan ik zelf doen om een huis te kopen zonder spaargeld?

Zoek een woning tot maximaal het bedrag dat u van ons ontvangen heeft. Maak direct een afspraak met de verkopend makelaar en mail of ap ons de adresgegevens van de woningen die u gaat bezichtigen.

Weet u welke woning u wil kopen? Laat het ons weten zodat wij aan de slag kunnen met de waardebepaling en het bod.       

Soms geen taxatie nodig om te kopen zonder eigen middelen

Marktwaarde wordt normaal gesproken bepaald door een taxateur. In sommige situaties volstaat een waarderapport van Calcasa of de waarde verkregen uit het WOZ waardeloket. Het enige nadeel hiervan is dat een hypotheek met NHG dan onmogelijk is.

Het een pakt soms beter uit dan het ander. Een hypotheek zonder eigen geld is meer werk dan klakkeloos een huis kopen en een zak met geld op tafel zetten. Door SLIM en oplettend alle waardes te vergelijken helpen wij onze klanten.

Lex Wonen regelt dagelijks hypotheken met minder eigen geld. Wij gaan door als anderen slapen.

Rechtstreeks contact met banken, taxateurs en kadaster

Omdat Lex Wonen rechtstreeks contact heeft met banken, kadaster en met taxateurs die snel kunnen schakelen kan u een huis kopen zonder eigen inbreng. De tijd dat je gewoon ergens op internet je inkomens kon invullen bestaat niet meer. 

De tijd is uw grootste vijand

Helaas zijn huizen die op de verkoopsites staan snel verkocht. Uw grootste vijand is de tijd. Lex Wonen werkt 16 uur per dag zodat wij alles weten over uw droomhuis.

Makelaar moet uw situatie kennen

Uw financiële situatie naar de verkopende partij toe moet volstrekt duidelijk zijn. Ook moet makelaar weten dat uw BKR gecontroleerd is en dat de woning financieel past bij uw situatie. Ook moet hij weten dat er reeds contact is geweest met een taxateur.

Wie wint de strijd van de aankoop

Ik schets even 2 voorbeelden en u bent zelf even de verkopende partij. U mag nu zelf vertellen aan wie u de woning zou verkopen. We gaan er vanuit dat u uw eigen woning te koop heeft staan voor € 275.000,-. De makelaar verteld u het volgende:

 • Klant Verbeek doet een bod van € 267.000,- onder voorbehoud van financiering en wil over 3 maand in de woning als dat kan.
 • Klant van Dongen heeft een bod gedaan van € 265.000,- onder voorbehoud van financiering. Koper is volledig door zijn adviseur gecontroleerd bij BKR en heeft al taxatie overleg gehad. Klant van Dongen wil na gezamenlijk overleg met verkoper bekijken wanneer overdracht kan plaatsvinden. Indien noodzakelijk is een snelle overdracht mogelijk.

U voelt het al aan. Klant van Dongen, straalt veel meer zekerheid uit. DE KANS dat de hypotheek rond komt bij van Dongen voelt 10 keer beter aan, en dat ondanks alle eisen. Ik bied zelfs een paar duizend minder. Het is gebeurd dat ik € 14.000,- minder bood dan de andere partij, toch ging het huis naar mijn klant.

Huidige kopers doen vaak maar wat

Ongeveer 60% van de huizenkopers doen maar wat en gaan achteraf naar de bank. Ze hebben toch gekocht onder voorbehoud van financiering. Daar gaat het meestal fout omdat er dan allerlei zaken in de BKR staan, scheidingspapieren niet compleet, veel meer eigen geld nodig door tegenvallende taxatie. Ook omdat de huizen snel verkocht zijn doen kopers zo maar snel een bod neerleggen.

Het gebeurd steeds vaker dat banken hypotheken afwijzen, verkopers maken dat regelmatig mee en gaan graag voor zekerheid. Wij leggen alles bloot en zijn helder en transparant naar de makelaar toe. Alleen op deze wijze is het mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld. Verkoper moet getriggerd worden en niet onder u uitkomen. 

Makelaar financieringsopzet mailen

Tijdens de bieding voel je al snel aan hoe de kansen zijn. Bij twijfel vertel ik altijd aan de makelaar dat hij ook een financieringsoverzicht kan krijgen van de situatie. In sommige gevallen willen ze dat dan ook daadwerkelijk hebben. Uiteraard i.v.m. privacy gaat u deze dan zelf naar de makelaar mailen.

Onze voorbereidingen en inventarisaties zijn uw succes. U leest het ook in de reviews van LexWonen.

Enkele zaken welke u snel moet regelen

BKR overzicht aanvragen

Altijd een BKR overzicht opvragen. Hierin staan de mobiele abonnementen, mogelijkheid tot roodstand, lease auto’s in. Denk ook aan postorder kredieten, leningen, creditcards in. Let op:  De mogelijkheid van rood staan wordt bij de BKR ook gemeld, al heeft u € 25.000,- op deze betaalrekening staan, de mogelijkheid van rood staan beperkt uw hypotheek aanzienlijk maar is simpel op te lossen. 

Met enige regelmaat staan er ook kredieten in welke niet eens meer bestaan of nooit bestaan hebben. Zaken nooit afgemeld of zelfs zaken die niet van u zijn maar van iemand anders. Lex Wonen moet dus weten wat er allemaal in staat. Doet u dat niet dan kan u dat wel eens veel eigen geld kosten. Wij helpen u berekenen en oplossen.

Klik hier om snel en GRATIS BKR op te vragen
Ga naar: Bkr.nl >inzage kredietoverzicht>Account aanmaken>Kies bank> Veder > LET OP! Zorg er voor dat het vakje details van de bedragen zichtbaar zijn(aanklikken)

Heeft u een Studiefinanciering?

Klik hier om te lezen hoe u GRATIS en snel een overzicht van u studielening bij DUO kan opvragen
Ga naar DUO.nl en zoek in het tabblad Mijn Schulden de Schuldhistorie op. Maak van deze pagina een screenshot, zorg er wel voor dat uw naam en BSN nummer rechts bovenaan zichtbaar zijn. Zorg er ook voor dat u het Actueel saldo studieschuld openklapt zodat het bedrag goed zichtbaar is. Bank wil ook zien het Saldo Studieschuld aflosfase.

Lukt een huis kopen zonder eigen geld nog niet?

Er is ook een mogelijkheid om een hypotheek met kennissen of familie te nemen. U kan de kosten koper ook dan met z’n allen ophoesten.

Steeds vaker vragen ouders en kinderen om informatie om te kopen met familie. Met broer of zus een huis kopen regelen wij dagelijks, méér hypotheek mogelijk.

Huis kopen met ouders

Ook kan u via Lex Wonen samen met je ouders een woning kopen.

Lees ook deze blog als u hier belangstelling voor heeft.

Waar kan ik kopen zonder eigen geld?

Hieronder ziet u de kaart van Nederland waarbij het opvalt dat het ene gebied grijs is en het andere gebied blauw. Voor beiden gebieden hebben wij een oplossing om een huis te kopen zonder eigen geld.

Waar kan ikeen huis kopen zonder eigen geld?

Waar kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Huizen te koop in de blauwe gebieden (niet Eindhoven, Arnhem en Nijmegen) kan u over het algemeen kopen zonder eigen geld of met minder eigen geld.

In de grijze gebieden lukt dit over het algemeen niet. Hier kunnen wij u helpen met een aanvullende financiering voor de kosten koper zodat u toch kan kopen zonder eigen geld. Uiteraard moet die financiering wel passen bij uw situatie. 

Geef ons snel uw droomhuis door zodat u de marktwaarde weet.

Welke doelgroepen kunnen wij helpen

 • Starter op de woningmarkt

 • Doorstromer zonder restschuld

 • Broer of zus die met broer of zus een huis kopen

 • Ouderen die hoge huurprijzen beu zijn

 • Met ouder(s) een woning kopen

Bovenstaande categorieën zijn 95% van onze klanten. Als u nog steeds niet in staat bent om een huis te kopen dan hebben wij oplossingen. Ga samen met ouders of familie een huis kopen. Alle kosten kan u samen delen. Lex wonen regelt ook hypotheek met vrienden zonder eigen geld.

Mooie oplossing om in Amsterdam of de randstad een huis te kopen 

Zoek je een huis in de Randstad, Utrecht of andere grote plaatsen waar de huizenmarkt oververhit is dan het volgende. De huizen worden daar voor een hogere prijs verkocht dan dat ze waard zijn.

Dat betekend dat we jou alleen kunnen helpen met een hypotheek als wij een aanvullende financiering regelen. Alles boven de marktwaarde moet u namelijk zelf aan eigen geld meenemen.

Kijkje in de kosten van de hypotheek

Laten we even gaan kijken naar de kosten die u maakt als u een huis wil kopen zonder eigen inleg.  Stel u koopt een woning voor € 210.000,- kosten koper. 

Onderstaande kosten meefinancieren in de hypotheek

De advieskosten bedragen € 1495,-. Overdrachtsbelasting € 4200,-, kosten notaris € 1400,- , taxatierapport € 700,-, bemiddelingskosten geldlening € 1495,-, NHG kosten € 1935,-,  bankgarantie € 240,-. Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering € 395,-.

Indicatie geraamde kosten

Bovenstaande kosten zijn dus een indicatie en bedragen hier € 11.860,-. Notariskosten en  taxatiekosten  kunnen per regio verschillen. Vaak kan u deze kosten gedeeltelijk of volledig meefinancieren via Lex Wonen.

Stel dat de waarde van de woning hierboven € 220.000,- bedraagt dan bedraagt uw eigen geld niet meer dan € 1860,-. U koopt namelijk € 10.000,- onder de marktwaarde aan. Wij helpen u GRATIS met waarde bepaling. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons geen kosten.

Het kan zijn dat u aanvullende verzekeringen wenst waardoor u extra geld nodig heeft. U weet vooraf hoeveel eigen geld u nodig heeft. Alles wordt besproken en vastgelegd in de opdracht tot dienstverlening.

Let op, in de Randstad is het niet mogelijk om zonder eigen inleg te kopen, hier brengt een aanvullende financiering de oplossing.  Wij kennen situaties dat een klant in de Randstad € 36.000,- spaargeld nodig heeft. Ook in andere delen van Nederland wordt het soms lastiger om zonder eigen geld te kopen.

Welke huizen kan ik kopen zonder eigen geld

Het is geen standaard regel maar u maakt de meeste kans om zonder eigen geld een huis te kopen als:

 • Huis 2 tot 8 maanden te koop staat
 • Woning zonder makelaar wordt verkocht
 • Huidige eigenaar reeds een ander huis heeft gekocht

Het merkwaardige is dat wij in 2019 hypotheken voor klanten hebben geregeld waarvan het huis net in de verkoop was. De reden zal zijn dat er steeds minder huizen te koop zijn. Staat een woning langer dan 1 jaar te koop dan kan het ook lastig zijn om zonder eigen geld te kopen.

Een huis die al lang te koop staat verliest zijn waarde. Vraag altijd vooraf aan Lex Wonen of een woning haalbaar is om zonder eigen geld te kopen.  Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Bezuinig niet op NHG kosten

Veel klanten die te weinig eigen geld hebben om een huis te kopen bezuinigen op de kosten van NHG. Wij waarschuwen  klanten dat NHG u niet alleen beschermt tegen de restschuld maar uw hypotheeklasten zijn ook beduidend lager. In 30 jaar tijd kan dat € 17.000,- bruto verschil opleveren. Dat is ongeveer € 35,- per maand netto.

Wij adviseren klanten altijd om de hypotheek met NHG te nemen, komen ze geld te kort dan is het advies om even verder te sparen. Wil een klant dat niet en hij wil perse zonder NHG i.v.m. de kosten dan kan het zijn dat wij de hypotheek niet draaien.

Indien de hypotheek net past en er is geen vooruitzicht op hoger inkomen op korte termijn dan moet u zich afvragen of kopen wel verstandig is.

Huis kopen en de marktwaarde-Hoe weet ik dat?

De marktwaarde van de woning gaan wij kadastraal onderzoeken. Wat is er betaald voor een soortgelijk huis in de regio van uw droomhuis. Als we dat weten is een huis kopen zonder eigen inbreng makkelijker ✅

Voorbeeld: Er is in 2017 € 200.000,- voor een huis betaald in Tiel. De kans is groot dat deze in 2019 € 218.000,- tot € 228.000,- waard is. Zoekt u naar een gelijkwaardige woning in die regio dan is de kans groot dat u in Tiel en omgeving geen eigen middelen nodig heeft. Mail of app ons uw droomhuis. Wij zoeken de marktwaarde voor u uit zodat u zonder eigen geld een huis kan kopen!

Marktwaarde bekend dan bod uitbrengen op woning

Nadat de taxateur de marktwaarde heeft vastgesteld geeft u een bod uit onder de marktwaarde.  Uiteraard na overleg met Lex Wonen. Wij willen ook voor u een bod uitbrengen. Stel u wil graag bovenstaand huis kopen in het voorbeeld voor € 210.000,- dan zal u geen of weinig eigen geld nodig hebben om het huis te kopen.

Onafhankelijke taxateur

Een onafhankelijke taxateur maakt het taxatierapport van de woning. Taxateurs moeten uit de regio komen waar uw aan te kopen woning staat. Zoekt u een taxateur die uw woning mag taxeren? Kijk op de website van het NWWI of Taxateursunie.

Bod en financieringsvoorbehoud geaccepteerd?

Let op! Tijdens het bieden op de woning zal u tevens de ontbindende voorwaarden moeten vermelden✅. Doet u dat niet dan begeeft u zich in een gevarenzone. Verkopend makelaar gaat zelf de koopakte invullen. Vaak wordt er dan vermeld dat de betaalde koopsom ook het voorbehoud van financiering is.

Helaas denken veel makelaars en kopers dat de aankoopsom de maximale hypotheek is. Dat is niet waar, maximale hypotheek is de waarde van de woning. Vraag ons gerust hoe te handelen of laat ons alles regelen. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten. 

Let op! Ga nooit een huis kopen zonder dat u dit met Lex Wonen heeft overlegd. Laat een woning bouwkundig keuren zodat u weet waar u aan toe bent.

Juiste cijfers doorgeven

Denk eraan dat het financieringsvoorbehoud altijd de aankoopsom moet zijn inclusief de hypotheekkosten. Mocht de hypotheek namelijk niet doorgaan dan zal u met een afwijzing moeten komen met de juiste cijfers zoals vermeld in de koopakte. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heeft u dus minder nodig aan eigen geld als u het huis wil kopen.

Strategiewijziging huis aankopen zonder eigen geld

Vanaf 12 februari 2019 hebben wij de strategie om een woning aan te kopen drastisch gewijzigd. Dit vergt wel enige werkzaamheden voor de koper. Omdat momenteel de woningen snel verkocht zijn is er te weinig tijd om vooraf alle documenten te regelen. Zie hieronder de juiste volgorde.

 

Juiste volgorde huis kopen zonder eigen geld:

 • Hypotheekberekening maken op onze website
 • BKR document opvragen via onze website
 • Bod uitbrengen zoals met ons besproken
 • Werkgeversverklaring en salarisstrook mailen binnen 5 dagen

Door deze positieve wijziging qua werkzaamheden heeft u 50% meer kans om de gelukkige eigenaar te worden van uw droomhuis. Volg altijd strikt onze aanwijzingen op. Dus heeft u uw BKR documenten binnen en zijn deze door ons goedgekeurd? Direct bod uitbrengen en overige documenten daarna aanvragen. Het uitvoeren van een bouwkundige keuring adviseren wij altijd.

Voordat u de koopakte gaat tekenen heeft u nog een dag of 10 om alle documenten op te vragen. Zijn alle documenten door ons akkoord bevonden dan kan u uw koopcontract tekenen. Wij helpen u met alle papieren rompslomp. U zal zelf wel een pro actieve houding moeten aannemen om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld. Wij zijn dan ook 16 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Huis kopen kan zonder eigen geld

Wij kunnen u helpen door het gehele proces heen, no cure- no pay. Door onze strakke inventarisatie weten wij exact WANNEER HET MOGELIJK IS om een huis te kopen met minder eigen geld in de hypotheek.

Nog geen berekening gemaakt? Overtuig jezelf nu en bereken hierboven. Nadat uw maximale hypotheek exact berekend is doen wij een kadastraal onderzoek naar de marktwaarde van uw huis.

Door een bod onder de marktwaarde uit te brengen heb je geen eigen geld nodig (of minder).  Lukt dit niet dan kan u wellicht een huis kopen  met een aparte financiering van de kosten koper. Een aanvullende financiering moet wel passen bij uw situatie.

Wanneer is het niet mogelijk om te kopen zonder eigen geld

Het is niet mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld als uw bod hoger is dan de marktwaarde. U heeft gelezen dat een bod onder de marktwaarde betekend dat u minder of geen eigen geld nodig heeft.

Stel je nu eens voor dat een huis € 40.000,- te duur verkocht wordt. Een taxateur trapt daar niet in. Als u een huis koopt dan moet deze getaxeerd worden voor de hypotheek. Alles wat u meer betaald boven zijn waardeoordeel moet u betalen uit eigen zak.

Een taxateur bepaald de marktwaarde. De taxateur kijkt naar de verkoop van soortgelijke woningen zodat inzichtelijk wordt wat de taxatiewaarde wordt.

Huis kopen zonder eigen inleg kost u wel geld

We gaan even een paar voorbeelden laten zien van klanten die:

 • Zonder eigen inleg een huis kopen
 • Met eigen geld een huis kopen zodat klant zelf de hypotheekkosten betaald
 • Kosten zelf betalen en extra € 10.000,- spaargeld aflossen in hypotheek

De case: Klant heeft een huis gekocht voor € 225.000,- a 2% hypotheekrente. Kosten koper bedragen € 12.814,-.

Resultaat indien zonder eigen geld kopen

Omdat deze klant geen eigen geld heeft en dus de kosten koper mee financiert in de hypotheek wordt de hypotheek € 225.000,- koopsom en € 12,814,- = totaal € 237.814. Netto maandlast bedraagt € 730,-. Totaal betaald u € 286.530,- netto terug aan de bank aan rente en kosten voor een huis van € 225.000,-.

Resultaat indien u hypotheekkosten zelf betaalt

U betaalt zelf de kosten koper van € 12.814,-. Uw hypotheek bedraagt dus € 225.000,-.  Netto maandlast bedraagt € 692,- en totaal terug te betalen aan de bank € 271.000,-.

Met eigen geld kosten koper betalen en extra € 10.000,- spaargeld in hypotheek

In dit voorbeeld betaalt u dus met eigen geld de hypotheekkosten en aanvullend € 10.000,- spaargeld waardoor uw hypotheek lager wordt. Wat betekend dat concreet als u uw spaargeld gebruikt om de hypotheek te verlagen? Uw netto maandlast bedraagt € 662,- en over 30 jaar gezien betaald u € 259.949,- terug aan de bank.

Conclusie eigen geld in hypotheek loont

U ziet dat het inbrengen van eigen geld loont. Een huis kopen zonder eigen inbreng is altijd duurder. Het verschil over 30 jaar tussen met of zonder eigen geld bedraagt € 15.530,-. Dit bedrag bestaat dus uit die € 12.814,- van de hypotheekkosten en € 2. 716,- aan rente vergeet niet dat uw hypotheekrente veel hoger is dan uw spaarrente. Eigen geld inbrengen is dus altijd goedkoper.

Huis kopen zonder eigen geld is oplossing spaartekort

Als u te weinig eigen geld heeft is het mooi als u toch een woning kan kopen door een combinatie van goed onderhandelen en iets spaargeld inbrengen.

Zonder kennis van woningmarkt veel geld nodig

Zonder kennis van de woningmarkt en zonder kennis van kadastrale onderzoeken kan u geen woning kopen zonder eigen inleg. Het kopen van een woning zonder eigen geld heeft in 1e instantie helemaal niets met hypotheek te maken.

Overbieden kost u eigen geld

Een huis overbieden is het gevaar wat u als koper heeft indien u alles zelf regelt. Hieronder een voorbeeld van Else en Wilma uit Culemborg.

Voorbeeld overbieden:

Else en Wilma zagen een huis in Culemborg met de vraagprijs van € 245.000,-. Omdat er genoeg kapers op de kust zaten hebben ze de vraagprijs geboden. Koopakte opgemaakt en getekend. Taxateur bezocht de woning en kwam tot een maximale taxatie van € 235.000,-.

Wilma en Else hadden € 14.000,- eigen geld voor de kosten koper. Nu moest het verschil tussen de waarde van het huis en het bod bijbetaald worden. Dat geld was er niet. Laat altijd in de koopakte vermelden wat uw maximale eigen geld is dat u in de hypotheek wil stoppen. U voorkomt zo erger.

Een regeltje als: onder voorbehoud van financiering is een te ruim begrip. Laat duidelijk omschrijven wanneer de koop niet door gaat. Als koper bepaald u zelf wat er in de koopakte vermeld moet worden. Koop van Wilma en Else ging niet door. Na een zoektocht op Google zijn ze bij Lex Wonen terecht gekomen zodat er een juiste werkplan is opgesteld.

Starterslening of bouwdepot vervangen niet uw eigen geld

Gebruik van een bouwdepot

Sommige starters denken dat je met een starterslening of een bouwdepot geen eigen geld nodig hebt. Steeds vaker hoor ik deze signalen. Helaas is dat niet zo. Een bouwdepot mag u uitsluitend gebruiken voor een verbouwing en u heeft dan nog meer eigen geld nodig. Als u bijvoorbeeld een keuken wil laten plaatsen mag u 60% in een bouwdepot hebben en heeft u 40% EIGEN GELD  EXTRA NODIG.

Gebruik starterslening SVN

Een starterslening kan u uitsluitend gebruiken om een duurdere woning te kopen en niet om de kosten koper van te financieren. U kan hier ook contact over opnemen met de SVN te Amersfoort.

Helaas kan u uitsluitend een huis kopen zonder eigen geld als u onder de marktwaarde een woning koopt. Lex Wonen helpt u met de hypotheek bij de juiste bank.

Passend huis kopen moet altijd lukken

Een huis kopen welk past binnen uw inkomensgrenzen lukt altijd. Het gebeurd steeds vaker dat dit tot stand komt door gedeeltelijk aan te kopen onder de waarde en een stukje aanvullende financiering in box 3 waardoor er ook geen of minder eigen geld nodig is. Het nadeel van een aanvullende financiering is dat dit uw maximale hypotheek verlaagt.

Bezichtigingen  inplannen

U heeft helaas niet meer de luxe om slechts 1 huis in te plannen voor een bezichtiging. Woningen zijn snel verkocht en mijn advies is om meerdere woningen te gaan bezichtigen. Onze ervaring is dat 5 van de 8 huizen verkocht zijn binnen 1 week. Staan er woningen reeds 3 maanden  te koop dan moet u aan de makelaar vragen wat de reden is dat deze nog te koop staat. Dit geld niet voor regio Groningen en Friesland.

Woninginrichting en eigen geld

Huis inrichten, verbouwen of een huis kopen kost altijd eigen geld. Door slim een huis aan te kopen kan u zonder dat het u zelf geld kost voor € 12.000,- inrichten of opknappen.

De meeste klanten die bij ons komen hebben globaal tussen de € 2000,- en de € 15.000,- aan eigen geld. Omdat je bij de bank al een slordige € 12.000,- nodig hebt voor de hypotheek hou je dus niks over voor de inrichting.

Omdat Lex Wonen dus onder de marktwaarde jullie woning probeert aan te kopen blijft er gewoon meer geld over voor het inrichten van je droomhuis. Plotseling toch die fantastische vitrages, slaapkamer en Televisiemeubel mogelijk door handig aankopen. Eigen geld dus anders gebruiken door slim aankopen van een woning.

Voorbeeld eigen geld hypotheek en woninginrichting

U heeft ongeveer € 15.000,- aan eigen geld en heeft een leuk huis gezien met een vraagprijs van € 265.000,-. Leuke vitrages, slaapkamer, badkamer en de keuken hebben alle aandacht nodig. Als er nog wat overblijft graag een andere tuin.

U heeft al van de bank gehoord dat u een slordige € 13.000,- aan eigen geld alleen al nodig heeft voor de hypotheek. Helaas kan u met € 2.000,- niet alles oplossen.

Oplossing zonder eigen geld woning inrichten

Wij zoeken vooraf de marktwaarde uit en overleggen met de makelaar het probleem van eigen geld wat er nodig is om een beetje leuk te wonen. Stel dat de woning een waarde heeft van € 272.000,- en je koopt dit huis aan voor € 268.000. Het verschil is € 4.000,- . Dit bedrag heeft u minder nodig aan eigen geld. U mag dus meer financieren dan de koopsom. Uiteraard betekend dit wel dat uw maandlasten iets hoger worden.

Verschil tussen de werkelijke waarde en de daadwerkelijke aankoopprijs heeft u niet nodig aan eigen geld voor de hypotheek. Hierdoor houdt u € 4.000,- over om leuke dingen mee te doen. Wellicht niet genoeg voor alle wensen. We kunnen dan ook nog eens kijken naar een bouwdepot en eventuele aanvullende kleine financiering zodat u toch kan kopen en het fijn heeft op die plek.

Door heldere communicatie van ons met de verkopend makelaar omtrent uw woonwensen en eigen geld zijn er vaak oplossingen. Wij zoeken de juiste bank erbij en proberen al uw woonwensen te vervullen. Spaarzaam kopen zodat minder eigen geld nodig is.

Hoe verloopt gesprek met makelaar gemiddeld

In alle gevallen zijn wij open en eerlijk naar de verkopende partij. Het moet hun ook direct duidelijk zijn wat wij willen. Wij vertellen altijd aan de makelaar dat wij u volledig BKR getoetst hebben en dat wat ons betreft een hypotheek haalbaar is. Tevens vermelden wij dat door een combinatie van extra financiering en aankoop onder de marktwaarde het huis voor u haalbaar is. Op deze wijze kan u zonder of met minder eigen geld kopen. Het kopen van een woning geheel zonder eigen geld is sinds 2019 wel lastiger geworden. Houd er rekening mee dat u toch steeds meer eigen geld nodig heeft.

Hoe gaan wij om met tegenslagen

Wat moet ik doen als:

 • de waarde van het huis lager is dan verwacht
 • de verkoper wil niet zakken met de vraagprijs

Woningwaarde lager dan verwacht

Stel je voor dat de marktwaarde van het huis tegenvalt. Het kan dan lastig worden om het huis te kopen zonder eigen geld. Wellicht heeft u wel € 3.000,- spaargeld. Is het dan nog niet haalbaar dan blijft er nog 1 mogelijkheid over.

Box 3 financiering

Wij kunnen een aparte financiering regelen om daarmee de kosten koper van te betalen. Deze financiering zit in box 3 en is niet aftrekbaar van de belasting. De tijdelijke extra kosten van rente en aflossing zal ongeveer € 72,- per maand bedragen. U kan deze aanvullende financiering altijd boetevrij aflossen op elk gewenst moment. Deze regeling is niet voor iedereen geschikt. Door onze inventarisatie zal blijken of het voor u een uitkomst kan zijn.

Box 3 financiering verlaagd hypotheek

Het nadeel daarvan is wel dat je maximale hypotheek veel lager wordt. Is er dus genoeg ruimte tussen je maximale hypotheek en het bedrag dat u daadwerkelijk nodig heeft dan is dit een oplossing. Niet te snel de moed opgeven. 

Verkoper wil vraagprijs niet verlagen

Als de verkopende partij van uw droomhuis niet wil zakken dan krijg je hetzelfde verhaal als hierboven. De marge is te laag om een huis te kopen zonder eigen geld. Ook in deze situatie is er de mogelijkheid om met een aparte financiering het verschil te betalen.

Niet te snel de moed opgeven. Soms kan je toch bij elkaar komen door bijvoorbeeld de oplevering te verschuiven. Voor wat hoort wat. Het spel is op de wagen.

Aanvullende financiering altijd vermelden in ontbindende voorwaarden

Als u met een aanvullende financiering de kosten koper wil betalen zorg er dan voor dat u dit ook als voorbehoud opneemt in de koopakte onder de ontbindende voorwaarden. Stel dat u geen extra financiering krijgt dan gaat de hypotheek niet door want u heeft geen geld. Ook dat moet aangetoond worden middels een afwijzing. Lex Wonen wilt u graag succesvol begeleiden.

Voorbeeld tekst in koopakte indien kopen zonder eigen inleg

Stel de vraagprijs van een huis is € 250.000,- maar de marktwaarde is € 254.000,-. U doet een bod op het huis voor € 245.000,-.

Vermeld direct aan de verkopend makelaar: “Bod € 245.000,- voorbehoud financiering van € 254.000,-. Onder voorbehoud bouwkundige keuring(indien u dit wenst). Uiterste datum van financieringsvoorbehoud over 5 weken”.

Het bedrag van € 254.000,- vermelden in de koopakte is belangrijk. U moet namelijk een taxatierapport ontvangen van minimaal € 254.000. Indien u de ontbindende voorwaarden niet goed laat omschrijven dan moet u later bij eventuele afwijzing van de bank de juiste documenten tonen. Ga nooit zelf aan de slag zonder overleg met ons.

Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom bedraagt € 9.000,- (namelijk € 254.000,- minus € 245.000,-). Deze € 9.000,- kunnen we gebruiken om de hypotheekkosten van te betalen. Huis kopen komt nu dichtbij.

Doet u geen bouwkundige keuring dan zou u wel eens veel eigen geld nodig kunnen hebben. Weet wat u koopt. Lex Wonen helpt u met huis en hypotheek.

Taxatierapport is geen bouwkundige keuring

Al koopt u een huis zonder eigen geld  het is ook belangrijk dat u weet wat de kosten zijn die u op korte en langere termijn gaat maken. Een bouwkundige keuring geeft u veel informatie over de huidige staat en de kosten voor de komende jaren. Een taxatierapport is geen vervanging van een bouwkundige keuring. Voor de bank is een taxatierapport verplicht, een bouwkundige keuring is uitsluitend verplicht als hier aanleiding voor is.

Noodzakelijk herstel 10%

Indien de taxateur vind dat het noodzakelijk herstel van een woning ongeveer 10% bedraagt dan komt dat in het rapport te staan. Banken vragen vervolgens om een bouwkundige keuring.

Verschil taxatierapport en bouwkundig rapport

Taxateurs maken geen kostenplaatje voor u. Bouwkundig rapport is specifiek een keuring op alle aspecten van de woning. U krijgt een raming van het geld wat u nodig heeft op korte en lange termijn. Een taxateur kan u nooit verantwoordelijk houden als na de koop blijkt dat er bijvoorbeeld:

 • Cv kapot gaat
 • Lekkage aanbouw

U zal echt een bouwkundige keuring moeten uitvoeren wilt u meer zekerheid hebben over uw aan te kopen woning en de kosten op termijn. Laat uw huis niet uw spaargeld opeten.

Nooit alleen een huis kopen zonder eigen middelen

Ga nooit alleen aan de slag als u een huis wil kopen zonder eigen geld in de hypotheek. U kan een aankoopmakelaar in de arm nemen en een taxateur. Beiden doen hun werk en u rekent af. Maar wat als de waarde tegenvalt. U zal iedereen toch moeten betalen.

Lex Wonen helpt u vanaf begin tot aan de notaris. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten

Extra hypotheek voor kosten koper

Handig en succesvol een huis kopen zorgt er dus voor dat jij de kosten koper kan meefinancieren in de hypotheek. Een huis aankopen onder de marktwaarde betekent  dus een besparing op uw eigen geld. Dit kan alleen middels ons kadastraal onderzoek.

Dus even simpel gezegd: Elke euro bieden onder de waarde van de woning mag je gebruiken om de kosten koper van te betalen. Op deze wijze creëer je dus extra financiële ruimte om hypotheekkosten te betalen.

Let op: de vraagprijs is niet de marktwaarde van een woning, dat zoeken wij direct voor je uit! Geef ons vrijblijvend de adresgegevens van je aan te kopen woning.

Een woning kopen zonder eigen inleg hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste weg maar bewandeld. WIJ WERKEN MET DE JUISTE BANKEN DIE JOU KUNNEN HELPEN AAN EEN HYPOTHEEK ZONDER EIGEN GELD.

Teleurstellingen omdat kopen niet lukt

Sinds eind 2018 gebeurt het steeds vaker dat klanten teleurgesteld raken. Het lukt niet (helemaal) om de woning zonder eigen geld te kopen. Een tekort aan woningen stuwt de prijs omhoog. Met name dus in de grote steden. Was het voorheen nog makkelijker om in Emmen, Assen of Apeldoorn de hypotheekkosten mee te financieren, op dit moment wordt dat overal lastiger. Het overbieden ( meer betalen dan dat het huis waard is) gebeurd steeds vaker. Door aanvullend krediet(financiering box 3) voor de kosten koper is dan de enige uitweg.

Kan ik dit huis kopen zonder eigen geld?

Ik heb net een huis gezien op Funda en wil snel weten of ik deze kan kopen zonder eigen geld.

Inkomensgegevens niet bij de hand, geen probleem. Postcode en huisnummer invullen van jouw droomhuis voor de GRATIS eigen geld Check.

Met postcode en huisnummer de eigen geld check


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct online antwoord

Huis kopen zonder eigen geld in Friesland, Groningen, Limburg

Een woning kopen zonder eigen geld lukt meestal in Friesland, Groningen, Limburg, delen van Gelderland, Zeeland en Overijssel.

De vraag naar woningen zijn daar iets minder dan in de rest van Nederland. Het kopen van een huis onder de marktwaarde is daar makkelijker zodat je de hypotheeklasten kan meefinancieren in de lening.

Wij proberen alles zo actueel mogelijk bij te houden. Het kan gebeuren dat u ondanks alle inspanningen toch wat eigen geld nodig heeft. U weet dat echter vooraf zodat u altijd kan beslissen om niet te kopen.

Huis kopen zonder eigen geld in Zuid Limburg, regio Heerenveen en ten zuiden van Groningen is op dit moment goed te doen.

 

Wanneer moet u alert zijn?

Om uw maximale hypotheek te bepalen hebben wij niks aan uitsluitend uw inkomensgegevens. U moet alert zijn als u denkt dat onderstaande zaken betrekking op u hebben.

 • Roodstand mogelijkheid, mobiel abonnement, kredieten, creditcards
 • Studielening bij DUO
 • Scheiding, scheidingspapieren
 • KvK nu aanwezig of in het verleden gehad
 • Lease contracten van auto’s of andere goederen

Banken kunnen echt alles zien. Indien na hun onderzoek blijkt dat u zaken heeft verzwegen dan is de kans groot dat u een afwijzing krijgt. Ook als u zaken bent vergeten buiten u schuld om. Iedereen dient grondig te werk te gaan en wij zelf kunnen niet alles zien. Heeft u ooit een inschrijving gehad in Kamer van Koophandel korter dan 5 jaar geleden? Meld dit.

Waar kijkt de bank naar als je een huis koopt zonder eigen inbreng?

Als jij een huis wil kopen zonder eigen geld dan let de bank op een paar zaken:

 • Past de hypotheek bij het inkomen
 • Is het hypotheekbedrag niet hoger dan de taxatiewaarde van het huis
 • Stabiliteit van het inkomen
 • Hoe is de kwaliteit van de woning(bouwval)

Dit is tevens de enige en juiste volgorde om een woning te kunnen kopen zonder eigen inleg.

Dus: Waardebepaling & aankoopstrategie & ontbindende voorwaarden & juiste bank = huis kopen zonder eigen geld. De taxatie geschiedt altijd door een onafhankelijke taxateur.

Ontbindende voorwaarden belangrijk

Als je een huis wil kopen zonder eigen geld dan zijn dus 3 zaken van belang:

 • Taxatiewaarde hoger dan de aankoopsom (feitelijke onderhandelingen met verkoper)
 • In de koopakte moet bij voorbehoud financiering het totaalbedrag staan van aankoopsom inclusief alle kosten
 • In de hypotheekaanvraag moet het hypotheekbedrag inclusief de kosten koper vermeld staan!

Dit is de rode draad om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld!

Water gas en licht ook geregeld bij huis kopen

Koopt u een huis via Lex Wonen dan kunnen wij ook voor u de aansluitingen regelen voor water gas en licht. U hoeft zelf niets te doen, wij zorgen dat derden contact met u opnemen indien u dat wenst.

Vertraging hypotheek acceptatie voorkomen

Door juiste inventarisatie kan je een vertraging of zelfs een afwijzing voorkomen. Heeft u een KvK vergunning? Overleg de aangifte IB van het laatste jaar en de jaarstukken. Is KvK opgeheven dan ook bovenstaande stukken en aanvullend het document waar beëindiging van de inschrijving staat vermeld. De aangifte IB kan u makkelijk opvragen op de website mijn Belastingsdienst.nl en inloggen met DigiD.

Waarom 7 dagen per week 16 uur bereikbaar

Als u een huis wil kopen zonder eigen geld dan heeft u gedurende het gehele traject vragen. Denk aan vragen over taxatiewaardes en mogelijke aankoop sommen van diverse woningen. In deze tijd moet je snel handelen anders is het huis weg. Ook is het van belang dat u tijdig op de hoogte moet zijn van de documenten die u moeten aanleveren.

Als wij niet van 05.00 uur tot 21.15 uur telefonisch bereikbaar zijn dan is kopen zonder eigen geld überhaupt totaal zinloos. Wij moeten iedereen vóór zijn en een klant mag niet 1 dag wachten voor zijn zo’n belangrijke vraag. Als uw vakantie niet door gaat dan is dat jammer. Gaat je droomwoning niet omdat de communicatie slecht is dan is dat een ramp. U moet alles weten over het huis en de hypotheek zonder eigen geld.

Scheiding en weinig eigen geld

Bent u onlangs gescheiden en u heeft alle scheidingsdocumenten compleet? Kijk even naar onze blog over scheiden en hypotheek van Lex Wonen. Voor gescheiden mensen hoeft het niet lastiger te zijn om zonder eigen geld een huis te kopen.

Reacties van huidige klanten

Lees ook de reviews van onze klanten die wij aan een woning hebben geholpen. Het betreft klanten zonder eigen geld, familiehypotheken, normale hypotheken.

Eigen geld afhankelijk van taxatierapport

De meeste klanten kunnen wij helpen met het kopen van een eigen huis zonder veel eigen geld kwijt te zijn.

Of je zonder eigen poen een woning kan kopen is dus afhankelijk van het taxatierapport en het bod. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heb je dus minder nodig aan spaargeld. 

Verbouwing woning en besparing eigen geld

Als u een huis wil kopen welke u wil verbouwen dan heeft u meestal eigen geld nodig. Het is niet alleen uw inkomen wat de hoogte van uw verbouwing bepaald maar ook de marktwaarde na verbouwing.

De regel is dat u ongeveer 65% mag meefinancieren in de hypotheek en dat u 35% aan eigen geld nodig heeft. Voorbeeld:

 • Aankoop woning € 250.000,-
 • Nieuwe keuken € 15.000,-

Uw totale hypotheek zal ongeveer € 260.000,- bedragen. Eigen geld heeft u dus nodig om het huis te kunnen kopen. Weten wij vooraf wat u graag wil verbouwen dan kunnen wij makkelijker een strategie er op los laten zodat u minder eigen geld nodig heeft voor de verbouwing.

Energie zuinige maatregelen 100% meefinancieren

 • Dubbel glas
 • Isoleren huis, vloer of andere zaken
 • Zonnepanelen

Dit soort verbouwingen mag u onder voorwaarden voor 100% meefinancieren in de hypotheek.

Huis kopen met IVA of Wajong zonder eigen geld

Heeft u een IVA- of WAJONG uitkering dan kan u toch een huis kopen zonder eigen geld. Lees onze blog over een huis kopen met een uitkering.

Huis kopen zonder spaargeld en de BKR

Het kopen van een huis zonder eigen middelen wordt lastig als je een roodstand mogelijkheid hebt, een lening of mobiel abonnement. Deze zaken verlagen je hypotheek behoorlijk. Raadpleeg de BKR om je financiële situatie te toetsen. Kijk elders op deze website om een BKR toetsing te maken. Heeft u alles gelezen en begrepen? Alleen dan kan u een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Samenvattend om woning te kopen zonder eigen middelen

Samenvattend kunnen wij u dus het volgende vertellen. Omdat Lex Wonen zowel erkend aankoopbemiddelaar als Intermediair is kunnen wij u alles vertellen over woningwaarde, inleg eigen geld & hypotheek ✅ Kijk ook even op de homepage van Lex Wonen waar al onze activiteiten op staan.

Heeft u een woning gezien en heeft u te weinig eigen geld? Omdat wij uw droomwoning gaan onderzoeken op de marktwaarde en dus daar het bod op af stemmen lukt het om een huis te kopen zonder eigen geld.

Lex van de Straat Wonen, Schoolweg 82, 3921CG Elst (U).

Update, 21 september 2019