logo
 • Schoolweg 82, Elst (U)

 • Kantoor

 • 05:30u-21:30u

 • Ma t/m za

Huis kopen zonder eigen geld

Contact Us
Geen eigen geld om huis te kopen

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek

U heeft niet voldoende eigen geld om een huis te kopen? Bespaar € 6.000,-  tot € 15.000,- aan eigen inbreng! Geen eigen middelen nodig omdat u de  HYPOTHEEKKOSTEN  KAN MEEFINANCIEREN  in onze hypotheek.


Bereken direct online voor hoeveel geld u op Funda naar een huis kan zoeken
zonder dat u eigen geld nodig heeft! Ontvang direct de mogelijkheden per e-mail.

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.


Huis kopen zonder eigen geld
Huis kopen zonder eigen geld

 

Kadastraal onderzoek en juiste bank bepalen eigen geld in hypotheek

Door ons kadastraal onderzoek en kennis van de woning- en hypotheekmarkt heeft u geen eigen geld nodig voor de hypotheek. De koopakte en ontbindende voorwaarden zijn belangrijk.

 

Hypotheek zonder eigen geld is onze specialiteit

Zonder eigen geld een woning kopen kan ook in 2018. Lees hieronder waarom wij u wél kunnen helpen met een huis kopen zonder eigen geld of met weinig eigen geld.

Achteraf geen spookbedragen of extra kosten zodat vooraf alles duidelijk is. Wij helpen u succesvol aan een woning zodat u geen of weinig eigen middelen nodig heeft.

 

 Grafiek: Hoe kan ik een woning kopen zonder eigen geld?

Grafiek van een huis kopen zonder eigen inleg in 2018
Grafiek van een huis kopen zonder eigen inleg in 2018

 Oplossing van een hypotheek zonder eigen geld voor starters

 • 1. U ziet in de grafiek in het blauwe gedeelte de vraagprijs van een woning staan. In dit voorbeeld is dat tevens uw maximale hypothecaire lening die u bij een bank of tussenpersoon  kan krijgen i.v.m. uw inkomen.

 

 • 2. In het gele gedeelte van de grafiek ziet u de hoogte van de marktwaarde staan van het huis, dat is niet de vraagprijs die op een huizensite staat vermeld. Marktwaarde wordt door ons onderzocht en besproken met verkopend makelaar en de bank. Ontbindende voorwaarden dienen afgestemd te worden op de marktwaarde en niet de koopsom.

 

 •      3. De hoogte van de aankoopsom van de woning staat in de groene kleur. De aankoopsom komt tot stand nadat u uw bod heeft gedaan.

 

 • 4. Omdat de aankoopsom lager is dan marktwaarde mag u de hypotheekkosten geheel of gedeeltelijk meefinancieren via Lex Wonen. Daarom heeft u geen of minder eigen geld nodig. Wij kunnen u helpen en coachen naar het juist bod, juiste bank en een passende hypotheek zonder eigen inbreng.

 

 •    5. Het rode vlak laat zien wat het totaal bedrag is aan eigen spaargeld wat u minder nodig heeft om een huis te kopen. Meestal is dit voldoende. Mail ons uw droomwoning online en u ontvangt direct reactie of kopen zonder eigen geld lukt inclusief uw maximale hypotheek op die woning.

 

Nu nog op zoek naar DE JUISTE MARKTWAARDE VAN DE WONING. Op zoek naar de bank waar je meer hypotheek krijgt dan alleen de aankoopsom.

Wij willen u coachen voor de juiste hypotheek. Samen een huis kopen onder de marktwaarde zodat je kan kopen zonder eigen geld. Geef ons via What’s app de adresgegevens van uw droomwoning door. Ken de marktwaarde zodat u niet teveel geld betaald voor uw nieuwe woning.

Nogmaals een waarschuwing dat u oplet dat het bedrag aan financieringsvoorbehoud in de koopakte overeenkomt met de taxatiewaarde en niet met de koopsom.

 

 

 Het verschil tussen marktwaarde en koopsom is extra te financieren

We kunnen het dus als volgt samenvatten. Het verschil tussen de marktwaarde van uw droomhuis en de aankoopsom van dat huis  heeft u  MINDER NODIG AAN EIGEN GELD.

Dus het rode vlak in deze grafiek is in dit voorbeeld het spaargeld dat u minder nodig heeft. Uiteraard moet de totale hypotheeksom wel passen bij uw inkomen.

 Bel ons voor de hypotheektoets, de marktwaarde toets en de BKR Status toets zodat u direct aan de slag kan gaan met uw droomhuis.

Wij adviseren u om direct een  BKR  overzicht met behulp van IDIN te maken want eerder kan u geen woning kopen.
Vanaf 25 mei 2018 kan u  gratis een BKR toetsing doen maar op de uitslag moet u weken wachten. Helaas hebben wij van alle aanvragers de bkr documenten nodig. Stel dat er iets in staat dan moeten wij dat weten.

BKR verlaagt uw maximale hypotheek en verhoogt mogelijk uw eigen geld in de hypotheek. Voor elke € 1.000,- die in de BKR staat krijgt u € 4.500,- minder hypotheek.

Mocht er aanleiding zijn om maatregelen te nemen n.a.v. deze BKR toets dan hoort u dat van ons. Heeft u niets geregistreerd staan dan is een huis kopen zonder eigen geld weer een stap dichter bij.

Vanaf 25 mei 2018 heeft u dus zelf direct online inzage bij de BKR. U hoeft geen 5 dagen meer te wachten en deze service wordt gratis. Mail uw adviseur altijd de uitslag van de Bkr.

Vraagprijs op een huizensite is niet de marktwaarde

De vraagprijs van een koopwoning op een huizenverkoop site is niet de marktwaarde. De marktwaarde kan hoger liggen dan de vraagprijs maar deze kan ook lager zijn dan de vraagprijs.

Vraag ons naar de reële waarde van uw droomhuis. Het kopen van een woning zonder eigen geld kan uitsluitend als u de marktwaarde weet. Lex Wonen is daar landelijk in gespecialiseerd.

Indien het voor ons een moeilijk te beoordelen woning is dan zal de specialiteit van derden ingeschakeld worden. Het kan zijn dat u dan 1 dag langer moet wachten. In 2017 hebben we dat niet meegemaakt. Met een moeilijk te beoordelen woning moet u denken aan een huis welke rijp is voor de sloop en met heel veel grond.

Het is van belang dat u weet welke koers u moet varen. Het kopen van een huis zonder eigen geld is ALTIJD AFHANKELIJK VAN DE WAARDE VAN DE WONING. Regelmatig worden er woningen ver boven de marktwaarde aangeboden.

Omdat u niet genoeg eigen geld heeft is onze kennis voor u waardevol. Onze directe aansluiting bij BKR, kadaster en de bank geven snel uitsluitsel over de SLAGINGSKANS VAN EEN HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD.

 

Veel eigen geld besparen dan lees deze gehele blog

Voor een besparing van € 10.000,- aan eigen geld is het toch zeker de moeite waard om deze blog nog even een paar minuten verder door te lezen. Boordevol met belangrijke tips en informatie zodat u weet hoe u succesvol een huis kan kopen zonder eigen geld. Lees snel verder.

 

 

Hoe dan zonder eigen geld een huis kopen?

  Doordat wij gecertificeerd aankoopbegeleider  zijn ( hypotheek en aankoopbemiddeling) en ook kadastraal onderzoek doen is een woning kopen zonder spaargeld meestal mogelijk via Lex Wonen.

Wij kunnen u een hypotheek met perspectief aanbieden bij de juiste bank doordat wij gezamenlijk het juiste werk in de juiste volgorde hebben volbracht. Met een hypotheek 2.0 geen financiële zorgen doordat wij u TOTAAL BEGELEIDEN.

Kosten koper gewoon meefinancieren in de hypotheek waardoor u EEN HOGERE HYPOTHEEK krijgt. Dus geen kosten achteraf.

Uw financiële situatie en moraliteit zullen bepalen bij welke bank u terecht komt. U begrijpt dat de banken en Lex Wonen alles willen weten over de BKR.

 

Waar krijgt u meer hypotheek dan de koopsom van de woning?

Lex Wonen is gespecialiseerd in HYPOTHEKEN ZONDER DAT U EIGEN GELD NODIG HEEFT.  Lees hoe wij dat regelen en vooral,  HOE NU VERDER?

 

 Huis kopen zonder eigen geld graag

U bent al bij de bank of een hypotheekketen geweest en overal waar u kwam moest u tussen de € 7.500,- en de € 14.000,-  aan eigen geld meenemen. U vraagt zich af of u ooit een woning kan kopen zonder dat u veel spaargeld kwijt bent. Eigen geld is het grootste probleem voor de hypotheek.

Uw problemen  zijn bij ons bekend. Wij kunnen echter voor u regelen dat u zonder spaargeld of met weinig spaargeld een huis kan kopen in 2018.

Wij kunnen u helpen met een huis kopen zodat u de BIJKOMENDE KOSTEN KAN MEEFINANCIEREN in de hypotheek . Hierdoor kan  u uw spaargeld  gebruiken voor andere zaken. Heeft u al een huis gezien? Lees snel verder voor het vervolg.

De juiste aankoopsom, de keuze van de bank en onze kadastrale onderzoeken bepalen of u een huis kan kopen zonder eigen inbreng.  Hoe kan u snel schakelen zodat u een woning kan kopen zonder spaargeld?

Het geheim van hypotheekkosten meefinancieren

Een woning kopen zonder spaargeld is mogelijk door onze unieke coaching en uitgebreide werkzaamheden. Doordat wij zowel hypotheekadviseur als erkend aankoopbemiddelaar zijn  kunnen wij snel inschatten of u zonder eigen geld kan kopen. Onze directe aansluiting bij BKR (Status toets), kadaster en de banken zorgt er voor dat u binnen 1 minuut WEET WAAR U AAN TOE BENT.

U weet direct of u  zonder eigen geld een huis kan kopen.  In deze tijd is snelheid vaak geboden, woningen zijn snel verkocht. De HYPOTHEEKKOSTEN kan u dan MEEFINANCIEREN in de lening of er naast.

Banken, tussenpersonen en hypotheekketens hebben geen kennis van de woningmarkt, wel van financiën en hypotheken.

Door combinatie van kadastraal onderzoek, aankoopbemiddeling en hypotheek is een huis kopen zonder eigen geld meestal mogelijk. Uiteraard zijn we ook afhankelijk van de verkopende partij. Lees nu verder voor DE OPLOSSING VAN EEN HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD.

 

 

Hoe nu verder-Volgorde hoe u een huis koopt zonder eigen geld!

U heeft hierboven de hypotheekberekening gemaakt en de uitkomst van ons ontvangen. Dit is de maximale hypotheek zodat u de hypotheekkosten nog kan meefinancieren. Hierdoor heeft u geen spaargeld nodig voor in de lening.

Zorg dat u een werkgeversverklaring heeft en mail of app ons de adresgegevens van uw aan te kopen woning. Wij gaan voor u kijken naar de marktwaarde van uw nieuwe woning. Ga ook direct naar de website van de BKR en vraag online een overzicht aan. Lex Wonen kan alleen zien of er achterstanden zijn bij kredieten. De totaal som aan kredieten kunnen wij i.v.m. de privacy niet zien. Dit hebben wij wel nodig via uw eigen opgevraagde BKR documenten.

Als u denkt dat er echt niets loopt mail ons dan uw Voorletters, achternaam en geboortedatum. Ook de adresgegevens waar u ingeschreven staat. Wij kunnen dan zien of er wat loopt of dat er achterstanden zijn. Wij hebben hiervoor uw toestemming nodig.

Het is niet mogelijk dat wij exact zien hoeveel er totaal loopt. In verband met het bepalen van de maximale hypotheek en eventuele eigen bijdrage spaargeld hebben wij dit nodig.

 

 

Waar kan je in Nederland nog een huis zonder eigen geld kopen

Gebieden waar je nog een woning zonder eigen spaargeld kan kopen
Gebieden waar je nog een woning zonder eigen spaargeld kan kopen

Overal op de Nederlandse kaart waar blauw is ingetekend is het mogelijk om een huis te kopen zonder eigen inbreng. Neem dus contact met ons op als u een woning zoekt in de blauwe gebieden.

In de gele gebieden kan u alleen kopen als u € 50.000 onder uw maximale hypotheek blijft. U heeft in de gele gebieden vaak een aanvullende financiering nodig om de kosten apart te financieren.

Voorbeeld onder maximale hypotheek kopen

U wil een huis kopen in het westen van het land en uw maximale hypotheek op inkomen bedraagt € 290.000,-. U wil een huis kopen voor € 225.000,-. Kopen zonder eigen geld lukt dan regelmatig maar let op! In het westen zijn veel kapers op de kust, gemiddeld 700 kopers voor 1 woning.

Deze blog is onze folder 

Helaas leest slechts 20% van de klanten de gehele blog. Deze waardevolle blog bevat bijna 35.000 woorden met een schat aan informatie hoe u een huis kan kopen zonder eigen geld. Neem echt de moeite om alles te lezen.

Kaart is actueel en blijft up to date

Bovenstaande kaart van Nederland is actueel en we houden hem echt actueel. Steeds meer klanten uit het westen van het land kopen elders hun eerste eigen huis.

Gebieden waar je nog een huis kan kopen zonder eigen geld

Ten oosten van de lijn Hattem, Voorthuizen, Veenendaal, Culemborg, Gorinchem, Roosendaal inclusief de Noordelijke en Zuidelijke provincies kan je een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Elders in deze blog staan ook nog plaatsen vermeld waar wij succesvol  voor u een hypotheek kunnen sluiten.

De efficiency op hypotheken bedraagt 100% 

Nog nooit is er een hypotheek door een geldverstrekker afgewezen via Lex Wonen. Door onze strenge selectie, kadastraal onderzoek, BKR onderzoek en de juiste bank hebben wij een 100% score.

Ongeveer 40% van de klanten konden wij helpen aan een woning zonder eigen geld en 45% had minder dan € 2.000 nodig. Bij 15% van de klanten hadden we meer eigen geld nodig of een andere oplossing zodat ze toch hun droomhuis konden kopen.

Wilt u een huis kopen ga echt eerst een BKR opgave aanvragen. In 80% van de gevallen die wij zelf afwijzen komt dat door de huidige financiële situatie of het kredietverleden.

Nooit bod doen op een woning zonder ons medeweten

Onze ervaring is dat veel huizenzoekers gewoon na afloop van een bezichtiging een bod doen op een woning. Heeft u een woning gezien welke u graag wil kopen dan moet u wachten op groen licht.

Op het moment dat wij de belangrijkste documenten compleet hebben inclusief de marktwaarde dan kan u een bod uitbrengen. Vaak is dat dezelfde dag maar indien het een complex verhaal is dan kan dat een paar dagen langer duren.

Het is ook verstandig dat u uw woning bouwkundig heeft laten keuren. Weet wat u koopt.

Bod uitbrengen zoals met ons is besproken

U gaat een bod uitbrengen zoals het met u is besproken. In die tussentijd kan u niet afwachten tot er een akkoord is. U zal vast nog een aantal zaken moeten regelen voordat uw hypotheek zonder eigen middelen helemaal rond is. De meeste huizenzoekers zeggen tegen ons dat je gewoon een huis kan kopen onder voorbehoud van financiering.

Dat klopt helemaal. Maar stel nu eens voor dat er problemen zijn met de werkgeversverklaring of met de BKR, dat gebeurd wekelijks. Mocht de hypotheek hierdoor niet doorgaan dan heeft u wel een hoop kosten gemaakt. Deze zal u allemaal zelf moeten betalen. Dus vraag tijdig een werkgeversverklaring aan en een BKR overzicht.

Banken  gaan alles nakijken indien alle documenten compleet en juist zijn aangeleverd. Dus inclusief taxatierapport.

 

Woningbeleid Lex Wonen

Een huis kopen zonder eigen geld betekend vaak dat er geen spaargeld aanwezig is. Koopt u vervolgens een opknapper en u bent geen bouwvakker dan kan het zijn dat wij de aankoop niet verstandig vinden en u verplichten om een bouwkundige keuring te laten verrichten.

Mocht uit de keuring naar voren komen dat u op termijn onverantwoorde lasten krijgt dan gaan wij de hypotheek niet draaien. Wij willen voorkomen dat u later in de problemen komt door verachte en onverwachte tegenvallers.

 

Hypotheekbeleid als u een huis koopt zonder eigen geld

Wilt u een hypotheek zonder eigen geld door ons laten regelen dan willen wij meer zekerheid met betrekking tot uw inkomen. Wij gaan dan verder dan de banken. Uw inkomenspositie in de komende jaren zal doorslaggevend huis of een huis kopen zonder eigen geld wel verantwoord is.

 

Hypotheek 2.0 en zonder eigen geld een huis kopen

Natuurlijk hebben alle starters last van een gebrek aan eigen geld. Onze 2.0 hypotheek is DE OPLOSSING VOOR GEBREK AAN SPAARGELD. Bel ons nu voor een specifieke vraag voor uw specifieke situatie.

 

Hypotheek 2.0 versus standaard hypotheek

 • Hypotheek 2.0 kan vaak zonder eigen geld.
 • Een 2.0 hypotheek kan een dalende rente tijdens de rentevast periode hebben.
 • Hypotheek 2.0 is ook af te sluiten als u samen met familie een huis koopt.

Een hypotheek 2.0 is geen merk, label of handelsnaam. Lex Wonen noemt het een 2.0 hypotheek omdat er weer méér mogelijk is. Vraag ons om een oplossing voor uw specifieke hypotheek situatie. Een frisse 2.0 hypotheek zonder eigen geld ook in 2019 en 2020, tijdloos en aan te passen aan uw wensen en de woningmarkt.

 

Hoe zijn wij beoordeeld door onze klanten ?

Kijk hier hoe klanten ons beoordelen en wat ze te vertellen hebben over Lex Wonen. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten vanaf juni 2018 de gelegenheid kunnen geven om hun ervaringen te vertellen over onze werkzaamheden. Het betreft dan het kopen van een woning zonder eigen geld en de familiehypotheken.

Zo hoog mogelijke score is hoger in Google

Waarom willen wij de hoogste score halen via onze klanten?

 • Klanten vertellen het door dus referenties.
 • Nieuwe klanten vinden het prettig om reacties te lezen.
 • Hoe hoger de score hoe hoger in Google.
 • Hoe hoger in Google des te meer klanten.

Klanten praten altijd over het feit dat ze een huis konden kopen zonder dat er eigen geld nodig was. Het is mooi dat ze dat rond vertellen en nog mooier dat alle beoordelingen op onze website te lezen zijn.

Reviews over huis kopen zonder eigen geld

Wij kunnen gerust zeggen dat 100% van onze klanten waar we dus een hypotheek zonder eigen geld hebben geregeld tevreden zijn. Het is natuurlijk ook logisch dat als je € 9.000,- spaargeld overhoud tevreden bent. Wij laten u graag de ervaringen van onze klanten lezen.

 

Huis kopen zonder eigen middelen met aflos verzekering bij arbeidsongeschiktheid

U heeft nu een huis gekocht zonder eigen inbreng maar u loopt meestal nog wel risico’s.  Lex Wonen heeft nu ook een verzekerd hypotheek aflosplan. Voor een slordige € 9,- per maand wordt uw hypotheek afgelost tot 60% van de marktwaarde als u arbeidsongeschikt wordt.

Wordt u tussen de 35% en de 80% arbeidsongeschikt dan wordt gewoon uw restant schuld maximaal 60% van de marktwaarde verlaagt. Hieronder een voorbeeld met afgeronde bedragen.

U heeft een hypotheek van € 245.000 tegen 2,64% rente.  De waarde van de woning is € 245.000. Over drie jaar wordt u 35% arbeidsongeschikt (of hoger), uw aflosverzekering keert dan direct aan de bank € 81.274,- uit zodat de hypotheeksom enorm daalt.

Door deze constructie heeft u direct overwaarde. Uw maandlast wordt een stuk dragelijker en u hoeft uw eigen spaargeld niet aan te spreken.

 

 

Taxatierapport en de marktwaarde

Iedere keer zie je het woord taxatierapport en marktwaarde weer verschijnen. De marktwaarde bepaald of een huis kopen zonder eigen geld dus kan. Wat wordt precies onder marktwaarde verstaan?

Onder marktwaarde wordt verstaan: ” Het geschatte bedrag waartegen vastgoed zou worden overgedragen op de waardepeildatum tussen een bereidwillige koper en verkoper in een zakelijke transactie, na behoorlijke marketing en waarbij de partijen zouden hebben gehandeld met kennis van zaken en niet onder dwang”.

Het is een hele mond vol en kort samengevat wat voor u van belang is als koper: ” Taxeren is schatten”. De ene taxateur zal een woning iets hoger taxeren dan een andere taxateur. Een taxateur mag niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van de woning.

Verschil in taxatierapporten is dus mogelijk. Stel dat u 3 verschillende taxateurs een pand laat taxeren met een vraagprijs van € 300.000. De enen taxateur kan op € 295.000 uitkomen terwijl zijn collega op € 306.000 uit komt. Dit soort marges kunnen voorkomen.

Zonder eigen inbreng kopen kan alleen als het verschil tussen het taxatierapport en de koopsom van uw huis (niet de vraagprijs) voldoende is. Een taxatierapport is vanaf 1 april 2018 een stuk duurder geworden. Taxateurs hebben meer werk om de juiste waarde van een huis weer te geven.

 

Extra werkzaamheden taxateurs vanaf 1 april 2018

De extra werkzaamheden van een taxateur om tot een juist waardeoordeel te komen zijn:

 • Uitgebreider onderzoek bij VVE
 • Uitgebreider onderzoek i.v.m. problemen fundering
 • Meer referentiepanden aanleveren

 

Door deze aanpassingen zal een gevalideerd taxatierapport tussen de € 450,- en de € 650,- bedragen. Er zijn uitschieters naar boven en naar beneden.

 

Ervaring en deskundigheid bepalen of u een huis kan kopen zonder spaargeld

Eigenlijk weet u nu alles op het gebied van een huis kopen zonder eigen geld. Waar moet u nu beginnen? Wij praten dagelijks met taxateurs en makelaars. Elke dag als er woningen worden verkocht weten wij exact de verkoopprijzen.

Uiteraard kan u van ons niet verwachten dat wij van elk dorp in Nederland dagelijks op de hoogte zijn van het laatste verkochte huis. Maar wilt u daar iets over weten dan kan u ons dat gewoon vragen. In alle regio’s hebben wij taxateurs die zich uitsluitend met woningtaxaties bezig houden.

Door ons kadastraal onderzoek en mede door één telefoontje met een taxateur weet u binnen 5 minuten of u een huis kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek te stoppen. Soms is het noodzakelijk dat u toch iets eigen geld voor de hypotheek heeft.

 

Als taxatie niet toereikend is

Stel dat uw maximale hypotheek € 210.000 bedraagt i.v.m. de waarde van de woning. Inclusief de hypotheekkosten heeft u € 215.000,- nodig. Wij gaan dan de hypotheek opsplitsen in 2 delen. Deel 1 is de hypotheek van € 205.000,-. Deel 2 is een woonkrediet van € 5.000. De rente van het woonkrediet is hoger en niet niet fiscaal aftrekbaar.

U mag dat woonkrediet ten aller tijde boete vrij aflossen.

Door ons totaal pakket aan werkzaamheden zoals kadastraal onderzoek en de onderhandelingen is het mogelijk om een huis te kopen met veel minder eigen geld. Het woonkrediet is niet voor iedereen geschikt. Het moet passen bij uw financiële situatie.

 

Hypotheek met perspectief zodat eigen geld niet nodig is

Er is geen enkel bedrijf in Nederland die u helpt met de aankoop en de hypotheek van een huis. Uiteraard kan u aankoopmakelaars en taxateurs aan het werk zetten echter dat kost u een vermogen. Stel dat de aankoop niet door gaat dat bent u ook nog eens veel geld kwijt.

Wij werken op basis van No cure- No pay. Gaat de aankoop van het huis niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten voor de aankoopbemiddeling. Onze kennis van de woningmarkt bepaald of u uw droomhuis kan kopen zonder eigen geld. Er zijn situaties dat u iets spaargeld nodig heeft om een woning te kopen.

 

 Geen spaargeld nodig om huis te kopen

Huis kopen zonder eigen middelen lukt dus alleen als uw bod klopt ten opzichte van de woningwaarde. Verder moet u ook weten welke bank er bij uw situatie past.

Om de marktwaarde te bepalen heeft u kennis nodig van de woningmarkt en moet u alles direct kunnen inzien in het kadaster. Omdat wij tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn EN AANGESLOTEN zijn bij het kadaster kunnen wij u helpen en goed bepalen wat de waarde van uw droomhuis is zodat u geen eigen geld nodig heeft voor de hypotheek.

Kredietwaardigheid en moraliteit moeten kloppen

Uw kredietwaardigheid en moraliteit moeten juist zijn. Heeft u een mobiel abonnement en een roodstand mogelijkheid dan is er een grote kans dat de hypotheek niet past. Starters  proberen meestal tot de laatste cent een hypotheek te krijgen. Klopt dit allemaal niet dan kost het u eigen geld om dit eerst op te lossen. Vaak is dat geld er niet bij een starter.

Marktwaarde belangrijk

Indien u alles zelf wilt regelen dan is het een beetje een lastig verhaal. U moet namelijk kennis hebben van de MARKTWAARDE van alle soorten huizen.

U moet de banken kennen die akkoord gaan met uw specifieke situatie. Vraag ons gewoon geheel vrijblijvend naar de marktwaarde van uw droomwoning. U weet dan precies welke richting het op gaat.

Huis kopen zonder eigen geld is maatwerk

Wilt u dit zelf allemaal uitzoeken dan kost u dat veel tijd en geld. Het zal ook nog eens snel moeten gebeuren want stel dat na diverse onderzoeken aan het huis door derden de woning aan een ander wordt verkocht?

U zal iedereen moeten betalen en u heeft geen huis. Met name in de huidige tijd dat huizen snel weg zijn. Een HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD IS MAATWERK.

Transparantie 

U kan onze hulp voor de aankoopbemiddeling inzetten of u gaat dat zelf doen. Mogelijk worden er kadastrale onderzoekskostenkosten in rekening gebracht of aankoopbemiddelingskosten maar dat weet u vooraf.

Geen onduidelijke voorstellen. U weet vooraf alle kosten zodat u ook weet of u eigen geld nodig heeft of niet.

 

Welke risico’s loopt u met een huis kopen zonder eigen geld

U wilt een huis kopen van € 170.000,- zonder eigen geld en u wilt een bod uitbrengen. De kosten koper bedragen bijvoorbeeld € 9,000,- in dit voorbeeld. U moet dan een taxatiewaarde van € 179.000 hebben van de woning.

Stel dat de taxateur denkt deze waarde te halen maar na taxatie blijkt de waarde tegen te vallen door mankementen aan het huis. Stel de woning is plotseling maar € 174.000,- waard. Dat betekend in dit voorbeeld dat u € 5.000,- aan eigen geld moet meenemen voor de hypotheek. Zonder spaargeld kopen lukt hier niet.

U zal de kosten van een taxatie altijd moeten betalen  (€ 550,-) ook als u geen huis kan kopen zonder eigen geld. Misschien heeft u de woning bouwkundig laten keuren? U zal rekening moeten houden dat u deze kosten ook uit eigen zak zal moeten betalen als de hypotheek niet door gaat. Ik schat in dat u dan totaal een slordige € 850,- kwijt bent, dat is uw risico.

Ons grondig kadastraal onderzoek geeft u meer zekerheid. U moet de koopakte pas tekenen als de taxatie klaar is. Vertel dit ook altijd aan de verkopende partij. Verder nemen wij de koopakte ook met u door en bepalen samen met u wat van belang is.

Wij overleggen met u de ontbindende voorwaarden. Denk aan ruime termijn voor de financiering en het bedrag dat wij nodig hebben aan hypotheek. Dat betekend dat we de hoogte van de hypotheek vast laten leggen ter grootte van taxatiewaarde.

 

Waar was een huis kopen zonder eigen geld succesvol tot juni 2018?

In de volgende plaatsen hadden wij tot en met juli 2018 succes met een huis kopen zonder eigen geld. Hengelo(O) , Almelo, Zaltbommel, Heerjansdam, De klomp, Someren Eind, Veenendaal, Budel, Musselkanaal,  Leeuwarden, Sexbierum, Tegelen, Zutphen, Heerenveen en Kilder. Met succesvolle hypotheek bedoelen wij dat onze klanten tussen de € 0,00 en de € 1.500 aan eigen geld nodig hadden.

Hieruit hebben wij weer 24 referenties ontvangen. Helaas was het voor slechts drie families mogelijk om een huis te kopen.

Als u denkt dat het altijd feest is dan heeft u het mis. We hebben 21 klanten moeten teleurstellen tot en met juni 2018. U moet dan denken aan te lage taxatie, te weinig inkomen , BKR meldingen zonder dat de klant hiervan op de hoogte was en een klant die te weinig inkomen op pensioendatum had om een huis te kopen.

Koopt u op oudere leeftijd een huis dan moet u er aan denken dat de woning op pensioendatum nog betaalbaar is. Dat is niet het enige. Heeft u ook een partner dan is het van levensbelang dat nabestaanden na pensioendatum de lasten ook kunnen betalen. U moet aan de bank uw pensioendocumenten mailen indien u binnen 10 jaar met pensioen gaat.

Wij willen ten aller tijde uw pensioengegevens zien om te kijken wat er al geregeld is voor u. Een huis kopen is 100% meer dan een hypotheek afsluiten met de laagste rente.

Alleen een hypotheek afsluiten kan u op elke hoek van de straat. Een huis kopen zonder eigen geld en met de risico’s in kaart eist meer kennis. Doordat wij erkend aankoopmakelaar zijn heeft u alles onder één dak.

 

Huis kopen zonder eigen geld regio Tiel

Hypotheek zonder eigen geld in Tiel, Geldermalsen, Leerdam, Culemborg meestal een succes. Bijna nooit hoeven wij klanten teleur te stellen in deze regio. Meestal is het mogelijk om daar zonder spaargeld een huis te kopen.

Staat er sinds kort een huis te koop in de regio Tiel en bent u daar vrij snel bij dan is de waarde vaak hoger dan als de woning 3 maanden te koop staat.

In Tiel loopt de huizenmarkt prima echter niet zo als in het westen van het land. Betaalbaar wonen en een huis kopen zonder dat je veel geld zelf hoeft in te brengen is daar mogelijk.

 

 


Bereken direct online voor hoeveel geld u op Funda naar een huis kan zoeken
zonder dat u eigen geld nodig heeft! Ontvang direct de mogelijkheden per e-mail.

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.


Een huis kopen zonder spaargeld

Een huis kopen zonder spaargeld kan uitsluitend indien u het gehele traject IN DE JUISTE VOLGORDE UITVOERT.

Het belangrijkste is dat u eerst er voor zorgt dat u alle benodigde documenten in uw bezit heeft voordat u op zoek gaat naar een huis. Een werkgeversverklaring en een salarisstrook heeft u altijd nodig, ook als u een vast dienstverband heeft.

Als u geen vast contract heeft dan moet u ook uw arbeidsovereenkomst tonen. Het is ook handig als u een DigiD heeft, banken vragen vaak aanvullende informatie op zoals inkomensverklaringen bij het UWV. Lees verder hoe wij het eigen geld probleem proberen op te lossen.

 

 

Huis kopen zonder eigen geld

Woning kopen zonder eigen inbreng lukt als u de onderstaande regels opvolgt. Bel ons gerust indien u vragen heeft over uw persoonlijke situatie betreffende  een woning kopen zonder eigen vermogen.

Het gebeurd niet vaak dat wij klanten niet kunnen helpen aan een huis zonder eigen inbreng in de hypotheek. Als erkend aankoopbemiddelaar en intermediair helpen wij u graag persoonlijk met de aankoop, hypotheek, bkr, koopakte tot en met de notaris.

 

Waarom nú een gesprek met Lex Wonen

Het belangrijkste is dat wij DE TAAL van een gemiddelde klant spreken! Wij zijn duidelijk en transparant zodat u direct weet of een huis kopen zonder eigen geld lukt in uw situatie of niet.

Niet iedereen is altijd blij met ons. Even een voorbeeld: Johan uit Amersfoort wilde in april 2018 een huis kopen in Utrecht. Hij wilde een appartement aankopen met een vanaf prijs van € 212.000. Zonder te overleggen bood hij € 220.000.

Johan heeft de woning gekregen maar vergat dat hij ruim € 21.000 zelf op moest hoesten. Marktwaarde bedroeg € 210.000, maximale hypotheek dus € 210.000. Johan had aan bijkomende kosten ook nog eens € 10.500,- dus totaal € 20.500 aan eigen geld.

Bijkomende kosten

Ondanks onze uitleg ging Johan de boot in. Wij leggen altijd uit dat u nooit méér hypotheek krijgt dan de marktwaarde.

Toch komen mensen in de verleiding om uitsluitend naar hun inkomen te kijken en daar maximale hypotheek van te nemen. Johan kon € 270.000,- aan hypotheek krijgen op inkomen.

Laat ons uw huis kopen zonder eigen geld of laat ons u helpen. Ga niet alleen op stap. Marktwaarde is dus net zo belangrijk als het inkomen!

Nog één voorbeeld. Ronald de R kon samen met zijn broer via ons qua inkomen € 347.000 aan hypotheek ontvangen. Hij deed een bod op een woning van € 235.000 zonder dit te overleggen. De marktwaarde bleek € 225.000 te bedragen.

Zonder overleg, zonder ons kadastraal onderzoek kan u geen huis kopen zonder eigen geld en al helemaal niet in het westen van het land. Beiden broers hadden ruim € 23.0000 aan eigen geld nodig.

Slagen om een huis zonder eigen geld te kopen

Uiteraard mag u alle werkzaamheden ook zelf regelen. Overleg echter eerst met ons over de volgorde van werken gezien uw situatie.

Nadat u een helder beeld heeft gekregen over de mogelijkheden en alle kosten kan u een overweging maken wat u wel of niet zelf kan. Wij zijn er bij gebaat dat u slaagt, wij zijn namelijk dol op referenties.

 

Referenties daar leven wij van

Als wij u hebben geholpen aan een woning waar u geen of weinig geld heeft ingelegd dan verteld u dat graag aan anderen. Dat begrijpen wij ook en dat hebben wij ook graag want wij hebben graag referenties.

Ongeveer 20% van onze klanten komen via Google en de rest is echt referenties. Ook het feit dat wij een hypotheek met twee broers doen is bijna uniek. Ook hier wordt veel over gesproken.

 

 

Waarom kan mijn eigen bank of tussenpersoon dit niet?

Banken en hypotheekketens zijn niet opgeleid als erkend aankoopbemiddelaar, verderop zal u dit ook telkens weer tegen komen. Een erkend aankoopbemiddelaar heeft ook verstand van het taxeren van woningen.

Wij kunnen een waardeoordeel geven over een bepaalde woning. De combinatie van hypotheekkennis en taxatiekennis zorgt er voor dat een hypotheek zonder spaargeld mogelijk is.

Taxatierapport leidend

Uw bank of tussenpersoon beroept zich altijd op een taxatierapport. Via Lex Wonen krijgt u al een akkoord van de bank zonder taxatierapport.

Wij kunnen u dus snel gratis een marktwaarde oordeel verstrekken van uw droomhuis inclusief het bod wat u moet geven. Uiteraard wordt vooraf met een onafhankelijke taxateur besproken of de waarde klopt.

Alleen op deze wijze kan u een huis zonder eigen geld kopen. Meer zekerheid!

Gespecialiseerd voor starters die een huis willen kopen zonder eigen geld

Zonder eigen geld en zonder veel moeite een huis kopen. Lex Wonen is hierin gespecialiseerd voor met name starters. Starters op de woningmarkt hebben altijd te weinig spaargeld. bent u doorstromer dan is er meestal een overwaarde waardoor u de hypotheekkosten kan meefinancieren.

Ons geheim

Ons geheim is dat een huis kopen zonder eigen geld geen geheim is! Het is gewoon hard werken en op de hoogte zijn van alle marktwaardes in Nederland. Mede door kadastraal onderzoek, lezen, bieden, kopen en hypotheekkennis kan u kopen zonder eigen geld. Dit kan je niet uitleggen aan bankmedewerkers, zij hebben andere specialiteiten.

Hypotheekadviseurs gaan niet mee met bezichtigen

Een bankmedewerker of hypotheekadviseur gaat niet met u op pad om woningen te bezichtigen en kijkt ook niet in het kadaster. Hij zal uitsluitend vragen om een taxatierapport en gaat dan pas aan het werk. Zonder eigen geld een huis kopen lukt dan nooit.

Kadastraal onderzoek is er minimaal nodig om de waarde van uw droomhuis te achterhalen.

Lex Wonen gaat eerder aan het werk

Je moet aan de basis beginnen voor een optimaal resultaat zodat u zonder eigen inbreng een woning kan kopen. Als u een vakantie gaat boeken dan struint u toch ook heel internet af of de prijs acceptabel en vergelijkbaar is met het gene wat er aangeboden wordt?  Gezellig uren lang zoeken naar een vakantie.

Als u een nieuwe auto gaat kopen dan kijkt u ook bij de dealer wat de marktwaarde is. Wellicht kijkt u ook nog of er garagehouders zijn die acties hebben i.v.m. aanvullende pakketten. We hebben het hier over goederen van tussen de € 5000,- en € 70.00,- gemiddeld.

Maar hebben we het over een woning van € 150.000,- tot € 500.000,- dan lijkt het wel of de waarde bepaald wordt door de huizensites. Het lijkt wel of kopers gehallucineerd rond lopen en braaf luisteren naar de verkopende makelaar welke voordelen het huis biedt.

Laat u adviseren

Ook lijkt het nog steeds mode te zijn om te gaan zoeken naar de laagste rente en het goedkoopste advies. Je kan ook zeggen op zoek naar een Middellandse zee Cruise voor € 750,- per persoon. Bij het laatste begrijpt iedereen dat je de kans hebt dat je op een roeiboot terecht komt. Bij het eerste hebben veel mensen nog steeds een goed gevoel.

Lex Wonen bespaart u tussen de € 5.000,- en de € 12.000,- aan eigen geld en vraagt u vriendelijk of het niet verstandig is om de woning bouwkundig te laten keuren voor € 250,-. Lex Wonen bespreekt vooraf met u de waarde van de woning zodat u keurig kan vergelijken met andere woningen zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van het koopproces.

We hebben bovenstaande met een knipoog geschreven maar in werkelijkheid gaat het echt zo. Vraag aan 5 familieleden of kennissen hoe hun in het verleden het koopproces zijn in gegaan. Ik weet 100% zeker dat u na het lezen van de helft van mijn blog alle huizenkopers beter kan adviseren dan 99% van de banken.

Met adviseren bedoel ik in dit geval het wijzen op bepaalde zaken welke van belang zijn i.v.m. bouwkundige staat, huis kopen zonder eigen geld, de hypotheek en de onderhandelingen en opstellen koopakte.

 

 

Checklist voor een hypotheek zonder eigen geld

Kijk in onze checklist wat u zelf moet regelen om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Deze documenten hebben wij minimaal nodig om u te kunnen helpen.

Checklist hypotheek zonder eigen geld voor starters

 

 

 

Geen huis kopen als u de waarde van de woning niet weet

U gaat toch ook niet proefrijden in een auto waarvan u niet weet of u genoeg eigen geld heeft? Waarom doen dan nog steeds een hoop mensen een huis kopen onder voorbehoud van allerlei zaken zonder dat ze weten wat de marktwaarde/taxatiewaarde is? Als u dit leest denkt u inderdaad;”idioot eigenlijk”.

Logisch te werk met een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek

Iedereen weet dat u bij de bank alle kosten uit eigen zak moet betalen. Als u ons vooraf geheel vrijblijvend aan het werk zet i.v.m. marktwaarde woning en vanuit die positie te werk gaan dan gaat het goed.

Ga nooit alléén pionieren en vraag onze kadastrale en hypothecaire hulp om een huis te kopen zonder eigen geld.

 

Receptenboek van een huis kopen zonder eigen geld

Met het bereiden van een stoofschotel kan u in een receptenboek neuzen. Met een huis kopen zonder eigen geld is eigenlijk geen standaard recept aanwezig omdat elke klant een bepaalde financiële moraliteit heeft en andere inkomenssituaties. Deze twee zaken hangen gedurende het gehele hypotheekproces boven uw hoofd.

ABN-Amro wil klant A wel hebben maar bij de ING is hij weer niet welkom. Al heeft u nog zo’n goed bod gedaan en is de marktwaarde mooi hoog? Niet elke bank wil u hebben. Wij weten alles van alle banken. Uw moraliteit en inkomenspositie moet exact kloppen om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld. Dit is niet vast te leggen in een boek.

Nog een specifiek voorbeeld. Als je bij Florius een hypotheek wil afsluiten maar je bent pas sinds 5 maanden in dienst bij je huidige werkgever met een intentieverklaring dan kan je daar niet terecht. Bij de ING-bank en de Hypotrust wel. Zo heeft iedere bank zijn eigen karakteristieke eigenschappen.

Een huis kopen zonder eigen geld kan je beter aan een professional over laten.

 

Verruiming hypotheek voor alleenstaanden

Bent u alleenstaand en verdiend u tussen de € 20.000 en de € 31.000 dan kan u een hogere hypotheek krijgen. Een hogere hypotheek betekend dat u wellicht minder eigen geld nodig heeft omdat u de hypotheekkosten kan meefinancieren.

 

Hypotheeklasten per maand 

Koopt u een woning zonder eigen geld dan weet u dus nu dat u via ons de kosten kan meefinancieren. Hieronder heeft u een overzicht wat globaal uw hypotheeklasten zullen zijn bij een rentevastperiode van 10 jaar bij verschillende koopsommen.

Rentevast periode 10 jaar

Hypotheek € 150.000 netto maandlast globaal € 490.-. Bij een hypotheek van € 200.000 netto maandlast € 670,-. Heeft u een hypotheek van € 250.000 dan bedraagt de netto hypotheeklast ongeveer € 790,-. Bij een hypotheek van € 300.000 dan bedragen de netto hypotheeklasten € 950,- per maand.

Drieluik financiering helpt u aan een huis kopen zonder spaargeld

Huis kopen zonder eigen vermogen kunnen wij altijd regelen door onze drieluik financiering. Het geld komt  dan van diverse bronnen. Stel dat puur door uw of onze onderhandelingen het niet mogelijk is om de hypotheek rond te krijgen zonder spaargeld.  Door onderstaande methode is het dan zeker haalbaar. Voorbeeld:

 •                                                      Vraagprijs Funda € 250.000
 • Marktwaarde € 252.000
 • Aankoopsom € 246.000

U heeft bij aankoop van bovenstaande woning ongeveer € 9.000,- aan hypotheekkosten die u bij de bank moet afrekenen. Doordat wij u helpen met kadastraal onderzoek bent u in staat om onder de marktwaarde aan te kopen.

Zoals hierboven omschreven is het verschil tussen de waarde van het huis en de aankoopsom  € 6.000,-. Hierdoor heeft u bij Lex van de Straat Wonen nog maar een tekort van € 3.000,- aan eigen geld. Stel u heeft maar € 1.500,- aan eigen geld? U heeft dan nog maar een tekort van € 1.500,-. Indien u niemand kan schenken dan kunnen wij voor een aanvullende financiering zorgen mits het past.

Aanvullend woonkrediet voor de kosten en de inrichting

Uw bijkomende hypotheekkosten van € 1.500 komt u nog te kort. Misschien heeft u ook nog geld nodig voor de inrichting van het huis? Wilt u een aanvullend krediet van € 5.000 dan kost u dat ongeveer € 39,- per maand.

Let op! Dit soort financieringen zijn niet voor iedereen geschikt. Het aanvullend krediet moet ruim passen binnen uw kredietwaardigheid en mogelijkheid. Een op een stapeling van kredieten vinden wij niet kunnen. Ook niet als de bank er mee instemt.

Het moet ethisch verantwoord zijn zodat een uitzicht op snelle aflossing mogelijk is. Alleen onder die voorwaarden kan u via ons een huis kopen zonder eigen geld.

Lening zonder eigen inbreng en dalende hypotheekrente uniek

Eindelijk heeft u uw fel begeerde woning gekocht zonder eigen middelen. Als u vervolgens de hypotheekrente 10 tot 20 jaar vast zet dan heeft u zekerheid voor langer termijn.

Maar zou het niet fijner zijn dat deze rente periodiek kosteloos gaat dalen. Uw schuld aan de bank wordt namelijk maandelijks lager omdat u de hypotheek steeds meer aflost. Wij kunnen u helpen aan een DALENDE HYPOTHEEKRENTE gedurende de gehele rentevastperiode. Maximale zekerheid en een passende hypotheekrente.

Bank minder risico na twee jaar aflossen

De bank heeft toch elke maand minder risico op een restschuld als u zou stoppen met de hypotheekbetaling?  Stel u heeft een hypotheek van € 240.000 en u betaald 2,4% gedurende 20 jaar. Na twee jaar is er een slordige € 20.000 afgelost. Het risico dat de bank blijft zitten met een restschuld als u niet meer betaald is toch minimaal?

Vooral in deze tijd waar de woningprijzen omhoog schieten. Het verlagen van de hypotheekrente tussentijds is een unieke mogelijkheid voor u om meer eigen geld over te houden. Vraag ons om deze oplossing.

Automatisch periodieke rentedaling tijdens de looptijd

Huis kopen zonder spaargeld en dalende rente
Huis kopen zonder spaargeld en dalende rente

Automatisch periodieke renteverlaging en ook nog eens geen eigen geld nodig voor een woning. U bespaard hiermee duizenden euro’s.

Er is geen bank die tijdens de afgesproken renteperiode de rente gaat verlagen, wij kunnen u hier mee helpen. Er zijn zoveel banken met zoveel voorwaarden, niet elke bank is voor iedereen passend. Mail ons uw wensen.

Hypotheekrente daling kan u € 10.000 besparen

Stel dat u de hypotheekrente 20 jaar vast zet tegen 2,8% per maand. Hoeveel risico op een restschuld heeft de bank na 2 jaar? U bespaart op eigen inbreng als u een hypotheek neemt waarbij u 0,1% hoger instapt en vervolgens elke 2 jaar 0,2% daalt.

Elke twee jaar daalt uw hypotheekrente opnieuw zodat u uw eigen geld overhoudt. Deze rentedaling kost u geen cent. Op deze wijze heeft u een hypotheek zonder eigen geld en u houdt ook nog eens elke twee jaar meer centen over door deze hypotheekrente daling.

 

ING Bank en Lex Wonen zorgen voor perfecte samenwerking

ING bank en Lex Wonen
ING bank en Lex Wonen

Er zijn diverse banken waar je onder voorwaarden meer kan lenen dan de koopsom van de woning. Als je de HYPOTHEEKKOSTEN wil meefinancieren dan zal er wel een grondig KADASTRAAL ONDERZOEK  door ons moeten plaatsvinden naar de marktwaarde van de woning. Ook moet er een juiste uitgangspositie gecreëerd worden om succesvol te kunnen onderhandelen.

De combinatie erkend aankoopbemiddelaar/ hypotheekadviseur Lex Wonen en de ING bank is een perfecte match. Ook achter de schermen werkt de ING bank vakkundig mee.

Iedereen die werkt maakt fouten, dat geld niet alleen voor mij maar ook voor de bank. De ING bank is heel sterk in het intern oplossen van problemen. Waar mogelijk zullen wij de ING bank altijd meenemen in ons advies.

 

ING hypotheek en Lex van de Straat Wonen

Een finaal akkoord voor een hypotheek bij de ING bank is niet afhankelijk van een taxatierapport.  Hierdoor heeft u snel zekerheid omtrent de hypotheek. Uiteraard ligt hier veel verantwoordelijkheid bij ons als adviseurs.

Bij starters op de woningmarkt kan de ING bank een passend advies zijn in verband met interest en eigen geld.  Afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen van de klant zullen wij de ING bank ook zeker meenemen in het advies.

Aanpassing hypotheekrente ING bank tijdens aflossen

Koopt u een woning zonder NHG dan is het mooi dat uw hypotheekrente tijdens de rentevastperiode zal dalen.

Doordat u keurig elke maand rente en aflossing  betaald valt u na twee jaar in een andere risicoklasse. De schuld wordt minder na verloop van tijd waardoor uw hypotheekrente zal dalen.

U heeft dan niet alleen een hypotheek zonder eigen geld maar ook nog eens  een lagere maandlast.

Huis kopen zonder eigen geld en de werkwijze

Wij hebben een vaste werkwijze zodat er een grote kans van slagen is dat u een huis kan kopen zonder al te veel eigen geld of zelfs zonder eigen geld. Veel mensen willen gewoon een bod uitbrengen onder voorbehoud van financiering. Wij raden u aan om dat niet te doen.

Het is  belangrijk dat er een snelle inventarisatie plaatsvindt zodat u direct weet of u wel een huis kan kopen zonder eigen geld. Vaak kan dat al binnen 5 minuten geregeld zijn zodat u meer zekerheid heeft om te kunnen kopen.

 

Factoren welke een huis kopen zonder eigen geld kunnen beïnvloeden

Verkoper heeft minimale opbrengst nodig

De verkopende partij heeft vaak een bepaalde opbrengst nodig om zijn eigen droomhuis te kunnen kopen. Hierdoor gebeurd het regelmatig dat een huis kopen zonder eigen inbreng niet lukt. Verkoper bijt zich vast in de prijs. Een huis kopen onder de marktwaarde lukt dan vaak niet.

Factoren lage vraagprijs

Categorie verkopers verkopen hun huis door een scheiding maar zij hebben wel overwaarde. Ook zijn er een categorie  doorstromers die al een nieuwe woning hebben gekocht zonder dat hun oude woning verkocht is. Deze categorie wil graag zakken.  Deze laatste categorie verkopers zijn de mooiste om een huis te kunnen kopen zonder dat je spaargeld nodig hebt.

 

Hoeveel wilt u aan hypotheeklasten betalen

De meeste vragen hebben klanten over de hoogte van het eigen geld in de hypotheek. Daar ligt sinds 2017 het grootste probleem.

De vraag over de maandlasten zijn verschoven naar de laatste plaats. Huizenkopers willen over het algemeen maximaal lenen en als het kan  een woning kopen met weinig eigen inbreng. Uiteraard vragen wij altijd naar de wensen voor wat betreft de maandlasten maar klanten zitten daar tegenwoordig niet mee. Het is een hele aardverschuiving geworden.

Klanten balen ook dat de huidige huren dramatisch hoog zijn en dat een huis kopen voor lagere lasten zorgt. Het vooruitzicht dat straks de hypotheeklasten weg zijn terwijl de huren blijven stijgen motiveert mensen om te kopen.

Denk ook al vast na over uw inkomen in de komende jaren. Bent u van plan om minder te gaan werken? Wellicht gezinsuitbreiding waardoor één van de twee stopt met werken?  Even snel een hypotheek nu het nog kan.

Wij weten hoe u denkt. Ik weet zeker dat niet alle klanten mij de waarheid vertellen. Kopers zijn bang dat de hypotheek geen akkoord krijgt. Let op dat u de maandlasten kan blijven betalen. Vertel ons altijd alles eerlijk. Straks heeft u een huis gekocht zonder eigen geld terwijl u de hypotheekkosten niet meer kan betalen. Dat zal nooit de bedoeling zijn.

 

Hypotheekkosten financieren beperkt maximale hypotheek

U heeft een schitterend huis gezien voor € 250.000,-. Uw maximale hypotheek bedraagt € 265.000. Als de waarde van de woning net wat lager is dan verondersteld dan zou u feitelijk iets eigen geld nodig hebben. Is dit geld er niet dan moeten we de kosten meefinancieren middels een woonkrediet.

Dit woonkrediet verlaagt wel de maximale hypotheek. Een woonkrediet is duurder dan een hypotheek. Woonkrediet moet wel passen binnen uw persoonlijke situatie.

Strekking van mijn verhaal is dat een eigen spaarpot van € 2.000,- tot € 5.000- verrekte handig is. Heeft u namelijk een woningkrediet nodig voor de gedeeltelijke financiering van de hypotheekkosten dan kan uw maximale hypotheek € 16.000 tot € 20.000 lager uitvallen. In sommige situaties zal u op zoek moeten gaan naar goedkopere huizen. Vraag ons gerust om meer info.

De uiteindelijke oplossing is echt afhankelijk van uw kredietwaardigheid, betalingsmoraal en uw toekomstige inkomenssituatie.

Hypotheken en overige leningen zijn geen oplossingen om goedkoper te kunnen kopen dan huren. Alles moet passen binnen uw persoonlijke situatie. Wij helpen u graag vanaf het moment van aankoop tot en met de hypotheek zonder eigen geld.

 

Hypotheek afsluiten zonder eigen geld is haalbaar

U heeft een huis gekocht zonder spaargeld maar  nu is er niet genoeg geld voor de inrichting. In combinatie met uw hypotheek kunnen wij een krediet regelen indien dit bij u past.

Even een voorbeeld. U heeft € 5.000,- nodig om uw huis in te richten. De kosten van zo’n krediet zijn ongeveer € 79,- per maand gedurende 10 jaar. Heeft u € 10.000 nodig dan betaald u € 145,- per maand  gedurende 10 jaar. Dit is geen standaard mogelijkheid want een krediet moet bij u passen.

Als een huis kopen zonder eigen geld lastig voor u is

Als zonder eigen geld een huis kopen niet lukt omdat uw inkomen te laag is? Waarom koopt u geen huis samen met familie? Met een familie hypotheek kan je meer kopen door twee of zelfs drie inkomens.

Banken doen dit meestal niet wij wel. Huis kopen met familie en met minder eigen geld. Is een familie hypotheek ook niets voor u kijk dan even naar onze hypotheek specialiteiten in een paar zinnen. Al onze activiteiten hebben het karakter van een pand kopen zonder eigen geld.

Kosten koper zelf betalen is vaak onzin!

Overal kan u lezen dat de maximale hypotheek 100% van de marktwaarde is. Dus niet méér dan de waarde van de woning. Vervolgens zegt bijna iedereen dat je dus de kosten koper uit eigen zak moet betalen. Nee, niet dus. Het vooraf klakkeloos aannemen dat de vraagprijs de marktwaarde is oliedom.

Ik ben het eens dat in het westen van het land de prijzen te hoog zijn. Daar is het niet mogelijk om zonder eigen geld te kopen omdat de waarde van huizen lager zijn dan de verkoopprijzen. Bel ons voor meer info over uw droomwoning. U ontvangt direct antwoord.

Kijk ook op de website van de Afm omtrent maximale hypotheek.

Hypotheekproces en de te verwachten werkzaamheden

Hoe verloopt het gehele hypotheekproces nadat wij de inventarisatie en het advies hebben gegeven i.v.m. huis kopen zonder eigen geld.

Aanvraag

Het is van belang dat u geen financiële verplichtingen aan gaat gedurende het hypotheekproces. Ook is het belangrijk dat u de drie maanden daarvoor geen verplichtingen bent aangegaan. Ook valt hieronder mobiele abonnementen en roodstand mogelijkheden. De hypotheekaanvraag wordt verstuurd en vervolgens binnen 48 uur kan u het volgende verwachten.

Akkoord hypotheek of aanvullende vragen

Of wij ontvangen een akkoord voor de hypotheek zonder eigen geld of ontvangen vragen n.a.v. aangeleverde documenten. Ook kan het zijn dat er iets in de BKR staat wat wij net gemist hebben.

Indien aanvullende vragen

Indien er aanvullende vragen zijn dan dient dit dezelfde dag opgelost te zijn of uiterlijk de dag er na. Vervolgens kan het 48 uur duren tot dat er een finaal akkoord of een afwijzing komt.

Vervolg hypotheekproces na akkoord hypotheek

Nadat het finaal akkoord binnen is zijn de werkzaamheden nog niet voorbij.

Mail omtrent overlijdensrisicoverzekering

U ontvangt vrij snel na het akkoord van de bank voor de hypotheek een e-mail met een vragenlijst voor de overlijdensrisico verzekering. Deze verzekering wordt dusdanig passend gemaakt zodat de nabestaande de hypotheek kan betalen. Vragenlijst dient dezelfde dag digitaal ingevuld te worden. Vanaf 2018 is een verzekering niet meer verplicht echter meestal wel van belang om betalingsproblemen eventueel te voorkomen.

Bankgarantie activeren per mail

De bankgarantie moet gesteld worden. U ontvangt wederom een mail waarin u gevraagd wordt om akkoord te gaan met de bankgarantie, ook wel waarborgsom genoemd. Koopt u samen dan ontvangt uw partner ook deze mail. Beiden moeten hun goedkeuring geven zodat een huis kopen zonder spaargeld door kan gaan.

Vragen van notaris

Het laatste onderdeel wat u moet regelen is het invullen van de vragenlijst van de notaris. Meestal stuurt de notaris per mail een bericht. Komt u er niet uit neem dan contact op met uw adviseur.

Pas op met betalingsverplichtingen en uw kredietwaardigheid

Het gebeurd elk jaar weer dat klanten in de periode van de aanvraag tot aan de notaris bewust of onbewust financiële verplichtingen aan gaan. Stel dat u een akkoord van de bank heeft en de hypotheek past precies? Er is dus geen ruimte meer voor andere financiële verplichtingen. Dat betekend dat als u uw telefoonabonnement verlengt dat uw kredietwaardigheid in gevaar komt.

De bank zal geen geld naar de notaris overmaken. Op het laatste moment doet de bank nog vaak een BKR Toets. Uw hypotheek loopt meer dan gevaar op. Heeft u hier vragen over bel ons gerust.

 

Wat zijn alle kosten met een huis kopen zonder eigen geld

De bedoeling is dus dat u alle kosten kan meefinancieren in de hypotheek zodat u een huis kan kopen zonder eigen geld. Het zou natuurlijk fijn zijn als alle kosten bekend zijn voor een hypotheek.

Zie hieronder de gemiddelde kosten van de aankoop en hypotheek van een huis van € 200.000. Als u al een gesprek heeft gehad bij de bank of een hypotheekketen dan komen onderstaande bedragen u bekend voor.

Hypotheekkosten

 

€ 4.000,- Overdrachtsbelasting
€ 2.000,- NHG Kosten
€ 1.100,- Notariskosten
€ 1.495,- Advieskosten
€   500,- Taxatiekosten
€ 1.495,- Bemiddelingsvergoeding geldlening
€   350,- Overlijdensrisicoverzekering
€   250,- Bankgarantie
€   995,- Aankoopkosten
——————————————————-

€ 12.185,-  zijn in dit voorbeeld de totale hypotheekkosten.

Werkelijke kosten kunnen afwijken van bovenstaande situatie. Vraag altijd om een financieringsopzet zodat u weet hoeveel eigen middelen u moet meenemen. Ook kan u op deze wijze zien hoeveel u betaald voor allerlei diensten. Vergelijk de aangeboden diensten en de werkzaamheden met andere dienstverleners en maak niet eerder een besluit dan dat u deze daadwerkelijk bezocht heeft.

Bezuinigingen

Op welke kosten kunnen we nu bezuinigen zodat er dus zo weinig mogelijk geld meegefinancierd wordt in de hypotheek? Wij kunnen u helpen bezuinigen op de aankoopkosten, taxatiekosten, bankgarantiekosten en notariskosten. Dat zal u al zo’n € 1100,- schelen aan kosten.

In dit voorbeeld zijn dan uw totale kosten ongeveer € 11.000,-.  Nu een huis zien te kopen waarvan de waarde ‘€ 11.000,- hoger ligt dan de aankoopsom en een bank die alle kosten mee financiert. U kan dan een huis kopen zonder eigen middelen

U heeft ook nog een mogelijkheid om te bezuinigen op de Nationale hypotheekgarantie. Of dit een passend advies is kunnen wij pas zeggen nadat wij uw profiel hebben onderzocht. Het valt mij wel op dat steeds meer mensen bewust zonder NHG een huis kopen.

 

Hypotheek en arbeidsongeschikt

U mag niet in de betalingsproblemen komen mocht u arbeidsongeschikt zijn.  Wij hebben een zeer betaalbare maandlasten beschermer die er voor zorgt dat de hypotheeksom direct 60% wordt van het oorspronkelijke bedrag.

Voorbeeld restant hypotheek bij arbeidsongeschiktheid

U heeft een huis gekocht zonder eigen geld van € 250.000 en de hypotheek bedraagt hetzelfde bedrag. U komt na bijvoorbeeld 3 jaar in de IVA omdat u bent afgekeurd. Uw hypotheek wordt direct met ruim € 80.000 verlaagt. U heeft al wat aflossingen gedaan maar hierdoor is uw hypotheek in één klap nog maar € 150.000,-.

Zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

U hoeft uw spaargeld niet te gebruiken voor uw huis en hypotheek met deze goedkope maandlastenbeschermer. Hij is er vanaf € 7,40 tot € 11,50, even er vanuit gaan dat er een huis wordt gekocht tussen de € 130.000 en de € 300.000. Leeftijd bij afsluiten speelt ook een rol voor de maandpremie.

Hoe snel een huis kopen op overspannen huizenmarkt

Sinds januari 2018 geven wij onze kopers al in een vroeg stadium een financieringsopzet mee. Een financieringsopzet is feitelijk een persoonlijk overzicht met alle kosten. Een verkopend makelaar heeft daar feitelijk niets mee te maken. Voor een verkopend makelaar is het toch wel handig om te weten dat de financiering past en dat hij een serieuze klant heeft.

Ik merk dat het werkt, bijna alle aankopen gaan door. De makelaar kan je overtuigen met feiten. U bent dat niet verplicht, wel raadzaam in een tijd dat de huizen zo verkocht zijn. Laat verkopend makelaar blijken dat u serieus bezig bent. Speel open kaart met de makelaar en de verkopers.

Huis kopen in 2018 een drama: Bijna geen huizen!

Als u op zoek bent naar een huis en u heeft er een gevonden dan is haast geboden. Uiteraard altijd onder voorbehoud van financiering. Lukt het niet geheel zonder eigen geld dan is er maar een oplossing.

De kosten koper financieren met een krediet. Het is geen schone oplossing maar maar wel een oplossing om toch een huis te kunnen kopen. Indien dit passend is kunnen wij dat regelen.

 

Bevolkingsdichtheid en huis kopen zonder eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld heeft direct te maken met de bevolkingsdichtheid. De bevolkingsdichtheid geeft aan hoeveel mensen er per vierkante kilometer bij elkaar wonen. Dat betekend als u op een topografische kaart kijkt dat de geheel west Nederland tot ongeveer 40 kilometer uit de kust een druk gebied is.

U zal begrijpen dat het onmogelijk is om in dat gebied een huis te kopen zonder eigen geld. Voor woekerprijzen gaan de huizen daar over de toonbank. Langs de gehele Westkust moet u niet raar opkijken dat u gemiddeld € 20.000 tot € 60.000 aan eigen geld nodig heft voor een huis.

 

 

Huis nieuw in verkoop hogere taxatiewaarde

Als u naar een huis gaat kijken die nieuw in de verkoop is dan is vaak de TAXATIEWAARDE HOGER DAN DE VRAAGPRIJS. Dat geld niet overal maar met name in die gebieden waar de verkoop van woningen iets minder hot is. Uiteraard is de taxatiewaarde afhankelijk van meerdere factoren. Ziet u een woning en u bent benieuwd of u eigen geld nodig heeft? Mail ons de adresgegevens van die woning.

Door deze hogere marktwaarde kan u zonder spaargeld een huis kopen. Ook kan het zijn dat u iets eigen middelen tekort komt wij zullen het moeten berekenen. Elke specifieke woning in zijn specifieke omgeving kan maar zo € 20.000 in marktwaarde verschillen. In het belang van uw Hypothecaire lening en uw eigen spaargeld is dit wel belangrijk om vooraf te weten.

Huis lang in verkoop betekend lager taxatiewaarde

Als een huis voor een langere tijd al in de verkoop staat dan moet u extra op uw hoede zijn. Het is niet voor niets als een WONING NA LANGE TIJD NOG TE KOOP staat.

Voorbeeld: Appartement te koop op Funda sinds 1 jaar voor € 175.000,-k.k. Soortelijke appartementen in de regio vorig jaar verkocht voor € 195.000.0000. Door de mindere of slechte staat van de woning is deze woning wellicht maar € 168.000 waard. Het is maar een voorbeeld.

U begrijpt dat een huis kopen zonder eigen geld lastig is als u deze woning voor € 175.000 aankoopt. Een bod ruim onder de € 165.000,- geeft mogelijkheden om het appartement te kopen zonder eigen middelen.

 

Bieden vanaf dan moeilijk zonder eigen geld te kopen

Als u op een huizensite “bieden vanaf “ziet staan dan is het onmogelijk  om zonder spaargeld een huis te kopen. Bieden vanaf gebeurd vaak als er veel belangstelling is voor een huis. Bieden vanaf verteld niets over de waarde van een woning maar wel over uw eigen spaargeld.

Bij een bieden vanaf prijs wil men dus eigenlijk verkopen aan diegene die het hoogste bod uitbrengt. Uw bod bepaald dus niet de marktwaarde van de woning. Het kan wel zijn dat u zelf deze woning het geld waard vindt. Bijvoorbeeld omdat u dicht bij het werk zit of dicht bij scholen. U heeft berekend dat die € 20.000 binnen 6 jaar is terug verdiend.

Onze rol bij een bieden vanaf prijs is om zo weinig mogelijk eigen geld me te nemen. Dat doen wij door goed naar gelijkwaardige woningen te kijken en hun verkoopprijzen in het verleden. vervolgens een indexatie er over en kijken wat het verschil is. Het kan zeker € 10.000 schelen aan eigen geld. Zonder eigen geld een huis kopen lukt daar dus niet.

Marktwaarde bepalen door taxateur uit regio

Als u een huis wil kopen zonder eigen geld dan zal een taxateur uit de regio een taxatierapport moeten maken. Niet elke taxateur mag zo maar overal taxeren. Er is een afstandenbeleid die bepaald hoe groot de afstand mag zijn van de taxeren woning t.o.v. vestigingsadres van de taxateur.

Hemelsbrede afstand taxatie woning en taxateur mag maximaal zijn:

 • Amsterdam-Utrecht-Den Haag-Rotterdam    maximaal 10 km
 • Provincies Groningen-Friesland-Zeeland       maximaal 30 km
 • Op één van de Waddeneilanden                        maximaal 30 km
 • Overige delen van Nederland                             maximaal 20 km

Als de marktwaarde van de bovenstaande taxateur onder de aankoopsom van het huis ligt is een huis kopen zonder eigen middelen mogelijk. Via het NWWI kan u een taxateur zoeken uit uw regio.

 

Taxatierapport woning is leidend

De marktwaarde gaan wij als erkend aankoopbemiddelaar als eerste berekenen. Indien de waarde van de woning naar onze zin is wordt deze getaxeerd door een onafhankelijke Taxateur. Dat betekend dat hij of zei niet bij de aan-of verkoop betrokken mag zijn. Hij dient het taxatierapport in bij het validatie instituut. Zijn waardeoordeel is bindend en zal bepalend zijn voor de hoogte van het eigen geld in de hypotheek.

Taxatie rapporten worden gecontroleerd door Validatie Instituut

Als het taxatierapport klaar is dan wordt deze aangeboden bij het Validatie Instituut. Banken moeten er van uit kunnen gaan dat de opgegeven marktwaardes kloppen. De rapporten worden zowel handmatig als automatisch gecontroleerd.

U begrijpt wel dat als u een huis koopt zonder eigen geld dat de taxatie dan ook correct moet zijn. Wij kunnen een hypotheek voor u regelen die maximaal de taxatiewaarde heeft.

Afwijking taxatierapport op rekenmodellen

Stel nu dat u een huis heeft gekocht voor € 290.000 met een taxatiewaarde van € 300.000. Het huis van de buren is vorig jaar verkocht voor € 250.000,-. Het rekenmodel geeft direct een seintje door dat de waarde van uw woning teveel afwijkt.

Wij weten alle prijzen van uw regio en de taxateur weet dat ook. Hij zal dan aan moeten geven waarom deze woning € 50.000 meer waard is.

Doordat bijvoorbeeld een grote uitbouw en modernisering heeft plaatsgevonden kan dit verschil gerechtvaardigd zijn. Het Validatie Instituut zal deze uitleg dan ook vaak accepteren. Hierdoor kan u een hypotheek zonder spaargeld van ons ontvangen.

Koopt u een huis zonder eigen geld omdat u onder de marktwaarde heeft gekocht dan kan u dus een hogere hypotheek krijgen via Lex Wonen. Op dit moment stijgen de woningprijzen nog steeds en als u onder de vraagprijs een bod doet is een huis kopen zonder eigen geld dichtbij.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Vermeld in welke regio u een huis wil kopen. Let op! Ook kan het niet lukt zonder eigen geld te kopen en dat u toch gedeeltelijk wat eigen geld nodig heeft.

Wijzigingen taxatierapport per april 2018

Per 1 april 2018 zijn er nieuwe regels omtrent het taxatierapport. Zonder inhoudelijk hier verder op in te gaan kunnen wij wel zeggen dat het de kwaliteit van het rapport verbeterd. Het taxatierapport is het belangrijkste document om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld.

 

Verhoogde inschrijving en verbouwen zonder eigen geld

Nu slim een huis kopen zonder eigen geld omdat er te weinig spaargeld is? Wel plannen om te verbouwen in de toekomst? De regel is dat je bij een verbouwing 70% van het totaal bedrag mag financieren en de rest moet uit eigen geld bestaan.

Nu is daar even geen geld voor over want u zit aan uw maximale hypotheek v.w.b. de marktwaarde. Stel nu dat je voor € 15.000,- wil verbouwen, 70% kan je financieren een slordige € 10.500,-. Dat betekend dat je € 4.500 aan eigen geld nodig zou hebben.

Oplossing zonder eigen geld verbouwen

Je hebt dus eigenlijk een marktwaarde nodig die € 4.500,- hoger ligt. Want is de marktwaarde hoger dan mag je financieren tot de marktwaarde. Die € 4.500,- mag je dan ook meefinancieren. Stel nu dat je huidige woning € 200.000 waard is. De kans is groot dat over twee jaar het huis 5% meer waard is door woning tekort.

Je kan dan ongeveer voor € 30.000 verbouwen. Een 70% van € 30.000 bedraagt € 21.000,- is in de hypotheek maar omdat je woningwaarde gestegen is met € 10.000,- heb je geen € 9.000,- eigen geld nodig.

Verhoogde inschrijving kost niets, wel makkelijk als je van plan bent om in de toekomst te verbouwen. Bel ons gerust voor uw eigen situatie of uw  eigen aan te kopen woning.

 Huis kopen zonder eigen middelen berekenen

Huis kopen zonder eigen geld is niet altijd slim. Overweegt u een huis te kopen zonder eigen inbreng en u heeft bijvoorbeeld € 50.000 op uw rekening staan waar u niets mee doet?  Vaak is het beter om dat geld wel in de hypotheek te stoppen. De betalende hypotheekrente en de box 3 belasting zijn hoger dan uw rente op uw spaargeld.  U kan uw spaargeld dan beter gebruiken om daar de kosten koper mee te betalen zodat uw hypotheek lager wordt.

Het scheelt u maandelijks ongeveer € 15,- bruto aan maandlast gedurende 30 jaar indien u de bijkomende kosten niet financiert. Ik heb rekening gehouden met box 3 belasting, een hypotheekrente van 2,7%  en dat u meer spaargeld heeft dan € 35.000.

In 2018 betaald u alleen box 3 belasting over spaargeld boven de € 25.000.  We praten hier over spaargeld en beleggingen.

Amsterdam Utrecht Arnhem onmogelijk kopen zonder eigen geld

Het laatste nieuws van woningprijzen in bovenstaande regio. Zojuist (  juni 2018)  zijn wij er achter gekomen dat het kopen van een woning zonder eigen middelen ook in Arnhem Zuid zinloos is. Een onafhankelijke taxateur heeft ook mee gekeken in het kadaster. Vraagprijs woning was € 265.000,-. De marktwaarde van die woning hooguit € 250.000. Dat betekend dat u zeker € 25.000 aan eigen geld mee moet nemen daar.

Het is niet ondenkbaar dat de prijzen in andere delen van het land ook absurd hoog worden. Vraag ons om te controleren. Wilt u zonder eigen  middelen een huis kopen dan is de marktwaarde het belangrijkste onderdeel van de aankoop.

Laatste oplossing huis kopen zonder eigen geld

Voor de bovenstaande steden is maar één oplossing mogelijk. Stel uw maximale hypotheek bedraagt € 240.000. U heeft zelf € 3000,- aan eigen geld maar de totale kosten bedragen € 9.000 dan nemen we voor die € 6.000 een krediet. Uiteraard moet dit krediet ruim passen binnen uw hypotheektoetsing. Door dat krediet zal uw maximale hypotheek dalen tot ongeveer € 216.000 .  Koopt u een woning tot € 195.000 dan is dit krediet zeker verantwoord.

 

Autoriteit Financiële Markten  (Afm) waarschuwt tegen kredieten

Consumptief meefinancieren van de hypotheekkosten wordt voor gewaarschuwd door de Afm. In die gevallen waar nog verantwoord veel ruimte is willen wij dit wel voor u regelen. De Afm schrijft letterlijk het volgende: “Als de lasten van de hypotheek substantieel lager zijn dan de maximale hypotheeklasten “.  Wij zullen goed inventariseren alvorens een advies uit te brengen.

Een ander voorbeeld: Stel dat u binnen 6 maanden een loonsverhoging krijgt dan kunnen wij kijken of het krediet ruim binnen de marge is. In de toekomst moet alles betaalbaar blijven anders heeft u een hypotheek met een tekort aan eigen geld.

Krediet geen standaard oplossing

Het verstrekken van een lening om de hypotheekkosten te betalen is geen standaard oplossing. Het is tevens afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Stel dat u van plan bent om minder te gaan werken? U begrijpt dat het dan verstandiger is om even door te sparen en geen krediet aan te schaffen.

 

Geen eigen geld en toch een huis kopen

Woning kopen zonder eigen geld lukt niet altijd. Stel u komt € 1.200 te kort om een huis te kopen? Bij de meeste banken zal u uw eigen geld moeten aantonen. Heeft u geen eigen geld om een huis te kopen op dat moment dan hebben wij nog één bank die hier niet om vraagt. Het is wel zaak dat u dat geld heeft ruim voor de overdracht.

U moet wel beseffen dat u deze € 1200,- straks moet betalen . U moet ons wel kunnen aantonen dat het verschuldigde bedrag aanwezig is.

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Als u € 1.200,- zelf moet bijbetalen in de hypotheek dan zal u dat vaak aan moeten tonen bij de hypotheekbank. Ze willen wel zien hoe u aan dat geld komt.

Er zijn slechts twee banken die de verantwoording bij de klant neerleggen. Dat betekend dat u voor de overdracht dat geld echt moet hebben. U kan dat geld niet lenen. Heeft u dat geld niet dan gaat de overdracht niet door en zit u met een schadepost.

Hypotheekcoach helpt u met een huis kopen zonder eigen geld

U weet nu hoe een huis kopen zonder eigen vermogen in zijn werk gaat. Maar hoe gaat u dat aanpakken? Hoe gaat u voor extra hypotheek zorgen  zodat u geen eigen vermogen nodig heeft? Om eerst 5 huizen te laten taxeren kost u een vermogen.

Onze coaching helpt u aan extra hypotheek zodat u een juiste aankoop kan doen zonder scheppen met spaargeld kwijt te zijn. Wij zitten rechtstreeks aangesloten op het kadaster, BKR en banken zodat de marktwaarde snel is vast te stellen net zoals uw kredietwaardigheid.

Vraag ons om de juiste weg te bewandelen. Mail ons wat uw wensen zijn en mail ons uw inkomen. Het zal duidelijk zijn dat er wel zekerheid moet zijn qua inkomen. Dus vast contract, tijdelijk contract met intentieverklaring, of langer dan 3 jaar ergens aan het werk zijn zonder vast contract. Onze BEREKENINGEN ZIJN GEHEEL VRIJBLIJVEND, u moet eerst weten of u inderdaad kan kopen.

Hypotheek via de bank dan eigen geld in hypotheek nodig

Meeste starters op de woningmarkt maken nog steeds denkfouten. Even een voorbeeld. Uw maximale hypotheek bedraagt € 275.000. U ziet een huis van € 225.000,-. Kosten koper bedragen 6% dus € 13.500,-, dus totaal benodigde financiering is € 238.500. Helaas mag u niet meer alles financieren via de banken en tussenpersonen, uw maximale hypotheek is € 225.000,-.

Dat is dus de aankoopsom van de woning. De overige € 13.500, – zal u uit eigen zak moeten betalen. Het is dus niet meer zo dat u alle kosten kan meefinancieren tot dat u uw maximale hypotheek heeft bereikt. Banken gaan niet verder dan de koopsom maar daar was u al achter gekomen.

Hypotheek 100% van de aankoopsom via de bank

Via de bank of tussen persoon krijgt u nooit meer hypotheek dan de aankoopprijs van de woning. De kosten van de hypotheek zal u zelf moeten betalen. Dat is vanaf 2018  € 10.000 tot € 15.000. Dit geld zal u dus zelf gespaard moeten hebben om een huis te kunnen kopen via de bank.

Via Lex Wonen 100% van de marktwaarde

Wij helpen u met de aankoop van een pand zodat u geen eigen geld nodig heeft. Aankopen onder de marktwaarde betekend MEEFINANCIEREN van de kosten.  Hierdoor dus geen eigen geld of minder eigen geld nodig. Heeft u een woning op het oog en wilt u weten of de hypotheek past? Mail ons de adresgegevens  van uw droomwoning. Ook uw bruto inkomen(s) mailen.

DigiD en hypotheek

Gaat u een huis kopen dan wil de bank diverse gegevens van u hebben.  Heeft u nog geen DigiD op dit moment? DigiD aanvragen gaat makkelijk en u zal dit vaker gaan gebruiken. Banken willen vaak inzage van uw inkomens via het UWV.  Hier staat daadwerkelijk in of u inkomen ontvangt van de werkgever waar u de werkgeversverklaring van heeft. Ook staat het salaris vermeld.

Een digiD heeft u ook nodig om pensioenoverzichten op te vragen van u zelf. Nabestaandenpensioen en ouderdomspensioen komen dan naar boven. Het scheelt u maandelijks aan eigen geld als wij dit goed voor u inventariseren voordat u een huis gaat kopen. Alles wat via de werkgever al is geregeld hoeft u niet meer te regelen. Hierdoor kan het zijn dat u maandelijks minder kosten heeft.

Waarom niet via bank of tussenpersoon wel via Lex Wonen

Banken en tussenpersonen  hebben geen kennis van marktwaardes van woningen. Omdat wij als erkend aankoopbemiddelaar wel deze kennis hebben kan u een HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD of met minder eigen geld.

 Voordat de koopakte getekend wordt door koper en verkoper wil ik het taxatierapport klaar hebben. Dat betekend dat indien het bod is geaccepteerd er binnen 48 uur een taxateur naar de woning moet. Binnen twee dagen hebben wij het definitieve taxatierapport.

U ontvangt van de makelaar na een dag of 4 een concept koopakte. Dat is een voorbeeld overeenkomst. Klopt deze overeenkomst dan wordt deze binnen 1 week vaak getekend. Als de akte getekend is is dit het laatste document wat de bank nodig heeft. Hierdoor hebben wij meestal een akkoord binnen 48 uur na ondertekening koopovereenkomst.  Dit vinden verkopers fijn. Dit is onder andere een reden waarom een huis kopen zonder eigen geld lukt bij ons.

U bent overal al geweest en u heeft alles al gelezen. Helaas tussen de € 6.500,- en de € 13.000,- aan eigen geld meenemen om de hypotheek passend te krijgen. En dan te bedenken dat vanaf 2018 nog meer eigen geld in de hypotheek moet. Als je dan rechtstreeks via banken een hypotheek neemt dan komt het eigen geld ver boven de € 10.000,-.

Via de banken mag u de bijkomende kosten niet meer meefinancieren. Bijkomende kosten bedragen ongeveer 6% tot 7% van de aankoopsom van een woning. Dat betekend dat uw eigen geld afhankelijk is van de aankoopsom van de woning.

Netwerk aan taxateurs die marktwaarde bepalen dus ook uw eigen geld

Woning kopen zonder eigen geld is een uniek recept welke er voor zorgt dat u de kosten koper mee kan financieren in de hypotheek. Wij zijn uniek in Nederland dat wij zo de aankoop coachen, de hypotheek verzorgen, een BKR indicatie toets aanvragen alsmede gebruik kunnen maken van een netwerk aan taxateurs met landelijke dekking. Uw voordeel is dat u direct weet of uw project  haalbaar is.

Nadat wij zelf kadastraal onderzoek hebben gedaan en nadat al uw documenten kloppen dan gaan wij pas aan het werk. U moet uiteraard de woning bezichtigd hebben en graag de woning willen kopen. Wij werken niet andersom. In het verleden werd ons vaak gevraagd welke woningen je zonder spaargeld allemaal kon kopen.

Het is dus niet mogelijk om ons te vragen welke woningen haalbaar zijn zonder eigen geld. Het is veel werk en wij kunnen niet iedereen zo maar inschakelen zonder bepaalde zekerheden. Zekerheid van inkomen, BKR toetsing moet aanwezig zijn. Dit kunnen wij alleen maar controleren aan de hand van werkgeversverklaring en salarisstrook. Zorg tijdig voor de documenten.

Heeft u uw droomhuis gevonden dan kan u vaak dezelfde dag nog een bod uitbrengen als u zich aan alle spelregels heeft gehouden.

Hoe kan ik een woning kopen zonder spaargeld

Gaat u eens snel rekenen. U koopt een huis van € 250.000, uw eigen geld welke u rechtstreeks aan de bank zal moeten afdragen zal ongeveer € 15.000,- bedragen. Koopt u een woning van € 150.000 dan bedraagt uw eigen geld dus € 9.000,-. Lex van de Straat Wonen kan u helpen.

U kan door onze unieke coaching de bijkomende kosten geheel of gedeeltelijk meefinancieren. Bij ons geen of weinig eigen geld nodig als u een huis gaat kopen.

Lukt het niet helemaal en is er geen geld genoeg wellicht dan een huis kopen zonder NHG. Of dit advies past binnen uw situatie zullen we moeten bekijken. In principe kunnen wij voor iedereen een woning kopen zonder spaargeld.

Kan ik zonder eigen geld een woning kopen?

Natuurlijk snel even Googelen of een huis kopen ook zonder eigen geld kan.  Hoeveel  starters hebben er € 20.000,- op de plank liggen?  U hebt niet alleen geld nodig om de hypotheekkosten te betalen maar u wil toch ook het huis inrichten. Wellicht heeft u wel wat geld maar dat was inderdaad bestemd voor de inboedel. Ja, zonder eigen inbreng een woning kopen of met minder eigen geld lukt meestal via ons!

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor de hypotheek?

Kan ik zonder eigen geld een woning kopen?

Onthoudt de volgende hypotheek tip! Om te berekenen hoeveel geld u nodig heeft om een huis te kopen moet u de taxatiewaarde van uw woning weten en ook de aankoopsom die u betaald. Het verschil heeft u minder nodig aan eigen geld. Voorbeeld: Marktwaarde huis € 200.000(marktwaarde is niet de vraagprijs op Funda) min de aankoopsom € 193.000 betekend € 7.000 minder aan eigen geld nodig. Neem met ons contact op voor de marktwaarde, de rest kan u zelf.

Snel een huis zonder eigen middelen kopen

Door onze UNIEKE werkzaamheden als Intermediair en Erkend aankoopbemiddelaar alsmede door de uitvoering van onze BKR Status Toets  heeft u geen of veel minder centen nodig.  Ook kan u snel een bod uitbrengen door al onze toetsen die wij binnen 1 minuut uitvoeren. Alle vakdiploma’s, kwalificaties, vergunning Afm en ervaringen onder één dak aanwezig. Hierdoor is een woning kopen zonder eigen vermogen of met minder eigen vermogen vaak te regelen en ook nog eens binneneen paar dagen een hypotheek.

Verschil huis kopen met of zonder eigen geld

Woning kopen zonder eigen middelen of kopen met eigen geld? Wat is het verschil? Als u zonder spaargeld een huis koopt dan scheelt u dat duizenden euro’s maar uw hypotheek wordt wel hoger. U krijgt namelijk een hogere hypotheek van de bank op uw woning omdat de marktwaarde hoger ligt dan uw aankoopsom.

Stel dat uw hypotheek € 10.000 hoger is dan betaald u per maand ongeveer € 18,00 netto meer aan hypotheeklasten. We gaan uit van 2% hypotheekrente en de aflossing. Berekening is niet exact. Heeft u dus wel die € 10.000 aan eigen geld dan  heeft u dus € 18,- per maand minder aan lasten.

De meeste huizenkopers betalen graag € 18,- meer per maand zodat ze hun spaargeld kunnen gebruiken voor andere zaken. Kon men in 2013 nog overal zonder problemen een huis kopen hoe anders is het nu geworden. Door maatwerk kunnen wij u helpen met de aankoop en financiering van uw droomhuis. Laat uw spaargeld lekker op de bank staan.

Zelf een huis kopen zonder eigen geld ?

Als u zelf een hypotheek wil regelen zonder eigen geld dan moet u kennis van zaken hebben op het gebied van marktwaarde en hypotheken. Welke bank denkt met u mee en welke taxatie instituten  worden geaccepteerd. Bij ASR-bank worden bijvoorbeeld alleen taxatierapporten geaccepteerd die bij het NWWI vandaan komen. Zo heeft iedere bank eigen voorwaarden.

Wel de kosten maar geen woning

Uiteraard kan u van 5 keuze woningen een taxatierapport laten maken. U bent dan € 2500 verder maar nog geen huis. Stel dat de verkoper niet aan u verkoopt? Dan hebt u helemaal niets maar wel de kosten van al die taxatierapporten en al die adviezen.  U moet uiteraard wel alle werkzaamheden van makelaars en taxateurs betalen, voor niets gaat de zon op.

Meer hypotheek en minder eigen geld

Door onze kennis van zaken heeft u minder of geen eigen geld nodig. Vooraf weet u waar u aan toe bent, niet op de euro nauwkeurig maar wij laten alles omschrijven in de koopovereenkomst. Verder gaan de meeste banken niet verder dan een maximale hypotheek ter grootte van de koopsom. Wij wel, de meeste kosten kan u via ons meefinancieren.

Extra hypotheek zorgt voor een besparing op uw eigen vermogen

Het verkrijgen van extra hypotheek zodat u kan sparen voor andere zaken is uniek in Nederland. Ons concept kan niemand kopiëren. Totale landelijke taxatie dekking, aankoop en hypothecaire mogelijkheden bij alle banken. De combinatie erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur zijn belangrijk voor uw eigen geld in de hypotheek.

Extra hypotheek door aankoopbemiddeling en BKR Status Toets

Doordat wij binnen no time uw gedroomde woning op marktwaarde kunnen schatten en doordat wij snel een BKR check kunnen uitvoeren weet u dezelfde dag of u alle kosten in de hypotheek kan meefinancieren.

Bij welke bank kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Zonder eigen inbreng een huis te kopen  moet nog steeds kunnen bij sommige banken. U moet dan zelf wel de juiste route aanhouden en dat maakt het complex. Als u de waarde fout in schat van de woning en het taxatierapport valt tegen dan heeft u helemaal niets alleen de kosten.

Doet u alles correct dan zijn er banken die u helpen zodat eigen middelen niet nodig zijn. U zal beloond worden met extra hypotheek zodat u kan sparen voor andere zaken. Vraag ons gerust hoe een huis kopen zonder eigen geld in zijn werk gaat.

 

Bijkomende kosten meefinancieren in de hypotheek

Een huis kopen zonder eigen middelen kan dus alleen maar als u de bijkomende kosten kan meefinancieren in de hypotheek. Dit “spel” gaat ons goed af omdat wij erkend aankoopbemiddelaar zijn en hypotheekadviseur. Voor beide takken van sport zijn wij uiteraard verzekerd via de BAVAM. Het kunnen  taxeren van een gebied, regio en een woning is maatwerk wat wij kunnen en mogen leveren.

Bijkomende kosten naast de hypotheek financieren

Ook verder in deze blog zal u van alles lezen over financieren naast de hypotheek en meefinancieren in de hypotheek. Koopt u in het midden of in het westen van het land een huis dan is het onmogelijk om dit mee te financieren in de hypotheek.

Huizen worden dus te duur verkocht en de bank zegt dan tot hier en niet verder. Om het probleem eigen geld op te  lossen doen wij naast de hypotheek een aanvullende financiering zodat u geen eigen geld nodig heeft.

Voorbeeld financiering Box 3 en Box 1

Box 1. Stel dat wij € 8.000,- kosten koper kunnen meefinancieren in de hypotheek. U betaald dan gedurende 30 jaar 2,75% aan hypotheekrente. Dat betekend dat u € 32,68 per maand gedurende 30 jaar betaald. Totaal is dat € 11.758,- bruto.

Box 3. Stel nu dat het onmogelijk is om deze kosten me te financieren in de hypotheek omdat het huis te duur is. Wij doen er dan een Box 3 financiering naast de hypotheek. Wat kost dat? U betaald dan over € 8000,-

Is er een bank waar ik geen eigen geld voor de hypotheek nodig heb?

Bij welke bank kan ik een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek? Er zijn banken waar u terecht kan voor een HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD. Het is wel van belang dat de juiste marktwaarde bekend is voordat u de woning aankoopt. Het zou vervelend zijn als er wel veel kosten worden gemaakt maar dat er geen hypotheek is. Een kadastraal onderzoek is belangrijker dan de bank.

Maar let op! Gaat u zelf aan de slag dan moet u de kadastraal onderzoek plegen op veel woningen en kennis van zaken hebben van de woningmarkt. Heeft u die kennis niet dan kan de teleurstelling groot zijn. Wij hebben deze kennis en u betaald hier weinig voor. Alles onder één dak dus geen eigen geld nodig om een woning te kopen. Door een relatieve kleine bijdrage voor de kadastrale onderzoeken of aankoopbemiddeling heeft u maar zo een besparing van € 10.000 eigen geld voor de hypotheek.

Al deze banken hebben wel verschillende kenmerken.  Heeft u overwerk of werkt u via een uitzendbureau? Bij de ene bank nemen ze uw overuren wel mee en bij de andere bank weer niet. Er zijn banken waar u niet terecht kan met een intentieverklaring als u nog niet zo heel lang daar werkt. Andere banken gaan daar weer wat luchtiger mee om. Wij kennen alle voorwaarden van alle banken. Bel ons voor meer informatie.

Hypotheekregels van banken strenger dan die van de overheid

Financiering zonder eigen geld wordt steeds meer naar gezocht door de klant. Met de spelregels is niets mis mee. Het zijn de banken zelf die nog strakker de regels hanteren. Doordat Lex Wonen als erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur de juiste kennis en ervaring heeft is er meer mogelijk. Alle regels van alle banken zijn anders dus hebben we daar weer enkele intermediairs en rayonmanagers van de banken zelf voor mocht dit nodig zijn.

Toch vaak verzekering nodig in 2018 ondanks NHG

De overheid heeft weer meer ruimte geschapen voor mensen die een huis willen kopen met NHG terwijl ze een chronische ziekte hebben. Voorheen konden deze mensen nooit een huis kopen met NHG omdat ze niet door de keuring kwamen voor de overlijdensrisicoverzekering. Het is niet altijd handig om zonder een verzekering te kopen. Het is afhankelijk van uw situatie.

Zo’n verzekering is vanaf 2018 niet meer verplicht maar de meeste banken wijken van deze regel af. Ik vind dat als een hypotheek past binnen het gezin zodat de risico’s gedekt zijn dat je zonder overlijdensrisicoverzekering moet kunnen kopen.

 Ik heb geen eigen geld voor de hypotheek

Huidige huizenkopers zijn niet gewend dat er zoveel eigen geld op tafel  moet komen. U hield het niet voor mogelijk dat u  € 8.000 tot € 13.000 nodig heeft om een huis te mogen kopen. Familie, vrienden en kennissen hadden in het verleden allemaal een woning gekocht zonder eigen geld. Helaas is dat voor de meeste starters  niet meer haalbaar.

Reeds veel klanten hebben wij geholpen met een hypotheek zonder eigen geld. Dit probleem is vanaf 2018 op zijn sterkst. Het is voor ons een hele uitdaging maar wij kunnen u helpen met duizenden euro’s te besparen op uw eigen spaargeld. Wij kunnen u hier veel voorbeelden laten zien van klanten die geen spaargeld nodig hadden om te kopen. Met onze drieluik hypotheek kunnen wij u altijd helpen aan een huis zonder eigen inbreng.

 

Hypotheek zonder eigen geld in twee delen

Komt u net wat geld tekort om een huis zonder eigen geld te kopen dan kan de oplossing zijn dat we twee verschillende delen hypotheek nemen. Bij een bepaalde gemiddelde hypotheekrente kan je meer geld krijgen.

Voorbeeld: Bij een hypotheekrente  2,2% gedurende 10 jaar kan iemand € 200.000 aan hypotheek krijgen. Stel dat we nu € 100.000,- 10 jaar vast doen tegen 2,2% en die andere € 100.000 15 jaar vast zetten tegen 2,9%.

Hierdoor kan uw maximale hypotheek stijgen naar € 212.000. Een huis kopen zonder eigen geld kan hierdoor dichtbij komen. Wij leggen het u graag uit in een persoonlijk gesprek.

 

Hypothecaire lening inclusief kosten koper in hypotheek

Door onze kennis op het gebied van aankoopbemiddeling en hypotheken( erkend aankoopbemiddelaar) heeft u via ons minder eigen geld nodig voor een huis. Wij helpen u met het verkrijgen van kadastrale gegevens zodat u weet wat er voor een huis betaald is en wat de marktwaarde is. U krijgt geen dure lening van ons waaruit u de kosten koper moet betalen. U gaat zelf uw droomwoning aankopen onder de marktwaarde.

Hierdoor is een huis kopen zonder eigen geld mogelijk. Overleg altijd met ons voor dat u een huis gaat kopen. Uiteraard kunnen wij ook de aankoopbemiddeling zelf voor u doen. Uiteraard zitten hier dan weer kosten aan verbonden die u meestal geheel of gedeeltelijk kan meefinancieren. Bel ons voor meer informatie.

Kadastraal onderzoek belangrijk

Door ons kadastraal onderzoek weet u ook wat iedereen heeft betaald voor soortgelijke woningen in de regio van uw droomhuis. Ken de prijzen van de woningen in de regio en ken de bouwkundige staat van uw aan te kopen huis. Door het kadastraal onderzoek weet u altijd zeker wat van u is, van een ander of wat gezamenlijk is.

Kan ik zonder eigen vermogen een huis kopen?

Laat ons eerst een berekening maken van uw droomhuis zodat u een indicatie heeft van uw hypotheek. Door onze kadastrale onderzoeken  zal snel naar boven komen of u eigen geld nodig heeft om een huis te kopen. Heel vaak willen verkopers toch onder de marktwaarde verkopen. Verkopende partij wil vaak ook verder en heeft meestal een andere woning op het oog. Wij hebben banken die uw voorstel accepteren onder voorbehoud.

Alle vragen die u heeft over de mogelijkheden en de kosten gaan wij met u bespreken. Het gebeurd niet vaak dat het niet mogelijk is om met minder eigen geld een huis te kopen in Nederland. Altijd vinden wij samen wel ergens een oplossing

Een leuk voorbeeld hoe het toch goed kwam was bij Lia en Femke uit Sneek. Door een iets lagere taxatie kwamen zei € 3300,-  eigen geld te kort. Omdat Lia nog een oude beleggingspolis had in box 3 was het gat gedicht. Deze beleggingspolis had ze van haar ouders gekregen 27 jaar geleden die toen destijds een koopsom storting deden van F 5.000,-. (gulden). Huidige waarde was € 4100,-.

Ondanks restschuld een huis kopen zonder eigen geld

U verwacht een restschuld en wil toch graag een andere woning kopen. Wij kunnen u ondanks een restschuld toch vaak helpen aan een huis zonder dat u uw eigen geld kwijt bent.

Voorbeeld: U heeft een restschuld van € 28.000,- opgelopen aan de verkoop van uw huidige eigen woning. U ziet een leuke woning van € 200.000 maar de restschuld hangt als een blok aan uw been.

De marktwaarde van uw nieuwe aan te kopen woning bedraagt € 207.000,-. Uw maximale hypotheek bedraagt dan 115% van € 207.000 is € 238.050. U koopt de woning voor € 200.000 dus de restschuld en de hypotheekkosten mogen in dit voorbeeld niet meer bedragen dan € 38.050,-.

De hypotheekkosten op een woning van € 200.000,- zal ongeveer € 12.000.- bedragen. In dit voorbeeld mag de restschuld dus niet meer bedragen dan ongeveer € 26.000. Men kan er vanuit gaan dat als de restschuld op de oude woning niet hoger ligt dan 10%  van de aankoopprijs van de nieuwe woning dat een huis kopen zonder eigen geld mogelijk is.

 

Een huis kopen met WAJONG

Wajong uitkering ontvangen en toch een huis kunnen kopen zonder eigen geld? Er zijn drie soorten WAJONG uitkeringen.

Oude WAJONG tot 1 januari 2010

Deze aanvragers worden voor 1 januari 2018 beoordeeld op arbeidsvermogen.  Indien verklaring(toekenningsbesluit) waarin vermeld staat dat er geen arbeidsvermogen bestaat dan bedraagt de WAJONG 75% van het wettelijk minimum loon. Dit inkomen kan je volledig gebruiken voor de maximale hypotheek berekening.

Nieuwe Wajong 2010 tot en met 2014

Deze Wajong kan je ook weer splitsen in

 • Inkomensregeling
 • Werkregeling
 • Studieregeling

Aanvragers met een inkomensregeling ontvangen maximaal 75% van het wettelijk minimum loon. Dit inkomen mag  volledig als blijvend worden beschouwd.  Aanvragers met een werkregeling ontvangen een uitkering van maximaal 70%  van het wettelijk minimum loon. Slechts 70% daar van mag als blijvend worden beschouwd.

Voor een juiste berekening hebben wij echt de juiste gegevens van u nodig om de maximale hypotheek en uw bijdrage aan eigen geld te kunnen bepalen. U heeft altijd een uitkeringsbesluit nodig en een betaalspecificatie van de laatste maand.

Aanvragers van een Wajong uitkering voor een studieregeling kunnen dit inkomen niet gebruiken voor een hypotheekaanvraag.

 

Huis kopen zonder eigen geld met een WIA-uitkering

Er zijn twee soorten WIA uitkeringen, de IVA uitkering en de WGA-uitkering. Wilt u een huis kopen zonder eigen geld en u heeft één van deze twee uitkeringen lees onderstaande goed door. Lees meer op onze blog over IVA en een hypotheek.

Hypotheek zonder eigen geld kan met IVA

Een IVA-uitkering  ontvangt u  als u niet meer kan werken of bijna niet meer kan werken. Een hypotheek zonder eigen geld met een IVA-uitkering is mogelijk. Stel dat u toch in staat bent om een paar uur te werken dan moet u dat zeker doen. Financieel wordt je daar wel beter van. Met een IVA kan u dus wel een huis kopen en de hypotheekkosten meefinancieren. De IVA-uitkering bedraagt 75% van het WIA-maandloon.

Met WGA-uitkering hypotheek onmogelijk

Heeft u een WGA-uitkering dan verwacht men dat u in de toekomst toch weer aan de slag kan gaan. Misschien kan u op dit moment zelfs deels werken. U ziet dat hier een stukje onzekerheid qua inkomen in zit. Dat is de reden dat een hypotheek met een WGA niet mogelijk is. Kijk ook even op de site van de belastingdienst voor de WGA-uitkering.

Consumptief meefinancieren hypotheekkosten let op maandlast

Een consumptief krediet afsluiten om de hypotheekkosten mee te betalen is een risicovolle onderneming. Ruim 10% van de huizenkopers verlaagt hun hypotheek zodat er een lening naast past. Eigenlijk een rare gedachte. Je mag wel een dure consumptieve lening naast je hypotheek afsluiten om de hypotheeklasten mee te betalen. Een hogere hypotheek om alle kosten mee te betalen mag weer niet.

Onthoud goed dat u door een consumptief krediet in de betalingsproblemen kan komen. In sommige situaties kan het passend zijn. Laat het berekenen door een onafhankelijk adviseur. Wij hebben ook steeds vaker een  krediet moeten adviseren in verband met het eigen geld probleem.

Er zijn situaties denkbaar dat een tijdelijke roodstand op de bank een passend advies zou kunnen zijn. Deze tijdelijke roodstand dient zo snel mogelijk weer afgelost te worden na de overdracht.

Restschuldrisico verlagen

De overheid heeft er voor gezorgd dat je nu niet méér mag lenen dan de waarde van de woning. Banken echter hanteren meestal hun eigen koers. Niet meer lenen dan de aankoopsom van de woning.  Het verbieden van een hypotheek die hoger is dan de marktwaarde snap ik wel en is heel goed. Samen met het verplicht aflossen van de hypotheek in 30 jaar zijn dit waardevolle stappen geweest. Stel dat door scheiding, werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid u de woonlasten niet meer kan dragen?

U zit nooit meer met een restschuld maar met een spaarpot omdat u uw huis moet verkopen en moet gaan huren. Maar om nu de maximale hypotheek te gaan verlagen tot het aankoopbedrag is raar. Wij kunnen u toch helpen aan een woning zonder dat u veel eigen geld nodig heeft.

Huis kopen onder de marktwaarde

Stel nu dat u een huis aankoopt onder de taxatiewaarde (marktwaarde) dan hebben banken toch ook geen risico? Een hypotheek ter grootte van de waarde van de woning is dan toch ook gerechtvaardigd? Wij helpen u een huis kopen zodat u de meeste hypotheekkosten kan meefinancieren. Zelfs zonder eigen geld lukt het regelmatig. Nu nog op zoek naar een huis met de juiste bank zodat kopen zonder eigen geld lukt.

Consumptief krediet duur

Een consumptief krediet is echt duur. Uw maximale hypotheek is al berekend op uw gemiddelde uitgaven. Een duur krediet kan u in problemen brengen. Er hoeft maar iets te gebeuren en uw financiële situatie kan voor het leven veranderen. Laat een financieel adviseur  uw situatie bekijken.

Wanneer consumptief krediet niet verantwoord (voorbeeld)

Johan kan maximaal aan hypotheek € 209.000 lenen. Hij ziet een woning voor € 175.000 en koopt deze woning onder voorbehoud financiering. Johan zit nergens aan vast omdat hij nog van alles moet regelen omdat hij geen eigen geld heeft. De kosten koper bedragen € 10.500,-. Dit consumptief krediet mag Johan in theorie zelf afsluiten. Doe dit nooit! U zit al aan uw maximum aan hypotheek. Zo’n krediet past niet bij uw situatie. Duizenden komen echt in de problemen.

Het is in Nederland heel raar geregeld dat je veel meer aan consumptief krediet mag lenen ten opzichte van een hypotheek. Een hypotheek heeft lagere rentes dan een lening in box 3.

Wanneer zou consumptief krediet verantwoord kunnen zijn?

Stel dat op basis van uw nieuwe koopsituatie u nog meer kan sparen omdat u bijvoorbeeld gaat samenwonen. Hierdoor heeft u  al een bezuiniging van € 750,00 minder aan huur. Stel dat uw maximale hypotheek € 200.000 bedraagt maar u koopt een woning van € 175.000. In deze situatie zou ik een krediet kunnen adviseren onder voorwaarden. Echt afhankelijk van aantoonbare mindere lasten.

Wij zelf proberen altijd om uw woning aan te kopen onder de woningwaarde. Hierdoor heeft u geen of minder eigen geld nodig  om de kosten te betalen. Wij hebben nog nooit een krediet geadviseerd of afgesloten zodat de hypotheekkosten betaald konden worden.

Kan u slecht of weinig sparen neem nooit een krediet

Het gaat net zo makkelijk als een kroketje uit de muur. Een krediet heeft u zo voor elkaar. Wij gunnen iedereen het fijne van het leven en een flinke zak met geld. Voordat u een lening afsluit moet u zich het volgende afvragen. Heb ik de laatste tijd kunnen sparen?  Als dat niet zo is en er is geen hoger inkomen in het verschiet begin er niet aan.

U zal binnen 4 maanden merken dat de betaalpas sneller leeg is. Kan u wel sparen probeer dan gedeeltelijk te financieren en het andere gedeelte met spaargeld te regelen.

 

Belangrijk nieuws voor doorstromers naar andere woning

U heeft uw huidige woning in de verkoop en u heeft geen overwaarde en geen eigen geld om ander huis te kopen. Controleer altijd eerst uw BKR. Een klant uit Nijverdal heeft onlangs zijn woning verkocht en wil een ander huis kopen. Door onze BKR status toets kwamen wij er achter dat hij een negatieve BKR heeft.

Klant moet binnen 6 weken de woning uit maar kan niet kopen. Werk niet verkeerd om. Controleer altijd eerst of u wel kan kopen. Uw kredietwaardigheid is het belangrijkste en daarna kijken of het zonder eigen geld kan.

 

Verzilverlening box 3 maar wel verantwoord

Er is zeker nog een krediet die wel verantwoord is. Stel  u bent op leeftijd en u wilt verbouwen zonder een hogere maandlast. Een Verzilverlening biedt u uitkomst en verhoogt uw eigen bijdrage niet.

Inkomen, marktwaarde huis en aankoopsom bepalen uw eigen geld

Als je even goed nadenkt is het allemaal eigenlijk ook logisch. Nooit een hogere hypotheek dan dat je inkomen toe staat en nooit méér hypotheek dan de waarde van de woning. Als je dan vervolgens een huis koopt onder de marktwaarde dan heb je minder of geen eigen geld nodig voor de hypotheek.

Natuurlijk moet je wel met de juiste banken werken en de nodige kennis hebben van de huizenmarkt en van hypotheken. Alleen dan heeft u een kans van slagen. Heel soms lukt er helemaal niets.

Dit is met name in de randstad het geval. Huizen worden daar ruim boven hun marktwaarde verkocht. Ik denk niet dat u een huis boven de marktwaarde wil kopen. Heeft u nog geen eigen geld berekening gemaakt? Vul snel in zodat u weet voor hoeveel geld u een huis kan kopen.


Bereken direct online voor hoeveel geld u op Funda naar een huis kan zoeken
zonder dat u eigen geld nodig heeft! Ontvang direct de mogelijkheden per e-mail.

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.


Zonder eigen geld een huis kopen

U kan altijd bij ons terecht voor een huis kopen met een hypothecaire lening zonder eigen geld. Vanaf 2018 zal het een hele uitdaging worden maar echt niet onmogelijk. Om zonder eigen geld een huis te kopen moet er intensief worden samengewerkt.

Een huis kopen zonder eigen geld in Groningen en Friesland

Zonder eigen geld kan je in Friesland en Groningen een huis kopen. Het centrum van Groningen is wat lastiger en lukt bijna niet meer. Onlangs in Musselkanaal, Hoogezand en Veendam  heeft een klant van ons een huis gekocht waar hij zelf  € 1300 spaargeld in moest brengen.

Ook regio Emmen is het ook nog makkelijk kopen zonder eigen inbreng. In Friesland kan je in de gehele provincie volop huizen kopen zonder dat je daar geld bij moet doen. Ook met Usquert, Sloten, Sneek, Heerenveen en Workum hebben wij goede ervaringen. In heel Friesland kan je een woning kopen zonder spaargeld. Vraag ons hoe wij u kunnen coachen.

Overijssel en Drenthe huis kopen zonder eigen geld geen probleem

Huis kopen zonder eigen inbreng in Overijssel en Drenthe kan over het algemeen heel goed. Ook hier gelden uitzonderingen. Zwolle is erg lastig en in Enschede beginnen ze nu ook al met voorinschrijvingen. Wie het meeste biedt mag hem hebben. In Hengelo(O), Almelo, Wierden en Deventer kan je zonder eigen geld een woning kopen.

Je kan dan wel een hoop geld bieden als je maximale hypotheek dat aan kan maar als de waarde van de woning lager is dan heb je zo een slordige € 15.000 aan eigen geld nodig. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de woningwaarde in Overijssel en Drenthe. Onze hypotheek coaching helpt u met een grote besparing op uw spaargeld.

Huis kopen zonder eigen geld in Gelderland

In Gelderland kan u bijna overal zonder eigen geld een huis kopen. Wij hebben hele goede ervaringen met de plaatsen Ede, Wageningen, Lichtenvoorde en Bathmen. Plaatsjes zoals Bennekom, Lunteren en Barneveld zijn iets lastiger maar niet onmogelijk.

Doorwerth Oosterbeek hypotheek zonder eigen geld kan

Een huis kopen zonder eigen geld in Doorwerth en Oosterbeek is mogelijk.

Met name de huizen in Bennekom en Lunteren zijn enorm gestegen in waarde. Vaak zijn in die Gelderse plaatsen iets eigen geld noodzakelijk.  Heeft u een leuke woning in Gelderland gezien vraag ons dan naar de marktwaarde van de woningen. Kosten meefinancieren gaat vaak makkelijk doordat wij rechtstreekse aansluitingen hebben. Wij zijn UNIEK in Nederland met onze BKR aansluiting.

Ook in Tiel is een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek mogelijk. Regelmatig is Tiel een gewillige plaats om een huis te kopen zonder spaargeld.

De prijzen in Tiel zijn nog niet zo schrikbarend als in het westen van het land. Regelmatig zijn wij daar dan ook te zien. Een hypotheek in Tiel is goed mogelijk zonder eigen geld. Mail ons gerust als u wil weten welke huizen waarschijnlijk zonder eigen geld gekocht kunnen worden.

Flevoland en Utrecht bijna kansloos om zonder spaargeld te kopen

Huis kopen zonder eigen geld in Flevoland gaat bijna niet lukken. Half Amsterdam heeft daar gekocht omdat in Amsterdam zelf het grootste huizenprobleem heeft. In Utrecht moeten we echt een scheiding maken. Rondom Utrecht en Nieuwegein kansloos om een woning zonder eigen geld te kopen. Met een aanvullend woonkrediet in box 3 is dit soms mogelijk.

Richting Veenendaal bijna het Gelderse gedeelte lukt het redelijk. Ook in Rhenen, Wijk bij Duurstede, Leersum en Driebergen zijn er mogelijkheden. Zeist weer onmogelijk om zonder spaargeld te kopen. Vraag ons om meer info als u een leuke woning heeft gevonden.

Noord Holland kansloos kopen zonder eigen vermogen

Hier een woning kopen is de spaarpot openbreken en vraag ouders of ze willen schenken. Tot € 100.000 is belastingvrij schenken door ouders en pleegouders. Ik zal hier kort wat over vertellen. In Amsterdam worden de huizen ver boven de waarde verkocht. De meeste zelfs zonder een hypotheek.

In Den Haag worden ook veel woningen boven de marktprijs aangeboden. U krijgt geen taxatierapport die wenselijk is om de kosten koper te kunnen meefinancieren. U mag dus wel een grote spaarpot meenemen om een woning te kunnen kopen.

Oorzaak is ook dat bedrijven en investeerders daar alles opkopen zonder hypotheek.

Gemeentes zeggen wel dat er veel gebouwd gaat worden maar door de papieren rompslomp zoals vergunningen lopen ze hopeloos achter. De aanvoer van nieuwe woningen stagneert dat is de reden dat je zonder eigen geld geen woning kan kopen in het westen van het land.

Zuid Holland regionaal een huis kopen zonder eigen geld kan

In het oosten van Zuid Holland is het mogelijk om een hypotheek zonder eigen geld te regelen. De plaatsen Leerdam en Gorinchem kan je een huis kopen zonder eigen geld. Hoe meer je richting de kust gaat hoe lastiger het wordt. Wij proberen deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Bel ons gerust voor actuele huizen en mogelijkheden om te kopen.

Huis kopen zonder eigen geld in Zeeland en Limburg

Huis kopen zonder eigen geld in Limburg en Zeeland moet kunnen. In Maastricht is het wat lastiger om een huis te kopen zonder eigen geld. Voor de rest is er in deze provincie van alles mogelijk. Plaatselijk kan het hier en daar anders zijn maar zonder spaargeld  een huis kopen of met weinig eigen middelen lukt in Zeeland en Limburg.

Houdt er al vast rekening mee dat in Limburg alle processen langer duren. Wij weten hoe wij in Limburg moeten handelen. Heeft u eenmaal een woning gekocht zonder eigen geld dan is het in de toekomst makkelijker kopen. U heeft namelijk gedeeltelijk al afgelost.

Mogelijkheden om zonder spaargeld te kopen is o.a. Weert, Someren, Venlo en Mook.

Woning kopen zonder spaargeld in Brabant

Een huis kopen zonder eigen geld in Brabant gaat gedeeltelijk lukken. Eindhoven is kansloos kopen zonder eigen geld. Verder naar boven richting de grote rivieren is het haalbaar. Het is voor ons onmogelijk om alle plaatsen waar wij voor de klanten een huis hebben gekocht zonder eigen geld te benoemen.

Ook verschuiven de regio’s qua kopen met eigen middelen in de hypotheek. Oost Brabant is goed mogelijk om te kopen. Vraag ons altijd of het lukt. Misschien lukt het wel als u € 1.250 heeft. Wij hebben goede ervaring met een huis kopen zonder benodigd eigen geld in Den Bosch, Veghel.

 

Kaart Nederland met regio waar u zonder spaargeld kan kopen

Kaart van Nederland waar u zonder eigen geld een huis kan kopen
Kaart van Nederland waar u zonder eigen geld een huis kan kopen

Kijk hierboven op de kaart van Nederland of u in uw regio een huis kan kopen zonder eigen inbreng. Zoekt u een huis in het rode gebied? U kan dan de hypotheekkosten niet meefinancieren. Middels een extra financiering is het dan mogelijk om te kopen.

In het groene gebied kan u via Lex Wonen een huis kopen zonder eigen middelen in de hypotheek.

Voorbeeld huis kopen in het westen van het land

U ziet een woning in een gebied waar de huizen binnen 48 uur zijn verkocht. Stel dat uw maximale hypotheek € 300.000,- bedraagt. U zoekt dan naar een woning van € 210.000,-. Op deze wijze krijgt u van ons buiten de hypotheek om een extra financiering, dit om de kosten te betalen die niet in de hypotheek mogen.

Het is zeker belangrijk om eerst uit te zoeken wat de werkelijke waarde van de woning is. Weet u dat niet dan heeft u nog meer verassingen. Ook hiervoor geld dat er geen leningen of rood standen mogen zijn. Vraag altijd op de website van de bkr een opgave via IDIN op. Wij kunnen u dan helpen.

 

 

Woningen in hogere prijsklassen vaak zonder eigen geld mogelijk

Zoekt u een huis in een hogere prijsklasse dan is het vaak mogelijk om deze woning zonder eigen geld te kopen. Dit geld niet voor de Randstad. Een huis kopen boven de € 350.000,- is vaak mogelijk zonder eigen geld.

Waarom zijn duurdere huizen te koop zonder eigen geld in de hypotheek

Lex van de Straat Wonen vermoedt dat de concurrentie in de hogere prijsklasse veel minder aanwezig is. Verkopers van duurdere woningen zoeken meestal ook weer in de hogere prijsklasse een woning. Vaak worden deze woning onder de marktwaarde verkocht zodat eigen geld minder van belang is.

Onverantwoord woning kopen zonder eigen inbreng

Indien u een huis wil kopen zonder eigen geld en het lijkt ons onverantwoordelijk dan kunnen wij u niet helpen. Hieronder een voorbeeld van een klant welke wij anders hebben moeten adviseren.

Jasmijn en Tom hadden op 4 januari 2018 een huis om het oog in Ede van € 225.000. De woning is een courante woning waar wel veel aan moet gebeuren. Bouwkundige keuring heeft uitgewezen dat op korte termijn voor € 4000,- geïnvesteerd moet worden en op langere termijn € 12.000.

Aanwezig spaargeld slechts € 5.000

Voor de aankoop van de woning hadden ze slechts € 3.000 nodig naar alle waarschijnlijkheid. Maar door alle noodzakelijke  kosten op korte termijn en de kosten in de toekomst was het niet verantwoord om dat huis te kopen. Mede doordat er geen uitzicht is op meer inkomen of meer spaargeld hebben wij een ander advies gegeven. Ook was er een kinderwens zoals veel mensen deze wensen hebben.

Wij vonden het echt niet verantwoord deze hypotheek te regelen. Men heeft mij dit niet in dank afgenomen, Wellicht begrijpelijk maar ik weiger opdrachten waarbij op voorhand al vast staat dat de klant veel eigen geld nodig heeft en dit niet heeft.

 

Meer sparen en huis kopen zonder achterstallig onderhoud

Eigenlijk een logisch advies, koop een huis zonder achterstallig onderhoud in de komende jaren. De bank had wel een akkoord gegeven op de hypotheek. Het kan niet zo zijn dat Jasmijn en Tom nu een huis kopen zonder eigen geld en vervolgens over 5 jaar financieel in de problemen komen. Wij zouden ons werk niet serieus nemen als wij de klant hiermee zouden helpen. Het zou echt van de wal in de sloot zijn.

Beiden zijn nog steeds klant en zijn de tegenslag aan het verwerken. Over een paar maanden als er wat meer spaargeld is en het vakantiegeld is binnen (mei 2018) gaan we weer serieus op zoek naar een huis waar zo weinig mogelijk eigen geld in hoeft. Dus een woning die ook bouwkundig voldoet aan de knip van de klant. Wij adviseren daarom altijd een bouwkundige keuring die de klant zelf mag regelen.

Wij willen u coachen

Vraag ons eerst om een berekening voordat u zelf via de bank een huis gaat kopen. De banken zullen u nooit naar een concurrent sturen. Wij kunnen u in één oogopslag laten zien bij welke bank u alle kosten kan meefinancieren zodat u geen eigen geld nodig heeft om een huis te kopen. Het jaar 2018 is voor ons een uitdaging om te bewijzen dat onze werkzaamheden lonen. Heeft u het niet naar u zin dan kan u gewoon een andere bank kiezen. Wij willen u coachen naar een succesvolle aankoop van een woning zonder eigen inbreng.

Alleen maximale hypotheek weten is onvoldoende

De meeste starters maken alleen een maximale hypotheek berekening. Een berekening eigen geld of een BKR toets wordt nooit aan gedacht. Zo’n 90% van de starters weet niet dat bij een mobiel abonnement meestal een registratie volgt. Aangevuld met roodstand mogelijkheid van de bank dan kan je rekenen op een hypotheek die gerust € 12.000,- lager ligt. Is uw hypotheek dan nog haalbaar?

Wij weten exact welke vragen u heeft. Hieronder staan de meest gestelde vragen en opmerkingen sinds februari 2018  in verband met een huis kopen zonder eigen geld.

 

 • Ik koop mijn eerste huis en heb geen of weinig eigen geld.
 • Wat zijn mijn maandlasten?
 • Wat is de waarde van deze woning?
 • Kan ik een huis kopen met weinig eigen geld?
 • Heeft u referenties zodat wij kunnen vragen hoe u werkt?
 • Voor hoeveel geld kan ik een hypotheek krijgen?
 • Mag een schenking van vrienden of familie?
 • Waarom lukt dit niet bij de bank en wel bij jullie?
 • Kan ik met een krediet een huis kopen?
 • ( bel ons nu voor info) .

Hoeveel spaargeld heb ik nodig om een woning te kopen?

Een ideale combinatie zou bestaan uit een beetje spaargeld, een kleine schenking van ouders bijvoorbeeld en een AANKOOP WONING ONDER DE MARKTWAARDE. Vanaf 2018 zullen wij sommige klanten alleen op deze wijze kunnen helpen. Dat komt omdat sommige huizen te duur worden aangeboden.

Hadden wij voorheen slechts 10 berekeningsaanvragen  om een huis te kopen zonder eigen vermogen. Vanaf november 2017 hebben wij minimaal 4.500 mensen gemiddeld per maand die met dit probleem zitten en op deze pagina kijken. Ruim 2.200 mensen maken een berekening en VRAGEN ONS OM INFO. Helaas hebben velen te weinig inkomen of teveel kredieten. Voor de overigen zijn wij nu aan de slag. Met sommige klanten zijn wij al 9 maanden bezig omdat er gewoon geen huizen voor hun zijn die financieel passen.

Wij proberen altijd dusdanig een hypotheek voor u te regelen dat u geen eigen geld nodig heeft. Zorg er altijd voor dat U IETS EIGEN GELD ACHTER DE HAND HEEFT. Valt de taxatie tegen dan zou het prettig zijn dat u iets eigen geld heeft waarmee u de hypotheekkosten kan betalen.

Heeft u nooit eigen middelen op uw spaarrekening omdat alles u te duur is? Wilt u alleen maar een huis kopen omdat dit goedkoper is dan huren? Begin er nooit aan. Een huis kopen zonder eigen middelen wordt een strop om uw nek. U zal reparaties en onderhoud aan een eigen woning moeten uitvoeren. Uw voordeel van een besparing aan eigen geld in de hypotheek zal snel omslaan in allerlei leningen. Vraag aan uw adviseur naar uw persoonlijke situatie. Wellicht komen er ook andere tijden.

Onze werkzaamheden hebben voor een gedeelte te maken met hypotheek. Ook onze kennis en werkzaamheden betreffende marktwaarden  en het bezichtigen van huizen neemt veel tijd in beslag. Wij gaan en kunnen niet uitbreiden omdat:

De kennis van hypotheken en wonen te weinig aanwezig is. Wij willen niet duurder worden en toegankelijk blijven 16 uur per dag.

Ja u leest het goed! Duizenden mensen zitten met een probleem omdat ze geen eigen geld hebben om een huis te kopen. Vandaar hebben wij sinds 1 november 2017 DE VOLGENDE OPENINGSTIJDEN op afspraak.

 • Maandag tot en met Zaterdag van 02.00 uur tot 23.00 uur.
 • Zondags van 06.00 uur tot 16.00 uur.

En als u denkt dat er niemand in het weekend vanaf 04.00 uur  zit te wachten om op een afspraak te komen dan heeft u het mis.  Heeft u haast dan proberen wij het hypotheek gedeelte bij een andere collega onder te brengen. Uiteraard betreft het dan een collega die ook al zijn vergunningen heeft.

Benodigd eigen geld via bank of tussenpersoon

Steeds meer starters lopen tegen een muur aan. Hoe kom ik aan zoveel eigen geld om een huis te kopen? Elk jaar weer meer eigen geld in de hypotheek stoppen. Hierdoor is er te weinig eigen geld over om het huis in te richten. Wij kunnen u nog steeds helpen met een huis kopen zonder eigen geld!

Wij kunnen u helpen omdat wij Erkend aankoopbemiddelaar zijn en intermediair tegelijk. Juiste aankoop t.o.v. marktwaarde woning. Wij hebben ook contact  met de juiste banken en maatschappijen die u dit onder voorwaarden wel willen financieren. Elke week weer een huis kopen waar u ook mee de financieringskosten kan meefinancieren.

Huis kopen zonder eigen vermogen

Woning kopen zonder eigen vermogen of met minder eigen vermogen kan nog steeds door onze werkzaamheden. Meer hypotheek mogelijk en u kan dus meer kosten meefinancieren. Een besparing dus op uw eigen geld. Meer eigen geld over voor de inrichting van uw eigen woning. Indien wij u helpen met de juiste aankoop heeft u geen of minder eigen geld nodig.

Ook in 2018 kunnen wij u helpen met een huis kopen zonder eigen geld of met minder eigen geld ondanks dat u van de overheid minder mag lenen. Het wordt een hele uitdaging maar het scheelt u nog steeds heel veel eigen geld! Uw probleem is voor ons een uitdaging.

U ziet hierboven een grafiek met benodigd eigen geld om een  huis te kopen vanaf 2012. Zelfs in 2018 is het mogelijk om met veel minder eigen geld of zelfs ZONDER EIGEN GELD EEN HUIS TE KOPEN. De marktwaarde en uw bod op het huis zijn leidend voor bepaling eigen geld. Bel ons om info.

Eigen inbreng in hypotheek

Wat is het geheim van een HUIS KUNNEN KOPEN ZONDER EIGEN INBRENG of met weinig eigen inbreng? Het verschil tussen de marktwaarde van de woning en de aankoopsom woning bepalen of en hoeveel eigen geld benodigd is.

Wij zijn erkend aankoopbemiddelaar en kunnen dus een huis aankopen zonder dat u uw spaarpot helemaal leeg hoeft te maken.  Ook kunnen wij u slechts coachen, net wat u wilt. Gebruik uw eigen geld SLIMMER. Waarom moet u alles in het huis stoppen. Geld over voor de inboedel en verbouwing is wel handig.

Indien uw inkomen het toelaat kan u wellicht een nieuwe keuken kopen die voor 100% gefinancierd kan worden.

Appartement kopen zonder eigen geld 

Waar moet u speciaal op letten als u een appartement gaat kopen zonder eigen geld of met minder eigen middelen. Uiteraard kijkt u naar de staat van onderhoud, de kosten van de VVE en de ligging van het appartement. Vraag altijd of er een vereniging van eigenaren aanwezig is. Er bestaan echt nog appartement complexen die geen vereniging van eigenaren hebben(VVE). Een huis kopen met een hypotheek is onmogelijk indien er geen VVE aanwezig is.

Is de VVE gezond en wordt er geld gereserveerd

Vraag of de VVE gezond is en of ze voldoende reserveren. Een taxateur zal dit zelf ook opvragen. Alles wat u zelf vooraf  weet kan u achteraf aan kosten schelen. Vraag altijd een overzicht van de laatst gehouden vergadering. Stel dat hierin vermeld wordt dat elke bewoner een bijdrage gaat doen van € 2500,00 dan geld dat ook voor u. Fijn om dit vooraf te weten. Weet wat u koopt. Bel ons gerust voor informatie over aankoop van een appartement.

Huurprijzen vliegen omhoog kopen vaak goedkoper

Jaarlijks vliegen de huurprijzen omhoog. De maandlasten zijn al snel een stuk lager met kopen. Uiteraard is dit afhankelijk van wat u koopt en voor hoeveel geld. Vraag ons om meer informatie. Een huis kopen zonder eigen geld blijft meestal mogelijk. In het ergste geval een woning waar iets eigen geld in moet. Kan u echter nooit geld sparen dan is het niet verstandig om een huis te kopen. U moet de woning ook kunnen onderhouden.

Huurwoning kopen zonder eigen geld

Woont u in een huurwoning en kan u deze binnenkort zelf kopen? Super interessant want u ontvangt meestal een behoorlijke korting  van de woningbouwvereniging op het huis. Hierdoor kan u uw huurhuis kopen zonder eigen geld. Hoe werkt dat dan via ons?

Heel simpel. De woning is bijvoorbeeld € 200.000 waard. U krijgt 5% korting op de koopprijs omdat u de woning al jaren heeft gehuurd. Vervolgens koopt u de woning voor € 190.000. U houdt € 10.000 over om de kosten van te betalen. Vervolgens  krijgt u de marktwaarde aan hypotheek.

De marktwaarde ligt hoger dan de aankoopsom omdat u korting heeft gekregen.  Bel ons voor info over uw eigen huurwoning  kopen.

Waarom kan ik geen woning kopen zonder eigen geld?

U heeft van ons te horen gekregen dat uw droomhuis niet geheel haalbaar is zonder eigen geld. Stel dat uw droomhuis verkocht wordt voor de marktwaardeprijs of zelfs hoger? Op dat moment heeft u veel eigen geld nodig.

Even een voorbeeld van Dennis uit Scherpenzeel. Klant ziet een huis te koop op Funda van € 212.500 die via de woningbouwvereniging wordt verkocht. Taxatierapport bedraagt € 217.000. De woning wordt verkocht aan iemand anders voor € 227.000. Deze koper zal ongeveer € 21.000,-  aan eigen geld mee moeten nemen.

Je krijgt niet méér hypotheek dan de marktwaarde van de woning.  Koop nooit boven de marktwaardeprijs een huis. Jammer voor Dennis.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Dagelijks is dit de meest gestelde vraag. Houdt drie zaken goed in de gaten. Kopen onder de marktwaarde  is een huis kopen met minder eigen geld. Uw aankoopbemiddelaar Lex van de Straat helpt u hier mee. No cure no pay. Wekelijks helpen wij veel klanten dusdanig dat het eigen spaargeld bijna is te verwaarlozen. Maak snel hier boven de berekening of een huis kopen zonder eigen geld haalbaar is.

Aandachtspunten bij een hypotheek incl. de kosten koper

 • Marktwaarde woning!
 • Taxatierapport!
 • Aankoopsom woning!
 • De bank.
 • Bouwkundige keuring.

Wij hebben een vaste wijze van werken waar wij ons stipt aan houden zodat een huis kopen zonder eigen geld of met minder eigen geld lukt. Even een voorbeeld hoe het niet moet.

U ziet een woning van € 200.000. U koopt deze woning voor € 195.000. Taxatie doet u na het tekenen van de koopakte en de taxatiewaarde bedraagt € 190.000. U begrijpt dat dit niets wordt. Marktwaarde lager dan de aankoop.

Laat ons als erkend aankoopbemiddelaar en Intermediair zijnde het werk samen met u doen. Vergeet de bouwkundige keuring niet te regelen voordat u de koopakte ondertekend? Goedkoop kan duurkoop worden als u niet op de hoogte bent van gebreken. De volgorde moet anders. Bel ons voor meer informatie.

Woning kopen zonder spaargeld indien vaste baan

Heeft u een contract voor onbepaalde tijd (vast contract zonder einddatum) dan is een HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD geen probleem. Heeft u een vast contract en u werkt daar nog geen jaar dan willen banken vaak toch even uw arbeidscontract zien. Hypotheekverstrekkers willen dan meer zekerheid. Het gebeurd namelijk niet zo heel vaak dat werknemers binnen één jaar en vast contract krijgen. Let op dat arbeidscontracten zowel door u als de werkgever is ondertekend. Vaak vergeet de werkgever zijn eigen exemplaar te tekenen. Een huis kopen zonder eigen middelen is dan lastig.

Een huis kopen met een intentieverklaring

Heeft u een contract voor bepaalde tijd? Dus een tijdelijk contract met een einddatum er op ? Als u een intentieverklaring krijgt dan is een huis kopen zonder eigen inbreng ook mogelijk. Een intentieverklaring betekend dat het aankomende contract wordt omgezet in een vast contract. Dus niet een contract van nog eens 6 maanden maar een vast contract zonder einddatum!

werkgeversverklaring.

 Huis kopen als flexwerker

Wat is een flexwerker? Het kenmerk van een flexwerker is dat hij geen vast contract heeft bij de werkgever waar hij werkt. Het kan iemand zijn die gedetacheerd is, uitzendkracht of een freelancer. Toch kunnen deze mensen een huis kopen zonder eigen geld indien zei van de drie voorgaande jaren hun inkomen kunnen aantonen. Het gemiddelde van deze drie jaar is uw toetsinkomen. Als het laatste jaar lager is dan het gemiddelde van de laatste drie jaren dan wordt het laagste inkomen gebruikt als toetsinkomen.

Veel banken hebben verschillende voorwaarden voor flexwerkers. Bij sommige banken krijgt u veel minder hypotheek. Wij coachen u naar de juiste bank voor en maximale hypotheek ZONDER DAT U VEEL EIGEN GELD KWIJT BENT. Vaak wordt er zogenaamd reclame gemaakt dat twee jaren aantonen voldoende is. Dit is een sigaar uit eigen doos, u ontvangt veel minder hypotheek zodat een huis kopen zonder spaargeld ver weg is.

Werkgeversverklaring altijd nodig!

Een werkgeversverklaring is altijd noodzakelijk, ook bij een vast contract. Bent u flexwerker dan is het geen probleem dat er een einddatum op staat vermeld. Als de einddatum in zicht komt zou de bank kunnen vragen wat je hier na voor werk doet. Het is belangrijk dat u dan wat heeft. Ook een arbeidscontract moet u altijd kunnen aantonen. Even een voorbeeld.

Voorbeeld aantonen contract

U werkt via een uitzendbureau en u heeft een tijdelijk contract wat over 6 weken stopt. Contract wordt niet verlengd. De banken zullen u vragen wat u straks gaat doen. Heeft u geen werk dan is het logisch dat de bank bang is dat de hypotheekbetalingen uitblijven. U zal middels een arbeidscontract van de nieuwe werkgever aan moeten tonen dat u een nieuwe baan krijgt.

Meefinancieren keuken en badkamer

Stel u heeft een huis gezien op een prachtige locatie alleen de badkamer en keuken zijn een doorn in uw oog. Normaal gesproken kan u met een verbouwingsdepot 70% van de kostprijs van de badkamer en keuken meefinancieren. De overige 30% moet u betalen met eigen geld. Een huis kopen zonder eigen geld wordt nu dus lastig. Er is een oplossing.

Oplossing om zonder eigen geld te verbouwen

Stel dat uw oude keuken dermate oud is en de taxateur kent daar geen restwaarde aan dan kan u het volledige bedrag aan verbouwing meefinancieren in de hypotheek. Wel is het zo dat u deze werkzaamheden dan zelf moet doen. Bij het plaatsen van zonnepanelen, dubbel glas of andere isolerende maatregelen kan u de offerte altijd 100% meefinancieren. Hier ziet u dat e.e.a. afhankelijk is van de staat van onderhoud.  Mail ons gerust om meer info.

Wanneer is een huis kopen zonder eigen geld mogelijk?

Als u een huis koopt onder de marktwaardeprijs van de woning dan heeft u minder of geen spaargeld nodig. Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom van de woning heeft u minder aan eigen geld nodig. Afhankelijk van de onderhandelingen kan u dit snel een € 4000,00 tot € 13.000,00  aan eigen geld schelen in 2018.  Als Erkend aankoopbemiddelaar en Intermediair hebben wij daar beter zicht op. Door compleet aankoop-en hypotheekadvies traject is een huis kopen zonder eigen geld nog steeds mogelijk via Lex Wonen.

De hierboven vermelde bedragen zijn voorbeelden, het uiteindelijke resultaat kan voor uw droomwoning anders uitvallen. Uw eventuele bijdrage aan eigen geld is afhankelijk van de marktwaarde van uw woning en van de aankoopsom. Voordat de koopakte getekend wordt weet u of u eigen geld nodig heeft.  Mail of app ons uw droomwoningen zodat u meer te weten komt.

Aantonen eigen geld om huis te kopen

Steeds meer mensen hebben problemen met eigen geld in de hypotheek. Stel dat u € 2000,-  spaargeld nodig heeft dan wil de bank dat ook kunnen zien dat u dat zelf gespaard heeft. Een overzicht van de betaalrekening van 4 weken of een spaarrekening aantonen is vaak voldoende. Soms willen banken het spaargedrag zien van het laatste jaar. Ze willen kunnen zien hoe u dat spaargeld heeft opgebouwd.

Niet dat u het dus geleend heeft van iemand anders. Dit geld meestal voor bedragen boven de € 9.000. Het lijkt mij ook logisch dat dan even verder wordt gekeken dan dat de neus lang is.

Zorg er voor dat u uw eigen geld voor elkaar heeft voordat u een huis gaat kopen. Sommige banken zijn lastig als u dat op een later tijdstip nog moet regelen. Ze willen dan exact de geldstroming zien. Er zijn ook banken die daar weer wat luchtiger mee om gaan. U bent gewaarschuwd.

Een huis kopen en eigen geld

Via What’s App  snel uw inkomens naar ons sturen. Binnen 30 seconden antwoord voor hoeveel geld u een huis kan kopen zonder eigen geld. App naar: 0683944458 en u hoort voor hoeveel geld u een huis kan kopen met de mogelijkheid om zonder eigen geld te kopen.

In het slechtste geval kan het niet volledig zonder eigen geld maar met minder eigen geld. Een taxatierapport moet namelijk nog gemaakt worden door een onafhankelijke taxateur. Een huis kopen en eigen geld zijn zaken die eind van het jaar de journaals halen.

Wij merken een hoge werkdruk doordat mensen zeven dagen per week vragen stellen over een huis kopen zonder eigen middelen.

Zorgeloos een huis kopen zonder eigen vermogen

Als u een huis zorgeloos wil kopen in Veenendaal dan zijn er veel zaken die op uw afkomen. Allemaal zaken waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Wij kunnen u overal mee helpen voor wat betreft de aankoop van de woning en het hypotheekproces. Wij zorgen er voor dat u zorgeloos het hele proces door komt. Door onze kennis in verband met marktwaarde huis en van de hypotheek kunnen wij u helpen met een huis kopen zonder eigen middelen. Op deze wijze kan u echt wel € 10.000 besparen.

Huis kopen zonder eigen geld bij nieuwbouw

Bent u op zoek naar nieuwbouw? Helaas is het bij een nieuwbouw woning niet mogelijk om zonder eigen geld te kopen. Bij nieuwbouw is de waarde van de woning altijd de aankoopsom.Nieuwbouw aankopen onder de aankoopsom gaat niet lukken. Houdt er rekening mee dat u gemiddeld 3% van de aankoopsom van de woning zelf met eigen geld moet bijbetalen. U moet denken aan hypotheekakte, NHG kosten, hypotheekadvieskosten. Dat zal uit eigen knip betaald moeten worden. Huis kopen zonder eigen geld bij nieuwbouw gaat nooit lukken.

Vertel ons waarom u uitgerekend dat huis wil kopen

U heeft een huis gezien welke u graag wil kopen. Geef ons altijd  redenen op waarom u dat specifieke huis wil kopen afgezien van het feit of je wel of geen eigen geld in de hypotheek moet stoppen.

 • Is dat de ligging?
 • Ruimte?
 • Veel slaapkamers?
 • De tuin?
 • Afwerking van de woning?
 • De prijs?
 • Combinatie hier van?

Hierdoor kunnen wij u nog beter helpen. Als u namelijk een huis koopt waar nog meer eigen geld in moet i.v.m. opknappen dan kan dat een tegenvaller worden. Dat is ook één van de reden dat wij altijd een bouwkundige keuring adviseren.

Een bouwkundige keuring kost minder dan een klein kozijntje. Het kan u echter behoeden van een financiële ramp.

Als u nooit eigen geld heeft?

Kan u nooit eigen geld bij elkaar sparen dan moet u zich afvragen of u wel moet kopen? Stel dat er iets gerepareerd moet worden? Of stel dat u geen hypotheek krijgt maar u moet wel het taxatierapport betalen? Als u echt geen eigen geld heeft en ook niet kan gaan sparen of buffer op kan gaan bouwen dan raad ik u aan om geen huis te kopen. Vraag ons om geheel vrijblijvend uw situatie te bekijken of een huis kopen wel geschikt voor u is.

Geld lenen is makkelijk. Als u nooit kan sparen dan kan u de maanlast van een krediet wellicht niet (af)betalen. Denk altijd goed na over zo’n grote beslissing. Indien klanten niet in staat zijn om te sparen dan kan het gebeuren dat wij geen hypotheek regelen.

Oplossing voor huis onder water

Waarom kan men minder hypotheek krijgen? Waarom heb je eigen geld nodig om huis te kopen? Omdat veel huizen onder water stonden vanaf 2012 heeft de overheid besloten om:

 • Verlagen maximale hypotheek naar 100% marktwaarde (bijkomende kosten zelf betalen).
 • Vanaf dag 1 aflossen van de hypotheekschuld.
 • Verlagen maximale hypotheek op inkomen. (Loan to Income)

Hierdoor is het (bijna) onmogelijk om nog ooit een restschuld over te houden. Stel dat iemand na 5 jaar gaat scheiden. Hij heeft een woning gekocht van € 200.000, zijn originele schuld was dus € 200.000, geen cent meer. Na die 5 jaar is er een slordige € 30.000 afgelost. Hypotheek is slechts € 170.000. Bij verkoop woning onder normale omstandigheden blijft er geen restschuld over maar een winst. Eigenlijk is dit fantastisch.

Hypotheekschuld uit de wereld

Ook wij hadden vooraf onze bedenkingen hier over. U moet de aflossing die u doet eigenlijk zien als direct sparen. Nooit geen ellende meer door grote schulden doordat je  zonder werk zit. Geen restschulden meer. Dat betekend dat als u ooit weer een woning gaat kopen dat u weer een huis kan kopen zonder eigen geld. U heeft namelijk niets geen schuld meer in te lossen. NHG wordt steeds minder belangrijk.

Een woning kopen zonder eigen vermogen en meer hypotheek

Wellicht klinkt het u te mooi, maar wekelijks kunnen wij meer hypotheek krijgen dan gebruikelijk. Wekelijks kunnen wij klanten helpen met een huis kopen zonder eigen vermogen. De ideale combinatie als erkend  aankoopbemiddelaar en Intermediair zorgt voor een gunstig verloop voor uw huis en de knip. Geen spaargeld nodig om de kosten koper te betalen.

Voorwaarden huis kopen zonder eigen middelen

Aan de volgende voorwaarden moet u voldoen om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld.

Vast dienstverband of een intentieverklaring of geen vast contract en geen intentie maar u kan wel van drie volledige voorgaande jaren middels jaaropgaven uw inkomen aantonen.

intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring. Als u een intentieverklaring krijgt dan geeft dat aan dat het volgende contract vast is. Dus vast contract als huidige periode afloopt. Intentieverklaring betekend NIET:

 • Geweldige kracht krijgt ooit vaste baan
 • Na het volgende halfjaar contract wederom een verlenging
 • Intentie om over een vast contract na te denken

Wat kan u zelf doen i.v.m. huis kopen zonder eigen geld?

Welke werkzaamheden zou u nu reeds kunnen doen om een huis kopen zonder eigen geld inzichtelijk te maken? Zorg er voor dat u de volgende zaken heeft geregeld.

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
 • Salarisstrook ( niet ouder dan 3 maanden)
 • Arbeidscontract (indien geen vast contract)
 • Aantonen spaargeld (spaarsaldo van de bank)
 • Pensioenoverzichten(wat is er wel en wat is er niet)
 • Op Funda een huis zoeken.

Uiteraard wordt er meer gevraagd maar met deze documenten is het vaak mis. Let er op dat u een geldig ID of paspoort heeft. Stel dat u op 1 december naar de notaris gaat let dan op dat uw legitimatie nog minimaal 2 maanden daarna geldig is. Zonder geldige legitimatie kan je geen huis kopen.

 

 

Bouwkundige keuring niet onderschatten

Uw inkomen is voldoende en u heeft een leuk huis. Hypotheek past op uw inkomen en u kan een huis kopen zonder eigen geld. Laat altijd een bouwkundige keuring doen zodat u niet in de toekomst met onverwachte  financiële tegenvallers zit. Weet wat u koopt en wat de kosten zijn op termijn. Het gebeurd regelmatig dat klanten binnen een paar jaar financiële tegenvallers hebben doordat er dringend zaken gerepareerd moeten worden.

Een huis kopen zonder eigen geld binnen 48 uur

Hypotheek binnen 1 dag is mogelijk. Een huis kopen zonder eigen geld en geregeld binnen 48 uur kan indien alle documenten juist en volledig worden aangeleverd.  Bij sommige banken hebben wij een Priority Service. Wanneer is een financiering binnen 1 dag mogelijk?

 • Indien alle gevraagde documenten correct en volledig aanwezig zijn.
 • Indien de bank geen vragen heeft over deze documenten.
 • Als u voldoet aan diverse voorwaarden voor die specifieke bank.

Keiharde garanties kunnen we niet geven omdat wij ook afhankelijk zijn van verbindingen en storingen. Als dit 3 keer per jaar gebeurd is het veel. Wij blijven streven naar een huis kopen zonder eigen geld binnen 48 uur. Een snelle financiering is belangrijk voor alle partijen.

Huis kopen zonder eigen middelen en binnen 48 uur

Niet altijd kunnen wij de snelste bank nemen voor uw hypotheek. Stel dat er een renteverlaging komt over een paar dagen? U wacht dan denk ik liever 5 dagen langer op een akkoord dan € 25,00 per maand meer betalen. Uitzonderlijke situaties kunnen akkoord bank vertragen.

 

Algemene voorwaarden banken

Elke bank heeft zijn eigen specifieke voorwaarden. Het kan zijn dat een bank u op voorhand al niet zal accepteren. Hieronder een handje vol voorwaarden die bij veel banken aanwezig zijn. Let op, lukt het bij de ene bank niet om zonder eigen geld een huis te kopen dan hebben we vaak nog wel een andere bank.

Vast contract of intentieverklaring binnen 1 tot 6 maanden

Als u net ergens werkt dan zijn er banken die u niet accepteren. Ook zijn er banken die aanvullende informatie wensen buiten het arbeidscontract om. Denk aan UWV documenten welke u via www.uwv.nl kan downloaden als u Digid heeft. Hier staan uw arbeidsverleden en inkomens vermeld.

 

Huis kopen zonder eigen vermogen via mobiel te volgen

Huis kopen zonder eigen geld en binnen 48 uur is door u ook te volgen. Makkelijk via uw mobiel of pc volgt u de status van het dossier via onze app. Heerlijk ontspannen algehele controle over een huis kopen zonder eigen middelen. Als alles op groen staat komt het akkoord er aan. Het is belangrijk dat u ons de gevraagde documenten volledig en juist aanlevert. Met gemak en rust wordt alles voor u geregeld.

Huis kopen zonder eigen geld en de Koopovereenkomst

In de koopovereenkomst zal u de juiste afspraken moeten maken, alleen dan zal een huis kopen zonder eigen geld een succes worden. Laat altijd eerst een taxatierapport maken alvorens u de koopakte gaat tekenen. Indien u een akkoord heeft met de verkopende partij dan binnen 48 uur een taxatierapport regelen.

U kan er ook voor kiezen om de koopovereenkomst eerst te tekenen maar dan zal u het een en ander goed moeten documenteren. Hierbij helpen wij u. Zie hieronder de gebruikte koopovereenkomst. De koopovereenkomst wordt meestal opgemaakt door de verkopend makelaar. Wilt u zelf aanvullende voorwaarden opnemen dan zullen deze een artikelnummer krijgen vanaf 20.

koopovereenkomst-bestaande-eengezinswoning-2017

Overuren en huis kopen zonder eigen inbreng

Wellicht maakt u regelmatig overuren? Nu zijn er banken die de overuren maar voor 50% of 75% meenemen voor de berekening van de hypotheek. Dat is een zure gedachte, immers u betaald er veel belasting over en nu neemt de bank de overuren slechts voor de helft mee in zijn berekening. Wij kijken vooraf  wat voor u interessant is. U kan geen appels met peren vergelijken. Een huis kopen zonder eigen geld is niet zo heel lastig, de juiste bank gaan wij er voor u bij zoeken. Bel Lex van de Straat maandag tot en met zaterdag van 05.30 uur tot 21.30 uur.

Explosieve vraag naar huizen

Door de explosieve vraag naar huizen sinds eind 2016 en het chronisch te kort aan woningen de komende 15 jaar verwachten alle partijen een nog grotere stijging van de huizenprijzen. Dit betekend ook dat het lastiger wordt om een huis te kopen zonder eigen geld. Waarom zouden de verkopers hun woning goedkoper weg doen? Er staan wel 50 kopers in de rij.

Toch lukt het ons nog steeds om duizenden euro’s voor de koper te besparen op eigen geld. Ook eind 2017 zijn de prijzen nog steeds stijgende. De eerste woningen in 2018 zijn ook al weer aangekocht zonder eigen geld.

Optimaal Inventariseren

De verkopende partij vindt het belangrijk om veel zekerheid te krijgen van de koper. De verkoper wil namelijk ook een huis kopen en kan pas verder als zijn huis is verkocht. Door onze optimale inventarisatie staan wij met 1-0 voor en zal de verkoper vaak voor ons kiezen. Een makelaar moet het gevoel hebben dat ook wij serieus bezig zijn met de financiering en al veel zaken hebben geregeld. Een huis kopen zonder eigen geld daar gaan we nog steeds voor, ook na 2017!

Verkochte woningen van 2012-2017

Tot eind 2016 bleef de huizenmarkt stijgen. Vanaf januari 2017 is de woningmarkt iets rustiger geworden. Dit heeft niets te maken met het vertrouwen in de woningmarkt maar simpel met het feit dat er steeds minder woningen te koop zijn. Totale aanbod huizen bedraagt (september 2017) ongeveer 90.000 woningen. Uit de kweekvijver van te koop staande huizen is steeds minder keuze. Het is vanaf juli 2018 helemaal dramatisch om een huis te kopen, geen doorstroom op de huizenmarkt.

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun huidige huurwoning te kopen. Een huis kopen zonder eigen geld wordt steeds lastiger maar niet onmogelijk. Kopers gaan steeds verder hun grens verleggen.

Was het voorheen een huis zoeken met een straal van 10 km van de werkplek. Op dit moment heb ik klanten die in Duiven een huis kopen en werken in Amsterdam! Voor u niet bespreekbaar? Wij weten zeker dat 70% van de kopers dit geen probleem vindt binnen 3 jaar. Het wordt steeds zeldzamer om een huis te vinden . Mail ons gerust om meer informatie.

De meest gezochte vragen op Google om een huis te kopen

In Google wordt veel gezocht op de hieronder gestelde vragen. Ze hebben allen één ding het zelfde, een gebrek aan eigen geld om een huis te kopen. Lees snel verder of uw vraag er ook bij staat. U heeft 90% kans dat onderstaande vragen u heel bekend voorkomen.

 • Kunnen wij volgend jaar nog een huis kopen zonder eigen geld?
 • Wij hebben geen eigen geld om een huis te kopen?
 • Huis kopen zonder eigen geld vanaf 2018?
 • Kan ik geld lenen om een huis te kopen?
 • Een hypotheek zonder eigen geld lukt dat nog?
 • Ik heb geen spaargeld voor een hypotheek?
 • Waar moet ik op letten met ontbindende voorwaarden in koopovereenkomst?
 • ( bel ons nu voor info)

Eigen geld en hypotheek 

Eigen geld in een hypotheek stoppen kan ook een valkuil worden. Veel mensen zijn het niet met mij eens maar kijk even naar mijn voorbeeld. U heeft een woning gezien met een marktwaarde van € 200.000. De vraagprijs op Funda echter is € 225.000. Vanaf 1 januari 2018 zal u inclusief de kosten van de hypotheek ongeveer € 36.000 aan eigen geld mee moeten nemen. U krijgt nooit meer hypotheek dan de marktwaarde.

Stel nu dat de prijzen weer gaan zakken en u wil verhuizen. Uw oude waarde van € 200.000 zakt naar € 175.000, het kost u weer € 25.000 exclusief € 11.000 aan kosten i.v.m. de hypotheek. Totaal weggegooid geld € 72.000. Voor die € 72.000 kan u de laatste 10 jaar voor uw pensioen halve dagen gaan werken. Op dat moment kan je gerust zeggen dat huren in jouw situatie beter was. Bijna iedereen die in de bouw, hypotheken of makelaardij zit verklaard mij voor gek. U mag zelf bepalen of ik gek ben.

Aantonen eigen geld op de bank

Banken vragen u altijd om uw eigen geld aan te tonen indien u dat nodig heeft. Stel dat u een huis koopt en € 3000 moet inleggen dan moet u aan kunnen tonen:

 • de(spaarrekening) met dat minimale bedrag.
 • hoe dit spaargeld is opgebouwd/ waar het vandaan komt.

Hier schuilt direct het probleem. Het aantonen van eigen geld op een betaalrekening is niet moeilijk. Dit kan middels een pdf. Van een spaarrekening moet je vaak eerst van het voorblad waar je inlogt een printscreen maken omdat daar uw naam en adresgegevens op staan. Vaak staat dat namelijk niet op een spaaroverzicht, vaak staat daar alleen een rekeningnummer.

Sommige banken of intermediairs doen erg moeilijk over aantonen eigen geld. Bij sommige banken hoef je alleen maar het bedrag aan te tonen met uw naam er op met datum. Makkelijke banken die niet moeilijk doen over het aantonen van eigen geld zijn de ING-Bank en Florius. Andere banken willen precies met overzichten zien hoe het spaargeld is opgebouwd.

Het is logisch dat als u bijvoorbeeld een bedrag van € 15.000 aan moet tonen dat er verder naar de herkomst wordt gevraagd. Denk hier niet te licht over. Eigen geld aantonen is soms een lastig verhaal. Zorg dat u op tijd uw spaargeld geregeld heeft op uw spaarrekening of betaalrekening.

Alimentatie kan feestje van huis kopen bederven

Bent u gescheiden en u betaald alimentatie voor uw ex-partner dan wordt dat bedrag afgetrokken van uw inkomen. Betalingsverplichtingen voor kinderen verlagen uw toetsinkomen niet.

Voorbeeld: Inkomen € 50.000 per jaar. Uw maximale hypotheek is dan € 238.000. Stel dat u € 4000 per jaar aan alimentatie betaald dan verlaagt dat uw toetsinkomen tot € 46.000. Op dat moment kan u nog maar voor € 214.500 aan hypotheek verkrijgen. Wilt u zonder eigen geld een huis kopen dan mag de woning in ieder geval niet meer dan € 202.000 kosten.

Wij leggen het u graag uit zodat u vooraf weet waar u mee rekening kan houden v.w.b. het EIGEN GELD IN DE HYPOTHEEK.

Welke documenten mailen bij scheiding

Bent u gescheiden en u wil daarna een eigen woning kopen zonder eigen geld dan zal u ons de volgende documenten moeten mailen. Echtscheidingsconvenant, echtscheidingsvonnis/beschikking (uitspraak rechter), bewijs van inschrijving van de echtscheiding bij de Burgerlijke stand en een conceptakte van verdeling(indien van toepassing). Akte van verdeling is met name van belang als er een eigen huis was of eigen geld etc.

Heeft u één van deze DOCUMENTEN NIET  dan kunnen wij niet aan het werk. De bank zal er altijd om vragen. Is de scheiding langer dan 12 jaar geleden dan uitsluitend inschrijving burgerlijke stand nodig. Ook indien zonder NHG een huis kopen dan vaak minder documenten nodig.

Let op! ga niet eerder een huis bezichtigen dan dat u deze papieren heeft opgezocht en of aangevraagd via advocaat of mediator. Weet vooraf wat u kan. Alimentatie voor de partner verlaagt de hypotheek.  Bent us pas sinds kort gescheiden en u heeft nog niet alle documenten binnen? Wacht tot alles binnen is. Pas dan kunnen wij u mededelen of een huis kopen zonder eigen inbreng kan.

Huis kopen Amsterdam en Utrecht onmogelijk

Regio Amsterdam, Eindhoven en Utrecht is een huis kopen zonder eigen geld onmogelijk. Daar kan u geen huis kopen zonder spaargeld te gebruiken. Zeg maar gerust uw eigen vermogen gaat er aan.

Mensen gaan steeds verder bij hun werk vandaan wonen. Op 30 augustus 2017 een huis aangekocht in Westervoort voor een klant die werkt in Amsterdam!  Zelfs Almere en Lelystad wordt onbetaalbaar doordat half Amsterdam daar heen trekt.

Wij gaan geen klanten helpen die veel eigen geld moeten inbrengen in die regio. Wij zijn daar op tegen. Mocht de huizenmarkt instorten dan bent u al uw spaargeld kwijt en kan u uw woning niet verkopen zonder een restschuld. Bel ons voor meer info omtrent betaalbaar kopen. 

Referenties klanten die huis kopen zonder eigen middelen

Wat nieuwe klanten willen weten! Heeft u  contactgegevens van klanten die u  heeft geholpen met de aankoop en de hypotheek? Heeft u een referentie voor mij? Wij vragen onze klanten altijd vooraf of ze door potentiële klanten van mij benaderd mogen worden per telefoon. Nu moet u niet denken dat deze mensen dagelijks gebeld worden. Wij willen een bestaande klant maximaal twee keer belasten. Uiteraard wordt dit dus overlegd. Iedereen vindt het fijn om toch vooraf alles te weten. U koopt namelijk geen pakje boter.

Intentieverklaring en proeftijd

Intentieverklaring kan nooit afgegeven worden in de proeftijd. Indien u een intentieverklaring krijgt dan dient u een ondertekend arbeidsovereenkomst te bezitten met de gemaakte afspraken. Als u pas kort werkt bij een werkgever en u ontvangt snel een intentieverklaring dan zal daar controle op zijn. Wij gaan u dat uitleggen mocht dat van pas komen.

Let op als u of wij samen gaan bemiddelen in aankoop woning dan gaat u kosten maken.  Het huis moet namelijk getaxeerd worden en die taxatie kost geld. Mocht een hypotheek dus niet doorgaan zal u toch de gemaakte kosten zoals taxatierapport moeten betalen. Het is daarom zaak dat u de juiste papieren in u bezit heeft. Vraag ons gerust om meer info. Hieronder een originele werkgeversverklaring .

A.O.W. in aantocht en een huis kopen

Wellicht zit u aan het probleem eigen geld te denken om een huis te kopen maar hoe zit het met uw leeftijd i.v.m. het naderende pensioen? Gaat u binnen 10 jaar met pensioen dan beoordeeld de bank ook uw pensioenpapieren. U moet ons dan ook de pensioenpapieren opsturen, eventueel aangevuld met nabestaandenpensioen mocht dat aanwezig zijn.

Of u nu wel of geen hypotheek heeft op pensioendatum wij willen altijd uw pensioendocumenten inzien. Hier staat namelijk ook uw nabestaandenpensioen op en eventuele andere collectieve regelingen via uw werkgever. Wat er al is hoeft niet meer geregeld te worden.

Eisen hypotheek strenger, maximale hypotheek steeds lager

In de jaren 90 was het nog steeds mogelijk om een tophypotheek te krijgen zonder dat je ook maar een cent aan eigen geld hoefde te gebruiken. De problemen konden natuurlijk niet uitblijven. Steeds meer mensen kwamen door gedwongen verkoop door scheiding en werkeloosheid in de problemen. Heel langzamerhand kwam het besef dat dit niet zo door kon gaan op deze wijze. Steeds vaker hoor ik de zin: Ik heb geen eigen geld om een huis te kopen. Een hypotheek mag niet meer bedragen dan de waarde van de woning. We noemen dit ” LTV”.

Eigenlijk ook logisch dat je niet meer geld kan lenen dan de waarde van de woning. Er is één probleem, banken geven niet meer dan de koopsom van het huis. Via Lex van de Straat Wonen gaat dit anders. Bij ons meer mogelijk door een huis aan te kopen onder de taxatiewaarde.

Marktwaarde steeds belangrijker

Een huis kopen zonder eigen geld kan nog steeds. Vaak geen probleem als u ons laat werken! De formule is als volgt: Marktwaarde woning minus de aankoopprijs  is minder centen in de hypotheek als u dit via ons regelt.

Voorbeeld: U ziet een woning op Funda, vraagprijs € 150.000. U laat de woning taxeren en nu blijkt de woning een rapport te krijgen van € 147.000. U koopt de woning voor € 141.000. Keurige aankoop en u heeft € 6000 minder aan eigen geld nodig via ons. Huis is plotseling haalbaar! Een HUIS KOPEN ZONDER EIGEN MIDDELEN kan. Het is natuurlijk niet handig om van alle woningen taxatierapporten te laten maken.

Een taxatierapport kost snel een € 450,00. Laat u er een stuk of 5 maken dan bent u al  een slordige € 2000,00 kwijt. Daarom zijn wij er voor u. Wij zijn opgeleid om een degelijke marktwaarde te bepalen. Uiteraard bepaald een onafhankelijke taxateur later de uiteindelijke marktwaarde. Via ons € 3000 tot € 12.000 minder eigen geld nodig, dus minder eigen geld en méér hypotheek. Bel ons! Mail ons.

Welke woningen kan je kopen zonder eigen geld

Woningen die niet verplaatsbaar zijn en welke het bestemmingsplan wonen hebben en ook geschikt zijn om er te wonen kunnen worden gefinancierd. Dus vakantiewoningen en boten of tijdelijke verblijven gaat niet lukken. Woning is bestemd voor één huishouden. De aanvragers moeten er ook daadwerkelijk gaan wonen. Dat geld niet alleen voor gehuwden maar ook stelletjes of familieleden die samen een huis kopen.

Indien uit een taxatierapport blijkt dat er direct noodzakelijke kosten gemaakt moeten worden dan kan het zijn dat de hypotheek niet past. U zal dan toch eigen geld nodig hebben om dit dan toch te kunnen financieren.

Huis kopen zonder eigen geld is een uitdaging in 2018

Vanaf 2018 ontvangt u dus nog maar 100% van de aankoopsom als hypotheek. Even een voorbeeld: Aankoop € 235.000. De kosten die u heeft een slordige € 13.000 die moet u zelf betalen ongeacht uw inkomen. Het is voor ons een uitdaging om uw woning dusdanig aan te kopen zodat u geen spaargeld nodig heeft. We spreken al lang niet meer over spaargeld of eigen geld maar over vermogen. Het vermogen om een huis te kunnen kopen.

Als erkend aankoopbemiddelaar zijn wij bevoegd en dus ook verzekerd voor aankoopbemiddeling en hypotheekbemiddeling alsmede hypotheekadvies. Door onze scherpe aankoop ten opzichte van de waarde van de woning moeten wij u kunnen helpen.

In welke regio een huis kopen zonder eigen geld

U kan een huis kopen zonder eigen geld in niet al te grote steden. Over het algemeen kan je wel zeggen dat Brabant, Limburg, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Groningen en Friesland betaalbaar zijn. Met bovenstaande provincies hebben wij dus veel ervaringen met een huis kopen zonder veel eigen geld nodig te hebben. De aankoopprijzen t.o.v. de marktwaarde is goed.( bel ons nu voor info)

 Voorbeeld van huis kopen zonder eigen vermogen

 U ziet een leuk huis, vraagprijs van € 205.000, volgens ons onderzoek in het kadaster zijn de gemiddelde prijzen in die straat van vergelijkbare woningen € 199.000. Uw woning is echter uitgebouwd, perfect onderhouden en wij kopen het voor u aan voor €192.000 (onder voorbehoud eigen geld in koopakte vermelden). U ontvangt vervolgens een taxatierapport van € 202.000.

Wat zijn uw bijkomende kosten? Overdrachtsbelasting, Nationale hypotheek garantie, notaris, advieskosten, taxatiekosten, totaal €9.500. Taxatiewaarde €202.000 -/- aankoopprijs € 192.000 = €10.000. U heeft echter € 9.500 aan kosten dus u heeft geen eigen geld nodig. Zonder eigen inbreng een huis kopen wordt wel steeds lastiger, met name in 2018. Het blijft mogelijk om duizenden euro’s voor u te besparen.

Oplossing huis kopen zonder eigen geld

De briljante oplossing is dus om eerst een taxatierapport te laten maken, daarna de onderhandelingen. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u deze unieke oplossing aanbieden. Doordat wij dus tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn kunnen wij de marktwaarde vooraf redelijk bepalen zodat u dat veel geld scheelt. Daarna zoeken we de bank erbij die deze stappen en uw betalingsmoraal accepteert.

Vraag ons naar het hypotheekcomfort wat wij u kunnen leveren. Het is echt belangrijk om de juistheid van volgorde aan te houden. Het kan ook gebeuren dat de taxatiewaarde € 2.000 tegenvalt achteraf, u zal dan wel het taxatierapport moeten betalen.

Doordat wij tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn mogen wij de marktwaarde van de woning bepalen voor de aankoop en hypotheek. Uiteraard is onze waardebepaling niet doorslaggevend in het hypotheekproces. Een onafhankelijke makelaar die niet bij het huis is betrokken zal de woning moeten taxeren.

Geheim of vakkennis een huis kopen zonder eigen geld

Er zijn weinig adviseurs die zich bezig houden om klanten te helpen met zo weinig mogelijk eigen geld in de hypotheek. Mijn tip! Zoek een adviseur die zowel kennis heeft van huizen als van hypotheken. Doordat wij uw droomwoningen vooraf kadastraal onderzoeken en bezichtigen weten wij alles van de marktwaardes van de woningen.

Het geheim is dat je alles moet weten van de gehele regio. Alleen dan is het mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld. Het spaargeld kan u prettig gebruiken voor de inrichting. En mocht het niet helemaal lukken zonder eigen vermogen dan wellicht met minder eigen spaargeld een huis kopen.

Het kan u wel € 2.000,- tot € 12.500,- schelen maar we hebben wel iets meer tijd nodig om dit te realiseren.

Het kopen van een woning zonder eigen inbreng gaat nooit snel. Verder zal u merken dat woningen soms eerder weg zijn dan u had gedacht. Het gebeurd steeds vaker dat het huis net verkocht is op het moment dat u een bod wilde uitbrengen.( bel ons nu voor actuele info)

 Lager taxatierapport is meer eigen geld in hypotheek

Stel u koopt zelf een woning aan met een vraagprijs op Funda van € 225.000. U koopt de woning echter voor € 218.000. De marktwaarde volgens het taxatierapport bedraagt € 215.000. De kosten koper bedragen  € 9.500 dat betekend dan dat de waarde van de woning lager is dan de aankoopsom. U heeft al € 3000 nodig i.v.m. een te lage woningwaarde en dan nog eens € 9.500 omdat de kosten koper  betaald moeten worden. In dit scenario heeft u dus € 12.500 nodig. Daarom  is een huis kopen zonder eigen geld wel heel ver weg. U ontvangt nooit méér hypotheek dan de waarde van de woning (vanaf 2018).

100% hypotheek is marktwaarde woning

Eigenlijk is dat ook wel logisch. Als u een krediet voor een auto neemt dan ontvangt u ook geen € 1000, 00 extra geld bovenop de aankoopprijs van de auto. Kan u de brandstof en de verzekering niet betalen dan moet u ook geen auto rijden. Eerst stabiliteit en overzicht in uw leven, dan een huis kopen!

Eerste huis kopen zonder eigen geld met NHG

Als u een huis koopt tot € 265.000 (2018) dan is het handig om de woning met NHG te kopen. Mocht u buiten uw schuld om de hypotheeklasten niet meer kunnen betalen en u moet uw woning verkopen dan wordt u door NHG beschermt. Een restschuld is uitgesloten. U betaald een zekere borgtochtprovisie vooraf zodat alles is geregeld. Het taxatierapport moet dan ook opgemaakt worden met NHG. U ontvangt altijd een lagere hypotheekrente als u aankoopt met NHG.  

Als het taxatierapport met NHG hoger is dan de aankoop van de woning dan heeft u via ons geen of minder eigen geld nodig. Verder is er voor een hypotheek met NHG geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig per 1-1-2018 . Let op! Er zijn banken die dit nog steeds eisen.

Huis kopen zonder eigen middelen goed inventariseren vereist

Erik en Dana uit Ridderkerk belden mij of ik hun kon helpen met de aankoop van hun woning en de hypotheek. Minder eigen geld in de hypotheek was geen prioriteit maar ze wilden niet teveel betalen voor de woning en het liefst alle activiteiten onder één dak.

Het huis van hun keuze hadden ze drie keer bezocht. Tijdens mijn inventariseren zag ik dat er een private lease contract was. Het betrof de Volvo van Erik. Einde oefening, huis gaat niet door. Erik en Dana zijn al maanden bezig om wat te kopen. Ze hadden alleen een inkomensberekening gemaakt. Ze hadden geen rekening gehouden met de Volvo.

Laat ons altijd een BKR Status Toets uitvoeren! Het scheelt u duizenden uren werk en wellicht veel geld.  Indien u de koopakte heeft getekend en u komt er achter dat een hypotheek niet mogelijk is dan moet u met een afwijzing komen. Ik denk dat niemand er op zit te wachten als u alles zelf doet en vervolgens een tussenpersoon uren druk is met een afwijzing van de bank.

Let op, niet alle leasemaatschappijen hebben een contract met de BKR zodat die financiering dus niet zichtbaar is in de BKR. Wel wordt het bedrag van uw bankafschrift afgeschreven, dit zien de banken uiteraard dus het feest gaat nooit door. Het scheelt u veel geld en uren als u ons eerst een BKR status toets laat uitvoeren.

Zeg altijd alles eerlijk over betalingsverplichtingen, ook als het niet in de bkr staat. Doet u dat niet dan loopt u een groot risico op betalingsproblemen.

 

Indien complexiteit hoog is dan aangepaste voorwaarden

Het kopen van een woning zonder eigen geld hoeft in principe niet extra  complex te zijn. Nu kan het zijn dat door uw persoonlijke omstandigheden uw situatie complex wordt. Vóór aanvang van onze werkzaamheden weet u alle kosten. Normaal gesproken hanteren wij het no cure-no pay principe.

Indien wij meer werkzaamheden moeten verrichten door uw persoonlijke situatie dan kan het zijn dat wij geen no cure no pay hanteren.  Ook kan het zijn dat u ons reeds voor de overdracht moet betalen. Stel u koopt in mei een huis en u gaat in december naar de notaris, u begrijpt dat wij niet zolang willen wachten op onze verdiensten.

Huis kopen zonder eigen geld en zonder NHG

Blijkt een woning zonder eigen geld niet haalbaar dan kan kopen zonder NHG een oplossing zijn. De risico’s van een huis kopen zonder NHG:

 • Bij gedwongen verkoop blijft de restschuld bestaan
 • Uw hypotheekrente ligt wat hoger

Ik zelf denk dat de restschuld niet het grootste risico is. Stel dat u de woning gedwongen moet verlaten na drie jaar. U heeft gedurende die drie jaar keurig afgelost. De kop is er vanaf. Rest schuld is dan niet mogelijk tenzij de woningprijzen hard gaan dalen. Voorlopig zijn er geen tekenen dat de woningmarkt in stort. Er zijn namelijk te weinig huizen te koop.

Het nadeel zit hem in een verhoogde rente. Afhankelijk van de hypotheeksom kan u dit netto € 40,00 schelen. Vraag ons uw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Met een huis kopen zonder NHG is een huis kopen zonder eigen geld makkelijker. U hoeft namelijk geen 1% borgtochtprovisie te betalen. Zonder NHG kopen is afhankelijk van uw situatie.

Zonder NHG en scheiden

De grootste boosdoener is een scheiding binnen een korte periode na aankoop huis.  De kans op een restschuld is dan het grootst. Persoonlijk vind ik het allemaal lastig adviseren. Ik zelf leg altijd alles uit en de klant geeft zijn wensen weer. Vindt de klant het prettig om zonder NHG te kopen i.v.m. € 3500,- minder aan eigen geld dan doen wij dat. Kiest de klant voor meer zekerheid en een iets lagere rente? Alles kan maar heeft ook zijn prijskaartje. U bepaald eigenlijk zelf hoeveel eigen geld u kwijt bent in een hypotheek.

Huis kopen zonder spaargeld met of zonder NHG

Wilt u een huis kopen zonder eigen geld en boven de NHG grens? Ook een woning die u zonder NHG koopt kan zonder spaargeld gekocht worden. U betaalt wel een hogere hypotheekrente indien er niet met NHG wordt gekocht. De hypotheekrentes zonder NHG zijn ook bijzonder laag, vraag ons om informatie.

Koopt u een huis boven de € 265.000 (vanaf 2018) dan  betaald u relatief gezien minder eigen geld in de hypotheek. Dat komt omdat u de NHG kosten van 1% niet hoeft af te dragen. Het blijft relatief want koopt u via uw tussenpersoon of bank een huis van € 350.000 dan is 5% daarvan, € 17.500 toch een hoop geld.

Let op, als u zonder NHG een huis koopt dan moet u in ieder geval minimaal 6 maanden in dienst zijn ongeacht het soort contract. Huis kopen boven de NHG grens doen maar weinig banken.

Een huis kopen in de toekomst

Stel uw maximale hypotheek bedraagt € 245.000, u koopt een woning voor € 200.000. Uw maximale hypotheek bedraagt 90% van € 200.000 is € 180.000. U moet uw kosten koper betalen van € 9000( ongeveer) en dan ook nog eens € 20.000 aan eigen geld extra.

Deze verhalen doen de ronde in Den Haag. Er zal wel een middenweg komen maar voor starters des te belangrijker om z.s.m. een huis te kopen zonder eigen middelen. EIGEN GELD WORDT STEEDS BELANGRIJKER de komende 10 jaar. Was het voorheen het inkomen en de zekerheid van het inkomen, nu is het eigen geld voor de hypotheek van belang.

Onze werkzaamheden worden steeds belangrijker. Bij veel klanten is het gelukt om een hypotheek zonder eigen geld te regelen. Anderen moesten iets spaargeld inbrengen en bij enkelen is het helemaal niet gelukt.

 

Zonder eigen geld keuken of badkamer meefinancieren

Meefinancieren badkamer, toilet, keuken of uitbouw kan vaak. Vaak hebben mijn klanten € 3000,- tot € 8000,- aan eigen geld maar vinden het zonde om zo maar in de hypotheek te stoppen.

Goedkoper aankopen uitbouw en badkamer vaak mogelijk

Als u een woning € 13.000 onder de marktwaarde koopt en u heeft iets spaargeld dan kan u vaak de badkamer bijna geheel meefinancieren. Uiteraard moet er wel een financieel draagvlak zijn.

Droomhuis verbouwen of aanbouwen met weinig eigen geld?

Wilt u een huis kopen en wilt u de marktwaarde weten? Wilt u weten wat u allemaal kan verbouwen binnen het kader van uw financiële mogelijkheden? Vraag ons zodat u duidelijkheid heeft om een keuze te maken.

Ontbindende voorwaarden eigen geld in hypotheek

Wij maken altijd een artikel 20 in de koopakte waar we vermelden: Maximaal benodigd eigen geld (bijv) € 2.500. Mocht onverhoopt de bank meer eigen geld willen zien voor de hypotheek dan heeft u zich ingedekt. Hierdoor stelt u zich veilig op en is het voor alle partijen duidelijk hoe de vork aan de steel zit. Een artikel 20 mag u zien als een open invulveld. U mag hier alle voorbehouden inzetten die u wilt. Uiteraard moet de kopende partij wel akkoord gaan met deze voorwaarden anders is er geen deal. Uiteraard zijn er meer ontbindende voorwaarden.

Ook kan u laten vermelden : onder voorbehoud van een financiering van € 210.000,- als de woning € 200.000 heeft gekost. Dan kan u in dit voorbeeld ook de kosten meefinancieren zonder dat het u uw eigen geld kost.

Dit doen wij sinds 2018 steeds vaker omdat dat minder vragen opwerpt bij de verkopende partij.

Het is logisch dat de ontbindende voorwaarden voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Hoe meer voorwaarden u in de koopovereenkomst zet hoe kleiner de kans op een deal. Verkopers willen snel en zonder complicaties en met veel zekerheid het huis verkopen. Sinds 2018 adviseren wij alleen het broodnodige aan ontbindende voorwaarden op te nemen. Heeft u te veel noten op uw zang dan gaat uw droomhuis naar een ander. Vervolgens moet er een bankgarantie komen als zekerheid voor de verkoper. Onze specialiteit komt hier om de hoek kijken door te zorgen dat vooraf alle documenten aanwezig zijn.

Leningen  kredieten en roodstand verlagen hypotheek

Let op! Heeft u betalingsverplichtingen, uw hypotheekmogelijkheid wordt hierdoor enorm verlaagt. Ook mobiele abonnementen. Stel u heeft een betaalrekening lopen met een positief saldo van € 20.000,-.  Op deze rekening zit ook een roodstand mogelijkheid op van €1000. Verder heeft u een creditcard van € 500 en een doorlopend krediet met als maximum € 5000 maar u gebruikt slechts € 500. Wat ziet de bank en hoe wordt gerekend?

De bank kijkt altijd naar het limiet, de maximale opnamecapaciteit dus. Dat valt even tegen. Een huis kopen zonder eigen geld is goed over nagedacht maar nu eerst alle kredietfaciliteiten de deur uit.

DUO Studiefinanciering verhoogt uw eigen inbreng in hypotheek

Een studentenfinanciering van DUO staat niet geregistreerd bij de BKR. Velen geven dit niet door aan de adviseur tijdens de hypotheekaanvraag. Wij gaan u uitleggen waarom dit van belang is. Stel dat u de hypotheek niet meer kan betalen, NHG die u de restschuld zou kunnen kwijtschelden stelt een onderzoek in. Voor hun is het een fluitje van een cent. Indien NHG ziet dat u dus fraude hebt gepleegd wordt de restschuld u niet kwijtgescholden. Verder heeft u wel de kosten van NHG betaald en dat is toch wel erg zuur.

Ben altijd eerlijk naar uw adviseur toe, er zijn zoveel prachtige mogelijkheden om toch een huis te kopen zonder eigen geld. Is het niet nu wellicht op een later tijdstip. De wegingsfactor voor DUO is 0,45%. Wellicht kan u een deel van uw studielening aflossen waardoor u toch een huis kan kopen zonder eigen geld.

Roodstand mogelijkheid minder dan € 250

In principe wordt roodstand mogelijkheid van minder dan € 250,- niet doorgegeven aan de BKR maar let op! De bank wil vaak een overzicht van uw betaalrekening zien om  te kunnen zien dat het salaris ook daadwerkelijk gestort is. Als hierop te zien is dat er een roodstand mogelijkheid is van € 200,00 dan verlaagt dat uw  hypotheekmogelijkheid met een slordige € 1000. Een huis kopen zonder eigen geld kan dan een probleem worden.

Let dus goed op!  Indien er een roodstand mogelijkheid zichtbaar is voor de bank dan verlaagt dat uw hypotheek aanzienlijk. Vertel ons altijd alles eerlijk om vertragingen en teleurstellingen te voorkomen.

Goed inventariseren is belangrijker dan het kopen van een huis. Let op! Als u een lening of roodstand heeft dan moet u de volgende formule aanhouden.Vijf maal de limiet van het geleende geld ontvangt u minder aan hypotheek. De hypotheekadviseur zal een juiste hypotheekberekening moeten maken om uw maximale hypotheek te bepalen. Met limiet wordt bedoeld hoe hoog het krediet bij aanvang was. Daarom is het belangrijk dat wij de BKR Status Toets uitvoeren.

Voorbeeld: u heeft een roodstand mogelijkheid van € 1000,- en een postorder krediet bij Otto van €`290,-. Totaal is dat € 1290,- keer 5 bedraagt € 6450,- minder aan hypotheek.

 

Probleem kredieten naast hypotheek

U had een krediet voor een auto van € 20.000 in 2012 afgesloten. Op 1 augustus 2017 stond het saldo nog op € 3000. In de BKR staat vermeld dat u een lening heeft van € 20.000, dat is de limiet. U krijgt daardoor een slordige € 100.000 minder hypotheek. Was de limiet € 3.000 dan kreeg u ongeveer een € 13.000 minder hypotheek. U ziet de aanslag op uw maximale hypotheek. Een huis kopen zonder eigen geld is nu heel ver weg. Er kan een oplossing zijn.

Krediet probleem oplossen

Verander van kredietverstrekker om uw krediet over te sluiten tot het bedrag van € 3.000. Let op! Geld lenen kost geld en  u krijgt dan nieuwe voorwaarden en kosten van de nieuwe lening. Vraag hier naar en laat u zelf goed informeren.

Als u dus een krediet heeft waar de helft van is afgelost kan het handig zijn om deze over te sluiten. U heeft dan namelijk een ander limiet. Het nieuwe limiet wordt dan het saldo van de oude lening.  Die oude lening gaat er uit bij de BKR en de nieuwe wordt ingeschreven. De makkelijkste oplossing zou zijn dat je huidige lening een verlaagde limiet krijgt ter hoogte van het saldo, helaas doet men dit niet.

LET OP! Heeft u een bestaand krediet welke niet naast uw hypotheek kan blijven lopen zeg deze dan tijdig op. Banken beloven zwart op wit om het krediet ook af te melden bij de BKR maar helaas gebeurd dat meestal niet direct. Moet u het krediet aflossen met eigen spaargeld doe dit dan snel. Ga dan pas een bod uitbrengen als alles uit de BKR is. Wij leggen u graag uit op welke wijze u dat kan controleren.

Hypotheek en BKR 

Alles staat geregistreerd bij de BKR. De bank ziet niet dat positieve saldo van € 20.000 van uw betaalrekening.  Wel de mogelijkheid van die € 1000 roodstand wordt gezien. De bank ziet ook niet dat u maar € 500 gebruikt van uw doorlopend krediet maar ziet wel de limiet van € 5000. U heeft een leuke woning gezien van € 210.000,-. U denkt goed te zitten. Jammer door uw kredieten ontvangt u een slordige € 29.000 minder aan hypotheek.

Mocht u een partner hebben die toevallig ook een betaalrekening heeft en wellicht net een telefoonabonnement heeft afgesloten dan kan het maar zo zijn dat u wel € 40.000 minder aan hypotheek kan verkrijgen. Een huis kopen zonder eigen geld is dan nooit mogelijk. Heeft u een negatieve BKR dan is er niets mogelijk.

Vanaf november 2017 kunnen wij zelf een BKR status toets uitvoeren met uw toestemming. Ontvangen wij dan de indicatie groen licht dan gaan wij aan de slag.  De BKR Status Toets wordt een onderdeel van ons hypotheekadvies. Laat altijd een professional de hypotheekberekening maken. Kijk uit voor een geautomatiseerde berekening. Een huis kopen zonder eigen geld moet in een keer goed gaan.

Een krediet is onafscheidelijk bij de BKR indien gescheiden

Als u bent gescheiden en u had beiden een krediet in de huwelijkse periode dan kan het zijn dat het krediet of naar de ene of naar de andere gaat. Dat wordt vermeld in het scheidingsconvenant. Stel dat in uw geval het krediet bij uw ex is terecht gekomen dan betekend dat niet dat u daar vanaf bent.

Ook zal er in de BKR een aantekening komen dat u een krediet heeft van de oorspronkelijke hoogte. Mocht uw ex de premie niet meer betalen dan komen ze toch bij u terecht ondanks uitspraak rechter.

Wilt u dus een huis kopen zonder eigen geld maak alstublieft een bkr toets. Heel vaak moet er vooraf van alles geregeld worden om toch die woning te kunnen kopen. Die tijd krijgt u niet als u het huis gekocht heeft en dan pas op de hoogte bent van de BKR gegevens.

Vanaf 25 mei 2018 gratis snel BKR opgave

Vanaf 25 mei 2018 heeft u direct gratis inzage in uw BKR gegevens. Geen 5 dagen in spanning afwachten of u dat huis wel zonder eigen geld kan kopen. Op welke wijze u dit kan opvragen zullen wij zo spoedig mogelijk hier vermelden.

Vraag ons altijd om een BKR Status toets aanvraag

Om teleurstellingen en onnodige kosten te vermijden vraag ons altijd vroegtijdig om een BKR status toets te maken. Bijna iedereen heeft wel een roodstand mogelijkheid, een mobiel abonnement of ergens een oud krediet wat nog loopt of wat vergeten is af te melden bij de BKR.  U heeft daar zo geen zicht op.

Wij maken het dagelijks mee dat kredietverstrekkers vergeten zijn om zaken af te melden of te herstellen. U krijgt helemaal niets van de bank. Alles moet herstelt worden want u heeft wellicht gelijk. Wat denkt u zelf aan wie de verkoper het liefst zijn eigen huis verkoopt?

Om redelijk veilig te zitten voor een huis kopen zonder eigen geld laat ons de BKR Status Toets uitvoeren.

Mijn BKR.nl belangrijk om woning te kopen zonder eigen vermogen

Wij maken zelf eerst een BKR Status Toets. Mocht er aanleiding zijn ga dan altijd even naar mijn bkr.nl waar u een document kan opvragen. Deze overzichten zijn niet gratis. Binnen een week weet u exact inhoudelijk hoe de vlag er voor staat. Stel dat u niet uw gegevens opvraagt en u zit in het koopproces? De kans op hoge kosten hadden vermeden kunnen worden indien BKR nadelig voor u toetst. Bel ons voor meer info.

Een woning kopen zonder eigen inbreng kan u dan wel vergeten, het kost u veel geld! Door onze BKR Status Toets kan u direct met zekerheid een huis kopen. Als u via onze website een hypotheekberekening maakt dan is het belangrijk dat u het hele BKR verhaal bij de opmerkingen zet. Een BKR Status toets is belangrijker dan uw vaste dienstverband. Een huis kopen zonder eigen geld is onmogelijk met een BKR achterstand.

Huis kopen zonder eigen geld ook in 2018 

Ondanks dat per 1 januari 2018 alles nog strakker geregeld wordt is het nog steeds mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld. Ons uitgangspunt is minder spaargeld  in de hypotheek. Via een bank of tussenpersoon zal u aan eigen geld ongeveer € 10.000 tot € 12.000 aan eigen middelen nodig hebben bij aankoop woning.

Wij proberen het vanaf 2018 vanaf € 0,00 tot € 3000 aan eigen geld te regelen. Onze aankoop zal messcherp zijn en een huis kopen zonder eigen geld blijft via ons interessant. Wilt u uw droomhuis zelf aankopen dan zullen wij u belangrijke informatie verschaffen omtrent de woning . U kan uw eigen geld voor andere zaken gebruiken.

Ga niet zelf aan de slag zonder overleg met ons.

Huis kopen door schenkingen

Stel we hebben er alles aan gedaan om een huis zonder eigen middelen te kopen?  Helaas gaat het niet lukken. U mag dan van uw ouders maximaal € 100.000 ontvangen voor de aankoop van een huis. Let op! Even een tip! Vrienden mogen u maximaal € 100.000,- ( 2018) belastingvrij schenken per jaar. Wellicht dat het huis nu dichterbij komt.

Even een voorbeeld: Door onze aankoopbemiddeling heeft u maar € 4500,00 aan eigen spaargeld nodig terwijl dit € 11.000 bedroeg via een hypotheekketen. U heeft slechts € 1.000 aan eigen geld. U heeft twee vrienden die u € 2.000 willen schenken. Hierdoor is uw eigen geld gestegen tot € 5000. Huis kopen zonder eigen geld is niet helemaal haalbaar maar u kan wel kopen.

U moet u zelf wel afvragen hoe u eventuele tegenvallers moet betalen als er geen eigen geld genoeg is. Stel de verwarmingsketel laat het afweten? U moet geen huis kopen waar u veel aan moet opknappen. Dat geld is er niet. Met name voor deze categorie mensen is het zeker van belang dat u een bouwkundige keuring laat verrichten. U moet weten of er wat is met de woning en hoeveel geld dat gaat kosten.

Ook is het van belang om een inzage te krijgen van de toekomstige kosten de komende jaren. Kan u zoveel geld bij elkaar sparen. Als u heeft geprobeerd te sparen gedurende een langere periode en dat is niet gelukt, ga dan goed na of een huis kopen wel geschikt voor u is.

Woning boven de marktwaarde kopen is meer eigen geld in hypotheek

Heeft u een grote zak met eigen geld? EEN HUIS KOPEN BOVEN DE MARKTWAARDE moet u altijd zien te vermijden. Uw maximale hypotheek is nooit hoger dan de marktwaarde dus veel eigen geld heeft u dan nodig.

Mijn ervaring is dat binnen vijf jaar de starter uit zijn huis is gegroeid. Stel u wilt uw huis verkopen en doorstromen naar een andere woning? De kans dat u de woning onder uw aankoopbedrag verkoopt is levensgroot aanwezig.

Een lening om een hypotheek weg te poetsen maakt u FINANCIEEL ZWAKKER en het is wellicht niet mogelijk. Raadpleeg altijd een adviseur wat voor u het beste is. Uiteraard hebben kennissen en vrienden het beter geregeld, dat is altijd zo.

Loop geen risico’s die u niet wilt lopen. Loop geen risico’s die u vooraf niet voorzien had dus volg altijd het advies van uw hypotheekadviseur!

 Onze werkzaamheden

Normaal gesproken moet u alles zelf regelen. Wij hebben ALLES ONDER EEN DAK. Dus sneller , goedkoper en volledig afgestemd op uw situatie en uw wensen! EEN HUIS KOPEN ZONDER EIGEN GELD wordt makkelijker via ons. Als u een leuke woning ziet dat geeft u ons de adresgegevens door.

U ontvangt van ons transactiegegevens van die woning en van woningen uit de regio. Ook ontvangt u van ons het bedrag dat u aan eigen geld nodig heft voor het huis.

U bepaald zelf waar u de woning voor aankoopt of u laat ons de aankoopbemiddeling regelen. Als wij de aankoopbemiddeling voor u doen dan regelen wij tevens de koopakte met ontbindende voorwaarden alsmede de  notaris. De woninginspectie doen we op de dag van de overdracht. Het is een inspectie of de woning is opgeleverd zoals is besproken in de koopakte en de lijst van zaken.

Voorbeeld Elly uit Rhenen

EEN HUIS KOPEN ZONDER EIGEN VERMOGEN IN DE HYPOTHEEK was de grootste wens van Elly. Ook hier waren er weer andere aandachtspunten. Bij elke koop is er wel een andere uitdaging. In dit geval was de woning en de aankoopbemiddeling geen enkel probleem. Elly had € 1.900 nodig om de woning te kunnen kopen. Het probleem bij haar was de levensverzekering. We kochten de woning met NHG maar dan moet je wel een verzekering hebben.(in 2017 nog verplicht)

Gelukkig na enkele weken wachten en een verdubbeling van de premie ontvingen wij de dekking. Uiteraard had ik ook in de koopakte laten zetten ONDER VOORBEHOUD VAN NHG. Maar stel dat dit niet door was gegaan dan was heel veel werk verloren gegaan. Om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld was hier niet zo zeer het probleem, wel de overlijdensrisicoverzekering.

Wij adviseren u om z.s.m. een overlijdensrisicoverzekering te regelen. Het kan erg lang duren voordat u de polis heeft. Vanaf 2018 is een verzekering niet meer verplicht. Wordt er een overlijdensrisicoverzekering wel geadviseerd dan hoeft deze niet meer verpand (gekoppeld) te worden aan de bank. Dat betekend dat als er veel vragen worden gesteld over uw gezondheid dat dit de snelheid voor een akkoord van de hypotheek niet in de weg hoeft te staan.

Zonder spaargeld huis kopen

Zonder spaargeld een huis kopen lukt alleen als u iemand heeft die niet op de klok kijkt. Wij werken van 05.30 uur tot 21.30 uur, daardoor meer tijd om huizen te bezichtigen. Ook het kadastraal onderzoek is wat wij uitvoeren is van belang. Bewaar uw eigen geld voor andere zaken dan in de hypotheek.

Ook tijdens de vakanties, zon – en feestdagen is altijd iemand bereikbaar. Laat ons ons werk doen zodat het huis kopen met minder eigen geld mogelijk is.

Eigen geld wel belangrijker in de toekomst

Geld sparen wordt wel belangrijk als je een huis wil kopen in de toekomst. Na verloop van tijd is er toch onderhoud nodig. De ING bank heeft handige spaarregelingen die wij zelf ook gebruiken. Het heet: doel sparen van de ING. Je kan hier potjes maken met spaargeld voor jouw spaardoelen.

Heb je ooit eigen geld nodig voor onderhoud dan is dat aanwezig. Spaarpotjes zijn makkelijk te wijzigen in namen en bedragen. Maak gerust een afspraak met de bank. Onze ervaringen zijn dat u ook bij de ING correct wordt geholpen.

Woning zonder eigen inbreng Zwolle

Linda uit Zwolle benaderde mij via de website en stelde de volgende vraag. ” Ik heb weinig eigen geld maar wel genoeg inkomen kan ik een huis kopen zonder eigen geld in Leusden”? Zei was al 5 maanden bezig met huis zoeken en visites afleggen bij banken en hypotheekketens. Via één tussen persoon was wel iets mogelijk maar dan wel met een lening ernaast. Voor Lexwonen.nl is het belangrijk wat de waarde van de woning is. Wij zetten er nooit een lening naast!

Kopen onder de marktwaarde

Kopen wij onder de marktwaarde de woning aan dan heb je het verschil tussen marktwaarde en de aankoopsom niet nodig. Vraagprijs van de woning van Linda in Leusden was € 233.000. Taxatiewaarde was € 230.000. Aangekocht de woning voor € 225.000. Het kon niet helemaal zonder eigen geld maar dat was geen probleem. Een huis kopen zonder eigen geld valt niet altijd mee. Linda heeft haar plekje gevonden in Leusden.

 

Woning kopen zonder eigen middelen geflopt

Erik uit Amerongen wilde snel en goedkoop een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Eventueel was € 3000 aan eigen geld in de hypotheek geen probleem maar liever niet. Nadat wij duidelijke afspraken hadden gemaakt met Erik over de taakverdeling ging het toch fout. Erik kende de verkopers wel van de woning en die konden hem wel helpen. Wat Erik niet wilde inzien was dat ik eerst de taxatiewaarde moest weten voor een bod uit te brengen.

Erik had zelf al een akkoord geregeld (het scheelde hem in aankoopbemiddelingskosten van mij). Vraagprijs was € 252.000 voor de woning in Leersum. Hij kon de woning kopen voor € 247.000, dat was kassa vertelde Erik. Helaas kregen wij een taxatiewaarde van € 250.000.

Door het niet luisteren naar ons kost Erik dit een slordige € 7.900 aan eigen geld. Koop ging niet door, uiteraard was er nog niets getekend. Op deze wijze slaan ook wij natuurlijk flink de plank mis. Wij hebben de verkopende makelaar van het huis in Leersum het probleem uitgelegd. Hij begreep het en vond het vervelend voor ons. Wij vonden het vervelend voor de makelaar en de verkoper. Huis ging niet door want zoveel eigen geld had Erik niet voor de hypotheek. Erik moest wel de taxateur betalen.

Het niet opvolgen van een advies kan dodelijk zijn voor de aankoop van een woning.  Het kan u heel veel geld kosten. Wij adviseren u om dit door ons te laten onderzoeken. U mag zelf best in onderhandeling maar dan wel na overleg met ons zodat een huis kopen zonder eigen geld gewaarborgd is.

Huis kopen zonder spaargeld kan niet overal 

Gemiddelde waardestijging van woningen in de regio Midden Nederland.

Een woning kopen zonder eigen geld zal niet lukken in de regio Amsterdam, Almere, Lelystad, Utrecht en Eindhoven.  Ook delen van Den-Haag en andere grote steden is moeilijk kopen. Dit komt omdat daar meer geld wordt geboden op de huizen dan dat ze waard zijn. Dus daar is een chronisch tekort aan huizen. Ga daar niet zoeken.

De bank geeft nooit méér hypotheek dan de waarde van de woning! In de rest van Nederland is het wel mogelijk om een huis te kopen met minder eigen spaargeld. Het werk zit hem dus in de aankoop van de woning en de bijbehorende marktwaarde van de woning.

Deze twee zaken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Voor een positief resultaat neem contact met ons op. Als wij het gevoel hebben dat het niet gaat lukken zullen wij u dat eerlijk vertellen.

Woning kopen zonder eigen geld een uitdaging vanaf 2018

Zonder eigen inbreng een woning kopen zal na 2017  echt een uitdaging worden. Door de verlaging van 101% hypotheek van de koopsom naar 100% betekend dat er snel weer een slordige € 1800 tot € 3000 meer eigen geld in de woning gestopt moet worden.

Wij zullen alle zeilen moeten bijzetten met marktwaardebepalingen en aankoopbemiddeling van uw droomwoning. Het is allemaal niet onmogelijk maar het zou fijn zijn als huizenkopers toch een spaarpotje hebben van ongeveer € 3.000,-. Lukt dit niet dan hebben wij altijd nog onze drieluik hypotheek.

Historie hypotheekrentes

De ontwikkeling van de hypotheekrentes van 2008 tot en met 2018 zijn dalend. Deze dalende trend zorgt ook voor lage maandlasten.  Eind juli 2017 zijn alle hypotheekrentes omhoog gegaan. Vanaf  8 september 2017 zijn de meeste rentes weer wat gaan dalen. Tot het eerste halfjaar in 2018 staat de hypotheekrente stabiel laag.

Wij adviseren u om goed na te denken over de mogelijkheid van 30 jaar vaste hypotheekrente. Niet wakker liggen om de stijgende rente. Geen aanslag op uw eigen geld door 30 jaar lang een lage hypotheekrente.

Tips indien na scherpe aankoop een huis kopen zonder geld nog niet lukt

Stel dat na een scherpe aankoop van de woning en een gunstig taxatierapport het nog niet haalbaar is om een woning zonder eigen geld te kopen dan is er nog een mogelijkheid. U neemt een krediet van bijvoorbeeld € 3.000,-. Uiteraard drukt dit uw maximale hypotheek.

De hypotheek moet dus zeer ruim haalbaar zijn om extra geld te kunnen lenen om de kosten te kunnen betalen. Schenking ouders van maximaal € 100.000 éénmalig of schenking van vrienden van € 2000,00. Als dit alles niet haalbaar is dan gewoon door sparen tot dat u een huis kan kopen.

Voorbeeld: Uw maximale hypotheek bedraagt € 225.000. U koopt een woning voor € 200.000. U heeft slechts € 1.000 aan eigen geld. Gezien de waarde van de woning heeft u totaal € 3500,00 aan eigen geld nodig. U komt dus € 2.500 tekort. We nemen een krediet van € 2.500 waardoor uw eigen geld dus op € 3.500 staat.

Het krediet verlaagt wel uw hypotheekmogelijkheid met € 11.000. Uw maximale hypotheek bedroeg € 225.000 en wordt door dat krediet dus verlaagt tot € 214.000. U kan dus nog steeds een huis kopen zonder geld uit eigen zak te betalen.

U ziet dat een klein krediet uw hypotheeklimiet geweldig omlaag haalt echter een huis kopen zonder eigen geld is haalbaar. Dit is geen advies maar vaak de slechtste mogelijkheid om de kosten koper te financieren van de hypotheek.

De kosten van een krediet zijn altijd vele malen hoger dan van een hypotheek. Dit moet wel passen binnen uw profiel.

Aanleveren documenten

Let op dat u de volgende documenten aanlevert voordat u een huis koopt. Werkgeversverklaring, Bkr overzicht, salarisstrook, arbeidscontract, bankoverzicht waar het salaris op gestort is, ID of paspoort.
In een later stadium komen daar taxatierapport en de koopovereenkomst bij. Koopovereenkomst gaan we pas tekenen indien we zeker weten dat een huis kopen zonder eigen geld mogelijk is.

Om een hypotheek te kunnen krijgen  zonder eigen geld laten we z.s.m. een taxatierapport maken. Dit document is belangrijk voor het bepalen van uw eigen geld. Verder laten wij allerlei zaken in de koopovereenkomst vermelden.

Hoe worden wij betaald (dienstverleningsdocument)

Sinds 2013 geld er een provisieverbod op complexe producten. Dat betekend dat wij sinds die tijd voor hypotheekadvies en hypotheekbemiddeling rechtstreeks betaald moeten worden door de klant. In de praktijk komt het er op neer dat u een afrekeningsnota ontvangt via de notaris.

Ongeveer één week voor de overdracht dient u de nota over te maken naar de notaris. Notaris zorgt er voor dat wij betaald worden. Geheel transparant kan u onze DVD, dienstenwijzer en algemene voorwaarden lezen.

Hieronder een link naar onze algemene voorwaarden, het dienstverleningsdocument en dienstenwijzer. In elke mail van ons vindt u een tevens een link naar deze documenten.

DVD 2018 Dienstenwijzer en algemene voorwaarden

Dienstverleningsopdracht

Hieronder bevindt zich een voorbeeld van een dienstverleningsopdracht geheel transparant inclusief prijzen. Als u een huis gaat kopen moet u vooraf een afweging kunnen maken in verband met de kosten. In deze dienstverleningsopdracht ziet u alle mogelijke kosten die gemaakt zouden kunnen worden.

Het is afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie en wensen hoeveel u uiteindelijk gaat betalen. Uiteraard weet u vooraf hoeveel u gaat betalen.

Dienstverleningsopdracht Hypotheken

Benodigde vergunningen

Om u te mogen helpen met een huis kopen zonder eigen spaargeld zijn er diverse inschrijvingen en vergunningen benodigd. Hieronder ziet u de belangrijkste links. Uiteraard hebben wij reeds jarenlang ervaring en zijn alle papieren aanwezig.

Resumé werkzaamheden zodat een huis kopen zonder eigen geld lukt

Even een samenvatting welke stappen wij moeten ondernemen zodat u een huis kan kopen met minder spaargeld.

 • Kadastraal onderzoek van uw droomhuis.
 • Bezichtigen van uw droomhuis.
 • Onderhandelingen voeren.(onder marktwaarde aankopen)
 • Regelen bouwkundige keuring.
 • Koopakte regelen.
 • Ontbindende voorwaarden regelen.
 • Regelen taxatierapport.
 • Hypotheekaanvraag.
 • Regelen verhoogde inschrijving hypotheek.
 • Inspectie van het huis op de dag van de overdracht.In sommige situaties zal er een afwijking zijn qua werkzaamheden.Vooraf wordt alles met u besproken  zodat iedereen weet hoe de vork aan de steel zit. Eenmaal gemaakte afspraken kunnen niet gewijzigd worden. Alle afspraken worden vastgelegd in het document”opdracht tot dienstverlening”.

Huis kopen zonder eigen middelen of met eigen middelen

Heeft u een woning zonder eigen geld kunnen kopen dan heeft u op het eind van de rit minder betaald. Even een voorbeeld. Stel dat u de kosten koper van € 9000,- mee financierde dan heeft u globaal een € 8.000 meer betaald dan iemand die eigen geld gebruikte. Het is logisch dat ook uw maandlasten lager zijn als u eigen geld heeft om een huis te kopen.

Huis kopen versus huren

Huurprijzen woningen worden steeds hoger dus u brengt steeds meer geld naar de prullenbak. Wilt u een huis kopen of wilt u een huis huren? Het grote verschil tussen het kopen van een huis en een huis huren is:

 • Huis kopen is automatisch sparen.
 • Op pensioendatum geen hypotheeklasten meer bij kopen (meestal).
 • Huren jaarlijks duurder, over 30 jaar onbetaalbaar.
 • Door te kort aan huizen is verwachting waardestijging koophuis hoog.

Bent u in staat om een huis te kopen maar u twijfelt over een woonlocatie? Twijfel over werk of uw persoonlijke situatie? Twijfelt u of u geregistreerd staat bij de BKR? Het is dan beter om te huren. Met huren bent u flexibeler. Dat is dan ook het enige voordeel.

Met een huis kopen doet u aan kapitaal opbouw. Stel dat u 30 jaar koopt en daarna gaat huren? Door de verkoop  van het huis heeft u wel een paar ton op de bank aan eigen geld. Na 30 jaar huren heeft u helemaal niets. Vraag ons vrijblijvend of u beter kan huren of kopen. Uw persoonlijke situatie gaan wij zorgvuldig bekijken.

 

Actuele hypotheekproblemen huizenzoekers

Niet alleen het eigen geld voor de hypotheek is het probleem maar ook de huurprijzen. Bij een hypotheekrente van 30 jaar is kopen vaak een betere optie dan huren. Alles staat en valt met de zekerheid van uw inkomen.

Dagelijks komen hier klanten die te weinig eigen geld hebben en een onzekere baan. Een hypotheek met een intentieverklaring is geen enkel probleem maar moet je daar de klant mee opzadelen?

Vaak zoeken klanten ook nog eens naar woningen die niet passen bij hun financiële situatie. Klanten worden bijna gedwongen om te kopen omdat de huren te hoog worden. Als een hypotheek niet past volgens onze normen dan wachten wij net zo lang tot dat onze hypotheeknorm is bereikt.

Even een voorbeeld van een nieuwe  klant. Douwe heeft een intentieverklaring  van zijn werk. Ook heeft Douwe een postorderkrediet van € 960,- en een roodstand mogelijkheid van € 1000,- die hij bijna volledig gebruikt. De hypotheek past precies. Er is geen vooruitzicht dat hij deze kredieten snel kan wegwerken. Zonder onderbouwing van een hoger inkomen in de toekomst gaan wij deze hypotheek niet  draaien.

Voor Douwe hebben wij een spaarprogramma gemaakt zodat eerst het postorderkrediet weg is en de roodstand mogelijkheid kan worden verlaagd. Als dit een feit is geworden dan kan Douwe in de regio Tiel ook een woning kopen die kwalitatief beter is. Eind augustus 2018 verwachten wij dat Douwe zorgeloos kan kopen.

Soms zijn wij makkelijker met de regels en soms wat strakker. Niemand wil achteraf in de problemen komen. Een huis kopen zonder eigen geld moet een feest zijn.

Overwaarde woning consumptief gebruiken

Plotseling veel eigen geld op uw rekening door verkoop woning? Iedereen weet dat je de overwaarde uit verkoop van een eigen woning moet gebruiken in de hypotheek. Doe je dit niet dan vervalt het fiscaal voordeel over dat bedrag in een volgend koophuis.

Komt u of de fiscus daar later achter dan zal u alles terug moeten betalen met een boete. Wij hebben een oplossing om toch later een huis te kopen met volledige hypotheekrenteaftrek en zonder eigen geld.

Na 3 jaar huren overwaarde vrij, 100% fiscaal vriendelijke hypotheek

Gaat u gedurende drie jaar een huis huren dan vervalt de claim om de overwaarde te gebruiken. Koopt u na die drie jaar een huis en is uw inkomen dan nog voldoende?  U kan dan de nieuwe woning 100% financieren met behoud van belastingvoordeel en kopen zonder eigen geld.

De behaalde winst op de oude woning mag u zonder voorwaarden beschouwen als consumptief eigen geld.

Wel dient u dit vrijgekomen spaargeld op te geven aan de fiscus in box 3. Raadpleeg altijd een belastingadviseur of accountant indien u meer spaargeld heeft dan € 20.000. Raadpleeg ook altijd een hypotheekadviseur indien u de overwaarde niet wil gebruiken in de hypotheek.

U ziet dat normaal gesproken het probleem van eigen geld alleen bij starters ligt. Doorstromers gebruiken hun overwaarde om de financieringskosten mee te betalen.

Hypotheek akkoord pas op!

Is er een akkoord van de bank zodat een huis kopen zonder eigen geld lukt dan bent u niet vrij om alles weer te doen en te laten. Pas op, de bank maakt nog een BKR check voordat het geld naar de notaris gaat.

Heeft u na het akkoord van de bank en voor de overdracht een telefoonabonnement verlengt of vernieuwd? Een postorderkrediet of ander krediet gesloten? U heeft dan een probleem dat het geld mogelijk niet wordt overgemaakt. De hypotheek past niet meer.

Hypotheek past niet 

De kans is groot dat de hypotheek niet past en dat de overdracht niet door gaat met alle gevolgen van dien. Ga nooit kredietmogelijkheden aan. U kan niet meer voldoen aan de voorwaarden welke in de koopakte staan.

Een opeisbare boete hangt u boven het hoofd. Overleg altijd met uw adviseur wat u wel en niet mag zodat een huis kopen zonder eigen geld mogelijk blijft.

Bij de notaris geweest

Bent u bij de notaris geweest dan kan u eventueel uw kredietfaciliteit weer aanpassen. Pas op met het aangaan van langdurige financiële contracten als u net een woning heeft gekocht. U kan dan wel een huis hebben gekocht zonder eigen geld maar u wil daar toch zeker lang van genieten.

Vraag uw adviseur altijd om zijn mening. Hij zal altijd een klantprofiel maken en naar aanleiding daarvan een advies uitbrengen.

 

Huis kopen met achterstallig onderhoud

U heeft een schitterend huis gezien maar wel met achterstallig onderhoud. Stel dat dit onderhoud in het belang van de veiligheid is dan zal de taxateur hier melding van maken in het taxatierapport. Bedragen de herstelwerkzaamheden een bepaald bedrag dan moet er ook nog eens een bouwkundige keuring plaatsvinden.

U begrijpt dat u veel eigen geld nodig heeft om de herstelwerkzaamheden te laten plaatsvinden. Laat altijd een bouwkundige keuring doen zodat u geen verassingen heeft. Meestal verlangt de hypotheekbank ook nog een bedrag aan eigen geld wat u moet kunnen aantonen om de gebreken op te lossen.

Alle mogelijkheden van huis kopen zonder eigen geld bekeken

Wij hebben alle mogelijkheden omschreven op welke wijze een huis kopen zonder eigen geld lukt.  Heeft u deze blog helemaal gelezen dan bent u nu 15 minuten verder.

Huis kopen zonder eigen geld lukt niet altijd

Huis kopen zonder spaargeld lukt dus niet altijd, in sommige gevallen dus helemaal niet. Met name in de grote plaatsen en het westen van het land is het bijna onmogelijk om te kopen zonder eigen geld. Kosten koper meefinancieren kan dus alleen als het taxatierapport hoger is dan uw aankoopprijs.

Huis kopen zonder eigen geld is niet gratis

Met een huis kopen zonder eigen geld bespaart u op uw eigen geld maar deze oplossing is niet gratis. Door het meefinancieren van de hypotheekkosten wordt uw hypotheek hoger. Dat betekend dat uw maandlasten hoger liggen dan als u uw spaargeld zou gebruiken.

Voorbeeldberekening extra maandlasten indien kopen zonder spaargeld

Stel dat u de kosten koper van € 8.000,- kan meefinancieren in de hypotheek tegen een rente van 2,5%. U betaald hier dan aan rente en aflossing bruto € 31,61 voor met een annuïteitenhypotheek. Netto ongeveer € 23,- per maand. Overweeg altijd wat voor u het beste is en raadpleeg ons altijd.

 

Heeft u inhoudelijke vragen over meefinancieren van de hypotheekkosten in de hypotheek bel ons dan gerust.

Mogelijkheden moeten bij u passen

Alle hierboven genoemde oplossingen zijn geen standaard oplossingen die zomaar overal toepasbaar zijn. Het hangt echt af van uw persoonlijke financiële situatie wat bij u past en ook de woonplaats. Nog één keer de formule die u goed moet onthouden. Maximale hypotheek op inkomen minus BKR en minus overige betalingsverplichtingen is uw haalbare lening om een huis te kopen.

Let op, UW MAXIMALE HYPOTHEEK MAG NOOIT HOGER ZIJN DAN DE MARKTWAARDE van het huis. Door het kopen onder de marktwaarde kan u een huis kopen zonder eigen geld. Ook in 2018 kunnen wij  er nog steeds voor zorgen dat u de hypotheekkosten kan meefinancieren zodat uw spaargeld niet nodig is.

 

Flexibele arbeidsrelatie en toch een huis kopen zonder eigen geld

Een hypotheek zonder vast contract via uitzendbureau kan met een perspectiefverklaring.

Wat is een Perspectiefverklaring

Een perspectiefverklaring wordt uitgegeven door een arbeidsbureau die gecertificeerd is. Een kleine 20 uitzendbureaus mogen dit in Nederland verstrekken. De uitgegeven perspectiefverklaring is belangrijk als je zonder eigen geld een huis wil kopen.

Een perspectiefverklaring verklaart dat gezien je opleiding, achtergrond en werkzaamheden tenminste het huidige inkomensniveau zal behouden. Met dit bewijs kunnen wij u aan een hypotheek helpen zonder dat u daarvoor eigen geld nodig heeft. Misschien een beetje spaargeld.

Iedereen die minimaal 1 jaar via een uitzendbureau werkt komt in aanmerking voor een perspectiefverklaring. Men moet dus een flexibel dienstverband hebben. Vraag snel uw uitzendbureau of u in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

 

 

Let op bij aankoop appartement

Koopt u een appartement dan is het belangrijk dat u de volgende documenten opvraagt bij de verkopende makelaar.

 • Verslag laatste vergadering
 • Is de VVE actief
 • Is de VVE financieel gezond?
 • Er moet verplicht een reservefonds aanwezig zijn sinds 2018.

Een verslag van de laatste vergadering vind ik belangrijk om door te lezen. Hier zijn besluiten genomen waar u het misschien wel niet mee eens was. Als er besloten is dat bijvoorbeeld iedereen meebetaald aan een nieuwe lift dan bent u verplicht om daar aan mee te betalen.

Een reservefonds moet aanwezig zijn. Stel dat er plotseling hoge kosten zijn dan moeten deze wel haalbaar zijn. Een taxateur zal hier ook naar kijken maar het is handig dat u dit zelf vooraf weet. Het scheelt u namelijk eigen geld  als u vooraf weet als zaken niet kloppen. U moet namelijk de taxateur wel betalen.

Vereniging van eigenaren moet actief zijn en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Staat deze niet ingeschreven dan wil geen bank zaken met u doen. Heeft u uw droomappartement gevonden en kan u deze zonder eigen geld kopen? Vraag naar bovenstaande belangrijke zaken.

 

Acceptatiebeleid huis kopen zonder eigen geld

Toch belangrijk om het onderstaande acceptatiebeleid te lezen in verband met een huis kopen zonder eigen geld. Lees vluchtig door en kijk of het herkenbaar is voor u. Uiteraard mag u ons ook bellen of mailen want al die regeltjes kennen wij uiteraard uit het hoofd.

Leeftijd, woon- en verblijfplaats aanvrager

Om in aanmerking te komen voor een woning zonder eigen geld dient de aanvrager minimaal 18 jaar te zijn. Een vaste woon- en verblijfplaats is verplicht. Dat mag in Nederland, Duitsland of België zijn.

Eigenaar is ook schuldenaar

Een hypotheekaanvrager moet zowel eigenaar als schuldenaar als bewoner zijn! Met name belangrijk als er een huis wordt gekocht zonder eigen geld en met een zogenaamde familiehypotheek. Meestal wordt een partner ook eigenaar en schuldenaar behalve als haar inkomen niet nodig is voor de hypotheek.

Verblijfsstatus aanvragers voor een hypotheek zonder eigen inbreng

Aan één van de volgende criteria zullen aanvragers van een hypotheek moeten voldoen als ze niet de Nederlandse nationaliteit hebben.

 • Nationaliteit van een EU-lidstaat, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland of Zwitserland
 • Verblijfsvergunning onbepaalde tijd type 2, 4, 5
 • Document duurzaam verblijf burgers van de Unie (type EU/EER)
 • Verblijfsdocument voor bepaalde tijd waarvan het inkomen niet nodig is voor de hypotheek.

Verblijfsdocument voor bepaalde tijd komt voor bij gezinshereniging. Partner komt naar Nederland bij haar man wonen. Op het verblijfsdocument staat op de achterkant vermeld de naam van de echtgenoot. Let op dat dat als u een hypotheekaanvraag doet dat uw partner in het bezit is van een BSN nummer. Vaak is deze pas later actief wat eigenlijk niet zou mogen. Klopt dit allemaal dan kan u een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Toetsinkomen Loondienst

Onder het toetsinkomen wordt verstaan het inkomen waarmee gerekend wordt hoeveel hypotheek je kan krijgen zonder eigen geld. De som van de volgende onderdelen bepaald je toetsinkomen.

 • Bruto jaarsalaris
 • Vakantiegeld
 • Eindejaarsuitkering
 • Vaste 13e maand
 • Toeslagen i.v.m. onregelmatigheid, ploegen, overwerk etc.
 • Loonsverhoging binnen 6 maanden,

Bij niet alle banken worden deze inkomensbestanddelen 100% meegenomen. Vraag ons gerust om advies gezien uw specifieke situatie.

Vast dienstverband

Heeft u een arbeidscontract voor onbepaalde tijd dan wordt uw maandinkomen meegenomen als toetsinkomen. Wel belangrijk is dat de proeftijd is verstreken. Stel dat u een aanbod heeft gehad van een nieuwe werkgever en hij biedt u een vast dienstverband aan? En stel dat u een huis wil kopen dan is het belangrijk dat er in de nieuwe arbeidsovereenkomst staat vermeld dat er geen proeftijd is. Alleen dan kan u zonder spaargeld een hypotheek krijgen.

o-uren contract

Heeft u een 0-uren contract ook dan kan u een hypotheek krijgen zonder problemen. Het gemiddelde jaarinkomen van de laatste drie volle jaren wordt het gemiddelde van genomen. Als het laatste jaar lager is dan het gemiddelde dan wordt dat inkomen beschouwd als uw toetst inkomen.

Toekomstig inkomensverhoging geld mee als toetsikomen

Als het niet lukt om een huis te kopen maar u gaat binnen 6 maanden meer verdienen dan wordt dat toekomstige inkomen als toetsinkomen mee  genomen. Uiteraard zal de werkgever deze verhoging schriftelijk moeten verklaren.

Uiteraard valt hier niet onder dat de inkomensverhoging  afhankelijk is van uw examen of studie. Er moet een stukje zekerheid zijn voor de banken voordat een huis kopen zonder eigen geld kan slagen.

Hypotheek zonder eigen geld met pensioenuitkering

Heeft u AOW en misschien wel levenslang een aanvullend pensioen dan is een hypotheek zeker mogelijk. U zal middels uw pensioenopgaven via mijnpensioenoverzicht.nl een opgave moeten verstrekken.

Ook als u een huis gaat kopen en binnen 10 jaar met pensioen gaat dan wordt er naar pensioenpapieren gevraagd. Ook gepensioneerden kunnen een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

 

Klushuis kopen zonder eigen geld

Heeft u twee rechterhanden of heeft u familie die erg handig is? Werkt u in de bouw misschien?

Komt u een klushuis tegen welke u zelf kan opknappen dan loont dat zeker om serieus naar te gaan kijken als u zonder eigen geld wil kopen.

Kluswoning kopen

Als u een kluswoning koopt dan is een hypotheek zonder eigen geld mogelijk. Vaak worden deze woningen onder de marktwaarde aangeboden. Een kluswoning kopen zonder eigen geld is dan geen probleem als de woning technisch nog in goede staat is.

Kluswoning kopen en de onderhandelingen

Onderhandelingen lopen vaak makkelijker bij een woning waar aan geklust moet worden. Weinig mensen kunnen er doorheen kijken. U moet wel zeker weten dat u de klus aan kan.

Huis verbouwen

Een huis kopen zonder eigen geld stelt u in staat om verbouwingen zelf te financieren. Wat u bespaard aan de aankoop en aan de kosten koper kan u direct weer in het huis stoppen om te gaan verbouwen.

 

Renovatie koophuis

Een huis renoveren of verbouwen? Rigoureuze  renovaties vereisen wel vakmanschap. Laat uw huis altijd bouwkundig keuren. Uw vakmanschap trekken wij niet in twijfel. Een huis kopen zonder dat u eigen geld nodig heeft is mooi maar laat het geen struikelblok worden.

Zorg er voor dat u achteraf geen geld te kort komt. Dure financieringen loopt u niet op te wachten.

 

Werkzaamheden nadat u een huis heeft gekocht zonder eigen geld

Heeft u uw droomhuis kunnen kopen zonder eigen geld dan bent u nog niet klaar met de werkzaamheden. Denk er aan dat u water gas en licht op tijd regelt. Gebruikt u nog een telefoon met vaste aansluiting? Regel z.s.m. het overzetten. Wellicht ten overvloede maar geef ook adreswijzigingen door aan de huisarts etc.

Zorg er voor dat de opstalverzekering uiterlijk ingaat op de dag van de overdracht. Meestal wordt de datum van de overdracht naar voren gehaald, dat betekend dat u ook de opstalverzekering eerder moet laten ingaan. De notaris zal u er expliciet aan helpen herinneren op de dag van de overdracht.

 

Maximale hoogte hypotheek

Via Lex van de Straat Wonen kunnen wij alle hypotheekhoogtes regelen. Er is geen minimale of maximale hypotheek. Wel is het zo dat een huis lastig zonder eigen geld is te kopen als de hypotheek laag is. In een persoonlijk gesprek gaan wij dat uitleggen.

 

 Huis kopen zonder eigen geld via Lex Wonen

Omdat u vanaf 2018 bij banken en hypotheekketens dus niet méér hypotheek krijgt dan de aankoopsom hebben wij een leuke uitdaging.

Het lukt ons eigenlijk meestal om EEN HYPOTHEEK ZONDER EIGEN VERMOGEN te regelen of met minder eigen middelen. Soms gaat dat ten koste van de maximale hypotheek en soms heeft u iets spaargeld nodig.

Door onze verplichte en vrijwillige studies en door dagelijks inzicht te krijgen in de woningmarkt kunnen wij u nog steeds helpen met een huis kopen zonder eigen geld.

Ook door de automatisering met de BKR en het kadaster alsmede onze hypotheekberekeningen op deze pagina kan de klant sneller handelen. U zal in deze tijd ook SNEL EEN BOD moeten uitbrengen want de huizen zijn soms binnen 12 uur verkocht.

Nogmaals, nooit een bod uitbrengen voordat u het bod met ons heeft overlegd en altijd onder voorbehoud financiering en bouwkundige keuring.

Laat u niet niet foppen en weet welke kosten u nog te wachten staan in de toekomst. Laat een huis kopen zonder eigen inbreng u geen zak met geld kosten en doe altijd een bouwkundige keuring.

Zorg er voor dat u uw BKR papieren ( www.bkr.nl) en een werkgeversverklaring vóór de bezichtigingen aan ons heeft overhandigd. Zonder BKR documenten is het in ieder geval onmogelijk om te kopen. Bij een kleine melding kan het maar zo zijn dat u € 25.000 minder hypotheek krijgt.

 

Neem de tijd  om een huis te kopen

Uiteraard kan u geen dagen lang nadenken over een bod. Kapers om een huis te kopen zijn er genoeg. Neem wel de tijd tussen de aankoopsom van de woning en de ontbindende voorwaarden. Taxateurs zijn druk en de bank moet deze wel kunnen beoordelen. U bent zo 7 tot 10 werkdagen verder voordat het taxatierapport klaar is.

Geef uw hypotheekadviseur de ruimte om alle documenten een redelijk termijn naar de bank te mailen.

 

Energielabel en een huis kopen

Als koper van een woning loopt u geen risico als u het energielabel niet krijgt overhandigd bij de notaris. Wordt het energielabel niet bijgeleverd dan riskeert de verkopende partij een boete van maar liefst € 405,-. Een verkopende partij mag ook een voorlopige energielabel afgeven. Hecht hier niet teveel waarde aan.

Vaak zijn de woningen aangepast of gemoderniseerd maar nemen de mensen niet de moeite om het label aan te passen. De belangstelling voor het energielabel is in Nederland zeer laag. Weet u uw eigen energielabel niet zoek uw energielabel dan snel en gratis op de website van de overheid.

U kan veel aan eigen geld besparen als u uw nieuwe woning energiezuinig gaat verbouwen.

 

Werkgeversverklaring vaak niet nodig

Bij de meeste adviseurs, hypotheekketens en banken heb je nog een werkgeversverklaring nodig. Via Lex Wonen heeft u vaak geen werkgeversverklaring nodig. Werkt u minimaal twee jaar bij dezelfde werkgever dan hebben wij aan een UWV verklaring meestal genoeg om een huis te kunnen kopen zonder eigen inbreng.

Hoe UWV verzekeringsbericht downloaden

U gaat naar de website van de UWV en vervolgens moet u met uw DigiD inloggen. Ga vervolgens naar persoonlijke gegevens. Dit staat links op de pagina vermeld. Hierna klikt u uw arbeidsverleden aan via de button “controleren”.

Verzekeringsbericht downloaden

Aan de rechterzijde ziet u staan: Download printversie. Uw totale arbeidsverleden inclusief inkomen staat daar in vermeld. Mailt u ons dit pdf dan kunnen wij u binnen 10 seconden de maximale hypotheek vertellen. Vaak is dat hoger dan met een werkgeversverklaring. Werkt u korter dan 2 jaar dan heeft het geen zin om met UWV gegevens te komen. Download nu uw UWV verzekeringsbericht.

 

Informatie bij Lex Wonen om een huis te kopen zonder eigen geld

Wat doet Lex Wonen niet?

Wij geven klanten graag informatie over woningprijzen en maximale hypotheek. Het een hoort bij het ander. Soms krijgen wij ook de vraag over de marktwaarde van een woning zonder dat men ons het inkomen doorgeeft. Men wil dan alles zelf regelen.

Een huis kopen zonder eigen geld is geen standaard berekening. Alles is afhankelijk van de waarde van het huis, uw bod en uw huidige situatie. Als erkend aankoopbemiddelaar zijnde hebben wij hier een beste klus aan.

Lex Wonen helpt u graag met het hele verhaal maar niet met de halve waarheid. Er is voor ons geen verdienmodel als wij u niet goed helpen.

Belt u ons op i.v.m. een vraag over de waarde van een woning dan krijgt u daar zeker antwoord op. U zal echter wel onze intentie begrijpen, wij doen graag de hele klus.

 

Afsluiten overlijdensrisicoverzekering en de uitkering

Heeft u een huis gekocht zonder eigen geld dan wilt u toch ook zekerheid voor alle nabestaanden. We gaan er even niet vanuit maar wil dit wel aankaarten.

Vanaf 2018 hoeft u de overlijdensrisicoverzekering niet meer te verpanden. Verpanden betekend dat de eventuele uitkering direct naar de bank gaat zodat nabestaanden minder hypotheeklasten hebben. Misschien is het wel zo dat u de hypotheeklasten makkelijk kan betalen en dat u daar liever wat anders mee doet.

In 50% van de gevallen gaan nabestaanden binnen 5 jaar verhuizen. Stel nu dat de polis verpand was geweest dan had u wel minder hypotheeklasten gehad maar dan had u bij verkoop alle overwaarde van de woning moeten gebruiken voor de hypotheek in de nieuwe woning. Doet u dat niet dan is een groot gedeelte niet meer fiscaal aftrekbaar van de belasting.

U ziet dat we hier ook spreken over eigen geld alleen moet u goed laten onderzoeken wat verstandig is. Uw huidige situatie en de huidige wetgeving kan volledig anders zijn als ooit de verzekering uitkeert.

Vraag altijd raad bij een hypotheekadviseur, belastingadviseur of een notaris. Hun advies is belangrijk voor uw toekomst.

 

 

Heeft u informatie over de mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld?

Vragen over meer algemene informatie omtrent een huis kopen zonder dat je veel eigen geld kwijt bent is voor mij de meest kwetsende vraag die ik kan krijgen. Potentiële huizenzoekers hebben dan alleen de bovenste 20 regels gelezen van onze blog. Soms zijn klanten verontwaardigd als ik verwijs naar deze blog.

Helaas kan ik niet in 10 zinnen uitleggen hoe u een huis kan kopen zonder eigen geld. U hoeft niet alles te onthouden maar de kenmerken voor een hypotheek zonder spaargeld moet u wel weten.

Meest uitgebreide en waardevolle blog van 30.000 woorden over huis kopen zonder eigen inbreng

U heeft hier de meest gedetailleerde en waardevolste content tot uw beschikking om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld. Ruim 30.000 woorden leiden u naar de bijzondere oplossing hoe u zonder eigen spaargeld een huis kan kopen. De aankooptactieken, waarschuwingen en onze algemene voorwaarden en het dienstverleningsdocument 2018 heeft u tot uw beschikking.

Belangrijker nog is dat deze blog dagelijks wordt bijgehouden. Al onze bevindingen, wijzigingen in huizenprijzen en mogelijkheden om zonder spaargeld een woning te kopen zijn actueel. Iemand die deze pagina niet heeft gelezen zal veel vragen hebben. Ga nu naar boven en maak snel de berekening.

U hoort voor hoeveel geld u kan kopen zodat u de financieringskosten ook nog in de hypotheek kan meefinancieren.

Informatie toepassen op uw persoonlijke situatie

Heeft u alles gelezen dan is het logisch dat u graag wil weten hoe we deze waardevolle content kunnen toepassen op uw persoonlijke situatie en wensen. Maak de de berekening en bel ons gerust om uw mogelijkheden te toetsen zodat u ook een huis zonder eigen geld kan kopen.

Samenvatting werkzaamheden als u een huis koopt zonder eigen geld

Maximale hypotheek bepalen n.a.v. inkomens en vervolgens de BKR er afhalen. Bouwkundige keuring niet verplicht maar zou ik wel doen. Kopen onder voorbehoud bouwkundige keuring en financiering (inclusief de kosten)zodat u niet vast zit aan het koopcontract. Dit alles NA OVERLEG MET LEX WONEN.

Taxatie laten maken direct na acceptatie bod daarna koopakte regelen. Hypotheek regelen zonder eigen geld samen met de bankgarantie. Zoek een notaris op bij u in de buurt.

 

AVG 2018 en Lex Wonen

De AVG van 25 mei 2018 verteld iets over privacymaatregelen i.v.m. aangeleverde vertrouwelijke informatie. Voor de berekening van uw hypotheek en eigen geld mailt u ons vertrouwelijke gegevens zoals inkomens en mailadressen.

Verwijdering van uw gegevens na 5 werkdagen

Mocht u een berekening gemaakt hebben i.v.m. uw interesse om een huis te kopen zonder eigen geld dan gaan wij daar vertrouwelijk mee om. Nadat u antwoord heeft ontvangen over uw berekening en u wordt geen klant van ons dan verwijderen wij uw aangeleverde gegevens binnen 5 werkdagen.

Als u later toch klant wordt van Lex Wonen

Het nadeel van deze situatie is dat indien u na een paar dagen besluit om toch klant te worden dat u alles weer opnieuw moet mailen. Heeft u bijvoorbeeld een werkgeversverklaring en salarisstrook gemaild en u zit nog in een informerende fase dan kan het zo maar zijn dat u na een week deze weer opnieuw moet mailen.

Slapende documenten

Het gebeurd regelmatig dat klanten ons documenten mailen waarop wij dan een vraag over hebben. Wordt hier niet op geantwoord dan verwijderen wij alle documenten. Lex wonen behandeld al uw mails persoonlijk en u komt niet in een soort berekening tool terecht. Ook worden uw mails niet doorgestuurd naar collega’s. Lex wonen gaat veilig om met de informatie die u ons toevertrouwd.

Gespecialiseerde case naar collega’s met toestemming

Heeft u een specifieke hypotheek nodig waar wij weinig ervaring mee hebben dan is het beter dat wij u doorsturen naar deze specifieke collega die op dat vlak gespecialiseerd is. Op dat moment bent u namelijk daar beter af. Dit kan gebeuren door uw specifieke privé  omstandigheden in combinatie met afwijkende waarde van de woning. Uiteraard gaat altijd alles met u in overleg.

 

Elke financiering en woningaankoop is anders

Velen denken dat een hypotheek een hypotheek is. Ik ga jullie verklappen dat dat niet zo is en dat elke adviseur een andere specialisatie heeft. Hier enkele voorbeelden van verschillende hypotheeksoorten waar verschillende capaciteiten voor nodig zijn.

 • Aankoop eerste eigen huis
 • Doorstroomhypotheek overwaarde/ restschuld
 • Verbouwingshypotheek
 • Echtscheiding hypotheek op 1 naam zetten
 • Na echtscheiding opnieuw huis kopen
 • Huis kopen en financiering ondanks bestaande leningen
 • Hypotheek met een herstelde A codering bkr

Het is onmogelijk dat 1 hypotheekadviseur overal in is gespecialiseerd. Indien wij twijfelen over onze vakkennis omdat er moeilijke situaties zijn dan hoort u dat direct van ons. Wij zorgen er voor dat u bij een gespecialiseerde collega terecht komt.

 

Komt u uit het buitenland

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en wilt u ook zonder eigen geld een huis kopen dan moet u aan één van de volgende criteria voldoen.

1.) De hypotheekaanvrager heeft de nationaliteit van een EU-lidstaat, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland of Zwitserland;

2.) De hypotheekaanvrager heeft een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd in Nederland (type II, IV, V);

3.) De hypotheekaanvrager heeft het document “Duurzaam verblijf burgers van de Unie (type EU/EER);

4.) Of de aanvrager heeft een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd en zijn/haar inkomen is niet nodig voor de hypotheekberekening.

Huis kopen zonder eigen inbreng 24-7 bereikbaar

Toch een huis kopen met minder eigen geld
Toch een huis kopen met minder eigen geld

Als u een huis zonder  eigen geld wilt kopen dan heeft u vragen. Deze vragen wilt u direct beantwoord hebben en niet morgen want morgen kon wel eens een belangrijke dag zijn om beslissingen te nemen. Dat is de reden dat wij echt 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar zijn.

Wat hebben wij allemaal geregeld voor u

U heeft in ieder geval een huis kunnen kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Dit door te kopen onder de marktwaarde zodat de kosten(gedeeltelijk) konden worden meegefinancierd. In sommige gevallen als een aanvullende financiering.

Als het goed is heeft u de hypotheek aflosbescherming bij arbeidsongeschiktheid geregeld zodat uw hypotheek maximaal 60% van de marktwaarde bedraagt.

Bel ons gerust als u meer wil weten over een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Share this post?

admin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.