Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Eigen geld voor hypotheek niet nodig
Bespaar € 10.000,- en bereken eerst voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder spaargeld, lees dan verder✅


 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct antwoord op huis kopen en eigen geld, je mag ook bellen!

Huis kopen zonder eigen geld
Huis kopen zonder eigen geld

Marktwaarde bepaald eigen geld in huis

Omdat wij u helpen met het kopen van een huis en het regelen van een hypotheek bij de juiste bank heeft u geen eigen geld nodig.

De marktwaarde van uw droomhuis speelt een grote rol. Een besparing op eigen geld lukt uitsluitend door goed te inventariseren.


Huis kopen en eigen geld

Besparing op eigen geld kan alleen als:

 • de marktwaarde van de woning bekend is (vraagprijs is geen marktwaarde)
 • een bod wordt uitgebracht onder de marktwaarde
 • het bod geaccepteerd wordt en het financieringsvoorbehoud in de koopakte wordt vermeld ter hoogte van bod inclusief de kosten

Huis kopen kan zonder eigen geld

Wij kunnen u helpen door het gehele proces heen, no cure- no pay. Door onze strakke inventarisatie weten wij exact wanneer het mogelijk is om een huis te kopen met minder eigen geld in de hypotheek. Door een bod onder de marktwaarde uit te brengen heb je geen eigen geld nodig.

Huis kopen en de marktwaarde-Hoe weet ik dat?

De marktwaarde van de woning gaan wij kadastraal onderzoeken. Wat is er betaald voor een soortgelijk huis in de regio van uw droomhuis. Als we dat weten is een huis kopen zonder eigen inbreng makkelijker ✅

Voorbeeld: Er is in 2017 € 200.000,- voor een huis betaald in Tiel. De kans is groot dat deze in 2019 € 218.000,- tot € 228.000,- waard is. Zoekt u naar een gelijkwaardige woning in die regio dan is de kans groot dat u in Tiel en omgeving geen eigen middelen nodig heeft. Mail of app ons uw droomhuis. Wij zoeken de marktwaarde voor u uit zodat u zonder eigen geld een huis kan kopen!

Marktwaarde bekend dan bod uitbrengen op woning

Nadat de taxateur de marktwaarde heeft vastgesteld geeft u een bod uit onder de marktwaarde. Wij willen ook voor u een bod uitbrengen. Stel u wil graag bovenstaand huis kopen in het voorbeeld voor € 210.000,- dan zal u geen of weinig eigen geld nodig hebben voor de hypotheek. Een onafhankelijke taxateur maakt het taxatierapport.

Bod en financieringsvoorbehoud geaccepteerd?

Let op! Tijdens het bieden op de woning zal u tevens de ontbindende voorwaarden moeten vermelden ✅

Doet u dat niet dan begeeft u zich in een gevarenzone. Verkopend makelaar gaat zelf de koopakte invullen. Vaak wordt er dan vermeld dat de betaalde koopsom ook het voorbehoud van financiering is. Vraag ons gerust hoe te handelen of laat ons alles regelen. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten.

Juiste cijfers doorgeven

Denk eraan dat het financieringsvoorbehoud altijd de aankoopsom moet zijn inclusief de hypotheekkosten. Mocht de hypotheek namelijk niet doorgaan dan zal u met een afwijzing moeten komen met de juiste cijfers zoals vermeld in de koopakte. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heb je dus minder nodig aan eigen geld als u het huis wil kopen.

Strategiewijziging huis aankopen zonder eigen geld

Vanaf 12 februari 2019 hebben wij de strategie om een woning aan te kopen drastisch gewijzigd. Dit vergt wel enige werkzaamheden voor de koper. Omdat momenteel de woningen snel verkocht zijn is er te weinig tijd om vooraf alle documenten te regelen. Zie hieronder de juiste volgorde.


Juiste volgorde huis kopen zonder eigen geld:

 • Hypotheekberekening maken op onze website
 • BKR document opvragen via onze website
 • Bod uitbrengen zoals met ons besproken
 • Werkgeversverklaring en salarisstrook mailen

Door deze positieve wijziging qua werkzaamheden heeft u 50% meer kans om de gelukkige eigenaar te worden van uw droomhuis. Volg altijd strikt onze aanwijzingen op. Dus heeft u uw BKR documenten binnen en zijn deze door ons goedgekeurd? Direct bod uitbrengen en overige documenten daarna aanvragen.

Voordat u de koopakte gaat tekenen heeft u nog een dag of 10 om alle documenten op te vragen. Zijn alle documenten door ons akkoord bevonden dan kan u uw koopcontract tekenen. Wij helpen u met alle papieren rompslomp. U zal zelf wel een pro actieve houding moeten aannemen om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld. Wij zijn dan ook 16 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Zonder kennis van woningmarkt veel geld nodig

Zonder kennis van de woningmarkt en zonder kennis van kadastrale onderzoeken kan u geen woning kopen zonder eigen inleg. Het kopen van een woning zonder eigen geld heeft in 1e instantie helemaal niets met hypotheek te maken.

Overbieden kost u eigen geld

Een huis overbieden is het gevaar wat u als koper heeft indien u alles zelf regelt. Hieronder een voorbeeld van Else en Wilma uit Culemborg.

Voorbeeld overbieding:

Else en Wilma zagen een huis in Culemborg met de vraagprijs van € 245.000,-. Omdat er genoeg kapers op de kust zaten hebben ze de vraagprijs geboden. Koopakte opgemaakt en getekend. Taxateur bezocht de woning en kwam tot een maximale taxatie van € 235.000,-.

Wilma en Else hadden € 14.000,- eigen geld voor de kosten koper. Nu moest het verschil tussen de waarde van het huis en het bod bijbetaald worden. Dat geld was er niet. Laat altijd in de koopakte vermelden wat uw maximale eigen geld is dat u in de hypotheek wil stoppen. U voorkomt zo erger.

Een regeltje als: onder voorbehoud van financiering is een te ruim begrip. Laat duidelijk omschrijven wanneer de koop niet door gaat. Als koper bepaald u zelf wat er in de koopakte vermeld moet worden. Koop van Wilma en Else ging niet door en kwamen met de schrik vrij. Na een zoektocht op Google zijn ze bij Lex Wonen terecht gekomen zodat er een juiste werkplan is opgesteld.

Woninginrichting en eigen geld

Huis inrichten, verbouwen of een huis kopen kost altijd eigen geld. Door slim een huis aan te kopen kan u zonder dat het u zelf geld kost voor € 12.000,- inrichten of opknappen.

De meeste klanten die bij ons komen hebben globaal tussen de € 2000,- en de € 15.000,- aan eigen geld. Omdat je bij de bank al een slordige € 12.000,- nodig hebt voor de hypotheek hou je dus niks over voor de inrichting.

Omdat Lex Wonen dus onder de marktwaarde jullie woning aankoopt blijft er gewoon meer over voor het inrichten van je droomhuis. Plotseling toch die fantastiche vitrages, slaapkamer en TV meubel mogelijk door handig aankopen. Egen geld dus anders gebruiken door slim aankopen van een huis.

Voorbeeld eigen geld hypotheek en woninginrichting

U heeft ongeveer € 15.000,- aan eigen geld en heeft een leuk huis gezien met een vraagprijs van € 265.000,-. Leuke vitrages, slaapkamer, badmeubel en de keuken hebben alle aandacht nodig. Als er nog wat overblijft graag een andere tuin.

U heeft al van de bank gehoord dat u een slordige € 13.000,- aan eigen geld alleen al nodig heeft voor de hypotheek. Helaas kan u met € 2.000,- niet alles oplossen.

Oplossing zonder eigen geld woning inrichten

Wij zoeken vooraf de marktwaarde uit en overleggen met de makelaar het probleem van eigen geld wat er nodig is om een beetje leuk te wonen. Stel dat de woning een waarde heeft van € 272.000,- en je koopt dit huis aan voor € 257.000. Het verschil is € 15.000,-.

Verschil tussen de werkelijke waarde en de daadwerkelijke aankoopprijs heeft u niet nodig aan eigen geld voor de hypotheek via Lex Wonen. Hierdoor houdt u € 15.000,- over om leuke dingen mee te doen. Wellicht niet genoeg voor alle wensen. We kunnen dan ook nog eens kijken naar een bouwdepot en eventuele aanvullende kleine financiering zodat u toch kan kopen en het fijn heeft op die plek.

Door heldere communicatie van ons met de verkopend makelaar omtrent uw woonwensen en eigen geld zijn er vaak oplossingen. Wij zoeken de juiste bank erbij en proberen al uw woonwensen te vervullen. Spaarzaam kopen zodat minder eigen geld nodig is.

Hoe verloopt gesprek met makelaar gemiddeld

In alle gevallen zijn wij open en eerlijk naar de verkopende partij. Het moet hun ook direct duidelijk zijn wat wij willen. Als volgt zal het gesprek verlopen.

Klant heeft geen € 30.000 eigen geld om het huis op te knappen en voor de hypotheek. De marktwaarde van deze woning is mij bekend. Als mijn klant voor € 257.000,- kan kopen dan houd hij geld over om zijn noodzakelijke aanpassingen te doen in het huis.

Wij vertellen altijd aan de makelaar dat wij u volledig BKR getoetst hebben en dat wat ons betreft een hypotheek haalbaar is. Op deze wijze kan u zonder of met minder eigen geld kopen.

Hoe gaan wij om met tegenslagen

Wat moet ik doen als:

 • de waarde van het huis lager is dan verwacht
 • de verkoper wil niet zakken met de vraagprijs

Woningwaarde lager dan verwacht

Stel je voor dat de marktwaarde van het huis tegenvalt. Het kan dan lastig worden om het huis te kopen zonder eigen geld. Wellicht heeft u wel € 3.000,- spaargeld. Is het dan nog niet haalbaar dan blijft er nog 1 mogelijkheid over.

Box 3 financiering

Wij kunnen een aparte financiering regelen om daarmee de kosten koper van te betalen. Deze financiering zit in box 3 en is niet aftrekbaar van de belasting. De tijdelijke extra kosten van rente en aflossing zal ongeveer € 72,- per maand bedragen. U kan deze aanvullende financiering altijd boetevrij aflossen op elk gewenst moment. Deze regeling is niet voor iedereen geschikt. Door onze inventarisatie zal blijken of het voor u een uitkomst kan zijn.

Box 3 financiering verlaagd hypotheek

Het nadeel daarvan is wel dat je maximale hypotheek veel lager wordt. Is er dus genoeg ruimte tussen je maximale hypotheek en wat je werkelijk nodig hebt dan is dit een oplossing. Niet te snel de moed opgeven. Soms kan je toch bij elkaar komen door bijvoorbeeld de oplevering te verschuiven. Voor wat hoort wat. Het spel is op de wagen.

Verkoper wil vraagprijs niet verlagen

Als de verkopende partij van uw droomhuis niet wil zakken dan krijg je hetzelfde verhaal als hierboven. De marge is te laag om een huis te kopen zonder eigen inleg. Ook in deze situatie is er de mogelijkheid om met een aparte financiering het verschil te betalen.

Aanvullende financiering altijd vermelden in ontbindende voorwaarden

Als u met een aanvullende financiering de kosten koper wil betalen zorg er dan voor dat u dit ook als voorbehoud opneemt in de koopakte onder de ontbindende voorwaarden. Stel dat u geen extra financiering krijgt dan gaat de hypotheek niet door want u heeft geen geld. Ook dat moet aangetoond worden middels een afwijzing.

Voorbeeld tekst in koopakte indien kopen zonder eigen inleg

Stel de vraagprijs van een huis is € 250.000,- maar de marktwaarde is € 254.000,-. U doet een bod op het huis voor € 245.000,-.

Vermeld direct aan de verkopend makelaar: “Bod € 245.000,- voorbehoud financiering van € 254.000,-. Onder voorbehoud bouwkundige keuring(indien u dit wenst). Uiterste datum van financieringsvoorbehoud over 5 weken”.

Het bedrag van € 254.000,- vermelden in de koopakte is belangrijk. U moet namelijk een taxatierapport ontvangen van minimaal € 254.000. Indien u de ontbindende voorwaarden niet goed laat omschrijven dan moet u later bij eventuele afwijzing van de bank de juiste documenten tonen.

Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom bedraagt € 9.000,- (namelijk € 254.000,- minus € 245.000,-). Deze € 9.000,- kunnen we gebruiken om de hypotheekkosten van te betalen. Huis kopen komt nu dichtbij.

Doet u geen bouwkundige keuring dan zou u wel eens veel eigen geld nodig kunnen hebben. Weet wat u koopt. Lex Wonen helpt u met huis en hypotheek.

Nooit alleen een huis kopen zonder eigen middelen

Ga nooit alleen aan de slag als u een huis wil kopen zonder eigen geld in de hypotheek. U kan een aankoopmakelaar in de arm nemen en een taxateur. Beiden doen hun werk en u rekent af. Maar wat als de waarde tegenvalt. U zal iedereen toch moeten betalen.

Lex Wonen helpt u vanaf begin tot aan de notaris. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten

Extra hypotheek voor kosten koper

Handig en succesvol een huis kopen zorgt er dus voor dat jij de kosten koper kan meefinancieren in de hypotheek. Een huis aankopen onder de marktwaarde betekent  dus een besparing op uw eigen geld. Dit kan alleen middels ons kadastraal onderzoek.

Dus even simpel gezegd: Elke euro bieden onder de waarde van de woning mag je gebruiken om de kosten koper van te betalen. Op deze wijze creëer je dus extra financiële ruimte om hypotheekkosten te betalen.

Let op: de vraagprijs is niet de marktwaarde van een woning, dat zoeken wij direct voor je uit! Geef ons vrijblijvend de adresgegevens van je aan te kopen woning.

Een woning kopen zonder eigen inleg hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste weg maar bewandeld. WIJ WERKEN MET DE JUISTE BANKEN DIE JOU KUNNEN HELPEN AAN EEN HYPOTHEEK ZONDER EIGEN GELD.

Kan ik dit huis kopen zonder eigen geld?

Ik heb net een huis gezien op Funda en wil snel weten of ik deze kan kopen zonder eigen geld.

Inkomensgegevens niet bij de hand, geen probleem. Postcode en huisnummer invullen van jouw droomhuis voor de GRATIS eigen geld Check.

Met postcode en huisnummer de eigen geld check


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct online antwoord

Welke doelgroepen kunnen wij helpen

Ben jij:

 • Starter op de woningmarkt
 • Doorstromer zonder restschuld
 • Huurder die eindelijk wil kopen
 • Ouderen die hoge huurprijzen beu zijn

Bovenstaande categorieën zijn 95% van onze klanten.Als je nog steeds niet in staat bent om een huis te kopen dan hebben wij nog 1 oplossing. Ga samen met ouders of familie een huis kopen. Alle kosten kan u samen delen. Lex wonen regelt ook hypotheek met vrienden zonder eigen geld.

Huis kopen zonder eigen geld in Friesland, Groningen, Limburg

Een woning kopen zonder eigen geld lukt meestal in Friesland, Groningen, 
Limburg, delen van Gelderland, Zeeland en Overijssel.

De vraag naar woningen zijn daar iets minder dan in de rest van Nederland. Het kopen van een huis onder de marktwaarde is daar makkelijker zodat je de hypotheeklasten kan meefinancieren in de lening.

Wij proberen alles zo actueel mogelijk bij te houden. Het kan gebeuren dat u ondanks alle inspanningen toch wat eigen geld nodig heeft. U weet dat echter vooraf zodat u altijd kan beslissen om niet te kopen.

Huis kopen zonder eigen geld in Zuid Limburg, regio Heerenveen en ten zuiden van Groningen is op dit moment goed te doen.

Laatste transacties met een huis kopen zonder eigen inbreng 2019

In 2019 hebben wij ook al succesvol klanten geholpen aan een woning zonder eigen geld in de hypotheek. Resultaten in o.a.:

 • Vlijmen
 • Tiel
 • Zaltbommel
 • Heerenveen
 • Nieuwe Pekela
 • Heerlen
 • Culemborg
 • Rosmalen
 • Veendam
 • Bellingwolde
 • Veenendaal
 • Kerkrade
 • Emmen

In bovenstaande plaatsen hadden onze klanten geen of weinig eigen geld nodig om een huis te kopen. Hier kan je nog redelijk een woning kopen.

Wanneer moet u alert zijn?

Om uw maximale hypotheek te bepalen hebben wij niks aan uitsluitend uw inkomensgegevens. U moet alert zijn als u denkt dat onderstaande zaken betrekking op u hebben.

 • Roodstand mogelijkheid, mobiel abonnement, kredieten, creditcards
 • Studielening bij DUO
 • Scheiding, scheidingspapieren
 • KvK nu aanwezig of in het verleden gehad
 • Lease contracten van auto’s of andere goederen

Banken kunnen echt alles zien. Indien na hun onderzoek blijkt dat u zaken heeft verzwegen dan is de kans groot dat u een afwijzing krijgt. Ook als u zaken bent vergeten buiten u schuld om. Iedereen dient grondig te werk te gaan en wij zelf kunnen niet alles zien. Heeft u ooit een inschrijving gehad in Kamer van Koophandel korter dan 5 jaar geleden? Meld dit.

Waar kijkt de bank naar als je een huis koopt zonder eigen inbreng?

Als jij een huis wil kopen zonder eigen geld dan let de bank op een paar zaken:

 • Past de hypotheek bij het inkomen
 • Is het hypotheekbedrag niet hoger dan de taxatiewaarde van het huis
 • Stabiliteit van het inkomen
 • Hoe is de kwaliteit van de woning(bouwval)

Dit is tevens de enige en juiste volgorde om een woning te kunnen kopen zonder eigen inleg.

Dus: Waardebepaling & aankoopstrategie & ontbindende voorwaarden & juiste bank = huis kopen zonder eigen geld. De taxatie geschiedt altijd door een onafhankelijke taxateur.

Mooie oplossing om in Amsterdam of de randstad een huis te kopen 

Zoek je een huis in regio Amsterdam, Utrecht of andere gebieden waar de huizenmarkt oververhit is dan even het volgende.

De huizen worden daar duurder verkocht dan dat ze waard zijn.

Dat betekend dat we jou alleen kunnen helpen met een hypotheek als wij een aanvullende financiering bij regelen. Jouw hypotheek mag namelijk niet hoger zijn dan de marktwaarde.

Er is ook een mogelijkheid om een hypotheek met 3 of 4 personen te nemen. Dit is momenteel erg in trek in het westen van het land.

Ontbindende voorwaarden belangrijk

Als je een huis wil kopen zonder eigen duiten dan zijn dus 3 zaken van belang:

 • Taxatiewaarde hoger dan de aankoopsom (feitelijke onderhandelingen met verkoper)
 • In de koopakte moet bij voorbehoud financiering het totaalbedrag staan van aankoopsom inclusief alle kosten
 • In de hypotheekaanvraag moet het bedrag staan van het financieringsvoorbehoud in de koopakte

Dit is de rode draad om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld!

Vertraging hypotheek acceptatie voorkomen

Door juiste inventarisatie kan je een vertraging of zelfs een afwijzing voorkomen. Heeft u een KvK vergunning? Overleg de aangifte IB van het laatste jaar en de jaarstukken. Is KvK opgeheven dan ook bovenstaande stukken en aanvullend het document waar beëindiging van de inschrijving staat vermeld.

Waarom 7 dagen per week 16 uur bereikbaar

Als u een huis wil kopen zonder eigen geld dan heeft u gedurende het gehele traject vragen. Denk aan vragen over taxatiewaardes en mogelijke aankoop sommen van diverse woningen. In deze tijd moet je snel handelen anders is het huis weg. Ook is het van belang dat u tijdig op de hoogte moet zijn van de documenten die u moeten aanleveren.

Als wij niet van 05.00 uur tot 21.15 uur telefonisch bereikbaar zijn dan is kopen überhaupt totaal zinloos. Wij moeten iedereen vóór zijn en een klant mag niet 1 dag wachten voor zijn zo’n belangrijke vraag. Als uw vakantie niet door gaat dan is dat jammer. Gaat je droomwoning niet omdat de communicatie slecht is dan is dat een ramp. U moet alles weten over het huis en de hypotheek zonder eigen geld.

Scheiding en weinig eigen geld

Bent u onlangs gescheiden en u heeft alle scheidingsdocumenten compleet? Kijk even naar onze blog over scheiden en hypotheek van Lex Wonen. Voor gescheiden mensen hoeft het niet lastiger te zijn om zonder eigen geld een huis te kopen.

Reacties van huidige klanten

Lees even de reviews van onze klanten die wij aan een woning hebben geholpen. Het betreft klanten zonder eigen geld en familiehypotheken.

Eigen geld afhankelijk van taxatierapport

De meeste klanten kunnen wij helpen met het kopen van een eigen huis zonder veel eigen geld kwijt te zijn.

Of je zonder eigen poen een woning kan kopen is dus afhankelijk van het taxatierapport en het bod. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heb je dus minder nodig aan spaargeld. 

Informatie over marktwaarde van de overheid

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek en de regels.

Heeft u gelezen dat uw maximale hypotheek niet hoger mag zijn dan de marktwaarde? Wij gaan op zoek naar de marktwaarde waardoor u minder of geen eigen geld nodig heeft voor een huis.

Verbouwing woning en besparing eigen geld

Als u een huis wil kopen welke u wil verbouwen dan heeft u meestal eigen geld nodig. Het is niet alleen uw inkomen wat de hoogte van uw verbouwing bepaald maar ook de marktwaarde na verbouwing.

De regel is dat u ongeveer 65% mag meefinancieren in de hypotheek en dat u 35% aan eigen geld nodig heeft. Voorbeeld:

 • Aankoop woning € 250.000,-
 • Nieuwe keuken € 15.000,-

Uw totale hypotheek zal ongeveer € 260.000,- bedragen. Eigen geld heeft u dus nodig om het huis te kunnen kopen. Weten wij vooraf wat u graag wil verbouwen dan kunnen wij makkelijker een strategie er op los laten zodat u minder eigen geld nodig heeft voor de verbouwing.

 • Dubbel glas
 • Isoleren huis, vloer of andere zaken
 • Zonnepanelen

Huis kopen met IVA of Wajong zonder eigen geld

Heeft u een IVA- of WAJONG uitkering dan kan u toch een huis kopen zonder eigen geld. Lees onze blog over een huis kopen met een uitkering.

Huis kopen zonder spaargeld en de BKR

Het kopen van een huis zonder eigen middelen wordt lastig als je een roodstand mogelijkheid hebt, een lening of mobiel abonnement. Deze zaken verlagen je hypotheek behoorlijk. Raadpleeg de BKR om je financiële situatie te toetsen. Kijk elders op deze website om een BKR toetsing te maken. Heeft u alles gelezen en begrepen? Alleen dan kan u een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Samenvatting om woning te kopen zonder eigen middelen

Samenvattend kunnen wij u dus het volgende vertellen. Omdat Lex Wonen zowel erkend aankoopbemiddelaar als Intermediair is kunnen wij u alles vertellen over woningwaarde eigen geld & hypotheek ✅

Heeft u een woning gezien en heeft u te weinig eigen geld? Omdat wij uw droomwoning gaan onderzoeken op de marktwaarde en dus daar het bod op de woning op af stemmen lukt het om een huis te kopen zonder eigen geld.

Update maart 2019