Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Je kan gewoon een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Omdat wij je helpen met de aankoop, hypotheek en de koopakte is het mogelijk dat je zonder spaargeld een woning kan kopen bij de juiste bank. Bespaar € 9.000,- aan eigen geld.

Bereken voor hoeveel geld je kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek kan nog steeds

Zonder eigen geld een huis kopen lukt niet via je eigen bank, hypotheekadviseur of hypotheekketen.

De kosten koper moet je daar zelf betalen zodat je ongeveer € 10.000 aan eigen middelen nodig hebt. Ik ga je uitleggen waarom dat zo is en hoe het beter kan.

Waarom kan je via Lex Wonen wel een huis kopen zonder eigen geld

Wij brengen de hypotheek onder bij de juiste bank en omdat wij tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn ligt dáár het verschil. Wij helpen jullie met het inzichtelijk maken van de waarde van de woningen via mail of What’s App.

Wij kunnen jou helpen aan een woning zonder dat je eigen geld nodig hebt omdat het bod op je droomhuis lager wordt dan de woningwaarde. Koop je onder de marktwaarde dan scheelt dat aanzienlijk veel eigen geld.

Ook jij kan van deze mooie oplossing profiteren omdat Lex Wonen all-round  adviseur is met kennis van de woning-en hypotheekmarkt.

Een leuke woning gezien en te weinig spaargeld bel ons nu voor meer info. Laat deze meevaller niet schieten. Maandag t/m Zondag bereikbaar van 05.30-21.15 uur.

 

Maximale hypotheek bedraagt 100% van de marktwaarde

Een huis kopen zonder eigen geld lukt omdat wij dus éérst DE WAARDE VAN EEN HUIS bepalen en daar het bod op af stemmen. Er is geen bank of hypotheekketen die jou daar mee helpt. Dat is ook logisch want het is hun vak niet en de kennis ontbreekt.

Jij hoort vooraf welk bod bij welke woning hoort zodat je 100% zekerheid hebt qua eigen geld in de hypotheek. Lekker makkelijk de onderhandelingen in. Wij willen dat ook voor je doen als je dat prettig vindt. Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Hierdoor kan je de hypotheekkosten volledig meefinancieren waardoor je zonder eigen geld een huis kan kopen. 

Wij helpen jou ook met de koopakte en ontbindende voorwaarden zodat alles zit dicht getimmerd. Laat jezelf begeleiden en profiteer van de besparing op je eigen geld.

Mocht je droomwoning dus om welke reden dan ook niet doorgaan dan krijg je van Lex Wonen geen nota.

Ontbindende voorwaarden belangrijk

Als je een huis wil kopen zonder eigen geld dan zijn 3 zaken van belang:

 • Taxatiewaarde hoger dan de aankoopsom (feitelijke onderhandelingen met verkoper)
 • In de koopakte moet bij voorbehoud financiering het totaalbedrag staan van aankoopsom inclusief alle kosten
 • In de hypotheekaanvraag moet het bedrag staan van het financieringsvoorbehoud in de koopakte

Klopt één van deze drie zaken niet dan kan je een probleem hebben. Krijgt je namelijk een afwijzing van de bank dan moet de hypotheekaanvraag met de afwijzing altijd kloppen met de koopakte.

Bel je specialist Lex Wonen, Erkend Aankoopmakelaar en Intermediair. Wij begeleiden jullie naar een woning zonder eigen geld in de hypotheek.  Vertel ons welke woning jullie willen kopen of vul het formulier hierboven in zodat wij u kunnen helpen.

Voorbeeld van een woning kopen zonder eigen geld

Je hebt een huis gezien voor € 177.000,-. Nadat je ons het adres van die woning hebt doorgegeven komen wij tot de conclusie dat de werkelijke waarde € 182.000 bedraagt. Meer waard dus dan de vraagprijs.

Koop je nu deze woning voor € 172.000,- dan is er geen eigen geld nodig.

Het verschil tussen de waarde van de woning en de aankoopsom bedraagt € 10.000,-. De kosten koper mag je nu dus tot € 10.000 meefinancieren. Profiteer hier van en bel ons gerust voor meer info.

Je ziet dat onze taxaties doorslaggevend zijn om een huis te kopen zonder eigen geld.

Banken en tussenpersonen zijn niet opgeleid om woningen te taxeren. Lex Wonen helpt jullie met:

 • waardebepaling woning door kadastraal onderzoek
 • de aankoopstrategie
 • de ontbindende voorwaarden
 • het mede opstellen van de koopakte
 • passende bank
 • een hypotheek zonder eigen geld

Dus: Waardebepaling & aankoopstrategie & ontbindende voorwaarden & juiste bank = huis kopen zonder eigen geld. De taxatie geschied altijd door een onafhankelijke taxateur.

Hypotheek zonder eigen geld en taxatierapport

Of je zonder eigen geld een woning kan kopen is dus afhankelijk van het taxatierapport en het bod.

Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heb je minder nodig aan eigen geld.

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek.

Wij maken gebruik van 75 taxateurs omdat we snel willen werken met onze klanten in geheel Nederland. Starters willen snel duidelijkheid met deze moeilijke materie. Je koopt immers niet jaarlijks een woning.

Voorbeeld van een woning kopen zonder spaargeld

Hieronder de financieringsopzet van Jesse en Frank uit Tiel die op 24 augustus 2018 een huis kochten in Geldermalsen voor € 205.000 kosten koper. Marktwaarde na ons onderzoek € 215.000,-. Wij kunnen zelf woningwaardes bepalen omdat wij zowel Intermediair als erkend aankoopmakelaar zijn.

De hypotheekkosten (kosten koper) bedroegen hier € 10.400,-.  Omdat de waarde van de woning € 10.000 hoger is dan het aankoopbedrag van het huis mocht de kosten koper bijna in zijn geheel meegefinancierd worden.

Slechts € 400,- aan eigen geld was er nodig voor de aankoop van de woning. Onze formule luidt als volgt:

Het verschil tussen de marktwaarde van een woning en de aankoopsom kan je gebruiken om de kosten van te betalen. De hypotheek wordt dan hoger omdat je de hypotheekkosten kan meefinancieren via Lex Wonen.

Maximale hypotheek is de marktwaarde en geen koopsom

Je maximale hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan de marktwaarde van de woning. In de praktijk is het dus mogelijk dat het eigen geld dus hoger of lager uitvalt.

Via jullie bank of hypotheekketen zal je eigen geld ongeveer € 10.400,- bedragen, je krijgt daar namelijk niet méér hypotheek dan de aankoopsom van de woning. Alle bijkomende kosten zal je daar met eigen geld zelf moeten betalen.

Middels de werkzaamheden van Lex Wonen heb je geen of weinig eigen kapitaal nodig voor de hypotheek. Wij hebben de kennis van aankoop en hypotheek en overleggen dit met de juiste bank.

Je krijgt vooraf zekerheid over hoogte eigen geld. Een onafhankelijke taxateur gaat vooraf de woning taxeren zodat we niet voor een verassing komen te staan.

 

 

Financieringsopzet van dure aankoop westen van het land

Hieronder de financieringsopzet van Tijmen en Henriette  die in augustus 2018 een huis op het oog hadden in het westen van het land voor € 250.000,- kosten koper. De marktwaarde was € 230.000,-.

Je begrijpt het al denk ik. Doordat de waarde van de woning € 20.000 lager is dan het bedrag dat ze voor het huis moeten betalen hebben ze veel eigen geld nodig.

Let op! Je ziet dus dat het niet mogelijk is om in het westen van het land te kopen. Eigen geld van € 30.000,- tot € 90.000,- is heel normaal omdat voor elke woning in het westen van het land minimaal 3000 liefhebbers zijn. Vandaar is kopen zonder eigen inbreng daar onmogelijk.

Laat ik zo zeggen, ik ben nog geen woning tegengekomen die voor de taxatieprijs verkocht werd. Kopers nemen gewoon al hun spaargeld mee naar de notaris om toch dat ene huis te kunnen kopen.

Er is wel een mogelijkheid om met minder eigen geld een huis te kopen in de Randstad. Je moet dan een huis kopen met 4 personen. Kosten en eigen geld kan je dan met vieren delen.

Ondanks dat bovenstaande klant maximaal € 377.000 aan hypotheek kon krijgen was het niet mogelijk om meer dan € 230.000,- te financieren. Reden was de waarde van de woning van € 230.000,-.

Kijk ook even wat klanten over ons vertellen in verband met een huis kopen zonder eigen inleg in Nederland.

Waar kan ik een huis zonder eigen geld kopen

Hieronder enkele plaatsen waar je kan profiteren van een hypotheek zonder eigen geld.

Huis kopen zonder eigen geld in Groningen

Muntendam, Veendam, Nieuwe Pekela, Grootegast, Ter Apel en Onstwedde zijn de plaatsen waar wij onlangs nog hypotheken hebben geregeld waarin de klanten geen of weinig geld nodig hadden.

Over het algemeen is het in de hele regio van Groningen makkelijk kopen.

Hypotheek in Friesland zonder eigen geld

In de volgende plaatsen in de provincie Friesland hebben wij voor onze klanten hypotheken geregeld zonder dat ze spaargeld nodig hadden.

Heerenveen, Sneek, Dokkum, Bolsward, Sexbierum en Oosterwolde. Ook in andere delen van Friesland is het fijn werken.

Woning kopen zonder eigen geld in Brabant

Wij hebben veel klanten uit Brabant. Oss, Den Bosch, Drunen, Vught, Veghel, Schijndel en Boxmeer zijn de plaatsen waar wij onlangs succesvol zijn geweest.

Huis kopen zonder spaargeld in Limburg

Ook in Limburg is het mogelijk om een woning te kopen zonder spaargeld. In de volgende plaatsen hebben wij klanten succesvol geholpen.

Venlo, Weert, Hout Blerick,  Heerlen, Sittard, Panningen, Roggel, Kelpen-Oler, Landgraaf en Schinveld.

In Limburg is het over het algemeen niet moeilijk om een huis te kopen zonder eigen geld omdat daar de woningen onder de marktwaarde worden verkocht. Een uitzondering is Maastricht.

Hypotheek zonder eigen geld in Gelderland

In Ede, Zaltbommel, Tiel, Kesteren, Neede, Eibergen en Zevenaar hebben wij onlangs klanten geholpen aan een hypotheek omdat je daar nog goed kan kopen.

Richting Deventer is het lastig kopen. In Gelderland heb je eigenlijk 2 kampen. Bel ons voor meer info.

Huis kopen in provincie Utrecht

Je kan in Veenendaal en Rhenen eventueel nog een woning kopen zonder eigen inbreng. In de rest van de provincie onmogelijk om een huis te kopen. Woningen worden daar ver boven de marktwaarde verkocht.

Als een huis kopen nog steeds niet lukt

Als je nog steeds niet in staat bent om een huis te kopen dan hebben wij nog 1 oplossing.

Ga samen met ouders of familie een huis kopen. Alle kosten kan u samen delen. Lex wonen regelt ook hypotheek met vrienden zonder eigen geld.

Zonder spaargeld een huis kopen en de BKR

Bijna iedereen heeft wel een roodstand mogelijkheid of een mobiel lease abonnement. Al deze zaken verlagen uw hypotheek behoorlijk zodat het kopen van een huis zonder eigen inbreng niet lukt.

Raadpleeg de BKR om je financiële situatie te toetsen. Koop je een huis dan gaan de banken u ook eerst toetsen. Vaak ben je dan te laat voor de oplossing en maak je onnodig veel kosten.

Een huis gezien en enthousiast?

Wil je eindelijk een eigen woning kopen en heb je te weinig spaargeld? Maak een berekening en profiteer van onze kennis. Geef de adresgegevens door van jullie droomhuis zodat wij jullie de waarde kunnen doormailen.

Bereken voor hoeveel geld je kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.