Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek kan gegarandeerd, ook in 2021.  U heeft te weinig eigen geld voor een hypotheek of u wilt uw spaargeld anders gebruiken? Door de juiste aankoopsom garanderen wij u dat u een huis kan kopen zonder eigen geld . U kan alle kosten financieren zonder dat u 1 cent nodig heeft. Hoe gaat dat dan, een woning kopen zonder eigen inbreng? Bereken eerst voor hoeveel geld u een huis kan kopen zonder eigen inleg✅, lees dan verder over onze succesvolle strategie en meewerkende banken.

Bereken snel online (gratis) voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct antwoord per mail

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Hoe kunnen wij een huis kopen zonder eigen geld?

LexWonen gaat vrijblijvend onderzoeken wat de woningwaarde is. Weten wij de woningwaarde dan kan u een bod uitbrengen dicht in de buurt of onder de woningwaarde. Via de bank is uw maximale hypotheek niet hoger dan de koopsom van uw huis. Via LexWonen krijgt u méér hypotheek bij de juiste banken.

Uw maximale hypotheek is bij ons gelijk aan de waarde van uw droomhuis + een gedeelte van de maximale hypotheek die u niet gebruikt heeft maar waar u wel recht op heeft  bij sommige banken.  Dus een hogere lening dan de koopsom van het huis, daarmee kan u de kosten betalen zodat u minder eigen geld nodig heeft. U houdt de centen op zak.

Is het bod te laag en wil de verkoper méér geld voor zijn huis? We kunnen het bedrag wat u dan nog tekort komt apart financieren zodat u altijd een huis kan kopen zonder eigen geld. Een ideale combinatie van bieden en financieren zodat u geen omkijken heeft hoeveel spaargeld u kwijt bent. Bereken snel voor hoeveel geld u kan kopen zonder spaargeld in de hypotheek.

Bespaar eigen geld in hypotheek

Bespaar eigen geld in hypotheek

Combinatiemogelijkheid om huis te kopen zonder eigen geld

Starters kunnen:

 1. of de kosten koper meefinancieren in de hypotheek door juiste aankoop onder de marktwaarde, dus geen spaargeld nodig
 2. of de hypotheekkosten apart financieren zodat u een huis kan kopen zonder eigen inleg
 3.  〉〉 een combinatie van de twee bovenstaande oplossingen zodat een hypotheek zonder eigen geld kan, maar wel bij de juiste bank

Huis kopen zonder eigen inbreng garandeert LexWonen omdat u volledig begeleid wordt met de aankoop, koopakte, hypotheek bij de juiste bank en de notaris. Het belangrijkste nog, wij zijn dagelijks ( 7 dagen per week) bereikbaar 16 uur per dag. U kan namelijk geen huis kopen als u niet weet waar u aan toe bent. Moet u de andere dag of na het weekend terug bellen? En moeten ze dan nog het een of ander uitzoeken? Jammer het huis is verkocht en dan is dat eigen geld dus niet het probleem maar de tijdsdruk. LexWonen staat klaar. Lees uw belangrijkste punten zodat u uw euro’s op zak kan houden.

Belangrijke punten als u een huis wil kopen zonder eigen euro’s in te brengen

Wat u moet weten en waar wij starters mee helpen

Huis kopen zonder eigen geld kan door middel van een zogenaamde  “duo-hypotheek” oftewel “combinatiehypotheek“. Kennis van woningwaarde en hypotheken is vereiste! De taxatiewaarde en de koopakte zijn de spil om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld. Iets onder de marktwaarde aankopen bespaart eigen geld voor de hypotheek. Wat we dan nog te kort komen gaan we dus apart financieren. Huis kopen zonder eigen inleg is een kwestie van inventariseren, onderhandelen en uitvoeren bij de juiste bank.

Kan ik zonder eigen geld een hypotheek afsluiten?

Kan ik zonder eigen geld een hypotheek afsluiten?⭐

Voorbeeld van huis kopen zonder eigen geld

Voorbeeld van een huis kopen zonder eigen geld. Vraagprijs woning € 350.000,-. Hypotheek € 350.000,- box 1 welke u in 30 jaar aflost. Voor de kosten koper een bedrag gereserveerd van € 9.000,- in box 3 welke u in 10 jaar aflost. U ziet dat u een huis kan kopen met vreemd geld, volledig financieren regelen wij dagelijks met vreemd vermogen.

Wat moet ik weten als ik een huis wil kopen zonder eigen geld?

 1. Wat is de waarde van de woning (taxatiewaarde)
 2. Voor welk bedrag kan u het huis kopen zodat u minder spaargeld nodig heeft
 3. Juiste invulling koopakte (ontbindende voorwaarden)
 4. De juiste bank 

Geen centen om een huis te kopen?

LexWonen helpt u met alle belangrijke info zodat een woning kopen zonder spaargeld in de hypotheek lukt. Een mooie constructie waardoor de kosten en de hypotheek gescheiden gefinancierd worden. Door juiste aankoop heeft u:

 • 1 hypotheek zonder eigen geld door mooi bod onder de marktwaarde of:
 • Tweedelige lening, geoptimaliseerde hypotheek met een lening deel voor de kosten koper. De combinatiehypotheek.

De tweede variant betekend wel dat er ruimte moet zitten tussen uw maximale hypotheek mogelijkheid en het bod. Uw hypotheekrente in box 1 is gewoon aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het is ook fijn om te weten dat u aan ons niets verschuldigd bent als de hypotheek niet door gaat, zo zeker zijn wij van ons werk. Hypotheek zonder eigen geld doen wij dagelijks. Huidige hypotheekrente is 1,02% voor 10 jaar.

Ik ben doorstromer en heb overwaarde, hoe zit dat met eigen geld?

Heeft u op dit moment een huis met overwaarde en wilt u een ander huis kopen? Voor u is het wat makkelijker omdat uw overwaarde uw eigen geld voor de hypotheek is. Voor uw situatie is een andere blog van belang. Ga naar overbieden huis voor hoger bod met overwaarde.

Taxateur bepaald dus eigen geld?

Taxateur bepaald de woningwaarde

Taxateur bepaald de woningwaarde

De taxateur bepaald de waarde van een huis, in feite is hij dus de uitgangspositie van de onderhandelingen. Ideaal in deze is dat u altijd resultaat heeft qua eigen geld in de hypotheek. Uiteraard probeert LexWonen het zo voordelig mogelijk voor u te regelen.

Waarom kan ik niet via mijn eigen bank een huis kopen zonder eigen geld?

Uw eigen adviseur of bank heeft geen kennis van de woningwaarde van een huis. LexWonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur en toetst anders dan een gemiddelde bank. Meer mogelijk zonder eigen geld. 

Huis kopen zonder eigen inleg geregeld bij notaris

Huis kopen zonder eigen inleg geregeld bij notaris

Door vooraf alles te weten over:

A. marktwaarde woning

B. woningprijzen in de regio

C. de hypotheek

D. uw wensen en mogelijkheden

maakt een hypotheek zonder eigen geld via LexWonen mogelijk. Een combinatie van bieden onder de marktwaarde en een aparte financiering zorgt voor uw droomhuis.

Ga nooit zelf een huis aankopen zonder overleg met LexWonen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen als u op eigen gelegenheid een huis koopt. Nog geen berekening gemaakt? Ga hier naar de hypotheekberekening.

Ik heb een krediet en kan geen huis kopen

Huis kopen zonder eigen geld kan ook als u een krediet heeft waar u tegenaan loopt. Wij maken dan een nieuwe persoonlijke lening met lage lasten waardoor u hoger kan bieden. Zonder eigen geld een huis kopen ondanks een lening is mogelijk. Bel ons of mail ons hierover, wij staan 7 dagen per week voor u klaar om direct voor u te berekenen.

Als een huis kopen zonder eigen geld niet lukt

Samen met broer of zus kopen betekend meer eigen geld

Samen met broer of zus kopen betekend meer eigen geld

U zou ook kunnen overwegen om met broer of zus een huis te kopen.  Samen heeft u een hoger inkomen en spaargeld waardoor u een hogere hypotheek kunt krijgen. Via Lex Wonen is het zelfs mogelijk om samen met ouders een huis te kopen. Als het voor iedereen de eerste eigen woning betreft dan kan de hypotheek in box 1. Koopt u met 3 of 4 personen en iemand heeft een eigen huis gehad dan valt de hypotheek in box 3. Leuke tip als een huis kopen zonder eigen geld niet lukt.

Probleemloos woning kopen zonder spaargeld voor starters

U heeft een woning bezichtigd, u bent enthousiast en zou deze woning als starter willen kopen. U vraagt zich af hoeveel eigen geld u nodig heeft om dat huis te kopen. Lex Wonen gaat voor starters aan de slag, allereerst door geheel vrijblijvend een onderzoek te doen naar de marktwaarde van de woning. 

Een juist taxatierapport is belangrijk om zonder eigen geld te kopen. Lex Wonen is snel met het achterhalen van de correcte taxatiewaarde. Daarna helpen wij u met met de aankoop en de hypotheek zodat het geld tekort u geen parten speelt.

Maximaal 1% eigen geld is streven

Probeer altijd minimaal 1% van de aankoopsom op uw bankrekening te hebben staan. Vanaf 2021 is er iets meer rek om te financieren. Deels door de vrijstelling van de overdrachtsbelasting en deels door juiste aankoop woning kan u met weinig spaargeld een woning kopen. LexWonen helpt u met kopen en de koopakte met ontbindende voorwaarden.

Het kopen van een huis zonder eigen inbreng, is een complexe zaak. Ga daarom nooit zelf experimenteren met de woningwaarde. Lex Wonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur, met een vaste werkwijze. Met weinig budget toch een woning kopen zonder spaargeld in de hypotheek kan in 2020 en 2021.

Met starterslening kan u niet de kosten koper betalen!

Starterslening betaald niet de hypotheekkosten

Starterslening betaald niet de hypotheekkosten

Veel kopers denken dat je met een starterslening geld krijgt zodat je de kosten koper kan betalen. Let op, dit is NIET zo. Met een starterslening kan u een huis kopen als u te weinig inkomen heeft. Het verschil tussen de koopsom en wat u kan lenen wordt onder voorwaarden gedicht met een starterslening. De hypotheekkosten echter die moet u altijd met eigen geld betalen tenzij het taxatierapport hoger is dan het bedrag waar u de woning voor aankoopt.

Sommige banken willen u dan helpen aan een hogere hypotheek zodat u zelf minder geld hoeft in te brengen. Bel LexWonen voor dringende woningwaarde informatie zodat u weet of u eigen geld nodig heeft om een huis te kopen.

Ik heb een huis gezien wat moet ik doen om te kunnen kopen zonder eigen geld?

 1. BKR opvragen van alle aanvragers
 2. Werkgeversverklaring(en) opvragen
 3. Indicatie woningwaarde inzichtelijk krijgen via Lex Wonen
 4. Aankoop van het huis
 5. Koopakte met ontbindende voorwaarden regelen

Let op! Staat 1 van de aanvragers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ook al wordt het inkomen niet gebruikt voor de maximale hypotheek berekening, u moet de aangifte inkomsten belasting en de jaarcijfers van vorig jaar aanleveren.

Hypotheek onderbrengen bij de juiste bank met het juiste acceptatiebeleid en door aanpassing in de koopakte, zo kan u een huis kopen zonder eigen geld of met minder eigen inbreng. De woningwaarde speelt hierin een belangrijke rol. Bereken woningwaarde GRATIS .  Dit  gratis waarde rapport geeft een indicatie van de woningwaarde. Daarnaast geeft het u een bepaald inzicht van de verkoopprijzen van woningen uit de regio in het verleden.

Voorbeeld berekening hypotheek zonder eigen geld in 2020

Hieronder ziet u een voorbeeld van een financieringsopzet van Linda uit Tiel. Bovenaan ziet u de koopsom van de woning staan. Helemaal onderaan staat het gewenste hypotheekbedrag. Het verschil tussen deze twee bedragen is € 12.000,-, dit bedrag heeft Linda

Voorbeeld van hypotheek zonder eigen geld

Voorbeeld van hypotheek zonder eigen geld

minder nodig in de hypotheek, omdat de waarde van het huis € 298.000,- is. Ja, een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek kan.

Ander voorbeeld van een woning kopen zonder spaargeld

U ziet een huis te koop staan voor € 325.000,- kosten koper en uit het taxatierapport blijkt de waarde van het huis € 332.000,- waard is. U doet een bod, onderhandelt en koopt de woning uiteindelijk voor € 317.500,-. De aankoopsom ( € 317.500) trekt u af van de taxatiewaarde ( € 332.000,-) en het bedrag dat overblijft ( € 14.500,-) heeft u minder nodig aan eigen geld. Hiermee kunt u de kosten koper betalen zodat u zonder eigen geld het huis kan kopen. In Wikipedia worden de kosten koper keurig uitgelegd.

Stel nu dat u het huis niet goedkoper kan aankopen dan lenen we een zak met geld, maar wel tegen een lage rente. Door het kopen van een huis met een lening voor de hypotheekkosten is het toch makkelijk kopen.

Nieuwe wet stimuleert huis kopen zonder eigen inbreng

Per 1 januari 2021 vervalt de overdrachtsbelasting voor starters tussen de 18 en de 35 jaar. Dat scheelt u 2% van de aankoopsom aan eigen middelen. Koopt u dus een woning voor € 350.000,- dan heeft u € 7.000,- minder eigen geld nodig als startende huizenkoper. U heeft namelijk recht op de startersvrijstelling, dat scheelt u duizenden euro’s aan eigen geld.

Woningwaarde kennis belangrijk

Zonder kennis van de woningwaarde is het onmogelijk om een woning te kopen zonder eigen inbreng. Daarnaast moet de koopakte, met daarin de ontbindende voorwaarden, kloppen met de marktwaarde. Zonder een juiste aankoopstrategie en transparantie zal u veel geld moeten inleggen. Het kopen van een huis zonder eigen geld is een niche van Lex van de Straat Wonen. Wij hebben een complete aankoopstrategie klaarliggen, inclusief  ontbindende voorwaarden die opgenomen kunnen worden in de koopakte.

Moordende concurrentie woningmarkt en overbieden

Overbieden binnen de perken houden bespaard eigen geld

Overbieden binnen de perken houden bespaard eigen geld

Het is op dit moment moeilijk om überhaupt een huis te kunnen kopen door hevige concurrentie op de woningmarkt. U zal flink in de portemonnee moeten tasten als u geen kennis heeft van de woningmarkt, uw hypotheek is namelijk nooit hoger dan de waarde van de woning ongeacht uw inkomen. Hoe kan Lex Wonen u toch helpen en wat betekent dat voor uw spaargeld? Overbieden op een woning kan door succesvolle strategie. Hoger bieden kan als u weet wat de woningwaarde is en als u snel handelt. LexWonen helpt u kopen zodat u geen extra eigen geld kwijt bent.

Voorbeeld huis kopen in verhitte woningmarkt

U ziet een huis te koop staan voor € 275.000 k.k. in Tiel. U heeft de woning bezichtigd en de makelaar verteld u dat u per mail een bod kan uitbrengen. Welk bod gaat u uitbrengen om toch deze woning te kunnen kopen want diegene die het meeste betaald heeft het huis gekocht?

Stel dat uw maximale hypotheek op inkomen € 300.000 bedraagt? Lex Wonen gaat kijken of er meer woningen in de regio zijn overboden. Stel nu dat soortgelijke woningen voor € 300.000 verkocht zijn? Afhankelijk hoe de woning van binnen er uit ziet is het vaak mogelijk om een bod uit te brengen van € 300.000,-. Omdat u niet boven de marktwaarde bied en omdat uw inkomen het ook toe staat kan u dit huis kopen met beperkt eigen geld. Uw bod van € 300.000,-  is met € 25.000,- overboden maar u heeft de woning.

Op dit moment is de hypotheekrente laag dus uw maandlasten zullen niet dramatisch stijgen. Wij rekenen u alles voor zodat u weet hoeveel eigen geld u nodig heeft en wat de maandlasten worden. Ziet u een leuk huis en bent u benieuwd of de woning haalbaar is? Wilt u de concurrenten voor zijn en niet teveel eigen geld kwijt zijn?

Eigen geld onderzoek

Lex Wonen gaat voor u aan de slag met de woningwaarde, de marktwaarde en de hypotheek met minder eigen geld. Pas op als u zelf aan de slag gaat met onderzoeken van de woningwaarde en eigen geld in de hypotheek. Als u denkt dat u tot morgen de tijd heeft dan is dat niet waar. Huis is zo verkocht. U zal de makelaar aan u moeten binden, Lex Wonen helpt u met een huis kopen zonder dat u extra veel eigen geld kwijt bent. Wilt u meer weten over ons?

Waar kan ik een huis kopen zonder spaargeld?

Zonder eigen geld een woning kopen

Zonder eigen geld een woning kopen

Een huis kopen zonder spaargeld kan u bijna overal in Nederland. In de Randstad niet mogelijk maar kunnen we wel apart de kosten koper meefinancieren.  Onlangs hebben wij klanten in Amersfoort, Tiel, Leerdam, Veenendaal, Rhenen, Apeldoorn en Zaltbommel geholpen met het kopen van een woning zonder dat zij eigen geld nodig hadden.

Hypotheek zonder eigen geld en de regels

Wanneer u als starter uw eerste woning wil kopen, zijn er belangrijke wettelijke regels die bepalen wat uw maximale hypotheek kan worden en hoeveel eigen geld u dient in te leggen.

 • De maximale hypotheek wordt berekend op basis van uw inkomen en
 • De maximale hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van de woning en
 • Eventuele leningen verlagen hypotheek

Zonder eigen geld een woning kopen is mogelijk, als de juiste regels worden toegepast en de juiste bank (met verruimde acceptatienorm) wordt gekozen. Lex Wonen helpt u, ook  in tijden van de corona crisis, met het kopen van een huis zonder eigen geld. 

Het acceptatiebeleid van banken en eigen geld

Alle banken voeren een eigen acceptatiebeleid. Er zijn vaste normen die ze niet mogen overschrijden, maar in aanvulling daarop mogen ze wel een strakker beleid voeren. Dit eigen beleid kan ervoor zorgen dat de maximale hypotheek wordt aangescherpt  en u dus eigen geld dient in te leggen bij het kopen van een huis. Gelukkig zijn er ook banken die zich aan de wettelijke regels houden en u als koper daarmee meer ruimte geven. De maximale hypotheek staat namelijk gelijk aan de waarde van de woning (taxatiewaarde ) en niet aan de aankoopsom. Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek en de regels rondom de maximale hypotheek.

Waarom kan ik niet rechtstreeks via de bank een huis kopen zonder eigen geld?

Kennis van woningwaarde ontbreekt bij banken

Kennis van woningwaarde ontbreekt bij banken

Banken en hypotheekkantoren houden zich puur bezig met de hypotheek op het moment dat u de woning heeft gekocht. Vooraf wordt er geen onderzoek gedaan naar woningwaardes en de onderhandelingen doen ze ook niet. Banken en hypotheekadviseurs zijn daar niet voor opgeleid en daar ook niet voor verzekerd. Lex Wonen is zowel erkend aankoopbemiddelaar als hypotheekadviseur zodat u alles onder een dak heeft geregeld. Het bespaard u een vermogen aan eigen inleg.

Zonder budget een huis kopen in het westen

Als u in de Randstad of in het westen van het land  een huis wil kopen dan is dat zonder spaargeld vrijwel onmogelijk. In die regio wordt vaak en veel overboden op woningen waardoor u automatisch veel eigen geld nodig heeft. Een huis kopen zonder eigen geld kan niet als u een bod doet boven de marktwaarde. Als er veel belangstelling is voor een woning dan betekend dat dat iedereen tegen elkaar opbied. U krijgt van de makelaar slechts 1 kans om een bod uit te brengen. Lex Wonen gaat dan kijken wat de overige woningen gedaan hebben qua verkoopprijzen. Het is mogelijk dat u dan een veel hoger bod mag uitbrengen zonder dat u dat erg veel eigen geld kost.

Andere oplossingen als een huis kopen niet lukt

Oplossingen om een huis te kopen zonder eigen geld

Oplossingen om een huis te kopen zonder eigen geld

Schenking

Ouders, vrienden of kennissen mogen u maximaal € 103.000 belastingvrij schenken indien:

 1. U tussen de 18-40 jaar oud bent
 2. U gebruikt het geld uiterlijk in 2022
 3. Schenking wordt uitsluitend gebruikt voor de koop van de woning

De hypotheekkosten mag u ook vanuit het schenkingsbedrag betalen zodat u geen eigen geld nodig heeft om de woning te kopen.

Lening voor kosten koper

We kunnen een persoonlijke lening regelen zodat u de kosten koper kan betalen. U betaald dan maximaal 10 jaar rente en aflossing en dan is de persoonlijke lening afgelost. Geld lenen voor de hypotheekkosten is duurder dan de hypotheekrente. Een persoonlijke lening kan je gebruiken voor de kosten koper maar de hypotheek moet wel passen. Een huis kopen zonder eigen geld kunnen wij ook regelen door een combinatie van:

 • Schenking
 • Aankopen onder de marktwaarde
 • Persoonlijke lening

Wat kost een persoonlijke lening zodat ik de kosten koper kan betalen?

Een persoonlijke lening is duurder dan de hypotheekrente en is niet fiscaal aftrekbaar van de belasting. Hieronder de maandlasten van persoonlijke lening van € 5.000,- en van € 7.000,-.

 • Lening €   7.000,- rente en aflossing € 79,- gedurende 120 maanden. Boetevrij aflossen kan. Totaal betaald na 10 jaar € 9.480,-
 • Lening €   5.000,- rente en aflossing € 57,- gedurende 120 maanden. Boetevrij aflossen kan. Totaal betaald na 10 jaar € 6.840,-

Bovengenoemde bedragen kunnen afwijken. Bedragen zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de creditscore en de rentestand op het moment van afsluiten. U ziet dus dat u tijdelijk tussen de € 60,- en de € 80,- aan extra maandlasten heeft als u een huis koopt zonder eigen geld door een passende lening te nemen. Lex Wonen kiest er altijd voor om door scherpe onderhandelingen maximaal resultaat te halen.

Let op, de meeste banken en maatschappijen verstrekken geen kredieten om de kosten koper te kunnen betalen. Hoe kan ik de hypotheekkosten betalen? LexWonen heeft 1 maatschappij waar u terecht kan voor een krediet voor de hypotheekkosten zodat geen eigen inleg nodig is voor de hypotheek.

Woning kopen zonder eigen geld en NHG

Hypotheek met of zonder NHG

Hypotheek met of zonder NHG

NHG beschermt u als koper tegen een restschuld indien deze buiten u schuld om is ontstaan. Vaak wordt de hypotheek met NHG gesloten als u koopt tot € 310.000. U ontvangt een lagere hypotheekrente als u een huis koopt met NHG. Het kost u wel 0,7% van de koopsom. Koopt u dus een huis van € 300.000,- dan betaald u dus € 2.100,- aan NHG. Kan u de kosten koper niet helemaal meefinancieren dan zou u in principe dus kunnen besluiten om een hypotheek zonder NHG af te sluiten. U bespaart hier mee € 2.100,- aan eigen geld.

Of dat verstandig is kunnen wij u vooraf niet vertellen. Uw persoonlijke situatie is afhankelijk welke keuze er gemaakt kan worden. Onze keuze bepaald weer of u eigen geld nodig heeft om een huis te kopen.

Laat uw spaargeld niet verloren gaan door onbekende gebreken

Wij maken het vaker mee dat na de koop klanten plotseling geconfronteerd worden met kosten i.v.m. gebreken. Nu heeft u een huis gekocht zonder eigen geld en nu bent u nog veel geld kwijt aan kosten waar u niet van op de hoogte was. Laat altijd een woning bouwkundig keuren. U krijgt dan een keurig overzicht van de kosten op korte en langere termijn. Laat een droomhuis geen bodemloze put worden waar u jaarlijks veel spaarcentjes in moet stoppen. Een bouwkundige keuring kost u een slordige € 300,- maar het kan u wel € 30.000,- aan eigen geld besparen.

Huis kopen onder voorbehoud

Huis kopen doe je altijd onder voorbehoud van:

 1. financiering
 2. NHG
 3. bouwkundige keuring
 4. taxatie (ook dat kan onder voorbehoud)
 5. eigen geld

Al deze voorbehouden, of een combinatie hier van, worden regelmatig gebruikt. Het is wel zo dat veel voorwaarden soms niet prettig zijn voor de verkopers. In deze tijd waarbij huizen binnen 2 dagen vaak verkocht zijn zullen we de belangrijkste voorwaarden samen met u bespreken. In het kader van een huis kopen zonder eigen geld is het van belang dat u de woning in ieder geval koopt onder voorbehoud van financiering en marktwaarde of onder voorbehoud van eigen geld. Heeft u een huis op het oog? Wij gaan u graag uitleggen onder welke voorbehouden u de woning het beste kan kopen.

Nooit zelf een huis kopen zonder overleg

Huis kopen zonder eigen inleg

Huis kopen zonder eigen inleg

Ga nooit zelf een huis kopen zonder vooraf met ons te overleggen. Wij moeten de woningwaarde weten van uw keuze en tevens de woningen uit de regio. Geef Lex Wonen die ruimte zodat u succesvol een huis kan kopen zonder eigen inleg.

Afrekening notaris met eigen geld

Ongeveer 5 werkdagen voor de overdracht van het huis ontvangt u de afrekeningsnota van de notaris. Mocht u wat eigen geld nodig hebben voor de kosten koper te betalen dan moet u dat ook daadwerkelijk via uw eigen bankrekening betalen aan de notaris. Het geld mag niet van anderen afkomstig zijn dan van de kopers, dus altijd betalen vanaf eigen betaalrekening. Let er op dat u  er voor zorgt dat u ook zoveel eigen geld kan overboeken in verband met de transactie van de woning. Meestal kan u per dag een klein bedrag overmaken via uw betaalrekening.

Samenvatting over huis kopen en tekort aan eigen geld

Samenvattend kunnen we het volgende vertellen. Ja, u kan een huis kopen zonder eigen geld als u de woning onder de marktwaarde koopt. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de koopsom die u voor de woning betaald heeft u minder nodig aan eigen middelen.

Laat in de koopakte onder het kopje ontbindende voorwaarden vermelden het maximale aan eigen geld in de hypotheek of de taxatiewaarde. Lukt kopen niet, u weet dat een huis kopen met vrienden, ouders, broer, zus een andere optie is als u te weinig eigen geld heeft om een huis te kopen.

 

Beoordeling: 10
Familie Heiwegen

Waarom beveelt u Lex Wonen wel of niet aan:

Via internet ben ik met Lex in contact gekomen. Waar we ergens anders meerdere afwijzingen kregen op het ontbreken van eigen geld nam Lex WEL de moeite om naar onze mogelijkheden te kijken. Lex weet van tactisch handelen. Omdat de koopsom lager was dan de waarde van het huis konden wij het verschil extra meefinancieren in de hypotheek waardoor wij geen eigen geld nodig hadden. Communicatie was super! Zeer vlot in communicatie en je word aan de hand meegenomen door het traject. Zeer fijne samenwerking ervaren. Lex hartstikke bedankt voor de super fijne bemiddeling en het huis. Wij zullen jou aanbevelen.

Verbeterpunten:

Ik weet zo niet echt wat hier beter aan had gekund.

Beoordeling: 10

De heer Jonkman

Waarom beveelt u Lex Wonen wel of niet aan:

Super vriendelijk en snel gehandeld. Helemaal top hoe het is gegaan voor mijn eerste woning. Vrijwel geen eigen geld nodig om de woning te kunnen kopen d.m.v. extra financieren. Echt super, erg blij met deze samenwerking!

Reactie van Lex Wonen

Sven, een huis kopen zonder eigen geld kon omdat jij het huis goedkoop had aangekocht. Ik hoop dat je veel plezier hebt in het huis en hoop je graag ooit weer terug te zien bij het kopen van een eventuele volgende woning. Groetjes, Lex Wonen.

Beoordeling: 10
De heer Alkema

Waarom beveelt u Lex Wonen wel of niet aan:

Ik was wat wantrouwig in het begin. Het was mij niet helemaal duidelijk wat de hulp van Lex mij ging kosten en hoe hij werkte. Uiteindelijk heeft hij ons fantastisch geholpen. Hij reageert overal razendsnel op en hij is altijd te bereiken en regelt werkelijk alles voor je. Ook wanneer je wel genoeg eigen geld hebt voor de kosten koper, of in welke situatie je ook zit; Lex regelt alles perfect voor je. En lukt het kopen van de eerste paar huizen niet dan gaat Lex met net zo veel energie met het volgende huis aan de slag zonder dat het ons een cent extra kostte. Alles op no cure- no pay basis. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Verbeterpunten:

Niets.

Reactie van Lex Wonen

Arjan bedankt voor de mooie Review. Wij proberen altijd het onderste uit de kan te halen voor de klanten. 100% is normaal en 110% is waar wij naar streven. Wij geven inderdaad nooit op waardoor wij wekelijks diverse referenties krijgen. Het is wel zo dat we bij jullie alles mee hadden. Veel plezier met jullie woning en graag tot ziens.

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld?⭐

U kan zonder eigen geld een huis kopen als u de woning iets onder de waarde aankoopt en door een apart gedeelte financieren met andere lening.

Hoe weet ik de waarde van een woning?⭐

U kan de woningwaarden hier opvragen samen met uw inkomensgegevens waardoor u antwoord krijgt op uw vraag.

Zijn er speciale zaken waar ik op moet letten als ik een huis wil kopen zonder eigen geld?⭐

Vraag altijd de bkr op en de werkgeversverklaring en laat berekenen tot hoeveel u kan lenen.

Ik wil een huis kopen zonder eigen geld, waar moet ik nu beginnen?⭐

Begin met uw gegevens te berekenen zoals in deze blog omschreven en ga rustig op zoek naar een woning. Laat ons weten welke woning u wil kopen, u hoort of het lukt.

Call Now Button