Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Eigen geld voor hypotheek niet nodig. Bereken eerst voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder spaargeld en lees dan verder.

 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct antwoord, je mag ook bellen!

Huis kopen zonder eigen geld is ons vak
Huis kopen zonder eigen geld is ons vak

Omdat wij jou helpen met de aankoop en hypotheek bij de juiste bank heb je geen eigen geld nodig. De marktwaarde van je droomhuis speelt een grote rol.

Oplossing voor hypotheek zonder eigen geld

Als je een woning wil kopen zonder eigen geld dan is het van belang dat wij zo spoedig mogelijk de adresgegevens van jouw droomhuis ontvangen. Door kadastraal onderzoek en intern overleg ontvang je van ons de marktwaarde. Dit is belangrijk om het huis te kunnen kopen.

Het juiste bod is van belang om een woning te kopen zonder eigen geld.

Extra hypotheek voor kosten koper

Handig en succesvol een huis kopen zorgt er voor dat jij de kosten koper kan meefinancieren in de hypotheek.

Koop je een huis € 5.000,- goedkoper aan dan de marktwaarde dan wordt je hypotheek ook € 5.000,- hoger. Dus even simpel gezegd: Elke euro bieden onder de waarde van de woning mag je gebruiken om de kosten koper van te betalen. Op deze wijze creëer je financiële ruimte om de kosten koper te betalen.

Let op: de vraagprijs is niet de marktwaarde, dat zoeken wij direct (NU) voor je uit! Geef ons de adresgegevens van je aan te kopen woning.

Een huis kopen zonder eigen inleg hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste weg maar bewandeld. WIJ WERKEN MET DE JUISTE BANKEN DIE JOU KUNNEN HELPEN AAN EEN HYPOTHEEK ZONDER EIGEN GELD.

Kan ik dit huis kopen zonder eigen geld?

Ik heb net een huis gezien op Funda en wil snel weten of ik deze kan kopen zonder eigen geld.

Inkomensgegevens niet bij de hand, geen probleem. Postcode en huisnummer invullen van jouw droomhuis voor de eigen geld Check.

Met postcode en huisnummer de eigen geld check


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

direct online antwoord, of doe dit via What’s App

Huis kopen zonder eigen geld in Friesland, Groningen, Limburg

Een woning kopen zonder eigen geld lukt meestal in Friesland, Groningen, 
Limburg, delen van 
Gelderland, Zeeland en Overijssel.

De vraag naar woningen zijn daar iets minder dan in de rest van Nederland. Het kopen van een huis onder de marktwaarde is daar makkelijker zodat je de hypotheeklasten kan meefinancieren in de lening. Wij proberen alles zo actueel mogelijk bij te houden. Het kan gebeuren dat u ondanks alle inspanningen toch wat eigen geld nodig heeft. U weet dat echter vooraf zodat u altijd kan beslissen om niet te kopen.

Huis kopen zonder eigen geld in Zuid Limburg, regio Heerenveen en ten zuiden van Groningen is op dit moment goed te doen.

Lees snel voorbeeld bestaande klant in Tiel

Kosten koper meefinancieren

Chris had een huis gezien voor € 200.000,- op een huizensite. De marktwaarde bedroeg € 207.000,-. Chris kon zelf niet weten wat de marktwaarde was op dat moment. Omdat hij de adresgegevens van de woningen die hij ging bezichtigen vooraf aan ons had doorgegeven kreeg hij van ons de marktwaarde te horen. De kosten koper die Chris via de bank niet mocht meefinancieren bedroeg ongeveer zo’n € 11.000,-. Koop je nu deze woning voor € 195.000,- dan heb je de woning € 12.000,- goedkoper aangekocht dan dat de woning waard is. De marktwaarde was namelijk € 207.000,-.

Het verschil tussen de waarde van de woning en de aankoopprijs bedroeg € 12.000,-. Dat betekende dat Chris alle kosten tot een bedrag van € 12.000,- mee mag financieren BIJ DE BANK DIE DEZE REGEL HANTEERT. De kosten in dit voorbeeld bedroegen € 11.000,- dus hier geen eigen geld nodig. Je ziet dat het belangrijkste onderdeel de taxatie en de koopakte is en niet de bank. Volg je slim de regels dan zijn er best Nederlandse banken die jou willen helpen met een financiering inclusief de kosten. Ons werk als erkend aankoopbemiddelaar is hier het belangrijkste onderdeel. Heb je een spoedvraag bel ons dan nu!

ALLES DRAAIT OM DE WAARDE VAN DE WONING EN DE KOOPAKTE.

Als klant niet veel wil zakken met de verkoopsprijs?

Wil de klant slechts € 2.000,- zakken dan koop je de woning aan voor € 198.000,-. De marktwaarde blijft natuurlijk € 207.000,-. Je kan nu € 9.000 gebruiken om de kosten mee te financieren. Hier dus € 2.000,- eigen geld nodig. 

Let op! In de koopakte moet je de juiste cijfers vermelden, een verkoper wil graag weten wat de ontbindende voorwaarden zijn.

Wij helpen jou met de marktwaarde en de koopakte met ontbindende voorwaarden. Chris in Tiel had geen eigen geld nodig en profiteerde van onze werkzaamheden. Het is niet altijd gezegd dat je zo maar een huis kan kopen zonder eigen geld. Als een huis te duur wordt aangeboden dan is het logisch dat u veel eigen geld nodig heeft, dit is het geval in de Randstad en het Westen van het land.

Waar kijkt de bank naar als je een huis koopt zonder eigen geld?

Als jij een woning wil kopen zonder eigen geld dan let de bank op een paar zaken:

 • Past het inkomen bij de hoogte van de hypotheek
 • Is het hypotheekbedrag niet hoger dan de taxatiewaarde van het huis
 • Stabiliteit van het inkomen
 • Hoe is de kwaliteit van de woning(bouwval)

Lex Wonen helpt jullie met:

 • bepalen hypotheek zodat de kosten meegefinancierd kunnen worden.
 • Controle BKR gegevens
 • waardebepaling woning door kadastraal onderzoek
 • de aankoopstrategie
 • de ontbindende voorwaarden in de koopakte
 • het mede opstellen van de koopakte
 • passende bank
 • een hypotheek zonder eigen geld

Dit is tevens de enige en juiste volgorde om een woning te kunnen kopen zonder eigen inleg.

Dus: Waardebepaling & aankoopstrategie & ontbindende voorwaarden & juiste bank = huis kopen zonder eigen geld. De taxatie geschiedt altijd door een onafhankelijke taxateur.

Wonen en kopen in provincie Utrecht

Je kan in Veenendaal en Rhenen eventueel nog een woning kopen zonder eigen inbreng. In de rest van de provincie onmogelijk om een huis te kopen zonder eigen inleg. Laat ik dit zeggen, ik schat de kans in op 5%. Woningen worden daar ver boven de marktwaarde verkocht. Met een aanvullende financiering kan je daar wel zonder eigen geld kopen.

Mooie oplossing om in Amsterdam of de randstad een huis te kopen 

Zoek je een huis in regio Amsterdam of andere gebieden waar de huizenmarkt oververhit is dan even het volgende.

De huizen worden daar duurder verkocht dan dat ze waard zijn.

Dat betekend dat we jou alleen kunnen helpen met een hypotheek als wij een aanvullende financiering bij regelen. Jouw hypotheek mag namelijk niet hoger zijn dan de marktwaarde. Helaas zakt je maximale hypotheek met zo’n aanvullende financiering. Je moet zeker wel wat verdienen om in de Randstad te kunnen kopen.

Er is ook een mogelijkheid om een hypotheek met 3 of 4 mensen te nemen. Dit is momenteel erg in in Amsterdam en de regio. Ga naar onze blog “Huis kopen met 4 personen”.

Ontbindende voorwaarden belangrijk

Als je een huis wil kopen zonder eigen geld dan zijn 3 zaken van belang:

 • Taxatiewaarde hoger dan de aankoopsom (feitelijke onderhandelingen met verkoper)
 • In de koopakte moet bij voorbehoud financiering het totaalbedrag staan van aankoopsom inclusief alle kosten
 • In de hypotheekaanvraag moet het bedrag staan van het financieringsvoorbehoud in de koopakte

Klopt één van deze drie zaken niet dan kan je een probleem hebben. Krijg je namelijk een afwijzing van de bank dan moet de hypotheekaanvraag met de afwijzing altijd kloppen met de koopakte.

Lees reacties van huidige klanten

De meeste klanten hebben wij kunnen helpen aan een eigen huis zonder veel eigen geld kwijt te zijn.

Lees hier hun reacties !

Hypotheek zonder eigen geld en taxatierapport

Of je zonder eigen geld een woning kan kopen is dus afhankelijk van het taxatierapport en het bod.

Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heb je dus minder nodig aan spaargeld. 

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek.

Welke doelgroepen kunnen wij helpen

Ben jij:

Bovenstaande categorieën zijn 95% van onze klanten.

Als een huis kopen nog steeds niet lukt

Als je nog steeds niet in staat bent om een huis te kopen dan hebben wij nog 1 oplossing. Ga samen met ouders of familie een huis kopen. Alle kosten kan u samen delen. Lex wonen regelt ook hypotheek met vrienden zonder eigen geld.

Zonder spaargeld een huis kopen en de BKR

Bijna iedereen heeft wel een roodstand mogelijkheid of een mobiel lease abonnement. Al deze zaken verlagen uw hypotheek behoorlijk zodat het kopen van een huis zonder eigen inbreng niet lukt.

Raadpleeg de BKR om je financiële situatie te toetsen. Koop je een huis dan gaan de banken u ook eerst toetsen. Ga dus voordat je ook maar 1 huis hebt bezichtigd eerst je BKR opvragen via de link. 
Kies het Premium pakket. BKR link staat op homepage.

Laat je niet verrassen door meldingen in de BKR. Het kost je dan achteraf zelfs veel eigen geld als de koop niet door gaat. Notariskosten en taxatiekosten zal je toch moeten betalen. Bel ons gerust als je een woning wil kopen zonder eigen inbreng.