Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Update 14 januari 2024

Huis kopen zonder eigen geld kan als de marktwaarde (taxatie) hoger is dan de koopsom die u betaald.⭐ Het verschil tussen de marktwaarde en de koopsom kan u gebruiken voor de kosten koper van de woning. Het taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur. Deze waarde moet je vooraf weten i.v.m. bieden. Lees de regio’s waar je makkelijker zonder spaargeld een hypotheek kan afsluiten. Wij regelen direct de marktwaarde. Hypotheek zonder eigen geld is een specialisme die ook in 2023 nog steeds lukt. Bereken eerst en lees dan verder onze voorbeelden in diverse regio’s i.v.m. spaargeld. Starters hebben geen of weinig eigen geld nodig, lees maar.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Waar makkelijker woning kopen zonder eigen geld?

Bel voor juiste bod en of financiering☎️06-83944458🎄


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In de volgende regio’s is het makkelijker voor starters om een woning te kopen zonder spaargeld. Regio Culemborg, Zaltbommel, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk, Leerdam, Geldermalsen Tiel, Maurik, Meerkerk. Deze regio’s in Gelderland en stuk Brabant kan je meestal zonder spaargeld een huis kopen. Ook in Rosmalen, Berlicum en Gorinchem heb je sinds april 2023 meestal geen eigen geld nodig voor een huis. In Almere appartement zonder eigen geld gekocht. vraagprijs € 325.000,- gekocht voor 315.000. Taxatiewaarde € 330.000,-. 

Regio Ede, Wageningen vaak ook mogelijk om zonder eigen middelen een hypotheek af te sluiten. In de rest van Nederland heeft u grote kans om een huis te kopen met minder eigen geld.  Wij houden de regio’s dagelijks bij. Op 25 mei 2023 hebben wij in Vuren en Usquert een woning gekocht zonder dat de koper hier eigen middelen nodig had. Regio Noord-Holland en Zuid-Holland hoeft u veelal niet of weinig meer te overbieden waardoor je meer kan meefinancieren. Vraag hier naar bij ons.

Let op, als de hypotheekrentes straks gaan dalen wordt het lastiger om een woning zonder eigen middelen te kopen. Iedereen staat dan in de rij te overbieden. Heeft u een woning gezien en wilt u weten of u minder eigen geld nodig heeft om te kopen? Bel gerust, vaak kunnen wij u direct melden wat u zou moeten bieden. Eerste woning kopen zonder eigen geld is mogelijk.

De woningmarkt slaat om en op dit moment kan u alleen kopen zonder voorbehoud van financiering. Weet dat dit zonder risico kan.

Fiscus geeft mogelijkheid om zonder eigen geld huis te kopen

De fiscus zegt dat je maximaal 100% van de marktwaarde (taxatiewaarde) aan hypotheek kan krijgen. Veel geld verstrekkers willen dit niet. Lexwonen heeft geldverstrekkers waar het mogelijk is om onder voorwaarden een hogere hypotheek aan te vragen dan de koopsom van het huis. Soms kan dit zelfs met een Calcasa  desktop taxatie. Zo kan u een hypotheek zonder eigen geld afsluiten.

Video van huis kopen zonder eigen geld in 2023

Als de taxatie dus hoger is dan je bod kan je de kosten meefinancieren of bijna meefinancieren in de hypotheek in 2024. Zelf  taxatie regelen is lastig en kostbaar, u zal iedereen moeten betalen. Een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek gaat sneller als u iemand heeft die een Autoriteit is op het gebied van hypotheken zonder eigen geld en  die 40 jaar ervaring heeft. Ook je huis kopen zonder makelaar is makkelijk en goedkoop, Lexwonen legt het je uit.

Voorbeeld van woning kopen zonder eigen geld

U ziet een woning te koop staan voor € 500.000,-. Lexwonen heeft de taxatiewaarde al gecheckt en deze blijkt  € 525.000,- te bedragen. Let op, taxatiewaarde heeft niets met de vraagprijs of met de WOZ-waarde te maken. U doet een bod van € 505.000,- en de deal is akkoord. Het verschil tussen de taxatiewaarde van € 525.000,- en de aankoopsom van € 505.000,- is het bedrag dat u minder nodig heeft aan eigen geld.

Een woning kopen voor de vraagprijs in Almere kan vaak omdat taxatiewaarde hoger is dan de vraagprijs.

Hypotheek zonder eigen geld kan als je samen met ouders een huis koopt

Huis kopen met ouders kan  tot 4 personen kan ook. Heeft u te weinig spaargeld om een huis te kopen weet dat u met ouders, vrienden of kennissen in onverdeeldheid een woning kan kopen. Samen is er meer spaargeld zodat kopen lukt.

Woning kopen zonder spaargeld in Amersfoort

Was in 2022 nog een slordige €40.000,- spaargeld nodig in Amersfoort. Op dit moment kunnen wij huizenzoekers helpen in Amersfoort. Een woning kopen zonder eigen middelen in de hypotheek of met beperkte middelen is mogelijk. Vaak kunnen wij een taxatie hoger dan de vraagprijs krijgen waardoor u ook in de regio Amersfoort zonder spaargeld een woning kan kopen. Hypotheekadvies in Amersfoort is wat makkelijker geworden.

Woning kopen zonder eigen middelen in Amersfoort

Woning kopen zonder eigen middelen in Amersfoort

Woning kopen zonder spaargeld en de vraagprijs

Pas op en haal zaken niet door elkaar. De vraagprijs is gewoon een inzetbedrag van een woning. Onze geldverstrekker heeft geen enkele belangstelling voor deze vraagprijs. Het is het geaccepteerde bod ten opzichte van de marktwaarde van de woning, of u een huis kan kopen zonder spaargeld of met minder spaargeld. Verwachting is dat een hypotheek zonder eigen middelen  afsluiten tot het najaar van 2023 lukt. Daarna stijgen waarschijnlijk de huizenprijzen en dalen de hypotheekrentes waardoor het meefinancieren lastiger wordt. Samen een huis kopen i.c.m. juiste aankoop bespaart eigen geld.

Als de hypotheekrentes dalen dan wordt de woningmarkt aantrekkelijker. De vraagprijzen zullen niet zo zeer hoger worden meer het overbieden op je droomhuis zal je met eigen geld moeten betalen tenzij taxatierapport nog hoger wordt.

Hoger bieden dan meer spaargeld nodig

Hoger bieden is een ideale wijze om te kopen maar kost wel eigen geld. Dit kan dus alleen als u spaargeld heeft of een flinke overwaarde. Het kopen zonder eigen geld is dan niet prioriteit. Woning  kopen zonder eigen middelen kan u nooit alleen regelen omdat u in een kort tijdsbestek veel mensen nodig hebt. Kijkt u niet uit dan heeft u veel eigen geld nodig om huis te kopen.

Huis met 3 broers kopen en spaargeld

Hypotheek  met broer of zus is een mooie oplossing om samen eigen geld op tafel te leggen zodat u kan kopen. U kan met maximaal 4 broers of zussen kopen en het eigen geld bij elkaar sparen. LexWonen regelt ook regelmatig een hypotheek met 2 stellen zodat kosten verdeeld kunnen worden en eigen inleg voor de woning geen probleem vormt.

Ga je nu met 3 of 4 personen een huis kopen en er moeten 2 huizen verkocht worden? Lees hier alles over de huizenprijzen in 2024. Besparingen op eigen geld betekent dat er méér geld over is voor de woninginrichting. Schapenvacht24 heeft schitterende schapenvachten als decoratie voor woninginrichting.

Starters kunnen woonhuis aankopen zonder eigen middelen

Bent u starter op de huizenmarkt? Met een startershypotheek voor de eerste woning en een correct taxatierapport indienen bij de juiste geldverstrekker kan u zonder eigen inbreng huis kopen. Komt u uit het buitenland en wilt u zich in Nederland vestigen> Wilt u met eigen geld een woning kopen zonder hypotheek. Lees hier over huis kopen zonder hypotheek.

Woning kopen zonder spaargeld betekent hogere maandlasten

Kan u een woning kopen en heeft u geen spaargeld nodig omdat u de kosten kan meefinancieren? Dat betekent wel dat uw hypotheeklasten hoger worden omdat de bijkomende kosten in de hypotheek verwerkt zijn. Houdt verder rekening met de prognose van de hypotheekrente. Hogere rente verlaagt je maximale hypotheek waardoor er meer eigen geld nodig is.

Hoe bieden als je zonder eigen geld een woning wil kopen?

Let op, de makelaar wil exact weten hoeveel je bied en de voorwaarden waaronder je koopt. Doe jij een bod van € 350.000,- en ga je € 360.000,- hypotheek aanvragen om de kosten mee te financieren? Het voorbehoud van financiering wordt dan € 10.000,- hoger en dit moet je expliciet vermelden. Dit moet in de koopakte staan. U kan niet zo maar een bod doen zonder toelichting. Bent u gescheiden en wilt u een woning kopen zonder eigen middelen omdat het uitkopen van uw partner veel geld heeft gekost? Lees dan eerst deze blog over uitkopen partner. 

Combinatie minder eigen geld en bieden zonder voorwaarden

Kijk ook eens op maximale hypotheek berekenen ING. Hier leest u hoe u gecombineerd met een ING hypotheek hoger kan bieden zonder voorwaarden.

Risico’s als u zelf een huis koopt zonder eigen geld

Heeft u geen eigen geld voor de hypotheek en wilt u alles zelf regelen? Het risico ligt hem met name bij het vooraf weten van de taxatiewaarde. Zit u er naast dan komt u geld te kort. Verder is de BKR vaak een boosdoener. Wij worden dagelijks gebeld door mensen die geïnspireerd zijn geraakt door deze blog. Helaas wordt het vaak een fiasco. Wij kunnen niet opnieuw laten taxeren. Is er een huis getaxeerd door u dan mag je dit niet nogmaals doen. Waarom zou u ook dit risico lopen? Gaat de koop niet door dan hoeft u ons niet te betalen. U gaat pas betalen als alles rond is en via de notaris. 

Risico’s lopen op een afwijzing gebeurd vaak als kopers geen kennis hebben van de situatie. Eerlijk gezegd weten wij ook niet in geheel Nederland wat er nu geboden wordt. Omdat wij contacten hebben met meer dan 80 taxateurs kunnen wij u binnen 5 minuten bedienen. Huis kopen zonder eigen middelen is dan makkelijker. Wij kunnen u ook helpen met een huis kopen zonder voorbehoud van financiering zonder dat u risico loopt.

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek?

U kan een huis kopen zonder eigen geld door een woning aan te kopen onder de taxatiewaarde. U moet dus vooraf weten wat de taxatiewaarde is. Een vraagprijs van een woning heeft niets te maken met de taxatiewaarde. Verder moet u tijdens het bieden het bedrag aan voorbehoud van financiering mededelen. Doet u dat niet dan is zonder spaargeld kopen kansloos en gevaarlijk.

Ik heb een huis gezien wat ik wil kopen zonder eigen geld, hoe moet ik nu verder met de onderhandelingen?

Bereken eerst hier hoeveel u kan lenen en het bod. Lexwonen weet binnen 1 minuut de indicatie taxatie. Op basis hiervan maken wij een biedcertificaat zodat kopen zonder eigen geld in de hypotheek kan.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button