Menu

Huis kopen zonder eigen geld

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld⭐? Door huis aan te kopen onder de marktwaarde heeft u geen of minder spaargeld nodig bij de juiste bank. Bereken eerst voor hoeveel geld u een huis kan kopen zonder dat u zelf geld hoeft in te brengen en lees dan onze HYPOTHEEKOPLOSSING. Bespaar € 9.000,-.

 • Velden met een * verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Alle benodigde documenten op een rij

Lees hieronder slechts 3 minuten en u snapt het eigen geld verhaal. U ziet de officiële documenten zoals Financieringsopzet, taxatierapport en de hypotheekofferte van de bank.

U bent bij de bank geweest en u heeft waarschijnlijk ook nog een hypotheekadviseur over de vloer gehad en allen vertelden u dat u € 9.000,- tot € 14.000,- eigen geld nodig had.

Als u helemaal niets onderneemt en u neemt overal genoegen mee dan klopt dat verhaal 100%. Nog mooier vinden banken het als u  € 50.000,- aan eigen geld meeneemt. Hoe meer vermogen u inbrengt hoe minder risico de bank loopt.

Hoeveel starters die een huis willen kopen hebben € 10.000,- klaar liggen en ook nog eens eigen geld voor de inrichting en wat schilderwerk? Jonge starters hebben dat niet, we zullen ze met een lampje moeten zoeken. Schenkingen of lenen van ouders of vrienden overal is meestal wel aan gedacht maar dat geeft allemaal weer gedoe.

Op de juiste wijze een huis aankopen en bij de juiste bank onderbrengen bespaart eigen geld. U kan uw eigen vermogen anders gebruiken. Lees hoe u een huis kan kopen zonder eigen inleg en bekijk alle documenten.

Hoe koop je als starter je eerste huis zonder eigen geld⭐?

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

 1. Door een huis te kopen onder de waarde van de woning en juiste bank(wij helpen u met waardebepaling)
 2. Koopakte dient goed ingevuld te zijn i.v.m. voorbehoud financiering (wij helpen met koopakte)
 3. Wij helpen u met de aankoop en de juiste bank i.v.m. eigen geld in de hypotheek
 4. Koop nooit een huis zonder onze toestemming, gelieve overleg (overleg kost u niets)

 Hypotheek en ontbindende voorwaarden zijn belangrijk om zonder eigen inbreng uw eerste huis te kopen. Wij helpen u hiermee omdat dit ons dagelijks werk is. U kan ons 7 dagen per week telefonisch bereiken.Wij rekenen hier niets voor, ook als de koop niet door gaat. Begeleiding naar de juiste bank met de juiste hypotheek is belangrijk.

Het geheim van kopen zonder spaargeld met extra Hypotheek

Verkopende partij moet weten dat u goed bent voor uw geld. Wij vertellen altijd tegen de verkopend makelaar dat uw BKR gecontroleerd is en dat we een woningwaarde onderzoek hebben gedaan. Voor een hypotheek zijn dit ook de belangrijkste zaken.

Financiering zonder eigen geld 

Hieronder de financieringsopzet van Robert uit Tiel. U ziet dat de hypotheeksom veel hoger is dan de aankoopsom van de woning. Robert heeft een huis kunnen kopen zonder eigen geld.

Hypotheekkosten meefinancieren in de hypotheek

Hypotheekkosten meefinancieren in de hypotheek

Hier ziet u een financieringsoverzicht met alle kosten, zoals u ziet heeft deze klant bijna geen spaargeld nodig. Robbert kon dankzij het meefinancieren van de kosten koper de hele inboedel kopen. Omdat de taxatie € 300.000,- bedroeg was een hypotheek tot € 300.000 de maximale hypotheek.

Taxatierapport

Hieronder het taxatierapport welke hoger was dan de aankoopsom van het huis.

Taxatie hoger dan de aankoopsom woning

Taxatie hoger dan de aankoopsom woning

Bindende offerte van de Bank

De bindende offerte verteld u dat u geaccepteerd bent en de hypotheek door gaat. U ziet hier ook weer de aankoopsom, de waarde van de woning en het (hogere) hypotheekbedrag.

Hypotheekbedrag hoger dan de aankoopsom

Hypotheekbedrag hoger dan de aankoopsom

Ga niet zelf experimenteren

Het beoordelen van woningwaarde i.v.m. eigen geld is een complex verhaal. Ga nooit zelf experimenteren. Laat altijd een taxateur zijn werk doen en neem de juiste waardes op als ontbindende voorwaarden in de koopakte.

GRATIS WAARDERAPPORT van uw droomhuis opvragen

U moet de waarde van uw aan te kopen woning weten. Vraag gratis het waarderapport aan betreffende uw aan te kopen huis. Het is een mooie indicatie welke in het vervolgtraject goed bruikbaar is.

Gratis woningwaarde rapport van Lex Wonen

Gratis woningwaarde rapport van Lex Wonen

Referentie woningen uit de regio

Hier de woningwaardes die nodig zijn voor een degelijk taxatierapport.

Referentie woningen met marktwaardes

Referentie woningen met marktwaardes

GRATIS MARKTWAARDE WETEN van uw aan te kopen huis?

Zonder kennis van de waarde kan u geen huis kopen, vraag WONINGWAARDE RAPPORT GRATIS aan.

Als huis kopen nog steeds niet lukt?

Er is ook een mogelijkheid om een hypotheek met kennissen of familie te nemen zodat u de kosten koper met z’n allen kan delen. In het westen van het land en de Randstad is deze constructie uitgesloten vandaar een mooie optie :”familiehypotheek”.

Steeds vaker vragen ouders en kinderen om informatie om te kopen met familie. Met broer of zus een huis kopen regelen wij dagelijks, méér hypotheek mogelijk en samen eigen geld inbrengen. Een huis kopen met broer of zus betekend ook veel meer hypotheek en kapitaalopbouw.

Voorbeeld van huis kopen zonder eigen geld

Hypotheek en eigen geld

Hypotheek en eigen geld

Als de marktwaarde van een huis € 250.000,- bedraagt en u koopt die woning voor € 240.000,- dan heeft u € 10.000,- minder aan eigen geld nodig. Let op! De vraagprijs van een woning is niet de marktwaarde! 

 •    € 250.000,- Waarde woning (marktwaarde)
 • – € 240.000,- Aankoopsom (wat u voor het huis betaald)
 •    €    10.000,- Minder eigen geld nodig(besparing eigen geld)

Maximale hypotheek wordt bepaald door LTI en LTV

Loan to Income (LTI) betekend dat uw maximale hypotheek wordt bepaald door uw inkomen en wordt begrenst door Loan to Value, en dat betekend nooit méér dan de waarde van de woning. Kort door de bocht betekend dit: Kan u op inkomen(s) € 500.000,- hypotheek krijgen, als de waarde van de woning € 450.000,- bedraagt dan is € 450.000,-  de gemaximaliseerde hypotheek.

Loan to Income en Loan to Value bepalen eigen geld

Loan to Income en Loan to Value bepalen eigen geld

Heeft u dus een deal met de makelaar en vraagt u de hypotheek aan zoals hierboven omschreven? Het kost u bakken met geld om een afwijzing te krijgen of veel eigen geld om de hypotheek rond te krijgen. Die € 50.000,- moet dan vrij op uw spaarrekening staan.

Lex Wonen werkt correct in de juiste volgorde zodat eigen geld problemen niet aan de orde zijn. U moet vooraf alles weten,verassingen hebben we alleen op 5 december.

Hypotheek moet passen op inkomen en marktwaarde

U ziet dus dat er 2 factoren zijn die uw hypotheek en eigen inleg bepalen. U kijkt eerst naar de maximale hypotheek op basis van het inkomen. Vervolgens moet u weten wat de marktwaarde is van uw droomhuis.

Uw hypotheek is gemaximaliseerd tot de waarde van het huis. Dat is voor iedereen een lastig begrip. Ongeveer 90% van de Nederlanders denkt dat het alleen om inkomens gaat.

Wordt de marktwaarde niet goed onderzocht dan kan het zijn dat u met een afwijzing zit en met diverse gemaakte hypotheekkosten. Lex Wonen begeleid u van hypotheek tot aan de notaris zodat alles geregeld is. Als erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur zijn wij in staat om uw eigen geld probleem op te lossen.

Voorbeeld grafiek van huis kopen met en zonder eigen geld

Grafiek 1: Woning kopen met eigen geld, traditionele hypotheek

Infographic: Huis kopen met spaargeld

Infographic: Huis kopen met spaargeld

In bovenstaande grafiek ziet u dat de aankoopsom van € 295.000,- gelijk is aan het hypotheekbedrag van € 295.000,-.

Aanvullende kosten van € 15.000,- moet u met eigen geld betalen. 

Grafiek 2: Huis kopen zonder eigen inbreng

Infographic: Huis kopen zonder eigen inbreng, nieuwe scenario

Infographic: Huis kopen zonder eigen inbreng, nieuwe scenario

Nadat wij de marktwaarde globaal weten kan u (of wij) een bod uitbrengen onder de marktwaarde van de woning. Hierboven is de marktwaarde € 305.000,-.

Marktwaarde minus de aankoopprijs is € 15.000,-. Dat betekend in bovenstaand grafiek dat u alle kosten ( € 15.000) mee kan financieren in de hypotheek. U ziet in de 2e grafiek dus het extra vakje marktwaarde toegevoegd. De waarde van de woning is belangrijk om te weten.

Elke euro die u onder de marktwaarde aankoopt heeft u minder nodig aan eigen geld. Dagelijks regelt Lex Wonen hypotheken zonder eigen inleg. Zie ook onze reviews.

Hoe weet ik de marktwaarde

Erkend aankoopbemiddelaar helpt huis kopen

Erkend aankoopbemiddelaar helpt huis kopen

De bank helpt u niet met waardebepalingen. Lex Wonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur, wij inventariseren en adviseren u actief over woningwaarde zodat u weet wat u kan kopen met minder spaargeld. De marktwaarde wordt bepaald door taxateur, Calcasa of de WOZ-waarde.

Taxeren is een momentopname en wat een huis zal opbrengen is afhankelijk van verschillende deels niet te voorspellen factoren, zoals marktomstandigheden en het aantal potentiële kopers. Marges van 10% hoger of 10% lager, dus een bandbreedte van 20% wordt acceptabel geacht.

Zijn er nog meerdere kapers op de kust voor uw droomhuis dan KAN dat de taxatiewaarde omhoog stuwen. Vraag ons gerust of bepaalde woning haalbaar is zonder eigen inleg. GA NOOIT OP EIGEN HOUTJE EEN HUIS KOPEN!

Indien marktwaarde achteraf hoger blijkt te zijn?

Als achteraf de marktwaarde hoger blijkt te zijn dan verwacht kunnen wij uw hypotheek moeiteloos verhogen waardoor u minder of geen eigen geld kwijt bent. Ook nadat de hypotheek reeds akkoord is kunnen wij u helpen aan meer geld  zodat u de kosten kan meefinancieren in de hypotheek.

Ik heb een hogere taxatierapport dan gedacht

Heeft u een huis gekocht en is de taxatie hoger dan de aankoopsom? Heeft u de hypotheek nog niet rond? Vraag Lex Wonen om u te helpen aan een huis zonder eigen geld in de hypotheek.

Taxatiewaarde valt tegen

U koopt bijvoorbeeld een woning onder voorbehoud van financiering van € 250.000,-. U heeft de woning gekocht voor € 240.000,-. In deze situatie dus € 10.000,- minder eigen geld nodig. Nu blijkt de taxatie € 245.000,- te bedragen. Dat betekend dat u een slordige € 5.000,- eigen geld nodig heeft. Uw maximale hypotheek wordt nu € 245.000,- in plaats van € 250.000,-. In de koopakte staat onder voorbehoud van € 250.000,- financiering, deze financiering krijgt u niet omdat de waarde lager is. Om deze reden zit u niet vast aan de koopakte.

Wij moeten ten aller tijde vermijden dat deze situatie zich voordoet. Lex Wonen helpt u stap voor stap naar een woning met een passende hypotheek.

Ik heb een huis gezien hoe nu verder

Stappenplan huis kopen zonder spaargeld

Stappenplan huis kopen zonder spaargeld

HEEFT U EEN HUIS GEZIEN en wil een bod uitbrengen maar u weet niet of het gaat lukken? Mail ons uw bruto  jaarinkomen inclusief vakantiegeld, toeslagen, overwerk en welke woning u wil kopen. Snel een telefoontje kan ook. U ontvangt de uitslag. Een eigen huis kopen in de Randstad kan alleen met een aanvullend krediet.

Ik ben bij 3 banken geweest waarom lukt mij dat niet?

Banken en hypotheekketens kijken standaard en alleen naar uw inkomen. Ze gaan er dan ook vanuit dat het taxatierapport net zo hoog is als de aankoop van de woning. Uw hypotheekadviseur of bank al u vrolijk vertellen dat u € 12.000,- eigen geld nodig heeft.

De hele berekening is gemaakt op aannames. FOUT, u moet eerst de waarde van de woning weten en dan daaronder een bod uitbrengen, dan lukt het u wel bij de juiste bank.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Als u een vakantie boekt dan gaat u niet eerst het vermelde bedrag betalen. U gaat eerst inhoudelijk kijken en wellicht vergelijken met een andere vakantie. Wat krijg je voor je geld en vind ik dat ook waard.

Een huis kopen is precies hetzelfde. Er is slechts 1 verschil tussen een vakantie boeken en een huis kopen.  Als u een vakantie boekt dan bepaald u zelf of u de prijs correct vind en dus op vakantie gaat.

Met een huis kopen wordt de prijs bepaald door een taxateur, Woz-waarde of Calcasa. Had u een andere waarde in het hoofd? Heeft u daar helemaal niet over nagedacht en alleen maar aan uw inkomen gedacht? Welkom in ” de wereld van de regeltjes”. Lex Wonen kent alle regels als hypotheekadviseur en erkend aankoopmakelaar.

Ondersteuning met een huis kopen zonder eigen inbreng

Heeft u net een huis gekocht en u wil graag een hypotheek zonder eigen geld? Het is afhankelijk van diverse zaken.

Info zonder eigen geld huis kopen

Info zonder eigen geld huis kopen

 

 • Is het huis niet te duur gekocht t.o.v. taxatiewaarde?
 • Wat staat er bij de aanvragers in de BKR?
 • Wat staat er in de koopakte, kunnen wij dit nog aanpassen?

Neem altijd de moeite en bel ons gerust voor meer informatie. Ook kan u met ons Appen via uw mobiel. Er staat een mobiele What’s-app link in het scherm voor direct contact.

Wel of geen eigen geld in de hypotheek

Of een woning kopen zonder eigen inleg lukt hoort u vooraf. U kan altijd beslissen dat u de woning niet koopt. Bespaar duizenden euro’s aan eigen geld en vraag ons voor hoeveel geld u een bepaalde woning kan kopen. In de Regio Tiel, Zaltbommel of Oss is een woning kopen zonder eigen inbreng mogelijk.

NHG verlaagt premie waardoor makkelijker zonder spaargeld te kopen

NHG verlaagt haar borg met 0,2%. Vanaf 2020 betaald u slechts 0,7%. Dit is goed nieuws omdat daardoor uw hypotheekkosten lager worden en het weer makkelijker is om zonder eigen geld te kopen. Hoe lager alle kosten des te minder spaargeld nodig.

Jaar 2020 slechter voor modale inkomens tweeverdieners

Ondanks dat het laagste inkomen van tweeverdieners hoger wordt meegenomen voor de hypotheekberekening pakt de maximale hypotheek slechter uit. Dit heeft te maken met de woonquote die bepaald hoeveel u verwonen mag.

In 2020 moeten wij dus vuurwerk in de strijd gooien om klanten te informeren over de woningwaarde en de eventuele koopsom die moet worden geboden. 

Huizenprijzen stijgen ook in 2020

Verkoop van huizen komt in rustiger vaarwater maar de prijzen stijgen nog steeds. Een stijging van 3,5% tot 4,5% is de verwachting van enkele grote banken. Wat betekend dat in cijfertjes. Als u volgen jaar een huis wil kopen van € 300.000,- dan gaat de prijs naar € 312.000-. Helaas kan u ook een slordige € 10.000,- minder aan hypotheek ontvangen door de woonquote, ondanks dat het inkomen van de minst verdiende meer wordt meegenomen voor de berekening.

Starters helemaal onder aan de ladder met weinig inkomen die profiteren het meeste, veel hebben ze er niet aan door de stijging van de woningprijzen.

Transparantie naar de verkoper biedt kansen om zonder eigen geld te kopen

Lex Wonen voert altijd de onderhandelingen transparant. Verkopend makelaar moet weten wat voor soort klant hij heeft. Onze inventarisatie is belangrijk. Alleen dan kan u kopen zonder eigen geld.

Bieden vanaf  is lastig kopen

Ziet u een huis te koop staan met een “bieden vanaf prijs”? In deze situatie kan u meestal niet zonder eigen vermogen een huis kopen. Eigenlijk ook heel logisch. 

Stel dat de marktwaarde van een woning € 300.000,–bedraagt. De vraagprijs bedraagt € 288.000,-.  Het verschil tussen de marktwaarde en de vraagprijs bedraagt € 12.000,-. Als u de vraagprijs bied en u kan de woning voor dat geld kopen dan kan u de kosten koper geheel meefinancieren.

Als het bieden vanaf is dan gaat de marktwaarde niet omhoog, u gaat meer geven voor de woning waardoor er steeds meer eigen geld nodig is. Een huis kopen in de Randstad zonder spaargeld is dan ook bijna onmogelijk.

Waar kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Regio Tiel, Zaltbommel, Culemborg en Oss kan u een huis kopen zonder eigen geld. Uiteraard is dit afhankelijk van de vraagprijs maar daar heeft u de meeste kansen. Ook in  Geldermalsen, Leerdam en Waalwijk is hypotheek zonder eigen geld mogelijk.

Groningen Friesland en Limburg kopen zonder eigen geld

Grote delen van Groningen, Friesland en Limburg kan u ook een huis kopen zonder spaargeld. Uitzonderingen zijn de Stad Groningen en Maastricht.

Huis kopen met een uitkering

Heeft u een IVA-of Wajong uitkering, dus tussen de 80% en de 100% arbeidsongeschikt dan is een hypotheek zonder eigen inbreng mogelijk. Heeft u een IVA uitkering vraag dan wel een “toekenningsbesluit IVA” aan bij het UWV. Dat geld ook als u een Wajong uitkering heeft. U dient deze samen met een uitkeringsspecificatie naar ons te mailen. Wij helpen u met de totale hypotheekaanvraag.

Huis kopen en binnen 10 jaar met pensioen

Gaat u binnen 10 jaar met pensioen en u wil een huis kopen? U dient dan uw pensioendocumenten op te vragen via mij pensioenoverzicht.nl. Banken willen zekerheid dat u de hypotheeklasten na pensioendatum nog wel kan betalen.

Lex Wonen vraagt altijd de pensioendocumenten op als de hypotheek nog zou lopen op pensioendatum. U moet namelijk weten wat uw maandlasten zijn t.o.v. uw pensioeninkomen.

Nieuwe baan-Kan ik kopen?

Verzekeringsbericht UWV vervangt werkgeversverklaring

Verzekeringsbericht UWV vervangt werkgeversverklaring

U heeft net een andere baan? U vraagt zich af of een huis kopen zonder spaargeld ook voor u haalbaar is? Heeft u geen vast contract of kan u geen intentieverklaring krijgen dan is er nog geen man over boord.

Heeft u DigiD? Log in op de website van het UWV. Ga naar persoonlijke gegevens en vervolgens naar arbeidsverleden.  U ziet daar ergens een pdf staan genaamd verzekeringsbericht, printversie pdf. Mail ons dit pdf, u hoort van ons direct hoeveel geld u een huis kan kopen op basis van dat inkomen. Het maakt niet uit of u de laatste 3 jaar 4 werkgevers heeft gehad.

Uitzendbureau en huis kopen zonder eigen geld

Heeft u een fase A contract maar bent u minimaal 3 jaar ergens werkzaam? Hoeft dus niet bij dezelfde werkgever te zijn, vraag dan ook een UWV verzekeringsbericht op zoals hierboven omschreven.

Zit u in fase B dan kan u wellicht een werkgeversverklaring krijgen met een intentieverklaring. Een huis kopen zonder eigen inleg is dan geen probleem. Krijgt u geen intentieverklaring vraag dan ook het UWV verzekeringsbericht op zoals hierboven omschreven.

Uitzendbeding en hypotheek

Ook met een uitzendbeding kan u een huis kopen. De hoogte van uw hypotheek kunnen wij pas bepalen als u ons het UWV verzekeringsbericht mailt. U ziet dat u als uitzendkracht toch een woning kan kopen. 

UWV verzekeringsbericht vervangt werkgeversverklaring

Het UWV verzekeringsbericht kan eventueel de werkgeversverklaring vervangen. Grote banken zijn verplicht zich hier aan te conformeren. UWV verzekeringsbericht is handig en snel zelf op te vragen op UWV.nl zodat u weet waar u aan toe bent als u een woning wil kopen zonder eigen inbreng.

In sommige gevallen is een verzekeringsbericht niet handig omdat u minder hypotheek krijgt. Wanneer is een UWV verzekeringsbericht niet handig voor de hypotheek?

 • Als u korter dan 2 jaar in het arbeidsproces zit
 • Als u tijdelijk geen werk heeft gehad de laatste 2 jaar

UWV verzekeringsbericht downloaden, als het voldoende is dan gebruikt Lex Wonen altijd dit bericht. Werkgeversverklaringen worden vaak fout ingevuld. Handig een huis kopen zonder eigen geld met een UWV verzekeringsbericht.

Wat verteld overheid over de marktwaarde

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid betreffende maximale hypotheek en de regels.

De overheid zegt dat de maximale hypotheek niet hoger mag zijn dan de marktwaarde. Wij gaan op zoek naar de marktwaarde waardoor u minder of geen eigen geld nodig heeft voor een huis. De koopsom wordt volledig losgelaten van de hypotheek, deze is nu niet interessant!

Nieuws tot kerst 2019🎄 over huis kopen zonder eigen geld

Vanaf november 2019 hebben wij  succesvol klanten geholpen aan een woning zonder eigen geld in de hypotheek. Overdracht zal begin 2020 plaatsvinden. De meeste klanten bevinden zich in de regio Van Tiel, Zuid Limburg, Groningen en Friesland.

Problemen die gedurende het hypotheekproces naar boven kunnen komen

Tegenvallende taxatie betekend meer eigen geld

Tegenvallende taxatie betekend meer eigen geld

Door veel te inventariseren kunnen wij u voor veel problemen hoeden. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen welke wij zelf niet in de hand hebben zodat het kopen zonder eigen geld lastig wordt.

 • Taxatie valt tegen door onverwachte kosten opgemerkt door taxateur
 • Uw  werkgever heeft plotseling minder werk

Het is belangrijk dat in de koopakte duidelijk vermeld wordt dat het bedrag aan financieringsvoorbehoud ter hoogte is van de te verwachten marktwaarde. Wordt deze waarde dus niet gehaald dan zit u niet vast aan het koopcontract.  Het kan ook gebeuren dat een taxateur veel achterstallig onderhoud tegenkomt. Als hij inschat dat het noodzakelijk onderhoud meer dan 10% van het aankoopbedrag is dan moet hij dat vermelden in het taxatierapport. Bank vraagt dan om een bouwkundige keuring. Blijkt uit deze bouwkundige keuring dat u inderdaad veel geld kwijt bent dan kan u geen huis kopen zonder eigen geld. Het gaat u dan een vermogen kosten. Hierdoor krijgt u een afwijzing van de bank. Dit moet dan wel geregeld worden.

Als uw werkgever plotseling minder werk heeft en de hypotheek is al goedgekeurd dan kan dat lastig zijn. Ga pas een huis kopen als u zeker bent van werk en stabiel inkomen.

Zaken die maximale hypotheek verlagen

 • BKR registraties
 • Studielening (DUO)
 • Partner alimentaties
 • Mogelijkheid op rood staan(bkr)
 • Kredieten, leaseauto, creditcards(bkr)
 • Postorderkredieten en overige betalingsverplichtingen
 • Tegenvallende marktwaarde

Uw eerste eigen woning kopen lukt meestal niet als u betalingsverplichtingen heeft, vraag altijd uw bkr op.

Hypotheekrente aftrek bepaald mede uw maximale hypotheek

Stel dat u niet de gehele hypotheek mag aftrekken van de belasting ? Uw maximale hypotheek wordt dan lager omdat uw netto hypotheeklasten omhoog gaan. U begrijpt nu dus dat met een hypotheekverleden niet zomaar een berekening gemaakt kan worden. We moeten alle cijfers en data op tafel hebben. Pas dan kunnen wij berekenen of u een huis kan kopen zonder eigen geld.

Hypotheekkosten aftrekbaar

Hypotheekkosten zijn  aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Heeft u geen eigen inleg gedaan dan zitten deze kosten koper dus in de hypotheek verwerkt. Deze kosten koper zijn dan 30 jaar lang aftrekbaar als hypotheeksom. Heeft u iets eigen geld in de hypotheek moeten stoppen. U krijgt via de notaris de nota’s welke u eenmalig kan indienen voor de inkomstenbelasting.

Zaken welke u snel moet regelen

BKR overzicht aanvragen

Altijd een BKR overzicht opvragen. Hierin staan de mobiele abonnementen, mogelijkheid tot roodstand, lease auto’s in. Denk ook aan postorder kredieten, leningen, creditcards. We moemen dit ook wel vreemd vermogen.

Let op:  De mogelijkheid van rood staan wordt bij de BKR ook gemeld, al heeft u € 25.000,- op deze betaalrekening staan, de mogelijkheid van rood staan beperkt uw hypotheek aanzienlijk maar is simpel op te lossen. 

Klik hier om snel en GRATIS BKR op te vragen
Ga naar: Bkr.nl >inzage kredietoverzicht>Account aanmaken>Kies bank> Verder > LET OP! Zorg er voor dat het vakje details van de bedragen zichtbaar zijn(aanklikken)

Niet Saldo maar de oorspronkelijke hoofdsom is belangrijk in BKR 

Vaak hoor ik klanten zeggen dat hun huidige krediet nog maar een paar duizend euro is. Het gaat om de hoofdsom waar ze mee rekenen. Had u dus een krediet van € 25.000,- en het huidige saldo is € 1500,-. Uw maximale hypotheek wordt met € 125.000,- verlaagt. Het saldo wordt niet verlaagt door de huidige kredietverstrekker.

Stel nu dat u overstapt naar een andere kredietverstrekker dan wordt het krediet opnieuw ingeschreven voor dat lagere bedrag, het oude saldo dus. Hierdoor kan u ongeveer € 116.000,- meer hypotheek krijgen. Vraag LexWonen om meer informatie over kredieten en hoe te handelen.

BKR Internationaal geregeld

Heeft u in Duitsland gewoond dan wordt er vanuit Nederland getoetst via de Schufa. (Duitse Bkr) In België toetsing via NBB, Italië CRIF, Oostenrijk KSV  en de Caribische eilanden wordt getoetst via CCB.

Duo studielening drukt maximale hypotheek

Heeft u en studielening bij DUO? Deze lening verlaagt uw hypotheek waardoor er kans bestaat dat u meer geld moet inbrengen voor eigen huis. Men kijkt bij een studielening altijd naar de originele hoogte en niet het huidige saldo.

Lost u € 1000,- af op het huidige openstaande saldo dan is het mogelijk dat u een nieuwe startfase krijgt. Hierdoor kan u meer lenen en minder eigen geld nodig. Informeer hierover bij DUO.

Klik hier om te lezen hoe u GRATIS en snel een overzicht van u studielening bij DUO kan opvragen
Ga naar DUO.nl en zoek in het tabblad Mijn Schulden de Schuldhistorie op. Maak van deze pagina een screenshot, zorg er wel voor dat uw naam en BSN nummer rechts bovenaan zichtbaar zijn. Zorg er ook voor dat u het Actueel saldo studieschuld openklapt zodat het bedrag goed zichtbaar is. Bank wil ook zien het Saldo Studieschuld aflosfase.

Waar loopt huis kopen zonder spaargeld vaak op stuk

Het grootste probleem zijn de huidige betalingsverplichtingen zoals de BKR en de tegenvallende marktwaarde van de woning, daar gaat alles op stuk lopen. Vraag altijd uw BKR gegevens op. Verder kan u pas een bod uitbrengen op een woning als u weet wat de marktwaarde ongeveer zal zijn.

Huis kopen met ouders dus eigen geld verdelen

Ook kan u via Lex Wonen samen met je ouders een woning kopen.

Mooie oplossing om in Amsterdam of de randstad een eigen huis te kopen 

Zoek je een huis in de Randstad, Utrecht of andere grote plaatsen waar de huizenmarkt oververhit is dan het volgende. De huizen worden daar voor een hogere prijs verkocht dan dat ze waard zijn.

Dat betekend dat we jou alleen kunnen helpen met een hypotheek als wij een aanvullende financiering regelen. Alles boven de marktwaarde moet u namelijk zelf aan eigen geld meenemen.

Aankopen eigen huurwoning zonder eigen geld

Eigen huurhuis kopen zonder eigen inbreng

Eigen huurhuis kopen zonder eigen inbreng

Kan u uw eigen huurwoning kopen? Vaak krijgt u korting en hoeft u minder te betalen dan de marktwaarde. Vraag Lex Wonen hoe te handelen als u uw eigen huurhuis wil kopen.

Kijkje in de kosten van de hypotheek

Laten we even gaan kijken naar de kosten die u maakt als u een huis wil kopen zonder eigen inleg.  Stel u koopt een woning voor € 210.000,- kosten koper. 

Onderstaande kosten meefinancieren in de hypotheek

De advieskosten bedragen € 1495,-. Overdrachtsbelasting € 4200,-, kosten notaris € 1400,- , taxatierapport € 700,-, bemiddelingskosten geldlening € 1495,-, NHG kosten € 1935,-,  bankgarantie € 240,-. Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering € 395,-.

Bovenstaande kosten zijn dus een indicatie en bedragen hier € 11.860,-. Notariskosten en  taxatiekosten  kunnen per regio verschillen. Vaak kan u deze kosten gedeeltelijk of volledig meefinancieren via Lex Wonen.

Stel dat de waarde van de woning hierboven € 220.000,- bedraagt dan bedraagt uw eigen geld niet meer dan € 1860,-. U koopt namelijk € 10.000,- onder de marktwaarde aan. Wij helpen u GRATIS met waarde bepaling. Gaat de aankoop niet door dan heeft u aan ons geen kosten.

Het kan zijn dat u aanvullende verzekeringen wenst waardoor u extra geld nodig heeft. U weet vooraf hoeveel eigen geld u nodig heeft. Alles wordt besproken en vastgelegd in de opdracht tot dienstverlening.

Let op, in de Randstad is het niet mogelijk om zonder eigen inleg te kopen, hier brengt een aanvullende financiering de oplossing.  Wij kennen situaties dat een klant in de Randstad € 36.000,- spaargeld nodig heeft. Ook in andere delen van Nederland wordt het soms lastiger om zonder eigen geld te kopen.

Bezuinig niet op NHG kosten

Veel klanten die te weinig eigen geld hebben om een huis te kopen bezuinigen op de kosten van NHG. Wij waarschuwen  klanten dat NHG u niet alleen beschermt tegen de restschuld maar uw hypotheeklasten zijn ook beduidend lager. In 30 jaar tijd kan dat € 17.000,- bruto verschil opleveren. Dat is ongeveer € 35,- per maand netto.

Wij adviseren klanten altijd om de hypotheek met NHG te nemen, komen ze geld te kort dan is het advies om even verder te sparen. Wil een klant dat niet en hij wil perse zonder NHG i.v.m. de kosten dan kan het zijn dat wij de hypotheek niet draaien.

Indien de hypotheek net past en er is geen vooruitzicht op hoger inkomen op korte termijn dan moet u zich afvragen of kopen wel verstandig is.

Bod en financieringsvoorbehoud geaccepteerd?

Let op! Tijdens het bieden op de woning zal u tevens de ontbindende voorwaarden moeten vermelden. Doet u dat niet dan begeeft u zich in een gevarenzone i.v.m. eigen geld. Verkopend makelaar gaat zelf de koopakte invullen. Vaak wordt er dan vermeld dat de betaalde koopsom ook het voorbehoud van financiering is.

Let op! Ga nooit een huis kopen zonder dat u dit met Lex Wonen heeft overlegd. Laat een woning bouwkundig keuren zodat u weet waar u aan toe bent.

Juiste cijfers doorgeven

Denk eraan dat het financieringsvoorbehoud altijd de aankoopsom moet zijn inclusief de hypotheekkosten. Mocht de hypotheek namelijk niet doorgaan dan zal u met een afwijzing moeten komen met de juiste cijfers zoals vermeld in de koopakte. Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom heeft u dus minder nodig aan eigen geld als u het huis wil kopen.

Wij kunnen u helpen door het gehele proces heen, no cure- no pay. Door onze strakke inventarisatie weten wij exact WANNEER HET MOGELIJK IS om een huis te kopen met minder eigen geld in de hypotheek.

Nog geen berekening gemaakt? Overtuig jezelf nu en bereken hierboven. Nadat uw maximale hypotheek exact berekend is doen wij een kadastraal onderzoek naar de marktwaarde van uw huis.

Door een bod onder de marktwaarde uit te brengen heb je geen eigen geld nodig (of minder).  Lukt dit niet dan kan u wellicht een huis kopen  met een aparte financiering van de kosten koper. Een aanvullende financiering moet wel passen bij uw situatie.

Wanneer is het niet mogelijk om te kopen zonder eigen geld

Het is niet mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld als uw bod hoger is dan de marktwaarde. U heeft gelezen dat een bod onder de marktwaarde betekend dat u minder of geen eigen geld nodig heeft.

Huis kopen zonder eigen inleg kost u wel geld

We gaan even een paar voorbeelden laten zien van klanten die:

 • Zonder eigen inleg een huis kopen
 • Met eigen geld een huis kopen zodat klant zelf de hypotheekkosten betaald
 • Kosten zelf betalen en extra € 10.000,- spaargeld aflossen in hypotheek

De case: Klant heeft een huis gekocht voor € 225.000,- a 2% hypotheekrente. Kosten koper bedragen € 12.814,-.

Resultaat indien zonder eigen geld kopen

Omdat deze klant geen eigen geld heeft en dus de kosten koper mee financiert in de hypotheek wordt de hypotheek € 225.000,- koopsom en € 12,814,- = totaal € 237.814. Netto maandlast bedraagt € 730,-. Totaal betaald u € 286.530,- netto terug aan de bank aan rente en kosten voor een huis van € 225.000,-.

Resultaat indien u hypotheekkosten zelf betaalt

U betaalt zelf de kosten koper van € 12.814,-. Uw hypotheek bedraagt dus € 225.000,-.  Netto maandlast bedraagt € 692,- en totaal terug te betalen aan de bank € 271.000,-.

Met eigen geld kosten koper betalen en extra € 10.000,- spaargeld in hypotheek

In dit voorbeeld betaalt u dus met eigen geld de hypotheekkosten en aanvullend € 10.000,- spaargeld waardoor uw hypotheek lager wordt. Wat betekend dat concreet als u uw spaargeld gebruikt om de hypotheek te verlagen? Uw netto maandlast bedraagt € 662,- en over 30 jaar gezien betaald u € 259.949,- terug aan de bank.

Conclusie eigen geld in hypotheek loont

U ziet dat het inbrengen van eigen geld loont. Een huis kopen zonder eigen inbreng is altijd duurder. Het verschil over 30 jaar tussen met of zonder eigen geld bedraagt € 15.530,-. Dit bedrag bestaat dus uit die € 12.814,- van de hypotheekkosten en € 2. 716,- aan rente vergeet niet dat uw hypotheekrente veel hoger is dan uw spaarrente. Eigen geld inbrengen is dus altijd goedkoper.

Huis kopen zonder eigen geld is oplossing spaartekort

Als u te weinig eigen geld heeft is het mooi dat u toch een woning kan kopen door een combinatie van goed onderhandelen en iets spaargeld inbrengen.

Huis kopen en bouwdepot aanvragen

Leuk huis gezien welke u zonder eigen geld kan kopen. U wil wel graag een nieuwe keuken en badkamer aanleggen. Al heeft u voldoende inkomen u heeft dan wel eigen geld nodig. Wij zullen u de details besparen maar de rekensom gaat ongeveer als volgt. Stel u gaat voor € 30.000,- verbouwen. Uw eigen bijdrage zal dan € 10.000,- bedragen.

Uitbouw en energiezuinige maatregelen mag u meestal in zijn geheel meefinancieren, hiervoor heeft u geen eigen geld nodig.

Huis kopen met partner met een hypotheekverleden

Hier het voorbeeld van Wilma en Johan, ongehuwd samenwonend en willen een huis kopen van € 350.000,-. Johan heeft reeds eerder een hypotheek gehad in 2014  gedurende 34 maanden met zijn ex-vriendin. De eindstand van de hypotheek van Johan en zijn ex bedroeg € 220.000,-.

Een hypotheek mag je 30 jaar lang (360 maanden) aftrekken van de fiscus sinds 2001. Hoe zijn de regels in deze situatie?

Nieuwe hypotheek van Johan met zijn nieuwe vriendin gezamenlijk € 350.000,-.  Beiden krijgen € 175.000 k.k. op hun naam. Wilma mag die € 175.000,- gedurende 360 maanden ( 30 jaar) fiscaal aftrekken van de belasting want zei heeft geen hypotheekverleden.

Johan had samen met ex € 220.000,-  hypotheek over voordat het huis verkocht werd. De helft daarvan is voor eigen rekening de andere helft voor zijn ex.  Wat betekend dat voor zijn gedeelte van de hypotheek? € 110.000,- ( de helft van € 220.000,-) moet hij in 326 maanden aflossen en € 65.000,- mag hij in 360 maand aflossen ( 30 jaar).

Pas op met eigenwoningreserve

Met eigenwoningreserve nieuwe hypotheek verlagen

Met eigenwoningreserve nieuwe hypotheek verlagen

Heeft u overwaarde (eigenwoningreserve) door verkoop van uw woning? De overwaarde moet u gebruiken in uw nieuwe hypotheek. Gaat u de overwaarde van uw oude huis ergens anders voor gebruiken dan mag u dat gedeelte niet meer aftrekken van de inkomsten belasting. U gaat dus voor een langere periode een hogere maandlast betalen, het kost u dus maandelijks meer eigen geld.

Voorbeeld ontstaan eigenwoningreserve

U heeft in 2015 een huis gekocht voor € 190.000,- en deze 4 jaar later weer verkocht voor € 240.000,-. Uw eigenwoningreserve bedraagt € 50.000,-. U gaat direct een nieuwe woning kopen voor € 400.000,-. Als u de gehele hypotheek wil aftrekken van de inkomstenbelasting dan moet u deze € 50.000,- in de hypotheek stoppen waardoor de maximale hypotheek € 350.000,- bedraagt.

Eigenwoningreserve die dus ontstaan is in de loop der jaren wordt vaak gebruikt voor:

 • oude schulden/kredieten af te lossen
 • kopen van luxe goederen
 • vakanties

Uw eigenwoningreserve mag u wel gebruiken voor verbouwing van uw eigen woning. Het ontstaan van een eigenwoningreserve bespaart u veel eigen geld, u mag hier ook alle hypotheekkosten van betalen zodat u geen eigen middelen nodig heeft voor de hypotheek.

Wanneer hoeft u de overwaarde niet te gebruiken

U hoeft uw overwaarde niet verplicht te gebruiken als u 3 jaar na de verkoop eigen woning een ander huis koopt. Eigenwoningreserve vervalt dus na 3 jaar waardoor  u uw overwaarde als vrij geld kan beschouwen. Overleg altijd met uw adviseur, belastingdeskundige of notaris of de data kloppen. 

Gaat u dus minimaal 3 jaar een huis huren na verkoop oude woning dan kan u uw eigenwoningreserve vrij gebruiken.

Geen eigen geld maar wel eigenwoningreserve

Gaat u dus een ander huis kopen en u heeft overwaarde. Ga goed inventariseren wat uw wensen zijn, ga goed om met uw overwaarde(eigenwoningreserve). Wellicht ziet u een schitterende woning op een bijzondere plek maar moet u veel verbouwen. Een uitgekiende strategie van verbouwen betalen met de overwaarde inclusief de kosten koper is mogelijk. Lex Wonen begeleid u landelijk van aankoop naar hypotheek tot aan de notaris.

Volgende huis kopen

U bent toe aan de volgende stap in uw leven en wil graag en ander huis kopen. U heeft te weinig overwaarde om de kosten koper te betalen. Het kopen van de volgende woning wordt lastig omdat u voor een bepaalde periode dubbele lasten kan hebben. Stel dat uw ene huis nog niet verkocht is?

De bank vraagt altijd of u spaargeld heeft om een bepaalde periode te overbruggen. Van uw te verkopen huis moet namelijk ook een taxatierapport gemaakt worden, hierin staat de courantheid van de woning in en de te verwachten termijn waarbinnen de woning verkocht zal zijn. Het aantonen van eigen middelen dient te gebeuren. 

Bezichtigingen plannen

U heeft helaas niet meer de luxe om slechts 1 huis in te plannen voor een bezichtiging. Woningen zijn snel verkocht en mijn advies is om meerdere woningen te gaan bezichtigen. Onze ervaring is dat 5 van de 8 huizen verkocht zijn binnen 1 week.

Staan woningen reeds 3 maanden  te koop dan moet u aan de makelaar vragen wat de reden is dat deze nog te koop staat. Dit geld niet voor regio Groningen en Friesland. Lex Wonen kan dat ook voor u doen.

Hoe langer een huis te koop staat hoe lager de marktwaarde bedraagt. We zullen dan rekening moeten houden met het bod. U wil toch zonder eigen geld een huis kopen ? Onze jaren lange expertise helpt klanten die een woning willen kopen zonder eigen geld.

Voorbeeld tekst in koopakte indien kopen zonder eigen inleg

Stel de vraagprijs van een huis is € 250.000,- maar de marktwaarde is € 254.000,-. U doet een bod op het huis voor € 245.000,-.

Vermeld direct aan de verkopend makelaar: “Bod € 245.000,- voorbehoud financiering van € 254.000,-. Onder voorbehoud bouwkundige keuring(indien u dit wenst). Uiterste datum van financieringsvoorbehoud over 5 weken”.

Het bedrag van € 254.000,- vermelden in de koopakte is belangrijk. U moet namelijk een taxatierapport ontvangen van minimaal € 254.000. Indien u de ontbindende voorwaarden niet goed laat omschrijven dan moet u later bij eventuele afwijzing van de bank de juiste documenten tonen. Ga nooit zelf aan de slag zonder overleg met ons.

Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom bedraagt € 9.000,- (namelijk € 254.000,- minus € 245.000,-). Deze € 9.000,- kunnen we gebruiken om de hypotheekkosten van te betalen. Huis kopen komt nu dichtbij.

Doet u geen bouwkundige keuring dan zou u wel eens veel eigen geld nodig kunnen hebben. Weet wat u koopt. Lex Wonen helpt u met huis en hypotheek.

Taxatierapport is geen bouwkundige keuring

Al koopt u een huis zonder eigen geld  het is ook belangrijk dat u weet wat de kosten zijn die u op korte en langere termijn gaat maken. Een bouwkundige keuring geeft u veel informatie over de huidige staat en de kosten voor de komende jaren.

Een taxatierapport is geen vervanging van een bouwkundige keuring. Voor de bank is een taxatierapport verplicht, een bouwkundige keuring is uitsluitend verplicht als hier aanleiding voor is.

Noodzakelijk herstel 10%

Indien de taxateur vind dat het noodzakelijk herstel van een woning ongeveer 10% bedraagt dan komt dat in het rapport te staan. Banken vragen vervolgens om een bouwkundige keuring.

Verschil taxatierapport en bouwkundig rapport

Taxateurs maken geen kostenplaatje voor u. Bouwkundig rapport is specifiek een keuring op alle aspecten van de woning. U krijgt een raming van het geld wat u nodig heeft op korte en lange termijn. Een taxateur kan u nooit verantwoordelijk houden als na de koop blijkt dat er bijvoorbeeld:

 • CV kapot gaat
 • Lekkage aanbouw

U zal echt een bouwkundige keuring moeten uitvoeren wilt u meer zekerheid hebben over uw aan te kopen woning en de kosten op termijn.

Bouwkundige keuring voorkomt extra uitgaves 

Doet u een bod op een woning dan vermeld u alle ontbindende voorwaarden.

Bouwkundige keuring bespaart u geld

Bouwkundige keuring bespaart u geld

Wij adviseren u altijd om de woning aan te kopen onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. U moet weten welke kosten u op korte en langere termijn heeft. Het is belangrijk dat u niet plotseling onverwachte kosten heeft waar u op leeg loopt.

Een bouwkundig rapport vermeld alle gebreken inclusief de kosten die het met zich mee brengt. Een van de toonaangevende bedrijven is Perfect Keur die landelijk bouwkundige keuringen uitvoert.

Overige mogelijkheden om zonder eigen geld te kopen

Eenmalige schenking

Iedereen mag u belastingvrij een bedrag schenken van maximaal € 103.640,- ( 2020). Dit geld dient u dan wel in zijn geheel te gebruiken voor de aankoop van een eigen huis. Ook voor de kosten koper dus. U mag dat geld ook gebruiken voor de verbouw van de eigen woning of voor het aflossen van de hypotheek.

Vaak zijn het ouders die éénmalig een schenking doen. Let op! U dient bij een schenking altijd aangifte schenkbelasting te doen. Ouders kunnen op divers manieren hun kinderen schenken.

 1. Ouders schenken geld door verhoging hypotheek
 2. Schenking spaargeld van ouders
 3. Verkoop onroerend goed om kinderen te schenken
 4. Ouders gaan verhuizen naar goedkopere woning, overwaarde deels voor kind

Ouders die kinderen geld willen schenken door verkoop eigen woning of door het verhogen van de hypotheek dienen hun hypotheekverstrekker goed te raadplegen over de consequenties. Indien ouder(s) zijn/haar/hun kind(eren) geld schenken i.v.m. aankoop eigen woning dan gaan wij pas aan het werk als het geld vrij beschikbaar is.

Het geld moet dus ook op de rekening te staan van de ouders of het kind. Indien geld wordt overgemaakt op de rekening van het kind vermeld dan minimaal : Schenking i.v.m. aankoop woning.

Krediet voor de kosten koper

Het slechtste idee is om de kosten koper middels een krediet te betalen. U betaald toren hoge rente en het nadeel is dat uw maximale hypotheek omlaag vliegt. Er zijn banken die hier iets soepeler mee omgaan door met “werkelijke last ” te rekenen maar doorgaans kan u met aanvullende leningen niet kopen. U blijft gewoon een hoge rente betalen die 6 tot 8 keer hoger is dan de hypotheekrente.

Er zijn situaties dat wij toch een financiering voor de kosten koper regelen. Hieronder een voorbeeld.

Klant kan een huis kopen voor € 400.000,-. Hij koopt een woning voor € 250.000,-, klant heeft slechts €5.000,- eigen geld en komt nog € 7.500,- te kort om de kosten koper te betalen. In deze situatie vind Lex Wonen een aanvullende financiering geen probleem en verantwoord.

Wij zullen per situatie bekijken of een aanvullende financiering past. In 2019 hebben wij geen aanvullende financieringen geregeld omdat dit niet paste binnen het advies en de risico’s voor de klant. Ga nooit zomaar een lening afsluiten voor de hypotheekkosten te betalen! Het beste advies is om correct de onderhandelingen in te gaan.

Kredieten afsluiten is de weg van de minste weerstand en kost u veel eigen geld.

Aanleveren documenten om huis te kunnen kopen

Steeds vaker beklagen kopers zich over het feit dat ze veel stukken moeten aanleveren. Let op, u vraagt veel geld aan een bank en ze hebben dan ook het recht om te weten of alles klopt. Lex Wonen vraagt zelfs meer op dan een doorsnee bank. Wij zenden altijd extra documenten naar de bank. Hoe completer een aanvraag hoe sneller een akkoord van de bank. Via LexWonen duurt een hypotheekaanvraag meestal 48 uur.

Als u een huis wil kopen dan moet u minimaal onderstaande documenten in pdf mailen:

 1. Werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht
 2. Salarisstrook en eventueel arbeidscontract(kort dienstverband)
 3. Aantonen eigen geld indien u dat nodig heeft voor de hypotheek
 4. BKR overzicht alle aanvragers & overige betalingsverplichtingen
 5. ID of paspoort, deze controleren wij persoonlijk en maken kopie
 6. Soms aangifte IB
 7. Soms K.v.K. 

Huis gekocht naar de notaris

U heeft uw huis gekocht en u had slechts € 2500,- eigen geld nodig in de plaats van € 13.000,-. Ongeveer 5 tot 10 werkdagen voordat u naar de notaris gaat voor de overdracht ontvang u de afrekeningsnota. Die € 2500,- maakt u over vanaf uw eigen rekening naar de notaris. De notaris moet kunnen zien dat uw eigen geld daadwerkelijk van uzelf is.

De notaris zorgt er voor dat alle kosten betaald worden. Denk aan overdrachtsbelasting, taxatierapport, hypotheekadviseur. Er kunnen ook andere afspraken gelden m.b.t. nota hypotheek of taxatie.

U ontvangt van de notaris alle nota’s. Bewaar deze goed i.v.m. belastingaftrek. Tenslotte zijn er nog 2 belangrijke zaken.

 1. Vergeet uw geldig paspoort of ID niet mee te nemen.
 2. Uiterlijk op de dag van de overdracht moet uw huis verzekerd zijn.

U dient minimaal een opstalverzekering te hebben afgesloten. De notaris gaat u hier ook om vragen. Bent u dit vergeten dan kan er geen overdracht plaatsvinden en gaat u dat spaargeld kosten.

Verschil banken met Lex Wonen

Hypotheek zonder eigen geld gelukt via Lex Wonen

Hypotheek zonder eigen geld gelukt via Lex Wonen

Wat is het verschil tussen Lex Wonen met banken, advieskantoren, hypotheekketens en overige adviseurs?

 • Altijd persoonlijk bereikbaar dagelijks van 06.00-21.15 uur
 • Alle kennis onder één dak, aankoop en hypotheek
 • Handtekeningen pas zetten als het moet, laat klant vrij
 • Woning kopen zonder eigen inbreng

Locatie Lex Wonen centraal in Nederland

Locatie Lex Wonen

Locatie Lex Wonen

U vindt Lex Wonen exact in het midden van Nederland. Klik hier om de locatie te vinden van Lex van de Straat Wonen

Samenvatting huis kopen zonder spaargeld in 1 zin

Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopsom van de woning heeft u minder nodig aan eigen inbreng voor de hypotheek.

Neem contact op als u net dat kleine zetje nodig heeft om een huis te kopen.

Update 15 december 2019