Menu

Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Zelf je huis verkopen zonder makelaar kan als je begeleid wordt door verkoopbegeleider die tevens Intermediair is.¬† Zonder makelaar zelf je woning verkopen omdat je zelf je woning door en door kent. Sinds augustus 2023 vliegen de woningen over de toonbank. Samen bepalen we de juiste strategie. Omdat wij landelijk zowel aankoop, verkoop als hypotheek kennis hebben krijgt u een prachtig pakket en bespaart u duizenden euro’s.

Geen makelaar nodig om huis te verkopen

Je hebt geen makelaar nodig voor de bezichtiging, die kan je inderdaad zelf. Er kan niemand alles beter vertellen over de woning dan de verkoper zelf. Lexwonen kan jou begeleiden door het gehele traject. Hieronder belangrijke zaken die wij regelen.

 • Verkoopprijs afstemmen op nieuwe woning
 • Regelen koopakte
 • Hypotheekaanvraag
 • Overbruggingshypotheek
 • Bouwdepot voor verbouwing
 • Gang naar notaris

Verkoopprijs, BKR en strategie bepalen succes. Als gecertificeerd verkoopbegeleider en aankoopbegeleider loodsen wij klanten naar een succesvolle deal.

Zelf huis verkopen dan transparant zijn

Ga je zelf je woning verkopen dan moet je altijd naar de koper toe transparant zijn. Altijd alle vragen eerlijk beantwoorden en wat je niet weet duidelijk vertellen.

Stappenplan zelf huis verkopen zonder makelaar

 1. Vertel Lexwonen welke woning je op het oog hebt of het bedrag dat je wil besteden aan het nieuwe huis
 2. Berekening hypotheekmogelijkheid ( BKR check)
 3. Taxatiewaarde berekenen huidige woning (belangrijk voor benodigd eigen geld koper)
 4. Taxatie nieuwe woning (belangrijk voor bepalen van benodigde overwaarde of eigen geld nieuwe woning verkoper)
 5. Plaatsing advertentie woning te koop
 6. Maximaal 10 kopers uitnodigen verdeeld over 2 dagen/dagdelen
 7. Bieden vanaf strategie ( call back facility) bespreken
 8. Samen met Lexwonen bepalen wie er koopt

Weet dat het ook mogelijk is om samen met ouders een huis te kopen.

Er kunnen partijen zijn die met 4 personen een hypotheek wensen. Lexwonen.nl regelt als een van de weinig mensen hypotheken tot aan 4 personen.

Taxatiewaarde huidige woning en vraagprijs

Taxateur regelen

Taxateur regelen

Een huis verkopen zonder makelaar kan maar je moet wel wat regels in acht nemen. Hoe hoger jij je huis wil verkopen boven de taxatiewaarde hoe groter de kans is dat de koop niet door gaat. De maximale hypotheek die iemand kan krijgen is nooit hoger dan taxatiewaarde.

Het is belangrijk dat je aan de juiste aspirant koper je huis verkoopt. Lexwonen helpt je daarmee.

Heeft de koper zelf ook een huis en heeft hij overwaarde dan kan het goed komen. Voor starters wordt het lastig om ‚ā¨ 50.000,- tot ‚ā¨ 125.000,- in de hypotheek te brengen. Overbieden huis, dus hoger bieden dan de vraagprijs gebeurd dagelijks maar niet zonder risico’s voor de koper.

Bouwkundige keuring

Stel de aspirant koper altijd voor om een bouwkundige keuring te doen. Vaak wordt dat gewaardeerd. D.m.v. een bouwkundige keuring heb je er alles aan gedaan om gebreken aan het licht te brengen. Dit geld ook voor de aankoop van je nieuwe huis. Altijd bouwkundige keuring doen. De kosten van ongeveer ‚ā¨ 300,- zijn voor diegene die de woning gaat aankopen.

Vaak wordt gezegd dat aankoopmakelaars je goed kunnen helpen met bod en staat van onderhoud woning. Ik adviseer je echt een bouwkundige keuring te laten doen door gespecialiseerde mensen. Vaak bouwkundige Ingenieurs of bouwkundige experts.

Bouwkundige keuring doen voor tekenen koopakte

Expertise van bouwkundige

Expertise van bouwkundige

Voordat je de koopakte gaat tekenen laten we keuren, zo maken we de afspraak. Dus eerst kopen, dan keuren. Is er teveel achterstallig onderhoud dan kan je altijd nog afhaken. Dit geld voor alle partijen. Als je het achterstallig onderhoud wil gebruiken om later een lager bod te doen dan kan je het vergeten als koper zijnde, het wordt zo aan een ander verkocht. Ook voor verkoper geld dit. 

Er zijn duizenden kopers maar slechts een handje vol huizen. Als de koper van jouw huis lastig wordt verkoop jij je huis direct aan een ander. Anderen doen hetzelfde. Lexwonen begeleid je, bespaar ‚ā¨ 5.000- tot ‚ā¨ 10.000,- door zonder makelaar je huis te verkopen.

 

 

Ik wil zonder makelaar mijn huis verkopen, waar moet ik aan denken i.v.m. vraagprijs en woningwaarde?

Wat je nodig hebt is een notaris voor de koopakte, een taxateur voor de taxatie van huidige woning en de nieuwe woning. Weet je de waarde niet dan is het lastig voor de hypotheek. Lexwonen begeleid je volledig.

Ik heb een huis gezien en wil mijn huidige woning zelf verkopen, hoe nu verder?

Mijn advies is om deze blog te lezen en alle gegevens in te vullen zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button