Menu

Huis verkopen

Uw huis verkopen kan alleen als u de juiste mensen de juiste werkzaamheden laat doen. Weet u dat niemand uw woning beter kent dan u zelf? Dat als u de woning zelf verkoopt met de juiste verkoopbegeleiding dat u de beste koop sluit. De verkoop van de woning moet naadloos aansluiten op de aan te kopen woning.

Eigen huis verkopen en ander woning kopen

Bij het kopen en verkopen van een woning heeft u normaal 4 of 5 partijen nodig om succesvol te kunnen kopen, verkopen en te financieren.

  • Makelaar
  • Taxateur
  • Hypotheekadviseur/Bank
  • Bouwkundige keuring
  • Notaris

Huis verkopen, aankopen en financieren onder één dak

Lexwonen heeft alle kennis en papieren onder één dak. Makelaar aankoop, verkoop inclusief de hypotheek voor de volgende woning. Omdat wij alles onder één dak hebben bespaart u veel geld. Er zijn echter een paar zaken die erg belangrijk zijn om te weten.

Huis verkopen betekent informatieplicht verkoper

Het verkopen van je eigen woning betekent dat u verplicht bent om alles te vertellen over de woning. Achterstallig schilderwerk hoeft u niet te vertellen want dat kan de koper zelf zien. De koper heeft een onderzoeksplicht en de verkoper een informatieplicht. Gaat u uw huis verkopen dan kan u niet zeggen dat de koper een onderzoeksplicht heeft en dat hij zelf maar op onderzoek moet.

Voorbeeld van correct informeren koper

Bas uit Rhenen verkocht via Lexwonen zijn woning met een vraagprijs van ‚ā¨ 450.000,-.¬† De koper werd verteld dat er lekkage is geweest op platte dak en dat het opgelost is. Verder is bij veel regenval een probleem met de riolering. Het duurt even voordat de toilet gespoeld is.

Deze informatie is belangrijk om niet aansprakelijk gesteld te kunnen worden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button