Menu

Koopsom woning

Koopsom woning

Koopsom woning

Zowel de koopsom van een woning als de vraagprijs is nooit de waarde van een huis. De taxatiewaarde is belangrijk om vooraf te weten. Koopsom woning moet wel passen op je toetsinkomen maar er zijn nog meer pijlers. Taxatiewaarde is bepalend of je de koopsom van het huis 100% kan financieren met een hypotheek. Hoe zit dat dan?

Maximale koopsom van een woning die je kan financieren

Koopsom woning kan je voor 100% financieren als taxatiewaarde net zo hoog is als de koopsom. Dus zie je een huis te koop staan met een vraagprijs van € 500.000,-? Doe je een bod van € 575.000,- en kan je op inkomen € 750.000,- lenen? Je kan alleen de volledige koopsom financieren als de taxatiewaarde (woningwaarde) minimaal € 575.000,- bedraagt. Stel je nu voor dat een taxateur de woning taxeert op € 475.000,-? Jouw geboden koopsom kan je nooit helemaal financieren. Maximale hypotheek bedraagt € 475.000,- en dat betekent dat je € 100.000,-eigen geld nodig hebt. Heb je een huis gezien en weten wat je moet bieden en of de koopsom past?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Koopsom van een huis

Koopsom van een huis

 

Koopsom woning bieden nadat je taxatiewaarde weet

Je koopsom bepalen op een woning kan dus pas als je weet wat de taxateur over de woning verteld. Een taxatie indicatie is dus belangrijk om niet in de problemen te komen. Je moet namelijk altijd zelf kunnen berekenen hoeveel overwaarde of eigen geld je nodig hebt. Doe je dit niet dan is de kans op een afwijzing hoog. De huidige woningmarkt laat geen spaan van je bod over als je zo maar wat bied.

Koopsom woning en huizenprijs

Lexwonen is alleen maar bezig met het bepalen van de koopsom met bijbehorende taxatiewaarde. Wij gaan dit vooraf bepalen zodat je daarna kan bieden. Alleen een gedegen bod met onderbouwing hoe je aan de centen komt geeft je kans. Een biedcertificaat inclusief woningwaarde legt uit hoe je aan de koopsom van de woning komt. Kennis van huizenprijs is belangrijk.

Koopsom starterswoning en duurdere woningen

Er is een groot verschil ontstaan tussen bieden op starterswoningen en woningen uit het duurdere segment. Sinds mei 2022 moet je op een starterswoning nog hoger bieden. Koopsom van een woning is hoger dan je kan financieren, dus eigen geld nodig.

Boven de vraagprijs van een duurdere woning hoef je sinds kort niet of weinig meer hoger te bieden.  Als de vraagprijs van een woning gelijk is als de koopsom van de woning maak je veel kans.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button