Menu

Loan to Income en Loan to Value

 Loan to Income en Loan to Value⭐ zijn twee belangrijke peilers⭐.

Dit zijn de belangrijkste pijlers vanaf 2021 om uw eigen geld en maximale hypotheek te bepalen. Het is niet je bruto inkomen alleen wat je maximale hypotheek in 2021 bepaald. Die tijd is al lang geweest! De waarde van de woning wordt steeds belangrijker. Overbieden op de woningmarkt betekent dat je op de hoogte moet zijn van de loan to value. In 2021 en 2022 zal Loan tot Value een van de belangrijkste pijlers zijn die bepaald of de hypotheek rond komt.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het Loan to Income en Loan to Value verhaal

Loan to Income en Loan to Value

Loan to Income en Loan to Value

Het Loan to Income en Loan to Value verhaal is een inkomenstoets en marktwaarde toets welke aangeeft hoeveel geld je maximaal mag lenen i.v.m. de aankoop van een eigen woning.

Bij de inkomenstoets wordt gebruik gemaakt van financieringslast percentages, deze worden jaarlijks herzien en deze zijn wettelijk vastgelegd. Met deze financieringslast percentages wordt aangegeven welk deel van jouw inkomen gebruikt mag worden voor de hypotheekberekening.

De financieringslast percentages variëren met het inkomen en met de rentestand.

Loan to income – Maximale hypotheek op inkomen

De hoogte van je lening wordt bepaald door je vaste brutoloon aangevuld met onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld, en overwerk van de laatste 12 maanden.

Er zijn banken die nemen alleen de vaste bestanddelen mee voor 100% en de rest voor maar 60% of 70%. Dit scheelt per bank. Indien je binnenkort een loonsverhoging krijgt wordt dit ook meestal meegenomen. Toekomstige loonsverhoging meenemen in de hypotheek geld echter alleen bij vast dienstverband.

Ook een starterslening kan u gebruiken om toch uw droomwoning te kopen. Voor een starterslening kan u ook terecht met een intentieverklaring.

Loan to Value – Maximale hypotheek op basis van de marktwaarde

Op het moment dat de “Loan to Income” bekend is volgt er nog een verhaal, de “Loan to Value”. Deze LTV zou je als volgt kunnen omschrijven: nooit meer lenen dan de waarde van de woning. Vanaf 2018 bedraagt de LTV 100%, dat betekend dus dat je hypotheek maximaal de hoogte heeft van je taxatierapport.

LTI en LTV zijn de belangrijkste pijlers vanaf 2018. Nu beide kengetallen even in een rekenvoorbeeld zetten zodat het voor iedereen duidelijk is. Vanaf 2021 is de loan to value pijler belangrijker dan ooit. Veel hypotheken worden afgekeurd omdat klanten ver boven de waarde van de woning bieden. Vaak denkt men alleen aan het inkomen. U moet de waarde van een huis echt weten.

Omdat de huizenprijzen als een komeet omhoog schieten in 2021 moet u weten wat de waarde is. Een hogere vraagprijs wil niet zeggen dat de marktwaardewaarde parallel meeloopt. Loan to value is beslissend voor de koop.

Waarde weten van uw huidige woning?

Als u de waarde weet van uw huidige woning aangevuld met uw maximale hypotheekgegevens dan weet u gelijk of u een ander huis kan kopen. Vraag GRATIS een  WONINGWAARDERAPPORT op van uw huidige woning.

Wellicht wilt u door de opgebouwde LTV een nieuwbouw woning kopen?

Met de overwaarde van uw huidige woning een boerderij bouwen? Hoe klinkt dat?

Voorbeeldberekening LTI en LTV

Voorbeeld berekening Loan to Income en Loan to Value

Voorbeeld berekening Loan to Income en Loan to Value

Uw inkomen (als voorbeeld) is van dien aard dat u € 240.000 mag lenen i.v.m. eigen woning. Dus een hypotheek gerechtvaardigd op uw inkomen (LTI).

U laat vervolgens een taxatierapport maken waaruit blijkt dat de woning die u graag wil kopen een waarde van € 220.000 heeft. Let op, de maximale hypotheek wordt nu verlaagd tot € 220.000,-.

De hypotheek is dus nooit meer dan de waarde van de woning (vanaf 2018). U kan dit ook niet afdekken met een starterslening. U ziet dat de taxatiewaarde van de woning ontzettend belangrijk is. Vraag onze expertise. Hier zijn wij goed in. Lexwonen.nl is goed in aankoopbemiddeling, starterslening en bijpassende hypotheek.

Huis kopen en eigen geld

Huis kopen en eigen geld

Koopt u onder de taxatiewaarde aan dan is er soms geen eigen geld nodig.

Loan to Income en Loan to Value 2020

Deze twee factoren worden steeds belangrijker, zei bepalen de hoogte van uw eigen geld in de hypotheek.  Er wordt steeds vaker geboden boven de marktwaarde. Vraag Lex Wonen voor marktwaarde en hypotheek. Weet vooraf of u eigen geld nodig heeft of niet.

BKR belangrijker geworden voor maximale hypotheek

Niet alleen de LTI en de LTV toets zijn belangrijk voor de bepaling van de hypotheek. Ook de BKR toets wordt steeds belangrijker. Steeds meer zaken worden opgegeven zoals mobiele abonnementen. Kredieten en andere betalingsverplichtingen verlagen de LTI. Dus minder hypotheek mogelijk.

Wilt u een kijkje nemen op onze homepage wat wij allemaal doen.

Wat betekent Loan tot Income?

Loan tot income betekend feitelijk dat u niet méér kan lenen dan uw inkomen toe staat. Dus uw maximale hypotheek op inkomen.

Wat betekent Loan to Value?

Loan to Value betekent dat uw maximale hypotheek nooit hoger mag worden dan de waarde van uw droomhuis.

Waarom is Loan to Income en Loan to Value belangrijk voor mij?

Stel u eens voor dat u een geweldige woning ziet die ruim past bij uw inkomen. U koopt het huis en komt er vervolgens achter dat de waarde € 30.000,- tegenvalt. Er wordt namelijk hoog ingezet. U krijgt geen hogere hypotheek dan de woningwaarde waardoor u plotseling dus € 30.000,- eigen geld meer moet meenemen. Heeft u dat niet dan krijgt u een afwijzing en alle moeite voor niets, verder kost het u ook zeker enkele duizenden euro’s aan eigen geld omdat u wel iedereen moet betalen.

Hoe kom ik er snel achter wat de woningwaarde is⭐?

Suggestie: Lees deze blog en vraag gratis om info over bieden, overbieden, woningwaarde en hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button