Menu

Maximale hypotheek

Maximale hypotheek kan u niet meer los zien van de woningwaarde omdat u maximaal 100% van de taxatiewaarde kan lenen. Lexwonen is het juiste adres om zowel een maximale hypotheekberekening als marktwaarde berekening te maken. Hoogte hypotheek

  • is maximaal 100% van de taxatiewaarde van de woning
  • wordt beïnvloed door kredieten in de bkr
  • wordt beïnvloed door studielening
  • is afhankelijk van de te betalen hypotheekrente

Als u maximaal € 500.000,- hypotheek krijgt op uw inkomen dan betekent dat niet dat u maximaal € 500.000,- kan bieden op een huis. Is de marktwaarde € 400.000,- dan is uw maximale hypotheek € 400.000,-.Uw overwaarde op de oude woning en uw spaargeld betekent dat u hoger kan bieden dan 100% van de taxatiewaarde. Bereken hypotheek en uw bod om te kunnen kopen.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Maximale hypotheek

Maximale hypotheek

Maximale hypotheek 100% marktwaarde

De grootste fout die kopers maken is dat ze alleen kijken hoeveel ze maximaal kunnen lenen op het inkomen. Sinds 2021 is het onmogelijk om op de huidige woningmarkt op deze wijze te kijken hoeveel je maximaal kan financieren. Even een voorbeeld.

U verdiend samen € 100.000,- en maximale te financieren € 550.000,-. U ziet een huis te koop staan van € 500.000,-. Vervolgens doet u een bod van € 520.000,- en denkt u dat dat veilig is omdat u onder uw maximale hypotheekmogelijkheid blijft.

Na ondertekenen koopakte blijkt uit de taxatie dat de woning € 475.000,- waard is. Dit betekent dat uw hoogst mogelijke hypotheek geen € 550.000,- bedraagt maar maximaal € 475.000.  Nooit méér lenen dan 100% van de taxatiewaarde, ook wel marktwaarde genoemd.

Maximale hypotheek verlaagd betekent meer eigen geld!

Omdat u € 525.000 heeft geboden en omdat u maximaal € 475.000,- aan hypotheek krijgt heeft u € 50.000 eigen geld nodig omdat u ver boven uw maximale hypotheekbedrag heeft geboden. Verder moet u de kosten koper van ongeveer € 14.000,- ook betalen. Het benodigde eigen geld wat u niet kan meefinancieren in de hypotheek bedraagt dus €64.000,-.

Wellicht bent u voor uw droomwoning al weer te laat. LexWonen helpt u met de woningwaarde zodat uw maximale hypotheek bekend is en u goed kan zien wat u nu moet bieden. Ook hier kan u  berekenen hoeveel hypotheek u kan krijgen.

Maximale financiering zodat kopen lukt

Maximale financiering

Maximale financiering

U heeft al vaker een bod gedaan en u weet dat u maar 1 kans krijgt. Door te kort aan woningen is het lastig kopen. Maximale hypotheek berekenen is alleen handig als u alles van de woning weet. LexWonen kan u 7 dagen per week helpen met maximale hypotheekberekening en woningwaarde berekening. Alleen zo maakt u een kans om eigenaar te worden van uw koophuis. Lees ook eens meer over ons.

LexWonen heeft een biedingsconcept klaar liggen inclusief een berekening van de maximale hypotheek. Wij zijn dagelijks met het kadaster en taxateurs aan het werk. Snelle informatie heeft u nodig om een huis te kunnen kopen.

Overwaarde en maximale hypotheek berekenen

Het berekenen van de maximale hypotheek op inkomen en op basis van de marktwaarde van uw droomhuis is gebeurd, hoe nu verder? Heeft u overwaarde of spaargeld dan kan u dus meer bieden dan dat uw maximale hypotheek bedraagt. Let wel op! U kan 90% van de te verwachten verkoopprijs van de oude woning minus de huidige hypotheekstand van die woning gebruiken om hoger te bieden. Het verruimt uw mogelijkheid om hoger te bieden of het verlaagt uw maximale hypotheekbedrag, kijk maar naar het volgende voorbeeld.

Huis te koop voor € 400.000,-k.k., maximale hypotheek op inkomen  € 400.000,- overwaarde oude woning € 100.000,-

U ziet een huis te koop voor € 400.000,-. U doet een bod van € 450.000,- onder voorbehoud van financiering van € 350.000. In deze situatie heeft u dus gekozen om uw overwaarde van € 100.000,-  te splitsen.  Hoger bod van € 50.000 en uw maximale lening dan te verlagen met € 50.000,-.

U zou ook anders kunnen kopen. U doet een bod van € 400.000,- conform de vraagprijs en u gebruikt die € 100.000,- om uw maximale hypotheek te verlagen. Uw hypotheek wordt dan € 300.000,- en dat betekend lagere maandlasten door verlaging van de hypotheek. Helaas kan u niet kopen zonder eren hoger bod te plaatsen.

Maximale hypotheek zegt niets over uw bod

Ziet u dat uw maximale financiering helemaal niets zegt over uw bod. Het is de overwaarde, die in de vorm van een overbruggingshypotheek bepaald  hoeveel u kan bieden boven uw maximale hypotheek. Stel nu dat u met uw maximale hypotheek niet weg komt dan is het ook mogelijk om samen met ouders een huis te kopen.

Hoogste hypotheek hoogste maandlasten

Pas op, gaat u een huis maximaal financieren, dus uw maximale hypothecaire lening gebruiken dan heeft u een behoorlijke maandlast die net past op uw inkomen. U moet zich nu afvragen hoe bestendig de komende jaren het inkomen is. LexWonen helpt u met bepalen van uw maximaal te verkrijgen hypotheek op inkomen en marktwaarde.

Hypotheek berekenen is voor 90% van de kopers een valkuil omdat ze een hypotheekberekening uitsluitend op inkomen maken. Heeft u als nog net te weinig inkomen om te kopen? Lees hier alles over hoe je een hogere hypotheek kan krijgen.

Bereken hypotheek via Lex Wonen

Uw maximale hypotheek afsluiten via Lex Wonen, hulp bij woningwaarde, hulp bij aankoop en regelen koopakte. Maximaal profiteren en alles uit de kast halen voor uw maximale hypotheek. Let op! Lukt het u niet om voldoende hypotheek te krijgen? Met broer of zus een huis kopen regelt LexWonen dagelijks.

Hoeveel hypotheek in regio Veenendaal

Maximale hypotheek in Veenendaal is altijd wat hoger dan als je nog verder naar het westen gaat. Dit komt omdat je in het westen nog hoger moet bieden dan de vraagprijs. Als Hypothekadviseur Veenendaal zijnde weten wij exact hoeveel je kan lenen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button