Menu

Koop nu uw volgende woning met overbruggingsgarantie!

Overbruggingsgarantie voor als uw huidige woning nog niet is verkocht.

Koop nu uw volgende woning met overbruggingsgarantie!

Overbruggingsgarantie voor uw nieuwe woning. De vraag naar koopwoningen is groot, als u een leuke woning heeft gezien en u heeft nog uw oude woning vraag ons dan naar de voorwaarden. Hoe is de courantheid van uw oude woning? Loopt u veel risico m.b.t. dubbele lasten. Er zijn veel mogelijkheden. Door de stijgende huizenprijzen en lage hypotheekrentes vliegen de huizen de deur uit.

Overwaarde op woning!

Heeft u iets of veel overwaarde op de woning en u heeft een nieuwe woning gezien dan is de kans op uw droomwoning makkelijker te regelen. Let even op dat u bij winst uit de verkoop van uw oude woning (overwaarde) heeft en dit verrekend met de belastingteruggave. Voorbeeld: U heeft uw oude woning gekocht voor € 160.000 in 2010. U verkoopt de woning in 2016 voor € 200.000.  U koopt in 2017 een woning voor € 230.000 U heeft een winst(overwaarde) van € 40.000 op uw oude woning. Uw nieuwe hypotheek is aftrekbaar voor een bedrag van € 190.000, namelijk € 230.000 minus de overwaarde van € 40.000.

U dient de overwaarde altijd in de hypotheek te stoppen als u 100% aftrekbaarheid wil blijven behouden.

Voorkom dubbele woonlasten door overbruggingsgarantie!

Doordat de woningmarkt op het kookpunt is op dit moment zal het niet zo lang duren tot dat uw woning verkocht is. Wilt u dit risico beter afdekken neem dan een overbruggingsgarantie van 1 of 2 jaar. Stel de vraagprijs van uw nieuwe droomwoning is € 235.000. U koopt de woning voor € 220.000 en u bedingt daar een overbruggingsgarantie bij van 2 jaar. Dit betekent dat de verkoper 2,5% van de koopsom (2,5% van € 220.000) moet afstorten naar de notaris. U ontvangt dan gedurende 1 jaar €458, 00 per maand om de dubbele lasten kwijt te zijn. Deze kosten worden dus betaald door de verkoper. Hierdoor kan u snel onderhandelen en is uw droomwoning binnen handbereik.

U heeft een starterslening op uw oude woning.

Als u een starterslening op uw oude woning heeft dan moet u deze bij verkoop van uw woning verplicht aflossen. In sommige gemeentes bestaan er doorstroomregelingen, vraag ons om die mogelijkheid.

Lage maandlasten mogelijk in uw nieuwe droomwoning.

Door verkoop van uw oude woning en aankoop van uw nieuwe woning kan het zelfs zijn dat u dezelfde maandlasten heeft of zelfs minder. Dit is afhankelijk van uw situatie.

Kijk op Funda naar verkoopresultaten van uw straat.

Hoe lang zou het duren voordat uw woning is verkocht en hoeveel huizen zijn hier in de straat verkocht. Ga naar www.funda.nl en zoek naar uw straat. Daar staan alle woningen op die te koop staan in uw straat, helemaal onderaan klikt u ergens op verkocht. Hier staan de verkochte huizen op uit uw straat van de laatste tijd. Het geeft u een beeld over de omzetsnelheid.

Lexwonen.nl en starters.

Wij begeven ons veel op de startersmarkt, mocht u huis te koop staan dan brengen wij uw woning ook onder de aandacht bij onze starters.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button