Menu

Overlijdensrisicoverzekering nodig?

Of een overlijdensrisicoverzekering nodig is hangt af van de volgende situatie:

  1. Zijn er erfgenamen
  2. Is er een nabestaande en wat is haar / zijn inkomen
  3. Hoe hoog is de waarde van het huis t.o.v. de hypotheek

Passende dekking

Overlijdensrisicoverzekering nodig?

Overlijdensrisicoverzekering nodig?

Onder passende dekking verstaan wij betaalbaar en dat het restant van de hypotheek past bij het inkomen van de nabestaande.

Ook als je alleenstaande bent zijn er altijd nabestaanden. Stel dat een alleenstaande komt te overlijden en de woningen zijn in prijs gedaald, ik denk dat ook in die situatie een overlijdensrisicoverzekering van belang is want anders bestaat er een mogelijkheid dat erfgenamen met een schuld achterblijven.

Ik vind het dus van belang om minimaal passend te regelen. Soms is het beter om de hypotheek in zijn geheel af te dekken met een verzekering. Meestal praten we over echt een paar euro meer.  Met name als de nabestaande wisselend werk heeft en een onregelmatig inkomen. Neem contact met ons op en ga jouw hypotheek berekenen.

Wat zegt NHG

Vanaf 1 januari 2018 zijn de regels v.w.b. overlijdensrisicoverzekering compleet van de baan. Verzekering is niet meer verplicht gesteld door NHG. Dat betekend niet dat dit niet gewenst is. In al die jaren dat ik adviseur ben heb ik misschien 4 keer meegemaakt dat een overlijdensrisicoverzekering achterwege kon blijven.

Banken mogen individueel nog wel eisen dat er een verzekering wordt gesloten. Als u van plan bent om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten laat dan ook het nabestaandenpensioen van uw man berekenen. Alles wat u al geregeld heeft hoeft u niet nog eens te regelen.

Kosten van overlijdensrisicoverzekering meefinancieren

Voor het regelen van een overlijdensrisicoverzekering heeft u meestal eigen geld nodig. Als u de woning slim aankoopt kan u bezuinigen op uw eigen geld. Kijk ook eens op de thuispagina van LexWonen.

Voorbeeld zoals het was tot 2018

Woning aangekocht voor € 150.000,- k.k. Hypotheek is geworden 157.000 door bijkomende kosten. Het taxatierapport geeft een marktwaarde aan van € 154.000. Hoe maak je nu de berekening zoals NHG het minimaal vereist?Je neemt 80% van de marktwaarde, dus € 154000 X 80% = € 123.200 . De totale hypotheek was € 157.000 dus: € 157.000 -/- € 123.200 = € 33.800.
U dient dus een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten van minimaal € 33.800 per aanvrager.

Wilt u misschien weten wat u kan lenen?

U wil een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek omdat u uw spaargeld anders wil gebruiken?

Lees hier hoe u zonder eigen geld in de hypotheek een huis kan kopen. Wilt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld? Bereken eerst en lees dan onze tips en succesverhalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Velden met een * verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Huis kopen zonder eigen geld’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button