Menu

Overweeg deze factoren voordat je investeert in vastgoed

Het kopen van een vastgoedbelegging is een van de slimste financiële beslissingen die je kunt nemen. Je bent hiermee generaties lang verzekerd van een passief inkomen. Maar weet je dat je deze rendementen op vastgoedbeleggingen niet gegarandeerd hebt? Beleggen in vastgoed gaat natuurlijk ook nog wel eens verkeerd. Voorkom dit door rekening te houden met de volgende factoren voordat je een investering doet.

 

Controleer je budget

Hoeveel ben je bereid te besteden aan vastgoedinvesteringen? Voordat je zelfs maar overweegt een vastgoedbelegging te kopen, moet je over een budget beschikken. Hoewel het budget je helpt het type onroerend goed binnen je bereik te bepalen, beperkt het je opties op het gebied van locatie en ruimte. Bepaal, afhankelijk van je budget, of je combinatievilla’s, duplexappartementen, strandhuizen of een stads appartement kunt betalen. Wees duidelijk over het bedrag dat je aan de investering wilt besteden. Als je externe financiering zoekt, zorg dan dat je alle noodzakelijke regelingen treft om te bevestigen dat je in aanmerking komt voor de financiering. Investeren in vastgoed hypotheken zijn daarnaast ook nog mogelijk geschikt.

 

Kies het juiste type vastgoed

De grootste overweging bij het beleggen in onroerend goed is het bepalen van het juiste type onroerend goed. Heb je commerciële huurwoningen, vakantiewoningen, appartementsgebouwen, herenhuizen of appartementen te huur nodig? Afhankelijk van je budget, voorkeur en beoogde rendement zal niet elk type beleggingspand bij je passen. Het is van cruciaal belang om alle voor- en nadelen van elk type vastgoedbelegging op je lijst met een kritische blik te analyseren. Voer marktonderzoek uit om de vastgoedbeleggingen te kennen waar veel vraag naar is. Zal de huidige vraagtrend in de toekomst naar verwachting toenemen of afnemen? Vergeet bij het opstellen van een budget niet om extra uitgaven en andere verborgen kosten mee te nemen. Dit omvat onroerendgoedbelasting, makelaarskosten en zelfs renovatiekosten om het onroerend goed gereed te maken voor verhuur.

 

Krijg een goede ROI

Je koopt het onroerend goed met opzet voor beleggingsdoeleinden, toch? Dan is het verwachte rendement een belangrijke overweging. Bepaal de verwachte winsten om de juiste investeringskeuze te maken. Daarnaast wil je als vastgoedbelegger scherp zijn op de waardering van het vastgoed. Je wilt weten of het onroerend goed in waarde zal stijgen, voor het geval je besluit het in de toekomst te verkopen. Doe op dit vlak dus goed onderzoek.

 

Denk aan de locatie

Bij het beleggen in vastgoedbeleggingen is de locatie van belang. Houd er rekening mee dat de locatie van invloed is op andere factoren, zoals het type woning en je budget. Je kunt natuurlijk toch niet investeren in prachtige vakantiewoningen in een verlaten buurt zonder vakantiegangers? Of misschien een huurappartementengebouw kopen op een locatie waar geen vraag naar huurwoningen is. Bovendien bepaalt de locatie die je kiest de prijs. De prijs van onroerend goed in gebieden met veel concurrentie op de woningmarkt is waarschijnlijk hoger dan die van minder competitieve markten. Houd bij het opstellen van je budget ook rekening met de gewenste locatie voor je investering.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button