Menu

Twee huizen verkopen en samen 1 huis kopen

Hoe ga je twee huizen verkopen en samen 1 woning kopen? Hoe werkt dit precies en waar moet je aan denken gedurende de verkoop van 2 huizen en de aankoop van één woning? Lexwonen.nl legt het uit.

Volgorde werkzaamheden dubbele verkoop en enkele aankoop

Belangrijk is de volgorde van de werkzaamheden.

  1. Eerst spaargeld weten en eventuele overwaarde beide huizen
  2. Hypotheek op inkomen weten
  3. Waarde weten van aan te kopen huis
  4. Huis kopen en hypotheek regelen
  5. Na akkoord hypotheek woning verkopen

Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Landelijke werkzaamheden. Bereken wat je kan lenen en lees belangrijke voorbeelden van aankoop van 1 woning en verkoop van 2 woningen.

Bereken hoeveel je kan lenen bij verkoop van 2 woningen en samen kopen van 1 huis.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen 1 huis kopen en 2 huizen verkopen

Samen 1 huis kopen en 2 huizen verkopen

Voorbeeld  van twee woningen in de verkoop

Het belangrijkste is dat je eigen geld hebt en wat overwaarde. Met het berekenen hoeveel je kan lenen worden de huidige hypotheeklasten niet meegenomen als lasten via Lexwonen. Wat betekend dat? Op het moment dat je een huis koopt en twee woningen moet verkopen dan zijn die twee huizen nog niet verkocht.

Je krijgt op 1 woning een overbruggingshypotheek. Op de andere woning niet. Er is geen bank die 2  overbruggingshypotheken verstrekt. De nieuwe maximale hypotheek moet dus passen op 2 inkomens en op 1 keer de overwaarde van één huis. Normaal gesproken kan je minder lenen omdat je al maandlasten hebt van de huidige hypotheek.

Belangrijk is dat je de hypotheeklasten van alle twee de huizen gedurende 1 jaar kan aantonen in spaargeld. Voorbeeld: Jeroen heeft een huis in Ede waar hij bruto € 700,- per maand voor betaald.  Vriend Johan heeft een huis in Veenendaal, hij betaald € 950,- per maand aan hypotheekrente. Totale hypotheeklasten zijn € 1.650,- per maand. Per jaar is dat € 19.800,-. Dit bedrag moet je aantonen aan eigen geld.

Heb je dat eigen geld niet dan is er ook nog een mogelijkheid om dit mee te financieren in de nieuwe hypotheek indien er overwaarde is.

Wat doen de huizen

Willen jullie samen een woning kopen en wil jij weten wat de prognose op de huizenmarkt is? Navigeer naar verwachting huizenprijzen, hier staan onze voorspellingen op die heel handig zijn. Krijg een idee van de huidige en toekomstige huizenprijzen.

Aantonen Dubbele woonlasten

In feite moet je dus kunnen aantonen dat je de dubbele woonlasten van de oude woning kan betalen. Van de hypotheek heb je al aangetoond dat je de lasten kan betalen door de maximale hypotheek berekening. Door nu je spaargeld te laten zien dat je de lasten van de onverkochte woningen kan betalen zit je goed.

Je hebt twee taxaties nodig

Let nu goed op. Je hebt 2 taxaties nodig. Een taxatie van de nieuwe woning en 1 taxatie van de  huidige woning waar je een overbruggingshypotheek op aanvraagt. Die andere woning hebben wij geen taxatie voor nodig.

Wat moet je bieden op een huis

Overbieden was de standaard norm, maar is niet meer nodig. Ga zelf niet bezuinigen op een aan te kopen huis maar bied ook niet teveel. Hoe ga je nu bieden als je twee huizen hebt? Wel of niet onder voorbehoud verkoop eigen huis?  Lexwonen weet alles over kopen en financieren. Is de case erg lastig dan hebben weten wij daar ook weer specialisten voor.

Hoe gaat het biedproces als wij twee huizen moeten verkopen en 1 woning samen willen kopen?

Afhankelijk van de overwaarde en het inkomen maken wij altijd een biedcertificaat zodat de makelaar weet hoe het in elkaar steekt. Je hebt dan veel meer kans op een huis. Lees hier alles en neem gerust contact met ons op.

Wij hebben beiden een eigen huis en willen nu samen wat kopen, hoe gaan we nu te werk i.v.m. verkoop woningen en het bod?

Lexwonen gaat altijd kijken naar de overwaarde van beide woningen. Je hebt altijd dus 3 taxatierapporten nodig. Twee rapporten voor de te verkopen huizen en een rapport voor aan te kopen huis. Pas dan kunnen we bieden op het huis. Het voorbehoud van financiering zo laag mogelijk omdat je hiermee veel kans maakt. Dit vergt veel en intensief werk. Let op, heb je totaal € 200.000,- aan overwaarde dan zou ik met € 120.000,- rekenen. De woningmarkt is dalende en over financieren kan dodelijk zijn. Laat de vakman u helpen met kopen en verkopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button