Menu

Tweede huis kopen

Tweede huis kopen als belegging en verhuur

Tweede huis kopen als belegging en verhuur

Een tweede huis kopen door je eerste woning te delen met een familielid, kennis of vriend als mede-eigenaar is een geweldige investering. Heb ik uw interesse gewekt? Wilt u iets doen met uw overwaarde en het geld laten renderen? Genieten van het leven wanneer het u uitkomt en handig gebruik maken van de regels? Wilt u ook verhuren zonder dure hoge rentes van kredieten?

Tweede huis kopen door eerste eigen huis te delen

Je kan alleen iets kopen als er geld is. Dat geld zit altijd in uw stenen omdat u daar niet makkelijk kan aankomen. Wellicht heeft u een € 20.000,- tot € 50.000,- op uw spaarrekening maar dat is het dan ook vaak. Lexwonen heeft een slimme manier van investeren in je eigen genot en dat van anderen op een wijze dat winstgevend is. U gaat een tweede huis kopen van het geld dat u krijgt van een mede-eigenaar van de eerste woning.

Resume: Als u een kennis, eigen kind of vriend laat inkopen in uw eerste huis dan krijgt deze aspirant mede-eigenaar een hypotheek van een geldverstrekker en dat geld gaat naar uw rekening via de Notaris. Dus het principe, u verkoopt wat, u krijgt wat en u gaat daar weer wat van kopen als genot, wellicht huurinkomsten en voor de investering op lange termijn. Combinatie van tweede huis verhuren en genieten van de tweede woning die ” en passant “ook nog eens meer waard wordt zonder dat u er maar iets aan kan doen.

Tweede huis kopen en regels van specifieke geldverstrekker

Klein stukje kennis over tweede woning kopen voor verhuur als investering of voor vakantie. Het systeem op de woningmarkt zit prima in elkaar.

Hypotheek maximaal 100% van taxatiewaarde

Het is belangrijk om te weten dat u op uw eerste eigen woning :

  1. nooit méér kan lenen dan dat uw inkomen toe staat (Loan to Income)
  2. nooit méér hypotheek kan krijgen dan 100% van de marktwaarde van die woning, ook wel taxatiewaarde genoemd (Loan to Value)

De absolute grens wat u kan lenen is dus de woningwaarde.  Dus heb je een huis getaxeerd op € 400.000,- en zit er € 250.000 hypotheek op? Er kan dan € 150.000,- nog ingevuld worden aan een hypothecaire “goedkopere” lening. Hoe kan je nu op een goedkope wijze een tweede huis kopen?

Berekening tweede woning kopen?

U heeft een eigenhuis die € 500.000,- waard is, de taxatiewaarde. De woning is door u belast met € 25o.000,- hypotheek. Uw eerste eigenhuis zou dus nog met € 250.000,- belast mogen worden door wie dan ook. Niet via uw eigen bank maar via Lexwonen.nl. U laat uw eigen kind, familie of goede vriend zich inkopen voor een bedrag van € 250.000,- in uw eerste huis. Omdat huizenprijzen hoog zijn hebben eigen kinderen broers of zussen of vrienden belangstelling om zich bij u in te kopen. Zij gaan dat gat van € 250.000,- opvullen.

U laat de notaris een koopovereenkomst maken dat u uw huidige eigenwoning deels wil verkopen aan een mede-eigenaar zodat in de nieuwe situatie bij de nieuwe geldverstrekker  2 eigenaren bekend zijn. Dus kopen samen met de nieuwe mede-eigenaar. Uw eigen bank werkt hier niet aan mee. Wij hebben geldverstrekkers die dit wel doen. Deze koopovereenkomst samen met inkomensgegevens van u zelf en de mede-eigenaar gaat naar de nieuwe geldverstrekker. Deze geldverstrekker checkt of de gevraagde lening niet boven de taxatiewaarde uitkomt en hij checkt de BKR.

Indien geldverstrekker akkoord gaat maakt hij de 2 hypotheekdelen geld over naar de notaris. De notaris gaat het deel wat u bij uw huidige bank heeft lopen van € 250.000,- inlossen en deze naar onze geldverstrekker onderbrengen. Vervolgens krijgt de mede-eigenaar een deel hypotheek van € 250.000,-. Conform de koopakte van de notaris koopt de mede-eigenaar dus van u de helft van de woning. U ontvangt dus die € 250.000,- op uw rekening waarmee een tweede huis kopen mogelijk is. Medekoper heeft dus daar een hypotheek op gekregen. De totale schuld op de eerste woning bedraagt nu € 500.000,-.

Goedkoop geld gekregen om tweede huis te kopen

U kan nu dus een tweede huis kopen met eigen geld waar u zelf niets voor hoeft te betalen. Uw eigen overwaarde heeft u eerlijk ten gelde gebracht door iemand te laten inkopen in uw eerste huis die u kent. Geen verhuurhypotheek of extra dure verhogingen in de hypotheek die u zelf maandelijks moet betalen. Extreme dure verhuurhypotheken ga je dood aan op dit moment door de hoge rente stand. Tweede woning kopen kan nu u het geld op de bank heeft staan.

Voorbeeld tweede huis kopen in praktijk

Bovenstaande case hebben wij echt gedraaid met Marianne uit Ede. Zij werkt veel thuis en heeft een modaal inkomen. Zij leeft zoals ze wil leven, 3 keer par jaar gaat ze naar Sitges en Calafell. Ze heeft namelijk voor die € 250.000,- twee appartementen gekocht in Spanje. Dus van de overwaarde eerste woning een tweede huis gekocht en een derde woning gekocht. Ook in Spanje staan de woningen een beetje onder druk. Je kan er prima goedkoop kopen.

Tweede huis kopen waar ook en Europa is iets wat veel mensen willen. Zij lopen tegen twee problemen aan. Welke bank wil nu een hypotheek afsluiten samen met familie en eventueel met 4 personen? Welke papieren heb ik nodig en hoe zit het fiscaal? Lexwonen.nl helpt u met tweede huis kopen en heerlijk wonen waar dan ook in de wereld.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button