Menu

Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek

Geld verdienen met huis verhuren

Geld verdienen door je spaargeld en overwaarde van je eigen huis te gebruiken voor een verhuurhypotheek? Zelf een huis verhuren in de huidige huizenmarkt. Tweede huis verhuren is de trend. Maak je eigen geld rendabel door je eigen vastgoed te verhuren. Nog nooit waren er in Nederland zoveel huizenzoekers. Hypotheekrentes super laag en nog nooit zo weinig huizen te huur of te koop. Huurders kunnen niets vinden, wellicht heb jij:

 1. Overwaarde op je woning?
 2. Eigen geld?
 3. Bitcoins?

Kan jij op minimaal 2 van de vragen volmondig ja zeggen? Wellicht is het voor jou interessant om een huis te kopen met een verhuurhypotheek in box 3. Een verhuurhypotheek is geld verdienen als je ook eigen geld of overwaarde hebt

Verhuurhypotheek is geld verdienen op korte en langere termijn

Heb je veel eigen geld en je wilt actief bezig zijn met verhuur van woningen zodat je toch geld kan verdienen? Verhuren van je eigen huurhuis kan jou veel opleveren op korte- en lange termijn.

 1. Op korte termijn netto maandinkomen door verhuur
 2. Op langere termijn door rendement op vastgoed bij verkoop

Ik vind zelf het rendement op langere termijn belangrijk. Kijk eens naar de vraagprijzen van 5 jaar geleden en nu. Zou jij in 2015 een huis gekocht hebben in Veenendaal voor € 195.000,- dan had je nu globaal € 140.000,- rendement gehad bij verkoop in 2021.

Uiteraard was dat een geweldige periode om te investeren in vastgoed.

Vastgoed investeren altijd voor langere termijn

Huis verhuren door te investeren in vastgoed? Doe dit altijd voor langere termijn. Kan jij voor slechts een paar jaar geld missen begin er dan niet aan om een huis te kopen voor verhuur. Er zijn ook met verhuren van een huis met verhuurhypotheek risico’s.

Risico’s huis verhuren met verhuurhypotheek

 • Huizenprijzen kunnen dalen
 • Huurders betalen huur niet
 • Bij scheiding moet je verhuurde woning verkopen
 • Huurinkomsten vallen tegen
 • Na rentevast periode mogelijk hogere rente betalen waardoor maandlasten hoger worden
 • Wil je in de toekomst een andere eigen woning kopen dan kan de verhuurhypotheek in de weg zitten omdat u minder kan lenen

Risico’s verhuurhypotheek worden minder als je eigen spaargeld hoger is dan het te lenen geld voor de verhuurhypotheek.

Verhuurhypotheek door hypotheek en eigen geld

Overwaarde gebruiken voor verhuurhypotheek

Overwaarde gebruiken voor verhuurhypotheek

Lexwonen gaat jou nu uitleggen hoe jij maandelijks geld kan verdienen aan je overwaarde of spaargeld door deze te gebruiken samen met een hypotheek voor de verhuur. Verhuurhypotheek lukt niet als je geen spaargeld of overwaarde hebt. Je mag namelijk nooit de gehele woning financieren.

Voorbeeld scenario verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek is geld verdienen

Verhuurhypotheek is geld verdienen

Bas uit Veenendaal had in 2013 een huis gekocht voor € 167.000,- in Rhenen via Lexwonen. Huidige hypotheek bedraagt nog € 115.000,-. Huidige waarde in verhuurde staat bedraagt € 255.000,-.  Bij een beleggingspand gaan we altijd uit van de waarde in verhuurde staat en niet van marktwaarde. Marktwaarde bedraagt € 350.000,- maar die kunnen we niet gebruiken.

Maximale overwaarde die Bas mag gebruiken bedraagt € 140.000,-. Bas heeft een woning gezien met een vraagprijs van € 250.000,-die hij graag wil kopen voor de verhuur om maandelijks extra inkomen te hebben.  Hij had veel gelezen over overwaarde benutten en eigen geld om een huis te kopen en te verhuren.

Bas heeft een verhuurhypotheek afgesloten van € 75.000,- . Verder eigen geld € 100.000,-  en overwaarde opgenomen van zijn huidige eigen huis van € 75.000. Kosten koper heeft hij ook met eigen geld te betaalt

Verhuurhypotheek nooit 100% financieren!

Met een verhuurhypotheek kan je de aan te kopen woning die je wil verhuren nooit 100% financieren. Je hebt dus altijd spaargeld nodig. Het mooiste is als de grootste investering spaargeld betreft, eventueel aangevuld met stukje overwaarde en een stuk verhuurhypotheek.

Maximaal te financieren voor verhuurhypotheek is 70% van de waarde van een woning in verhuurde staat. Marktwaarde is dus niet van toepassing. Je kan ongeveer uitgaan van het volgend. Marktwaarde, vrije verkoopwaarde woning (LTV) € 350.000, maximaal te financieren met een verhuurhypotheek € 175.000,-,  wellicht iets meer.

Eigen geld in verhuurhypotheek

Eigen geld in verhuurhypotheek

Hoe meer eigen geld hoe meer rendement uit verhuurhypotheek

Het is logisch dat hoe meer je aan eigen geld in de woning stopt des te hoger je rendement wordt. Heb jij amper spaargeld of overwaarde dan kan je geen verhuurhypotheek nemen. Verhuurhypotheek vind ik zinvol als je eigen inleg voor het aan te kopen huis uit minimaal 50% eigen spaargeld bedraagt. Verder 25% van het aan te kopen pand uit je eigen overwaarde huidige woning en 25% aan een verhuurhypotheek. Verhouding overwaarde huidige woning en verhuurhypotheek afhankelijk situatie.

Verhuurhypotheek en eigen geld

Hoe meer eigen geld je hebt des te lager is het risico dat je in de problemen komt. Wij regelen geen verhuurhypotheken aan klanten zonder een aanzienlijk bedrag aan eigen geld.

Ben jij nieuw op de verhuurdersmarkt? Let op dat je ook eigen geld hebt om de kosten van de verhuurhypotheek in het begin te dragen als je geen huurders hebt. Ben jij nu eigenaar van een huis om te verhuren? Moet je de woning nog opknappen? Weet dat de hypotheekkosten van de verhuurde woning aanvangen als je bij de notaris bent geweest. Vanaf wanneer kan jij de woning verhuren? Heb je al een huurder die bereid is jouw huur te betalen.

Lexwonen hypotheekadviseur Veenendaal kan jou landelijk helpen met een verhuurhypotheek in geheel Nederland.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button