Menu

Vraagprijs bieden op een huis

Vraagprijs bieden op een huis

Vraagprijs bieden op een huis

Waarom is de vraagprijs bieden op een huis een slecht idee? Door de grote vraag naar huizen als gevolg van stijgende huurprijzen en groeiende bevolking is het bieden van de vraagprijs niet van deze tijd. Doe geen moeite om een bezichtiging te plannen. Al moet er veel gebeuren in een woning, het bieden van de vraagprijs op een woning is een klap in het gezicht voor de verkoper. Lees hoe u succesvol meer kan bieden dan de gevraagde prijs op een woning, lees waarom de vraagprijs bieden absurd is en bereken wat er voor u mogelijk is.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nooit de vraagprijs bieden op een huis

Meer succes door hoger te bieden dan de vraagprijs

Meer succes door hoger te bieden dan de vraagprijs

LexWonen helpt klanten in geheel Nederland en wij gaan u zo uitleggen waarom het bieden van de vraagprijs op een woning een flater is. Nou ja een flater? Wellicht heeft u alles goed bekeken en moet er verbouwd worden. Maar u gaat nu een andere weg inslaan anders kan u deze blog wel afsluiten.

 • Wilt u gelijk hebben en krijgen? Of
 • Wilt u uw droomhuis kopen?

Juist, u wil dat huis kopen en u accepteert dat de vraagprijs bieden op een huis een illusie is.

Verkoper moet ook meer bieden dan de vraagprijs

Juiste bod is meer bieden dan de vraagprijs van de woning

Juiste bod is meer bieden dan de vraagprijs van de woning

Voor elke woning zijn wel 20 tot 500 liefhebbers. De meeste woningzoekers hebben het spelletje nog niet helemaal door. Ze bieden nu grif de vraagprijs op een huis, zonder afdingen en wachten met een gerust gevoel de reactie van de makelaar af. Gaat u dat ook doen?

U mag blij zijn als u na 1 week een reactie krijgt van de makelaar. Helaas zijn wij met een ander in zee gegaan. Wellicht heeft de makelaar nog wel andere woningen te koop maar hij gaat dat zeker niet met u bespreken. U bent nog niet rijp om te kopen. Kopers moeten eerst 8 keer de neus stoten door de vraagprijs te bieden op een huis. Daarna gaan aspirant huizenzoekers voorzichtig € 5.000,- tot € 10.000,- méér bieden dan de vraagprijs. Raar dat wij nog niet aan de beurt zijn en raar dat die makelaar geen andere woning voor ons heeft.

Denk er aan dat de verkopers zelf ook meer geld moeten betalen dan de vraagprijs, ze stoppen dat geld niet in eigen zak. Pas op met vraagprijs bieden dat u ook geld heeft voor de kosten koper.

Wanneer wordt u wel gebeld door makelaar

Vraagprijs bieden op een woning? Vergeet het maar!

Vraagprijs bieden op een woning? Vergeet het maar!

Een makelaar gaat u pas bellen als u bied in de sfeer van de woningmarkt. Een makelaar gaat u pas bellen als u een deskundige in de hand neemt. Verkopende makelaars vinden het fijn als u al uitgezocht heeft wat de waarde van de woning is en als hij weet dat de financiering van uw bod op het huis deskundig door hypotheekadviseur is onderzocht. Ook de overwaarde dus reeds is meegenomen.

Heel veel kopers doen een bod waarvan de makelaar denkt: Wat moet ik daar nu mee? Heeft hij alles laten onderzoeken? Heeft de koper geen dure leningen in de bkr zodat de deal niet door gaat? Heel veel kopers doen maar wat op basis van huidige waarde van hun huidige woning of op basis van het spaargeld, vergeet het maar.

Out of the box denken en financieren

Out of the box hypotheek

Out of the box hypotheek

Gaat u als makke lammetjes allemaal achter elkaar aanlopen voor een huis of gaat u volledig out of the box met het bieden op een huis en de daarbij behorende taferelen. Gaat u mee in het denken en onderhandelen zoals het hoort vanaf 2021 of blijft u zitten?

Wat is een out of the box hypotheek?

Een out of the box hypotheek is net iets anders dan een gewone hypotheek. U herkend een out of the box financiering aan alles er om heen zoals:

 • Hogere taxatie dan aankoopsom waardoor minder eigen geld nodig
 • Bouwdepot meefinancieren
 • Persoonlijke lening om hoger te bieden als situatie passend is

Er zijn een twintigtal out of the box regels die passen bij het huidige bieden op een huis waarbij we de vraagprijs direct vergeten.

Waarom nooit de vraagprijs van een huis bieden?

U kan nooit en nergens de vraagprijs bieden op een huis omdat:

 1. Het aantal huizenzoekers is 16 keer hoger dan het aantal huizen wat te koop staat.
 2. Huren niet meer te betalen is en zodoende meer mensen willen kopen.

Wist u dat de meeste huizen verkocht zijn voordat ze op een huizenverkoop site staan? Weet u dat veel makelaars huizen al in de portefeuille hebben maar dat deze nog niet op Funda staan. Weet u ook dat makelaars u geen enkel voorstel doen voor een andere woning als ze u niet zien zitten qua bieden en de financiering?

Hoger bieden op een huis

Berekend hoger bieden op een huis is het medicijn. Of u een huis kan kopen is mede afhankelijk van uw spaargeld of de overwaarde. Wanneer kan u geen huis kopen?

⇒ als u niet méér eigen geld heeft dan € 50.000,- of,

⇒ als uw overwaarde minder is dan € 60.000,- ongeveer

Vergeet het bieden van de vraagprijs en zoek een adviseur

Als u wil bieden op een huis moet u vooraf weten wat de woningwaarde is en het eigen geld en de eventuele overwaarde wat er op het huis is. U heeft eigenlijk niets aan alléén een hypotheekadviseur of een makelaar. U moet iemand hebben die:

 1. expert is in woningwaarde onderzoek (aankoopmakelaar)
 2. hypotheekadviseur of bank

LexWonen is erkend aankoopbemiddelaar, dat wil zeggen aankoop en hypotheek regelen. Wij zijn 7 dagen per week open zodat u een kans krijgt om te bieden op een huis. Landelijk dekkend netwerk van notarissen en taxateurs. Vergeet het om de vraagprijs te bieden op een huis en laten we samen kijken naar uw mogelijkheden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button