Menu

Werkzaamheden Notaris

De werkzaamheden van een notaris zijn behoorlijk omvangrijk⭐. Notaris heeft een controlerende functie, inventariserende functie en adviserende functie. Eigenlijk is een notaris nooit klaar met zijn werk.

Let op altijd een geldige legitimatie meenemen als hij voor u werkzaamheden moet uitvoeren. Notarissen moeten weten wie je bent. Zonder legitimatie kan een notaris niet aan de slag.

Enkele werkzaamheden van de notaris

  • Overdracht van een woning
  • Samenlevingsovereenkomst
  • Testamentaire aangelegenheden
  • Advisering in familierecht etc.

Vanaf 2021 zijn seniorenhypotheken voor maximaal 4 ouderen dagelijkse kost. Ook hier is een notaris de belangrijkste persoon voordat u met gepensioneerden samen een huis koopt.

Overdracht huis

Notaris zorgt er voor dat de woning van verkoper naar koper gaat en controleert of de verkoper wel de eigenaar van de woning is. Notaris werkt nauw samen met het kadaster. Voordat de overdracht plaatsvindt zal de notaris een definitieve nota naar de koper mailen. Het benodigde eigen geld voor de hypotheek dien je over te maken op zijn rekening.

Koopt u samen een eigen woning en brengt u eigen geld in? Laat de notaris beschrijven wie er geld inbrengt en hoeveel. Vraag altijd aan de notaris om informatie betreffende samenwonen, het hoort bij de werkzaamheden van de notaris.

Notaris en familie hypotheek

Koopt u samen met familie een huis dan is het belangrijk dat bij eventueel overlijden van een mede koper  alles goed is geregeld. Met name het huis dat gedeeltelijk in de nalatenschap valt. Weet hoe het zit met de erf belasting.

Sinds 2019 wordt het steeds lastiger om een huis te kopen. Weet u dat een hypotheek met vrienden tot de mogelijkheid hoort? Ook daarvoor altijd een intake gesprek maken bij een notaris voordat u überhaupt naar een huis gaat kijken.

Wilt u ook weten wat u kan kopen voordat u naar de notaris gaat?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwonen en risico’s vermijden

U gaat samen een huis kopen maar niet trouwen. Mocht een mede eigenaar komen te overlijden en er is niet geregeld dan hebben uw schoonouder en overige familieleden net zoveel recht op de woning. Lex Wonen zal u altijd een notaris adviseren. Kijk ook even op de homepage van Lex Wonen.

Waar vind ik een notaris voor onze werkzaamheden?

Zoekt u een notaris voor vragen of werkzaamheden? Kijk hier eens of u een Notaris in uw regio vindt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Verdeling erfenis

Lees meer
Call Now Button