Menu

Werkzaamheden Notaris

De werkzaamheden notaris bestaat uit controleren  of de legitimatie van alle partijen kloppen. Ook kijkt in het kadaster of de verkoper inderdaad de eigenaar is van de verkopende woning en hij zorgt ervoor dat tijdens de overdracht geen schulden meer rusten op de woning.

Werkzaamheden notaris

Werkzaamheden notaris

 

Let op altijd een geldige legitimatie meenemen en het liefst nog een paar maanden langer geldig na de overdracht. Stelt u zich eens voor dat de overdracht uitgesteld wordt met een paar dagen waar u niet zo snel aan gedacht heeft.

 Eigenlijk hoef jij jezelf hierover niet druk te maken, een notaris zorgt ervoor dus dat het huis over gaat van “A ” naar “B “. Door veranderende regels heb je als koper steeds meer eigen geld nodig om een woning te kunnen kopen. Het e.e.a. hangt ook sterk af van de aankoopstrategie. Indien je 1 week voor de overdracht nog geen afrekeningsnota hebt ontvangen neem dan contact op met de Notaris. Op de dag van de overdracht moet namelijk wel het benodigde eigen geld op de rekening van de notaris staan. Zorg ervoor dat dit enkele dagen voor transport overgemaakt is.

Mocht om welke reden dan ook dit niet kunnen en u wil pinnen bij de notaris dan moet u dat overleggen of dit mogelijk is. Verder is het heel belangrijk dat u met uw betaalpas het bedrag ook kan pinnen. Zit er geen limiet op van maximaal € 500 terwijl u € 3600 moet betalen? Zoek dit allemaal uit u zal niet de eerste zijn die dus niet kan betalen bij de notaris. Beter vooraf met telebankieren betalen.

 

Notaris en familie hypotheek

Koopt u samen met familie een huis dan is het belangrijk dat bij eventueel overlijden van een mede koper  alles goed is geregeld. Met name het huis dat gedeeltelijk in de nalatenschap valt. Weet hoe het zit met de erfbelasting.

Wilt u ook weten wat u kan kopen voordat u naar de notaris gaat?

Bereken hypotheek

  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwonen en risico’s vermijden

U gaat samen een huis kopen maar niet trouwen. Mocht een mede eigenaar komen te overlijden en er is niet geregeld dan hebben uw schoonouder en overige familieleden net zoveel recht op de woning. Gezien ons vakgebied zijn dit even de belangrijkste werkzaamheden notaris.