Menu

3 tips om je huis klaar te maken voor verhuur

3 tips om je huis klaar te maken voor verhuur

Een huis verhuren kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen. Daarnaast is het voor de huurder ook voordelig, omdat die geen huis hoeft te kopen. Een huis huren en verhuren wordt tegenwoordig steeds populairder. Er zijn verschillende redenen om een huis te huren. Een van die redenen is flexibiliteit. Daarnaast hoef je geen flinke som geld op te hoesten om een huis te kopen en de rentes te betalen. Veel mensen zoeken daarom ook naar rent Amsterdam of woningen in een andere stad.. Het kan een gouden kans zijn om passief inkomen te verdienen door je woning te verhuren aan de lokale bevolking of expats. Houd er echter rekening mee dat er veel voorbereidingen komen voordat je je woning gaat verhuren. Zorg ervoor dat de staat van je woning goed is. Daarnaast moet de uitstraling van de woning aantrekkelijk zijn. Op deze manier kan het potentiële huurders aantrekken. Hier zijn enkele tips om je te helpen je huis verhuurklaar te maken.

Repareer en maak het huis schoon

Het eerste dat je moet doen bij het gereedmaken van je huis voor verhuur, is om het goed te repareren en schoon te maken. Je wilt dat potentiële huurders zien dat je trots bent op je eigendom en er goed voor zorgt. Repareer eventuele schade of kapotte items in het huis voordat je ze aan potentiële huurders laat zien. Ontdoe je van afval, rommel of iets anders waardoor het huis er slordig of vies uitziet. Als je iets groots moet schilderen of repareren, kun je dit beter doen voordat je je huis verhuurt in plaats van na het ondertekenen van een huurovereenkomst met een huurder. Zo voorkom je dat je later meer geld uitgeeft aan een volgende verbouwing.

Upgrade de look en het decor

Als je wilt dat iemand je huis voor een lange periode huurt, dan is het beter om de inrichting op te fleuren. Het zal voor hen comfortabeler zijn om daar zo lang te blijven. Je kunt oude meubels vervangen door nieuwe of nieuwe stukken toevoegen die je huis er fris en aantrekkelijk uit laten zien. Je kunt bijvoorbeeld de muur schilderen of een nieuw gordijn plaatsen. Als je keukenkasten er oud of versleten uitzien, vervang ze dan door nieuwe zodat ze er fris uitzien. Deze acties kunnen het interieur van je huis opfleuren zonder al te veel geld te kosten. Probeer je huis aantrekkelijk te maken voor huurders. Wanneer potentiële huurders langskomen voor bezichtigingen, zullen ze geïnteresseerd zijn in het huren van je huis.

Maak goede foto’s

Maak voordat je op zoek gaat naar huurders goede foto’s van de woning en upload deze op het online platform. Je kunt dus je eigendom promoten. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken van de kamer, vooral foto’s die de beste eigenschappen laten zien. Als er bijvoorbeeld een prachtig uitzicht is vanaf het balkon of terras, zorg er dan voor dat je dat ook op de foto vermeldt. Als er een mooie houten vloer of marmeren aanrecht in de keuken is, maak dan close-up foto’s van deze functies. Huurders willen zien waar ze in gaan wonen, dus maak foto’s van de binnen- en buitenkant van het huis en plaats deze online. Dit helpt potentiële huurders om te beslissen of ze het huis willen huren. Hoe meer informatie je potentiële huurders kunt geven, hoe groter hun kansen om je huurwoning te kiezen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button