Menu

6 manieren om je tuin te verbeteren

6 manieren om je tuin te verbeteren
Terwijl het winterweer ons er soms van weerhoudt om buiten van onze tuinen te genieten en onze planten sluimerend wachten op het lentebloeiseizoen, kunnen we nog steeds dromen, visualiseren en plannen. Alhoewel je in deze maanden liever niet op je tuinset in je buitenruimte wilt zitten, is het alsnog wel een goed idee om alvast bezig te gaan met het verbeteren van je tuin. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen waar je zeker gebruik van kunt maken.

Vroeg groenblijvende structuur toe
De winter is de perfecte tijd om de lay-out en het ontwerp van je tuin te evalueren. Zodra loofbomen en struiken hun blad hebben laten vallen (met uitzondering van beuken en enkele andere die hun blad tot in het vroege voorjaar vasthouden) kun je het geraamte van je tuin zien. Zijn er groenblijvende planten die de ruimte vergroten en omsluiting bieden? Ze hoeven niet lang te zijn; zelfs heuphoge struiken helpen je tuinruimte te definiëren en dienen als achtergrond voor je kruidachtige planten.

Verklein je gazon
Vergroot je plantbedden om de maaitijd te verkorten en een meer watervriendelijk landschap te creëren. Als ze eenmaal zijn gevestigd, hebben struiken en vaste planten minder middelen nodig – dat wil zeggen water en kunstmest – om te overleven en te gedijen. Probeer een tuinplan voor het late seizoen met in de hoofdrol October Magic Camelia’s.

Maak aantekeningen en foto’s
Zorg ervoor dat je foto’s van je tuin maakt voor, tijdens en nadat je wijzigingen aanbrengt (inclusief het toevoegen en verwijderen van planten) en in elk seizoen. Deze foto’s documenteren gebeurtenissen die in de loop van de tijd plaatsvinden, zodat je kunt beslissen waar je toevoegingen of verwijderingen wilt aanbrengen. Ze laten je ook zien hoe snel verandering plaatsvindt en planten groeien. Gebruik dit plan als leidraad voor het nieuwe jaar bij het kiezen van nieuwe planten voor je landschap. Weten welke planten zullen gedijen (juiste plant, juiste plaats) kan je tijd, geld en teleurstelling besparen.

Voeg wat geur toe
Plan om je favoriete geurende planten langs paden of voetpaden te plaatsen, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot hun parfum. Probeer Jubilation™ Gardenia voor een groenblijvende struik met heerlijk geurende bloemen. Hier zul je lang van kunnen genieten door hoe mooi de struik blijft, terwijl je tuin er ook lekker door zal ruiken.

Voed je aarde
Als je groene vingers jeuken om de grond aan te raken, geef je planten dan dit voorjaar een voorsprong door een laag (ongeveer 2,5 cm dik) compost in je tuinbedden te strooien. Houd het uit de buurt van stengels en stammen. Je planten zullen je dankbaar zijn met weelderige, gezonde groei in het voorjaar.

Plant sommige voorjaarsbloeiers
Met het planten van bollen, vaste planten en heesters heb je iets om naar uit te kijken. Kun je in de winter planten? Dat is in sommige gevallen zeker mogelijk. Je kunt namelijk planten wanneer de grond niet bevroren is, zolang de planten geschikt of winterhard zijn in je hardheidszone.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button