Menu

6 tips om waarde toe te voegen aan je tuin

6 tips om waarde toe te voegen aan je tuin

Tuinen zijn aantoonbaar nog nooit zo waardevol geweest voor zowel kopers als verkopers. We brengen immers nog altijd meer tijd thuis door dan ooit tevoren. Dus onze wensen en behoeften van de woningen waarin we wonen zijn veranderd en een verlangen naar buitenruimte is duidelijk geworden. Hier onthullen we 6 dingen die je kunt doen om meer waarde toe te voegen en je tuin aantrekkelijker te maken…

 

Breng je ruimte onder de aandacht

De zogenaamde ‘Race for Space’ die door de pandemie is aangewakkerd, heeft ertoe geleid dat kopers veel meer nadruk leggen op tuinen tijdens hun zoektocht naar onroerend goed. Dus door de onderhoudende ruimte van je tuin te laten opvallen, kun je zowel een snelle verkoop als een geweldige prijs voor je huis veiligstellen. Je zou een grotere patio kunnen aanleggen of een overdekte ruimte voor je loungeset kunnen bouwen.

 

Maak je tuin veilig

Kopers met huisdieren of kinderen zullen een veilige tuin willen zien wanneer ze onroerend goed gaan bekijken om te kopen. Een veilige tuin kan een waardevol bezit zijn, dus denk erover na om eventuele gaten in hekken of poorten op te vullen en waar nodig extra veiligheidsmaatregelen toe te voegen, zoals sloten.

 

Toon de praktische kant

Een ding dat bijna alle kopers van je eigendom zoeken, is voldoende opslagruimte – en die wens strekt zich ook uit tot je buitenruimte. Een flinke tuinschuur is een praktische manier om dingen zoals tuinmeubelen, fietsen, grasmaaiers en andere apparatuur op te bergen en zal potentiële kopers erg aanspreken en waarde toevoegen aan je huis. Als je al een schuurtje hebt staan, vergeet dan niet om deze regelmatig te onderhouden en veiligheidsmaatregelen toe te voegen, zoals sterke hangsloten.

 

Presenteer je tuin zo goed mogelijk

Hoewel het misschien niet direct waarde toevoegt aan je huis, kan een slecht gepresenteerde tuin of een tuin die eruitziet alsof er veel werk aan moet worden gedaan, enorm onaangenaam zijn voor kopers. Tuinonderhoud is net zo belangrijk als het onderhoud van je huis zelf, dus voordat je woning verkoopt, moet je onder meer je gazon maaien. Ook moet je onkruid verwijderen en overgroeide planten en bomen terugsnoeien.

 

Voeg een waterpartij toe

Unieke kenmerken kunnen echt waarde toevoegen aan je tuin en kopers zullen aangetrokken worden door iets waardoor je huis zich onderscheidt van dat van alle anderen. Waterpartijen zijn uitstekende manieren om je tuin op maat te maken en kunnen een vredige en rustige sfeer in je tuin, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers.

 

Maak je tuin privé

Als je huis last heeft van uitzicht, kan dit onaangenaam zijn voor kopers en zelfs de waarde van je eigendom beïnvloeden. Door stappen te ondernemen om je tuin meer privé te maken, kun je beide problemen echter teniet doen. Overweeg om hagen zoals taxus toe te voegen aan bepaalde delen van je tuin om deze aan het zicht te onttrekken of om je terras naar een privéhoek te verplaatsen. Klimplanten en privacyschermen zijn ook geweldige manieren om je tuin meer privé te maken.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button