Menu

Aankoopbemiddeling

Aankoopbemiddeling en hypotheek alles onder 1 dak.

Heeft u uw droomwoning gevonden? Maar weet u ook de volgorde van werken? Lex van de Straat Wonen heeft landelijke dekking. Waar u wil kopen kunnen wij u helpen met de aankoop en de hypotheek.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Aankoopbemiddeling

Aankoopbemiddeling

 

Hypotheek en aankoopbemiddeling

Wij zijn deskundig en helpen u met belangrijke zaken van aankoopbemiddeling tot financiering incl. starterslening berekenen, starterskortingen en overlijdensrisicoverzekering.

De volgende werkzaamheden doen wij in ieder geval.

Het helpen zoeken van een woning na inventarisatie van uw financiële situatie en wensen. Onderzoek kadaster om transacties op te vragen van de woningen i.v.m. bepalen marktwaarde.

Het onderzoeken van het kadastraal plan, het eigendomsbewijs en de publiekrechtelijke beperkingen.

Huis kopen met familie bij te weinig inkomen

Heeft u er al eens aan gedacht om samen met familie een huis aan te kopen met 1 hypotheek. Op dat moment kan u bijna alles kopen. Regelmatig regelen wij een hypotheek met broers en zussen.

Bezichtigen en ontbindende voorwaarden

Bezichtigen van de woningen en het voeren van de onderhandelingen. Regelen van bouwkundige keuring, wij raden u dat altijd aan. Het gaat er niet alleen om in welke staat de woning op dit moment is, het gaat er ook om dat de kosten op korte-middellange-of langer termijn u niet opbreken. In ieder geval dat u op de hoogte bent van de aankomende kosten.

Begeleiding en beoordeling van de koopakte inclusief bespreken ontbindende voorwaarden en regelen Taxatierapport behoort tevens tot de werkzaamheden.Ontbindende voorwaarden verteld in de koopakte onder welke omstandigheden en of in welke situatie jij de woning niet wenst te kopen.

Dat is niet alleen financiering. Denk er ook aan als je een huis niet met NHG kan kopen, starterslening of te veel eigen geld in de hypotheek moeten stoppen. Ook bepaalde plotselinge omstandigheden (artikel 20) indien deze plaatsvinden voor het verstrijken van de datum van de ontbindende voorwaarden.

Vraag ons om advies en voorbeelden.

VVE en Notaris

Bij aankoop appartementsrecht raadplegen wij zowel de financiële stukken van de VVE, hoogte reserve fonds alsmede het verslag van de laatste vergadering.

U moet namelijk ook weten of er toekomstige afspraken zijn gemaakt waar u zich in kan vinden. Ook het financiële plan van de VVE is belangrijk.

Verder controleren wij de stukken van de notaris en begeleiding bij de notaris i.v.m. overdracht van de woning. Op de dag van de overdracht voeren wij nog een inspectie uit of alles wordt geleverd zoals is afgesproken. Tevens controleren wij de meterstanden welke u nodig heeft voor uw energieleverancier.

U ziet dat aankoopbemiddeling meer is dan alleen een bod uitbrengen. Alle aspecten die de aankoopbemiddeling met zich meebrengen dienen goed te worden doorlopen. Door juiste aankoopbemiddeling heeft u geen eigen geld nodig voor de hypotheek.