Menu

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Bereken hypotheek met 2, 3 of 4 aanvragers, met meerdere personen één huis kopen kan via LexWonen. Lees hier alles over hoe je een 3 persoonshypotheek of 4 persoonshypotheek afsluit.

Hypotheek met 2 personen is al onmogelijk

Huis kopen alleen of met twee personen is al onmogelijk. Weet u dat een huis kopen tot 4 personen een grandioze oplossing is om een hypotheek af te sluiten en een eigen huis te bemachtigen. Een woning kopen met vieren is de oplossing tegen de hoge huizenprijzen.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle aanvragers onder 1 dak wonen

Hypotheek met 4 personen

Hypotheek met 4 personen

Een hypotheek met 3 of 4 personen is geen probleem, wel dienen alle aanvragers onder 1 dak te wonen en daar ingeschreven staan👨‍👩‍👦. Hypotheek met 3 of 4 personen is de oplossing om betaalbaar te wonen. Veel méér huis als je met 3 of 4 aanvragers een huis koopt.

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Hypotheekberekening 4 personen

De woning zit in box 1 maar de Hypotheekrente is vaak niet aftrekbaar. Hypotheekrente valt in box 3. Bereken hypotheek met 3 of 4 personen zodat u ziet dat u veel meer kan lenen. Een huis kopen met vrienden is zelfs mogelijk. Heeft u nu een dringende vraag dan zijn wij 7 dagen per week bereikbaar tot 21.15 uur op 06-83944458.

Eerst hypotheek berekenen dan bezichtigen

Eerst hypotheek berekenen en dan woningen bezichtigen zodat alles vlekkeloos loopt. Laat ons ook vooraf weten welk huis u wil kopen. Je ontvangt van ons een woningwaarde indicatie zodat je weet wat je moet bieden. Hypotheek afsluiten met 4 personen lukt altijd, wel de gemeente vragen of jij met 2 families daar mag wonen. Met meerdere personen een huis kopen kan bij sommige gemeentes een probleem opleveren. Ga altijd voor zekerheid.

Hypotheek met 4 personen moet altijd om een andere woning gaan

Het is niet mogelijk om bij iemand in te trekken en samen dan met 4 personen eigenaar te worden. Gaat u dus met meerdere personen een huis kopen dan dient het ALTIJD om een andere woning te gaan die aangekocht gaat worden. Dus niet één van de huizen van de aspirant kopers.

Tijdelijk huis huren

Huis kopen met 4 personen kan betekenen dat je tijdelijk een woning moet huren. Lexwonen.nl heeft regelmatig huurders uit Veenendaal die met vieren tijdelijk willen kopen.

Hypotheek berekenen met 2, 3 of 4 personen en erfrecht

Maximale hypotheek berekenen voor 3 of 4 personen is 1, maar ga altijd eerst in gesprek met LexWonen en met de notaris voordat je een huis gaat kopen. Laat u goed adviseren als u een hypotheek met 3 of 4 aanvragers koopt in verband met erfrecht. 

Als er nog 3 huizen verkocht moeten worden?

Huis kopen met meerdere personen

Huis kopen met meerdere personen

Hypotheekberekening als er nog 4 woningen verkocht moeten worden gaat als volgt. Wij rekenen eerst uit wat je met vier personen maximaal kan lenen inclusief de overwaarde van de woning waar de meeste overwaarde op zit. Dat bedrag is uw maximale hypotheek. Met meerdere personen een huis kopen kan betekenen dat je dus eerst wat huizen moet verkopen.

Maximaal 1 overbruggingshypotheek mogelijk

Omdat je slechts met 1 overbruggingshypotheek mag rekenen valt de rest buiten de hypotheek berekening. Is het hypotheekbedrag te weinig? U zal dan eerst een andere woning moeten verkopen zodat er meer geld is.

Van de woning(en) die buiten beschouwing gelaten wordt moeten wij wel de WOZ-waarde weten en het hypotheekbedrag.  Het huis mag uiteraard niet onder water staan. Alleen op deze wijze kan je een maximale hypotheekberekening voor 4 personen maken. Een hypotheek met 4 personen wij ook wel een duurzaam wonen hypotheek.

Hypotheek met vieren

Hypotheek 4 personen

Hypotheek 4 personen

Wilt u met 3 of 4 personen een hypotheek afsluiten dan is het belangrijk dat alle aanvragers ook de bkr opvragen. Dit kan u gratis op bkr.nl. Verder is het belangrijk dat u ook daadwerkelijk met z’n allen op dat adres staat ingeschreven en gaat wonen. Bereken hypotheek met 3 of 4 personen zodat je weet wat je kan kopen.

Woning verhuren of andere woning achter de hand houden is meestal niet mogelijk. Iedereen is 100% aansprakelijk voor 100% van de hypotheekschuld. Prognose van de hypotheekrente dalende sinds eind juli 2022. Ook staan er steeds meer huizen te koop omdat er minder bezichtigingen zijn.

Hoe verder als u met 4 personen wil kopen?

Hypotheek met 4 aanvragers betekent dat het wellicht mogelijk is om een boerderij te bouwen. Heeft u de kans om een kavel te kopen en heeft u meer dan € 150.000 gezamenlijk inkomen? Nieuwbouw boerderij met veel ruimte valt onder de mogelijkheden.

Waarom een hypotheek met 4 personen?

Omdat u samen met 4 personen veel meer hypotheek kan krijgen. Minder concurrentie op duurdere woningen. Met 3 of 4 personen een huis kopen betekent lage hypotheeklasten beter op te brengen. Heeft u een huis op het oog?

Laat Lexwonen weten waar u wil kopen. Volledige begeleiding van aankoop tot aan de notaris. Unieke begeleiding voor hypotheek met 3 of 4 aanvragers. Ga nooit een woning kopen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. Vooraf moet er veel gebeuren en Lexwonen moet tijd inplannen. Steeds vaker wordt een hypotheek met 4 personen aangevraagd.

Waarom hypotheek met 4 aanvragers berekenen?

Huis kopen met 4 personen

Huis kopen met 4 personen

De huizenmarkt op dit moment dwingt huizenkopers om samen te kopen. Omdat u met 2 personen amper wat kan kopen biedt Lexwonen u een hypotheek aan tot 4 aanvragers. Ook omdat u wel € 50.000 tot € 150.000 moet overbieden is een slimme berekening met 4 personen een logisch gevolg. U kan dan met zijn allen de kosten met elkaar delen. 

Bent u gepensioneerd en zou u graag met 4 gelijkgestemde ouderen een huis willen kopen? Lees hier alles over seniorenhypotheek 4 personen.

Minder concurrentie in hogere prijsklasse

Gaat u voor het eerst kopen met meerdere personen? U weet dan waarschijnlijk niet dat er verschrikkelijk veel eigen geld nodig is i.v.m. hoger bieden op een gemiddelde woning. Omdat er op dit moment iets minder concurrentie is in de hogere prijsklasse heeft u daar méér kans. Bereken hypotheek met 3 of 4 personen zodat u weet hoeveel jullie kunnen lenen.

Wilt u weten hoeveel u met maximaal 2 personen een hypotheek kan krijgen? Lees onze blog: “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen”.

Notaris en de koopakte

Hypotheek met meerdere personen

Hypotheek met meerdere personen

Let op dat er op de koopakte ook alle 3 of 4 de kopers vermeld staan. Vertel altijd duidelijk dat het om een aankoop gaat met 4 personen. Ga altijd voordat je een huis koopt naar de notaris om gezamenlijk alles te regelen. Wellicht brengt de een meer eigen geld of overwaarde in dan de ander. De notaris is de aangewezen persoon om jullie te adviseren. Hypotheek met 4 personen betekend meestal ook dat er huizen verkocht moeten worden. Omdat je slechts op 1 woning een overbruggingshypotheek krijgt moeten we eerst goed hypotheek berekenen. Let op, een startershypotheek met 4 personen is ook mogelijk als iemand een hypotheekverleden heeft.

Kan ik met 2, 3 of 4 mensen een huis kopen?

Hypotheek met 2 personen

Ja u kan een huis kopen met 3 of 4 aanvragers, u zal wel met zijn allen daar moeten wonen en ingeschreven staan, u mag niets verhuren. Een 3 persoons of 4 persoons hypotheek is sinds 2020 dagelijkse kost omdat je met meerdere personen veel meer hypotheek kan krijgen🏠. Wij hebben ook Polyamoreuze stellen die met 3 personen een huis willen kopen. Polyamorie en hypotheek is mogelijk. Polyamoreuze partners zijn stellen die samen de liefde delen en in 1 huis wonen. Ook hier hebben wij een hypotheek voor tot 4 personen.

Hypotheek met partner

Hypotheek met partner aanvragen werkt hetzelfde als met 3 of 4 personen. Berekenmethodiek is gebaseerd op berekenen hypotheekverleden van partner. 

Stel, jullie willen een huis kopen met 4 personen

Voorbeeld van een hypotheek met 4 personen

Jij zelf en drie andere personen willen samen een huis kopen. Je koopt dan in onverdeeldheid.  De notaris vermeld in de akte dat er in onverdeeldheid wordt gekocht. Jullie mogen de hypotheekkosten zelf verdelen en afspraken over maken. Wel is het zo dat iedereen verantwoordelijk is voor 100% van de hypotheeksom.

Dringend vragen over hypotheek met 4 personen?

Heeft u vragen over een huis kopen met 3 of 4 personen en staan de antwoorden niet in deze blog? Bel dan Lexwonen 06-83944458.

Gaat een hypotheek berekenen met 4 aanvragers anders?

Het berekenen van de maximale hypotheek voor 3 of 4 personen is iets zuiniger. Wel is het makkelijker kopen met 4 aanvragers.

Betaal ik een hogere hypotheekrente als ik met 4 kopers 1 hypotheek heb?

Nee, u profiteert van dezelfde lage rente als iemand die alleen koopt, u krijgt geen opslag.

Ik wil een huis kopen met 4 personen hoe moet ik nu beginnen?⭐

Het is afhankelijk van jullie situatie hoe te beginnen. Is het voor iedereen de eerste eigen woning of is iedereen starter? Suggestie: Lees deze blog geheel door.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button