Menu

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Bereken hypotheek met 2, 3 of 4 aanvragers, met meerdere personen één huis kopen kan via LexWonen.

Hypotheek met 2 personen is al onmogelijk

Huis kopen alleen of met twee personen is al onmogelijk. Weet u dat een huis kopen tot 4 personen een grandioze oplossing is om een hypotheek af te sluiten en een eigen huis te bemachtigen.

Alle aanvragers onder 1 dak wonen

Een hypotheek met 3 of 4 personen is geen probleem, wel dienen alle aanvragers onder 1 dak te wonen en daar ingeschreven staan. Hypotheek met 3 of 4 personen is de oplossing om betaalbaar te wonen. Veel méér huis als je met 3 of 4 aanvragers een huis koopt.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Bereken hypotheek met 3 of 4 personen

Hypotheekberekening 4 personen

Heeft iemand ooit een eigen huis gehad in het verleden dan berekenen wij de hypotheek in box 3. Hypotheekrente niet aftrekbaar. Hebben alle aanvragers nog nooit een hypotheek gehad dan berekenen wij hypotheek in box 1, hypotheekrente wel aftrekbaar. Bereken hypotheek met 3 of 4 personen zodat u ziet dat u veel meer kan lenen. Een huis kopen met vrienden is zelfs mogelijk.

Eerst hypotheek berekenen dan bezichtigen

Eerst hypotheek berekenen en dan woningen bezichtigen zodat alles vlekkeloos loopt. Laat ons ook vooraf weten welk huis u wil kopen. U ontvangt van ons een woningwaarde indicatie zodat u weet wat u moet bieden. Hypotheek afsluiten met 4 personen lukt altijd, wel de gemeente vragen of u met 2 families daar mag wonen.

Tijdelijk huis huren

Huis kopen met 4 personen kan betekenen dat u tijdelijk een woning moet huren. Tijdelijk huren regelt Lexwonen ook. Alles onder één dak.

Hypotheek berekenen met 2, 3 of 4 personen en erfrecht

Maximale hypotheek berekenen voor 3 of 4 personen is 1, maar ga altijd eerst in gesprek met LexWonen en met de notaris voordat u een huis gaat kopen. Laat u goed adviseren als u een hypotheek met 3 of 4 aanvragers koopt in verband met erfrecht.

Als er nog 3 huizen verkocht moeten worden?

Hypotheekberekening als er nog 4 woningen verkocht moeten worden gaat als volgt. Wij rekenen eerst uit wat je met vier personen maximaal kan lenen inclusief de overwaarde van de woning waar de meeste overwaarde op zit. Dat bedrag is uw maximale hypotheek.

Maximaal 1 overbruggingshypotheek mogelijk

Omdat je slechts met een overbruggingshypotheek mag rekenen valt de rest buiten de hypotheek berekening. Is het hypotheekbedrag te weinig? U zal dan eerst een andere woning moeten verkopen zodat er meer geld is.

Van de woning(en) die buiten beschouwing gelaten wordt moeten wij wel de WOZ-waarde weten en het hypotheekbedrag.  Het huis mag uiteraard niet onder water staan. Alleen op deze wijze kan je een maximale hypotheekberekening voor 4 personen maken.

Hypotheek met 3 of 4 personen 

Hypotheek 4 personen

Hypotheek 4 personen

Wilt u met 3 of 4 personen een hypotheek afsluiten dan is het belangrijk dat alle aanvragers ook de bkr opvragen. Dit kan u gratis op bkr.nl. Verder is het belangrijk dat u ook daadwerkelijk met z’n allen op dat adres staat ingeschreven en gaat wonen.

Woning verhuren of andere woning achter de hand houden is niet mogelijk. Iedereen is 100% aansprakelijk voor 100% van de hypotheekschuld.

Hoe verder als u met 4 personen wil kopen?

Hypotheek met 4 aanvragers betekent dat het wellicht mogelijk is om een boerderij te bouwen. Heeft u de kans om een kavel te kopen en heeft u meer dan € 150.000 gezamenlijk inkomen? Nieuwbouw boerderij met veel ruimte valt onder de mogelijkheden.

Waarom een hypotheek met 4 personen?

Omdat u samen met 4 personen veel meer hypotheek kan krijgen. Minder concurrentie op duurdere woningen. Met 3 of 4 personen een huis kopen betekent lage hypotheeklasten beter op te brengen. Heeft u een huis op het oog?

Laat Lexwonen weten waar u wil kopen. Volledige begeleiding van aankoop tot aan de notaris. Unieke begeleiding voor hypotheek met 3 of 4 aanvragers. Weet dat wij in de regio van Ede en Veenendaal huizen te koop hebben die niet op Funda staan.

Waarom hypotheek met 4 aanvragers berekenen?

Omdat u met 2 personen amper wat kan kopen biedt Lexwonen u een hypotheek aan tot 4 aanvragers. Ook omdat u wel € 50.000 tot € 150.000 moet overbieden is een slimme berekening met 4 personen een logisch gevolg. U kan dan alle kosten met elkaar delen. 

Bent u gepensioneerd en zou u graag met 4 gelijkgestemde ouderen een huis willen kopen? Lees hier alles over seniorenhypotheek 4 personen.

Minder concurrentie in hogere prijsklasse

Gaat u voor het eerst kopen met meerdere personen? U weet dan waarschijnlijk niet dat er verschrikkelijk veel eigen geld nodig is i.v.m. hoger bieden op een gemiddelde woning. Omdat er op dit moment iets minder concurrentie is in de hogere prijsklasse heeft u daar méér kans. Bereken hypotheek met 3 of 4 personen zodat u weet hoeveel jullie kunnen lenen.

Wilt u weten hoeveel u met maximaal 2 personen een hypotheek kan krijgen? Lees onze blog: “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen“.

Kan ik met 2, 3 of 4 mensen een huis kopen?

Ja u kan een huis kopen met 3 of 4 aanvragers, u zal wel met zijn allen daar moeten wonen en ingeschreven staan, u mag niets verhuren. Een 3 persoons of 4 persoons hypotheek is sinds 2020 dagelijkse kost omdat je met meerdere personen veel meer hypotheek kan krijgen.

Gaat een hypotheek berekenen met 4 aanvragers anders?

Het berekenen van de maximale hypotheek voor 3 of 4 personen is iets zuiniger. Wel is het makkelijker kopen met 4 aanvragers.

Betaal ik een hogere hypotheekrente als ik met 4 kopers 1 hypotheek heb?

Nee, u profiteert van dezelfde lage rente als iemand die alleen koopt, u krijgt geen opslag.

Ik wil een huis kopen met 4 personen hoe moet ik nu beginnen?⭐

Het is afhankelijk van jullie situatie hoe te beginnen. Is het voor iedereen de eerste eigen woning of is iedereen starter? Suggestie: Lees deze blog geheel door.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Maximale hypotheek is laagste bedrag van LTI en LTV

Lees meer
Call Now Button