Menu

Bestendig inkomen voor hypotheek

Bestendig inkomen en hypotheek

Bestendig inkomen en hypotheek

Hypotheekverstrekkers hebben het altijd over een bestendig inkomen, wat is een bestendig inkomen? Een bestendig inkomen is een duurzaam inkomen, dus inkomen wat blijvend is en niet telkens veranderd.

Het betreft hier het basis inkomen wat permanent hetzelfde moet zijn. Dat je overuren maakt of toelages hebt wat wel veranderlijk is wordt hier niet mee bedoeld.

Waarom bestendig inkomen voor hypotheek?

Vast inkomen heb je nodig omdat de hypotheeklasten van een huis ook vast is. Stel je voor dat jouw inkomen maandelijks veranderd? Bij een lager inkomen kan je in de betalingsproblemen komen.

Duurzaam inkomen kan je aantonen met een werkgeversverklaring 2021. Deze vraag je op bij personeelszaken. Een intentieverklaring wordt ook gezien als een duurzaam inkomen. Het is wel belangrijk dat het eerst volgende contract van de werkgever wel vast is en niet tijdelijk.

Kan ik een huis kopen als inkomen niet duurzaam is?

Lexwonen heeft mogelijkheden om toch een hypotheek te regelen ondanks dat je inkomen niet blijvend is.

Wij gaan dan niet om een werkgeversverklaring vragen maar om een UWV verzekeringsbericht. Dit Pdf document staat in mijn uwv.nl. Download dit bericht en mail deze naar ons. Het is wel de bedoeling dat u de twee voorgaande jaren ergens in loondienst heeft gewerkt.

Lexwonen gaat via de inkomensbepaling berekenen hoeveel je kan lenen, ondanks dat je geen permanent of bestendig inkomen hebt of hebt gehad.

Duurzaam inkomen voor financiering niet altijd nodig

Het is dus niet altijd nodig om een vast inkomen op langere termijn aan te tonen. Het is echt afhankelijk van het UWV verzekeringsbericht. Lexwonen heeft een rechtstreekse aanstelling bij banken die direct meekijken voor uw situatie. Vergeet niet dat het huidige probleem niet het bestendige inkomen is maar het eigen geld om te kopen. U zal flink moeten overbieden om een huis te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button