Menu

BKR-Wat doet BKR.

Waarom zelf actief BKR gegevens opvragen.

BKR-Wat doet BKR in Tiel ? Het registreert alle kredieten vanaf € 250 en die langer lopen dan 2 maanden.

Wat doet bkr

Wat doet bkr

Dit betekend dus dat veel mensen een BKR hebben. Op zich is dit geen probleem echter als je een woning wil kopen en je hebt een betaalrekening waar je € 500 rood mag staan en een creditcard waar je langer dan 1 maand  € 1500 op rood mag staan dan kan dat een probleem worden.

De bank waar u de hypotheek afsluit ziet deze  “leningen” en dat betekent dat u totaal € 2000 keer 4,5 minder aan hypotheek kan ontvangen, dus € 9000 (ongeveer). Dit is wel handig om te weten voordat u zaken gaat doen.

Heeft u een creditcard welke maandelijks verrekend wordt met uw betaalrekening dan staat dit niet geregistreerd. Heeft u een betaalrekening met een roodstand mogelijkheid van € 1000 maar u heeft daar een tegoed op staan van € 10.000 dan nog zien ze die € 1000, als een krediet en wordt dan ook als zodanig berekend.

Het handigste is om alle kredieten en kredietmogelijkheden te stoppen of af te lossen. Het is tevens van belang dat u de hypotheekverstrekker kan laten zien hoe u die leningen heeft afgelost en hoe u aan dat geld komt!
Twijfelt u over uw eigen situatie dan is het handig om dit te controleren via deze link:

https://www.bkr.nl/consumenten/opvragen-gegevens/

Verder houdt de BKR de betalingsachterstanden bij. Heeft u een krediet, hypotheek of financiering en u heeft regelmatig betalingsachterstanden gehad dan zal dit geregistreerd staan. Het is dan niet mogelijk om een woning te kopen. Op het moment dat de schuld is ingelost duurt het nog 5 jaar voordat je een woning kan kopen. Indien je een negatieve BKR hebt opgelopen dan ontvang je daar altijd bericht van. Wilt u meer informatie over BKR of hypotheken? Kijk eens op onze thuispagina.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button