Menu

BKR-Wat doet BKR.

Waarom zelf actief BKR gegevens opvragen.

BKR-Wat doet BKR in Tiel ? Het registreert alle kredieten vanaf € 250 en die langer lopen dan 2 maanden.

Dit betekend dus dat veel mensen een BKR hebben. Op zich is dit geen probleem echter als je een woning wil kopen en je hebt een betaalrekening waar je € 500 rood mag staan en een creditcard waar je langer dan 1 maand  € 1500 op rood mag staan dan kan dat een probleem worden.

De bank waar u de hypotheek afsluit ziet deze  “leningen” en dat betekent dat u totaal € 2000 keer 4,5 minder aan hypotheek kan ontvangen, dus € 9000 (ongeveer). Dit is wel handig om te weten voordat u zaken gaat doen.

Heeft u een creditcard welke maandelijks verrekend wordt met uw betaalrekening dan staat dit niet geregistreerd. Heeft u een betaalrekening met een roodstand mogelijkheid van € 1000 maar u heeft daar een tegoed op staan van € 10.000 dan nog zien ze die € 1000, als een krediet en wordt dan ook als zodanig berekend.

Het handigste is om alle kredieten en kredietmogelijkheden te stoppen of af te lossen. Het is tevens van belang dat u de hypotheekverstrekker kan laten zien hoe u die leningen heeft afgelost en hoe u aan dat geld komt!
Twijfelt u over uw eigen situatie dan is het handig om dit te controleren via deze link:

https://www.bkr.nl/consumenten/opvragen-gegevens/

Verder houdt de BKR de betalingsachterstanden bij. Heeft u een krediet, hypotheek of financiering en u heeft regelmatig betalingsachterstanden gehad dan zal dit geregistreerd staan. Het is dan niet mogelijk om een woning te kopen. Op het moment dat de schuld is ingelost duurt het nog 5 jaar voordat je een woning kan kopen. Indien je een negatieve BKR hebt opgelopen dan ontvang je daar altijd bericht van.