Menu

Boerderij bouwen

Een boerderij bouwen⭐?  Heeft u een kavel? Betaalbaar wonen met nieuwbouw huis. Woonboerderij bouwen vanaf € 275.000,-  casco en voor € 395.000,- helemaal opgeleverd. Bruto hypotheeklast van gemiddeld € 800,- tot € 1200,- per maand, afhankelijk van uw overwaarde en wensen.  Weet u dat u een gigantische nieuwbouwboerderij kan laten bouwen met 4 personen in 1 hypotheek? Bouwbedrijf P. van Brenk bouwt nieuwbouw, laat ons uw mogelijkheid berekenen. U moet zelf zorgen voor een kavel. Het is ook mogelijk om een oude bestaande woning te laten slopen en hier een nieuwbouw boerderij op te bouwen. (cijfers van sept. 2021)

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Boerderij bouwen en landelijk wonen

Boerderij bouwen

Boerderij bouwen

U zoekt:

 • een degelijk bouwbedrijf die nieuwbouw bouwt
 • een bouwbedrijf die veel tijd voor u heeft
 • passende hypotheek mogelijkheid met 4 personen
 • adviseur die 7 dagen per week uw maximale nieuwbouwhypotheek berekent
Nieuwbouw boerderij bouwen & financieren

Nieuwbouw boerderij bouwen & financieren

Slim een boerderij bouwen kan als u de overwaarde van uw huidige woning weet. Veel mensen hebben niet in de gaten dat door hun OVERWAARDE en de super LAGE HYPOTHEEKRENTE een woonboerderij bouwen binnen handbereik ligt. Wonen in een nieuwbouwhuis en bouwen voor 4 personen in 1 hypotheek  kan echt in deze tijd. Uw overwaarde is de laatste 2 jaar aanzienlijk gestegen, vraag ons hier naar.

Voorbeeld maandlasten boerderij bouwen nieuwbouw

Maandlasten Nieuwbouw huis bouwen

Maandlasten Nieuwbouw huis bouwen

Hypotheek € 395.000,-. Maandlasten € 1395,- bruto per maand

Hypotheek € 500.000,-. Maandlasten € 1763,- bruto per maand

Hypotheek € 700.000,-. Maandlasten € 2400,- bruto per maand

Boerderij bouwen vanaf € 225.000,- en kavel voor € 450.000,- is in veel regio’s mogelijk. In andere regio’s waar de grondprijs duurder is zal uw maandlasten hoger uitkomen.

Voorbeeld boerderij bouwen oude woning slopen

Stel u wil met uw ouders samen een boerderij bouwen en op een plek waar een oude woning staat. Vraagprijs oude woning € 300.000,-.

 • Sloopkosten                    €    20.000,=
 • Aankoop sloopwoning €  300.000,=
 • Boerderij bouwen         €  320.000,=
 • Overige kosten               €    10.000,=
  ———————————————–
  Totale hypotheek          €  650.000,=

Hypotheek nieuwbouw boerderij kan u met 4 personen kopen. Dit is momenteel een van de meest gewilde opdrachten. Hypotheeklasten bruto per maand ongeveer € 2.200,-. Koopt u nieuwbouw huis met 4 personen dan bent u dus € 550,- bruto per maand kwijt. Hieronder voorbeeldplannen nieuwbouw huis.

Nieuwbouw huis voorbeeld 

Nieuwbouw boerderij of nieuwbouw huis documentatie. Bij de prijs inbegrepen:

 • 21% btw, kosten architect, omgevingsvergunning aanvraag
 • Reiskosten
 • Afvoer bouwafval nieuwbouw project
 • Constructieberekeningen
 • Garage/berging
 • Luchtwaterpomp
 • Zonnepanelen
 • Tegelwerk badkamer toilet
 • Sanitair badkamer en toilet
 • Behang klaar opgeleverde wanden
 • Structuurspuitwerk op vlakke plafonds
 • Schilderwerk

Bereken hoeveel je kan lenen voor nieuwbouw of bestande bouw.

Niet bij de prijs inbegrepen, wel mee te financieren in hypotheek

Bouwrijp maken kavel, kosten milieuonderzoek en grondonderzoek, aansluitkosten en leges, keuken, bestrating, tuinaanleg en woninginrichting. Dit is een voorbeeld en opsomming van de werkzaamheden en wat u wel en niet krijgt. Prijzen bij benadering en zal persoonlijk afgestemd worden op de wensen van uw nieuwbouw huis of woonboerderij.

Boerderij bouwen met overwaarde slim

Nieuwbouw boerderij bouwen

Nieuwbouw boerderij bouwen

Woont u al jaren in een eigen huis dan heeft u waarschijnlijk behoorlijk wat overwaarde. Een boerderij of huis nieuw laten bouwen is in prijs veel minder gestegen dan uw overwaarde in de laatste 15 jaar. Neem contact op met Lex Wonen i.v.m. maximale hypotheek, daarna gaat u makkelijker praten met het bouwbedrijf die u boerderij gaat bouwen. Indien gewenst gaan wij mee naar het bouwbedrijf om uw plannen financieel te bespreken. LexWonen helpt u met groot wonen en een passende hypotheek met eventueel 4 aanvragers.

Nieuwbouw kopen met overwaarde en lage hypotheekrentes

Het is NU TIJD om in ieder geval die berekening te maken. Door de lage hypotheekrentes is uw maximale hypotheek veel hoger dan voorheen. Door overwaarde en wellicht door een geringe stijging van uw inkomen is het kopen van een woonboerderij mogelijk. Ga jij nieuwbouwen in een project? Je hebt dan een financiële check nodig.

Voorbeeld berekening nieuwbouw boerderij bouwen in Tiel

Wat kost een boerderij laten bouwen

Voorbeeld boerderij bouwen

Voorbeeld boerderij bouwen

Bestaande klant Lenie en Tim kochten in 2009 een huis in Tiel. Met het huidige inkomen van €38.000,- en 32.000,- is een hypotheek van € 355.000,- hypotheek mogelijk. Overwaarde huidige woning bedraagt € 250.000,-

Maximale hypotheek globaal € 600.000,- incl. kavel. Lex Wonen kan bemiddelen voor u i.v.m. een boerderij bouwen. Een passende hypotheek, helder overzicht van alle kosten en huidige waarde van uw woning zullen u verbazen. Uiteraard ontvang u dan ook de bruto hypotheeklasten van de nieuw te bouwen boerderij. Let op, sinds 2021 zijn de prijzen van grond enorm gestegen. U zal zelf de check op kavels moeten doen.

Lenie en Tim hadden een hypotheek nodig van € 650.000,-. om een boerderij te bouwen. Tim ontving een schenking van zijn ouders en gebruikte zijn overwaarde volledig voor de nieuwe woning.

Als u uw overwaarde niet in zijn geheel in het huis stopt dan is de nieuwbouw boerderij slechts gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting. Kijk ook op de belastingdienst i.v.m. bijleenregeling.

Let op aantonen eigen geld i.v.m. huidige hypotheek

Als u een nieuwbouw huis koopt dan beginnen uw extra kosten al te lopen voordat u uw huidige eigen woning al verkocht heeft. De aannemer gaat aan de slag en de hypotheek loopt langzaam omhoog. U zit door het laten bouwen van een nieuwe woning dus tijdelijk met dubbele lasten.

Aantonen eigen geld i.v.m. dubbele lasten nieuwbouw

Aantonen eigen geld i.v.m. dubbele lasten nieuwbouw

De bank wil zien dat u voldoende spaargeld heeft. U moet uw huidige hypotheek of huurlasten gedurende 1 jaar kunnen aantonen met spaargeld. Uw overwaarde wordt uiteraard niet geaccepteerd als spaargeld. Overwaarde is namelijk niet vrij beschikbaar om dit moment en de overwaarde gaat u gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen.

Overwaarde 2010-2021

Nieuw huis bouwen door overwaarde

Nieuw huis bouwen door overwaarde

Door de historische stijging van de huizenprijzen weet 75% van de huizenbezitters niet hoeveel hun overwaarde bedraagt. Een slordige 90% weet niet hoeveel ze op inkomen kunnen lenen. Bereken uw mogelijkheid om nieuwbouw te laten bouwen. U heeft nu de mogelijkheid mede omdat de hypotheekrente laag is.

Nieuwbouw boerderij kopen met broer of zus

Weet u dat u met uw broer of zus ook een Boerderij kan kopen via Lex Wonen. Banken regelen meestal geen hypotheek met uw eigen familie. Nieuwbouw huis kopen landelijk samen met uw broer of zus kan. Lees ook eens wat meer over LexWonen.

Samenvattend over boerderij bouwen met aannemer of bouwbedrijf

Een boerderij bouwen ligt binnen handbereik omdat:

 • Overwaarde huidige woning ruim aanwezig (GRATIS OPVRAGEN)
 • Meer inkomen dan enkele jaren geleden
 • Door super lage hypotheekrentes hogere hypotheek mogelijk
 • Concurrerend nieuwbouw bouwen maakt woonboerderij mogelijk
Informatie over boerderij bouwen en hypotheek bel

Informatie over boerderij bouwen en hypotheek bel

Bovenstaande factoren zijn ook in 2020 belangrijk in verband met het bouwen van een boerderij en de financiering.

Wat zijn de kosten van een nieuwbouw boerderij bouwen

Financiering boerderij bouwen

Financiering boerderij bouwen

Specificatie nieuwbouw boerderij en meerwerk

Specificatie nieuwbouw boerderij en meerwerk

 • Aannemingssom boerderij
 • Kosten aankoop grond
 • Kosten voor meerwerk
 • Bereidstellingsprovisie
 • Bouwrente

Bovenstaande kosten kan u allemaal 100% meefinancieren in de hypotheek. Dit is wel anders dan bij bestaande bouw waar u ongeveer 40% eigen geld nodig heeft voor verbouwing ongeacht uw inkomen.

Bespaar door juiste invulling nieuwbouw woning bouwen

Bespaar door juiste invulling nieuwbouw woning bouwen

Vergeet meerwerk nieuwbouw niet op te geven

Onder meerwerk wordt verstaan de badkamer, keuken en andere werkzaamheden. Vergeet u iets op te geven en u gaat dat na de bouwwerkzaamheden laten uitvoeren dan zal u dat met eigen geld moeten financieren. Doorloop alles goed met uw aannemer. Lex Wonen begeleid u naar een goede aannemer die zijn vak verstaat.

Wat is de bouwrente bij boerderij bouwen

Bouwrente woonboerderij meefinancieren

Bouwrente woonboerderij meefinancieren

Bouwrente betaal je aan de aannemer of bouwbedrijf die jouw boerderij bouwt. Hij heeft al kosten gemaakt voordat u al een handtekening onder het koopcontract heeft gezet.

Bereidstellingsprovisie wat is dat?

De geldigheid van een hypotheekofferte is tussen de 3 en 24 maanden. Vaak duurt het langer dan een half jaar voordat er begonnen wordt aan de bouw van uw boerderij. De bank rekent hiervoor een vergoeding, meestal 0,25% van de hypotheeksom per maand.

Tuin 100% meefinancieren bij nieuwbouw

Vergeet de tuin van de boerderij niet mee te financieren. Een tuin is het verlengstuk van uw woonboerderij. U mag het gazon, het grind, de erfafscheiding en zelfs de verlichting voor 100% meefinancieren. U begrijpt dat de tuinmeubels en beplanting hier niet bij horen.

Het is mooi dat een goede investering in de tuin fiscaal aftrekbaar is. Uiteraard moet  de boerderij en aanbehoren passen bij het inkomen, LTI ( Loan to Income).

Als u te weinig inkomen heeft om te bouwen?

Is er geen financiële ruimte om nieuw te bouwen weet dan dat een huis kopen met broer of zus ook mogelijk is. Samen is het mogelijk om groter te bouwen.

Boerderij bouwen en informatie

Bouw en hypotheek informatie boerderij

Bouw en hypotheek informatie boerderij

Heeft u informatie nodig over de bouw van schitterende nieuwbouw boerderijen of nieuwbouwwoningen? Zoekt u informatie over bijbehorende hypotheek, eventueel met 4 personen? Heeft u overwaarde op de huidige woning? Bel Lex Wonen of kijk op onze homepage voor de mogelijkheden van bouw en hypotheek om boerderij te laten bouwen.

Nieuwbouw bouwen met overwaarde

Nieuwbouw bouwen met overwaarde

Kan ik een boerderij bouwen met 4 personen?

Woonboerderij bouwen met maximaal 4 personen in 1 hypotheek is mogelijk. Eventuele overwaarde oude woningen kan u gebruiken. Afhankelijk of de hypotheek in box 1 of box 3 komt.

Ik kan geen kavel vinden hebben jullie een oplossing?

Koop oude woning van familie of kennissen. Sloop het huis en bouw nieuwbouw huis tot maximaal 4 personen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Koopt u met 3 of 4 personen een woonboerderij ga dan ook vooraf naar de notaris om zaken te beschrijven en te regelen.

Zorgen jullie voor de hypotheek en een bouwbedrijf?

Lexwonen zorgt voor de hypotheek en de eventuele begeleiding naar het bouwbedrijf die voor u gaat bouwen. U kan afwijken van de keuze en een andere bouwer of andere hypotheekadviseur kiezen. Lexwonen is bekend met hypotheken met meerdere personen en nieuwbouw hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button