Menu

Creatieve manieren om je woning te financieren

Het is een grote beslissing om een huis te kopen, zowel op financieel als emotioneel vlak. Als je een vast inkomen hebt en het gevoel hebt dat je klaar bent om je ergens te settelen, dan ben je waarschijnlijk klaar om die stap te zetten. Maar net zoals er geen enkel perfect huis is voor iedereen, is er ook niet één juiste manier om de aankoop van een huis te financieren. Hieronder vind je verschillende opties voor het financieren van een woning, zoals een normale hypotheek en crowdfunding. En is het gelukt? Je kunt dan een Nederlandse vlag kopen en uithangen om je nieuwe aanwinst te vieren. Lees verder om te kijken welke optie het beste bij jou past.

Vraag een conventionele hypotheek aan

Gewoonlijk worden conventionele hypotheken het meest gebruikt om een huis te financieren. Banken en kredietverenigingen zijn meestal degenen die deze hypotheken verstrekken. Ze stellen doorgaans bepaalde eisen aan degenen die een conventionele hypotheek willen aanvragen, zoals een schuld-tot-inkomen ratio die lager is dan 50%. Het bedrag dat je moet aanbetalen kan variëren, maar als je minder dan 20% van de woningwaarde aanbetaalt, zul je waarschijnlijk particuliere hypotheek verzekering moeten afsluiten. Over het algemeen brengen conventionele leningen hogere kosten met zich mee bij aanvang, maar de kosten gedurende de looptijd van de lening zijn doorgaans lager. Deze leningen zijn ideaal voor mensen die een sterke kredietgeschiedenis hebben, een stabiel werkverleden kunnen aantonen en aanzienlijke spaargeld hebben opgebouwd.

Huren om te bezitten

Huren is misschien niet de meest aantrekkelijke optie voor iemand die een huis wil kopen, maar een huurkoopovereenkomst kan een goede laatste optie zijn. Bij een huurkoopovereenkomst huur je een huis voor een afgesproken periode, terwijl je genoeg geld spaart en je kredietwaardigheid verbetert, zodat je uiteindelijk het huis zelf kunt kopen. Sommige verkopers staan zelfs toe dat je een deel van de aankoopprijs van het huis betaalt, samen met de maandelijkse huur, om je te helpen sneller het punt te bereiken waarop je het huis kunt kopen.

Crowdfunding

Je kunt jouw verhaal delen op een crowdfundingplatform. Het is niet alleen je familie, vrienden en vreemden met veel geld die je kunnen helpen bij het financieren van je huis. Net zoals bij liefdadigheidsinstellingen of mensen die het moeilijk hebben, kun je een breder publiek van potentiële donateurs bereiken door jouw verhaal te delen op een crowdfundingplatform. Naast bekende platforms zoals Kiva, Kickstarter en GoFundMe, zijn er ook speciale websites zoals Patch of Land en HomeFundIt die specifiek bedoeld zijn voor dit doel. Je kunt jouw pagina delen met mensen die je kent en hen aanmoedigen om het te delen met anderen die zij kennen. Hopelijk verspreidt het zich als een lopend vuurtje. Deze kleine donaties kunnen je helpen om sneller genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een aanbetaling dan je zou denken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button