Menu

De badkamer verbouwen: wat kost dat?

Heb jij een nieuw huis gekocht, maar is de badkamer wel echt aan vervanging toe? Een mooie badkamer is cruciaal voor je wooncomfort en leefplezier. Een mooie badkamer krijg je niet alleen door hem goed te onderhouden met badkamerreiniger, maar ook door een mooi interieur. Een hypotheek is al niet goedkoop, dus als daar nog extra kosten van een verbouwing bij komen kijken, moet je goed opletten. Dit zijn de kosten die je kunt verwachten van het verbouwen van je badkamer. 

Het bouwplan

Een mooie badkamer kun je schoonhouden met producten van HG, maar om daar te komen heb je eerst een mooi plan voor je badkamer nodig. Als je alleen een nieuw vloertje wil leggen heb je echt geen heel groot en uitgebreid bouwplan nodig, maar als je flink gaat verbouwen, met bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel of inloopdouche, is een goede bouwtekening van cruciaal belang. Als je zelf ervaring hebt met het maken van bouwtekeningen, kost dat je niets. Geen idee waar je moet beginnen? Besteed het dan uit aan een architect of bouwkundig tekenaar. Voor alleen de badkamer moet je uitgaan van zo’n 400 tot 500 euro, afhankelijk van hoe groot jouw badkamer is.

Personeel

Op basis van de bouwtekening kun je terugredeneren welke stappen ondernomen moeten worden om te komen waar je wilt zijn. Welke stappen ga je zelf ondernemen en wat kun je toch beter uitbesteden aan een professional? Ja, een professional kost geld, maar ze leveren wel vakwerk. Voor een stukadoor moet je uitgaan van ongeveer 20-30 euro per vierkante meter. Voor een kleine badkamer kom je dan uit op een totaal van 250 euro. Het leggen van een vloer kost gemiddeld 80 euro per vierkante meter (afhankelijk van het vloertype), bij een kleine badkamer kom je dan uit op 800 euro, en het aanleggen en installeren van nieuw sanitair kost voor de gehele badkamer ongeveer 2500 euro. 

Materialen

Helaas moet je niet alleen je personeel betalen, maar ook de materialen die je voor je badkamer wilt gebruiken. Wil je een mooie nieuwe tegelvloer? De prijzen kunnen daarbij verschillen tussen de 50 en 180 euro per vierkante meter, exclusief het leggen ervan. Ook de kosten van een nieuwe douchebak kunnen variëren tussen de 50 en 500 euro, afhankelijk van hoe luxe je het wilt hebben. Een nieuwe kraan kost tussen de 100 en 200 euro en reken daar honderd euro bij als je hem niet zelf gaat installeren. Voor het vervangen van de wasbak kun je uitgaan van ongeveer 600 euro. Kortom: zorg dat je wat geld opzij zet, want het verbouwen van de badkamer is niet goedkoop. Wel heb je straks een prachtig resultaat waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button