Menu

De eerste stappen na het kopen van je nieuwe huis

Je bod op je droomwoning is eindelijk geaccepteerd, wat een geluk! Maar dit is ook vaak het punt waarop er veel vragen ontstaan. Het eerste doel is natuurlijk het vinden van het huis, maar wat komt hierna? Je wilt natuurlijk het liefste meteen naar Roobol gaan en je hele nieuwe interieur bestellen, maar er zijn meerdere dingen die je eerst moet regelen als je een nieuw huis gekocht hebt. We gaan je vertellen wat de eerste stappen zijn na het kopen van een huis! 

Een huis gekocht, wat nu doen?

Je hebt een huis gekocht, tijd om de volgende stappen te doorlopen. Als eerste moet natuurlijk het koopcontract getekend worden. Hierna moet alles geregeld worden met de hypotheekadviseur. De meeste mensen hebben al een hypotheekadviseur en veel op het gebied van de hypotheek al geregeld voordat ze een bod uitbrengen.  Om de hypotheek rond te krijgen moet het huis getaxeerd worden. Je mag namelijk nooit meer lenen dan de taxatiewaarde. Als alles voor de hypotheek geregeld is door de hypotheekadviseur en rond is, is het tijd om een notaris te vinden. Hij regelt alle juridische zaken rondom de overdracht van de woning. Als alles rond is, stelt de notaris de leveringsakte op. Zodra deze ondertekend is, vindt de overdracht van de woning en de bijbehorende grond plaats en krijg je de sleutels officieel!

Verzekeringen regelen

Als de hypotheek en bankgarantie geregeld zijn, ben je al een heel eind. De volgende stap die vaak vergeten wordt, is het regelen van de verzekeringen. Als je een woning koopt zijn er namelijk een paar verzekeringen verplicht of erg handig om af te sluiten.  Zo ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Sommige hypotheekverstrekkers stellen je ook verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar in veel gevallen wel verstandig om te doen. Denk hierbij aan een inboedelverzekering, woonlastenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Dit is zeker slim om te doen als je je nieuwe woning ook nog gaat verbouwen. 

Tijd om aan de slag te gaan!

Na deze stappen is het huis officieel van je en ben je goed verzekerd. Je hebt de belangrijkste stappen gehad! Tijd om aan de slag te gaan. Plan je een complete verbouwing of hoef je alleen kleine klusjes te doen zoals bijvoorbeeld een muur verven en een nieuwe vloer te leggen?  Daarna komt natuurlijk het leukste gedeelte, tijd om je nieuwe woning in te richten! Bezoek verschillende woonwinkels en kijk welke stijl je het meeste aanspreekt. Zo kun je alle meubels die je mooi vindt combineren en zo echt je eigen stijl ontwikkelen. Zo maak je van je nieuwe woning echt je nieuwe thuis!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button