Menu

De voordelen van een bouwdepot voor het verbouwen van je woning

Het verbouwen van je woning is en blijft natuurlijk ontzettend spannend. Het maakt niet uit of je gaat voor een nieuwe keuken, badkamer, aanbouw of een wat kleinere ‘ingreep’ in alle gevallen is en blijft het een flinke financiële uitgave. Om het geheel te kunnen bekostigen, heb je een aantal opties. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een bouwdepot. In het geval van een verbouwing is een bouwdepot natuurlijk het meest voor de hand liggen. Waarom en welke voordelen dit allemaal heeft, vertellen we je in dit artikel.

Financiële controle en flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van een bouwdepot is de financiële controle en flexibiliteit die het biedt. Met een bouwdepot heb je de mogelijkheid om een specifiek bedrag opzij te zetten voor je verbouwingsproject. Dit bedrag wordt apart gehouden van je reguliere bankrekening, waardoor je een duidelijk overzicht hebt van de beschikbare middelen en deze kunt toewijzen aan specifieke kostenposten. Wel is het belangrijk te weten dat je niet alles hiervan kan bekostigen. Je dient namelijk de factuur bij de bank in en daar wordt bepaald of dit akkoord wordt bevonden om te bekostigen uit je bouwdepot. Een nieuwe auto, fiets of in het geval van een flinke verbouwing, wat nieuwe meubels kan dus niet.

Voordelige rente

Kies je voor een bouwdepot, dan geniet je in de meeste gevallen van dezelfde rente als je huidige hypotheek. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit in het geval van een depot van enkele tienduizenden euro’s zeer aantrekkelijk kan zijn. Het is immers een heel verschil of je een ton leent tegen een tarief van 2 procent of dat je hier 6 procent over moet betalen. Het is dus ook niet zo heel gek dat steeds meer mensen kiezen voor een bouwdepot wanneer ze hun woning willen gaan verbouwen. wel is het goed te weten dat je je bouwdepot binnen vaak twee jaar dient te hebben gebruikt. Is dit niet het geval, dan kun je uitstel aanvragen en het anders laten terugstorten in je hypotheek, zodat je deze voortijdig kunt aflossen voor een deel.

 

Vergelijk verschillende aanbieders

Ons land kent allerlei geldverstrekkers, dat houdt in dat deze ook verschillende voorwaarden en dus rentetarieven rekenen. Zorg er daarom dus ook voor dat je deze vergelijkt om te kijken welke het beste bij je past. Net als dat je online verschillende gok sites kunt vergelijken om te kijken waar bijvoorbeeld de bonus het hoogste is, is dit in het geval van een bouwdepot handig om te kijken waar de rente het beste is voor je. Het zou zonde zijn dat je straks een bouwdepot hebt afgesloten bij een partij die 2 tiende procent duurder is. Dit lijkt op het eerste oog misschien niet veel, maar op lange termijn kan je dit al snel enkele honderden euro’s schelen. Zeker de moeite waard om je hier eens verder in te verdiepen. vind je het nu lastig om zelf te doen, dan kan het raadzaam zijn om een financieel adviseur in te schakelen die je hierbij kan assisteren.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button