Menu

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Met duurzaam wonen zit iedereen te denken aan de thermostaat op 16 graden, zonnepanelen op dak en energiezuinige warmtepomp. Klopt dit verhaal over duurzaam wonen? Zeker, lexwonen verstaat echter iets anders onder duurzaamheid. Duurzaam wonen is samen met 4 personen in 1 huis wonen in 1 hypotheek zodat je met zijn allen gebruik maakt van dezelfde energiebron en gezelligheid. Alle huizen binnen handbereik te koop. Let op, wekelijks hebben wij vele families en vrienden die gebruik maken van onze diensten om in duurzaamheid te gaan leven.

Waarom duurzaam wonen?

Duurzaam wonen betekent dat je samen bijna alle woningen kan kopen, prijzen zijn geen probleem meer. Ook verdwijnt de eenzaamheid als je samen duurzaam koopt. En uiteraard mag u alsnog de zonnepanelen op het dak zetten maar dat is niet de issue.  Lees nu eens wat u kan besparen als je met zijn vieren duurzaam in één huis woont. U zal schrikken van uw eigen duurzaamheidsberekening en wat u terug levert aan de natuur. Het brengt u ook veel meer dan bezuinigingen. De overheid zou u eigenlijk een fikse energiebonus moeten geven. Bereken wat jullie kunnen en lees verder!

Wij willen duurzaam samen wonen met maximaal 4 personen, hoeveel kunnen wij lenen?

  • Hidden
  • Bereken maximale hypotheek duurzaam wonen


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kopen mensen duurzaam met 4 personen een huis

Ik geef hier alle reden op waarom families en vriendengroepen samen een huis kopen.

  1. Met veel mensen duurzaam riante woning mogelijk, kosten duurzaam delen
  2. Duurzame verzorging van ouders grootouders en kleinkinderen
  3. Alle energielasten delen met maximaal 4 personen gedurende lange periode
  4. Vriendengroep zijn duurzame vrienden kunnen samen kosten delen

Voordelen en nadelen duurzaam wonen

Het kopen van een huis om samen duurzaam door het leven te gaan betekent dat je alle vier eigenaar bent van een woning. Je krijgt dus via lexwonen een hypotheek voor 4 personen. Wellicht halen de grootouders de kinderen van school en doen de klusjes. Misschien wordt vader of moeder gedeeltelijk verzorgt door eigen kind. Samen duurzaam wonen en samen gebruik maken van elektriciteit en of gas. Verzorgen zonder veel kilometers te hoeven maken. Het sociale karakter komt op 1.

Ook doen wij dit vaak met vriendengroepen die voorlopig de eerste 10 jaar samen een huis duurzaam willen kopen. Insteek is dat ze na die 10 jaar gaan kijken om de boel te verkopen. Met 4 mensen kan je veel meer kopen op de huidige woningmarkt. Vaak zijn het allemaal starters die hun eerste hypotheek krijgen op hun eerste huis.

Het nadeel zou kunnen zijn (voor de slimmeriken) dat je uiteraard met zijn allen daar moet wonen onder een dak en ingeschreven staan bij de gemeente. Woning moet WOONBESTEMMING hebben. En wel definitief! Verhuren mag niet en gaat iemand de woning verlaten dan past de hypotheek niet meer en zal de woning verkocht moeten worden. Anders gaat het bij overlijden. Komt bijvoorbeeld 1 van de ouders te overlijden dan moet u de hypotheek met zijn drieën duurzaam opbrengen. Duurzaam wonen betekent voor langere tijd samen onder een dak wonen.

Duurzaamheidshypotheek is een mooie naam

Jullie krijgen een gewone hypotheek maar dan wel voor 4 personen. Er is geen bank waar u terecht kan met 3 of 4 personen. Lexwonen echter helpt u aan een zogenaamde duurzaamheidshypotheek. Lexwonen regelt wekelijks hypotheken met een duurzaam karakter. Wonen met meerderen en gebruik maken van elkaars sterke kanten. Een duurzame hypotheek moet altijd om een andere woning gaan. Dus wil iemand bij de ouders in gaan wonen en meedelen in de hypotheek dat is onmogelijk. Alle woningen dienen verkocht te worden en samen een nieuwe woning te kopen die je duurzaam gaat betrekken.

Sociaal en duurzaam verantwoorde hypotheek

Binnen de muren mag u uiteraard de woning wat verbouwen voor meer privacy. Het is logisch dat duurzaamheid niet betekent met zijn allen bij elkaar op de lip zitten. Meerder badkamers of vertrekken geen probleem. Wel is het belangrijk dat het gaat om 1 huis met 1 ingang, niet dus nummer 1a en 1b. Dit is verboden. Mensen willen het vaak spannender maken. Sommigen willen wel duurzaam wonen en anderen eigenlijk wel en niet. Geen andere mogelijkheden erbij verzinnen. Het stellen van vragen over andere mogelijkheden heeft geen zin.

Lexwonen & partners en duurzaam wonen

Lexwonen kan u helpen om voor u duurzaam wonen te verwezenlijken. Als er woningen verkocht moeten worden dan krijgt u op 1 huis een overbruggingshypotheek. Moeten er twee huizen verkocht worden om duurzaam wonen mogelijk te maken? U zal dan eerst 1 huis moeten verkopen alvorens u het duurzaamheidstraject kan vervolgen.

Lexwonen adviseert mensen die duurzaam willen gaan wonen altijd om voor het kopen van een woning naar de notaris te gaan. Mocht de constructie van duurzaam wonen te complex worden i.v.m. het verleden. Lexwonen heeft landelijk partners die u dan weer verder kunnen helpen met duurzaam wonen.

Wij willen duurzaam wonen hoe verder

Duurzaam wonen met 4 personen is de meest aangevraagde hypotheek via lexwonen omdat u nergens terecht kan. Wij krijgen wel 20 telefoontjes per dag van stellen of groepen die hier op de koffie willen komen voor een duurzaamheidshypotheek gesprek. Helaas is dat onmogelijk, zelfs niet mogelijk met die 7 dagen per week dat wij werken. Klanten maken eerst de duurzaak wonen berekening hierboven en krijgen dan antwoord. Vervolgens dient iedereen op bkr.nl hun kredietgeschiedenis op te vragen. Hebben de klanten een huis op het oog dan gaan wij draaien. Weten wat je kan lenen en huis op het oog? Vul de duurzaam wonen berekening in.

Voorbeeld van Duurzaam Wonen

Tim, Mike, Erwin en Joost uit Utrecht konden individueel niets kopen. Ook met zijn tweeën was er geen geldverstrekker die dit wilde. Maximale hypotheek om met zijn vieren duurzaam te gaan wonen bedroeg € 1.300.000,-. Nu de huizenprijzen dalen was het helemaal makkelijk bieden. Ze kochten een riante vrijstaande woning in Amersfoort voor € 790.000.-, Vraagprijs bedroeg € 855.000,-.

Deze constructie kan dus ook met familieleden. Moeten er huizen verkocht worden? Geen probleem, collectief duurzaam wonen gaan wij regelen.

Duurzaam verwarmen met airco

Toch nog even een kostbare tip. Ga duurzaam verwarmen met een airco. Je bespaart 90% aan gaskosten. Iedereen denkt dat een airco stroom slurpt. Om te koelen wel, echter verwarmen gaat met de lucht lucht verwarming. Raadpleeg uw installateur.  Gaat u samen een duurzaam wonen hypotheek afsluiten hier in Elst(U) dan kunnen wij u laten zien hoe simpel en goedkoop dit is.

Klopt het dat alle huizen binnen handbereik zijn met een duurzaam wonen hypotheek met 4 personen?

Ja, door ons duurzaam wonen project kan je bijna alle huizen kopen omdat je met 4 personen koopt. Het heeft een duurzaam karakter omdat je met zijn allen maar een keer de energielasten hoeft te betalen. Verder is het sociale ook belangrijk. U kan niet alle huizen kopen, uitsluitend huizen die woonbestemming hebben. Dus geen boerderijen of winkelpanden. Ook geen recreatie, ook niet als gedoogd wordt. Het duurzame zit hem in langdurig samen wonen, sociale leven en samen betalen.

Wij willen samen duurzaam wonen, wat zijn de werkzaamheden nu verder want er moeten ook woningen verkocht worden?

Wij gaan eerst kijken hoeveel jullie samen kunnen lenen, vervolgens gaan jullie op bkr.nl de kredietgegevens opvragen. Daarna gaan we kijken hoe we alles kunnen aanpakken. Vul in ieder geval hier de berekening van duurzaam wonen in.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button