Menu

Een huis met tuin bezichtigen: hier moet je op letten!

Wanneer je op zoek gaat naar een koophuis, is het natuurlijk heerlijk om een mooie tuin te hebben. Met graszoden kun je hier makkelijk en snel een mooi gazon aanleggen. Wanneer je graag een huis met tuin wilt, zijn er een aantal dingen waar je bij de bezichtiging goed op moet letten. We vertellen je er in dit artikel alles over.

De ligging van de tuin

Op welke momenten van de dag wil jij graag in je tuin zitten en komt dat overeen met de ligging van je tuin? Houd er rekening mee dat de zon opkomt in het Oosten en ondergaat in het Westen. Een tuin op het Zuiden is de ideale ligging, omdat hier gedurende de hele dag zon is. Een tuin op het Westen is op zich ook prima, omdat hier na 12 uur in de middag doorgaans ook een lekker zonnetje schijnt. Voor een mooi gazon is het een slim idee om eens te kijken op gazonplus.nl

De bestrating

Misschien is de tuin die je gaat bezichtigen al deels bestraat. Hoe is de staat van de tegels? Een niet of slecht bestrate tuin is geen probleem, want je kunt het dan helemaal naar eigen wens inrichten. Je kunt de tegels kiezen die jij zelf het mooist vindt en de inrichting van de tuin zoveel mogelijk naar eigen hand zetten, maar dit is natuurlijk niet gratis en komt nog bovenop je hypotheek. Houd er rekening mee dat je voor extra kosten komt te staan wanneer de tuin nog niet, of niet goed is bestraat is.

Afscheiding

Het is natuurlijk niet heel relaxed wanneer iedereen zomaar jouw tuin in kan kijken, daarom wil je dat jouw tuin een afscheiding kent van aanliggende tuintjes of de straat. Is dat al aanwezig in het huis dat jij bezichtigt? Zo ja? Hoe is de staat van de heg of schutting? Wederom is het geen probleem wanneer de afscheiding nog niet naar behoren is, maar je komt wel weer voor extra kosten te staan.

De algehele staat

Hoe staat de tuin er over het algemeen bij? Er valt altijd wel wat van te maken, maar het is maar de vraag of je daar zin in hebt ja of nee. Het is in principe niet erg als je nieuwe tuin vol onkruid staat, maar houd er wel rekening mee dat je een weekend moet uittrekken om er wat van te maken dan.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button