Menu

Eigen geld in hypotheek

U heeft geen eigen geld voor in de hypotheek⭐?  Toch kunnen wij u helpen✅ zodat u veel minder eigen middelen nodig heeft voor de financiering door ons GRATIS woningwaarderapport en de werkzaamheden bij aankoop en hypotheek. Lees verder voor de oplossing…

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eigen geld in hypotheek

Eigen geld in hypotheek

Eigen geld in hypotheek besparen

Het bedrag aan eigen geld in uw hypotheek is afhankelijk van de aankoopsom van de woning en de marktwaarde. Wij willen van u weten welke woning u graag wil kopen. Door ons eigen onderzoek in de woningwaarde gaan wij het bod bepalen wat u mag bieden. Op deze wijze heeft u minder eigen inleg in de hypotheek nodig. Bel LexWonen 7 dagen per week. Eigen geld voor de lening kan u anders besteden.

Spaargeld in hypotheek is een lastig verhaal. Meer dan 240.000 keer per maand zoekt men op Google naar mogelijkheden om met minder eigen geld een huis te kopen. Dat komt omdat wij  niet méér mogen lenen dan 100% van de marktwaarde van de woning. Er waren tijden in het verleden dat je nog 110% mocht lenen en dus nooit eigen geld nodig had.

Wij helpen klanten al jaren aan een betaalbare hypotheek zonder eigen inleg. Lex Wonen helpt jullie aan een hypotheek zodat je geen spaargeld nodig hebt.

Voorbeeld hypotheek en eigen geld

Aankoop woning € 200.000, overdrachtsbelasting  (2%) € 4.000, NHG kosten (1%) € 2000, notariskosten € 1500, advieskosten € 2000, taxatiekosten € 375,- en aankoopkosten € 1500,-.

In dit voorbeeld heb je dus een hypotheek nodig van € 211.375, namelijk de koopsom van € 200.000 en de totale som kosten van € 11.375. Dat is schrikken bij uw bank of hypotheekketen. Alle bijkomende kosten moet u zelf betalen en mag u niet meefinancieren in de hypotheek.

Oplossing eigen geld in hypotheek

Dus pakken we het bovenstaande voorbeeld er even bij. Wij regelen voor u de aankoop en kopen de woning niet voor € 200.000 maar voor € 192.000. Maak snel die berekening en vul ook uw droomhuis in die u graag wil kopen. U hoort dan of er eigen geld benodigd is voor de hypotheek.

De waarde van de woning is € 200.000 middels het taxatierapport en u ontvangt dus een hypothecaire lening van € 200.000.

Aan eigen geld heeft u slechts € 1375,- nodig! Doordat wij zowel Erkend Aankoopbemiddelaar zijn als mede Wft Hypotheekadviseur is bovenstaande situatie mogelijk. Uiteraard is .e.e.a. afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Woningwaarde GRATIS online opvragen

Als u de woningwaarde weet dan weet u ook of en hoeveel eigen geld u nodig heeft voor de hypotheek.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek en eigen geld berekenen

Eigen inbreng in hypotheek lukt vaak gedeeltelijk maar om zoveel geld  in een hypotheek te stoppen?  Het opknappen van de woning en het kopen van inboedel wordt dan wel heel erg lastig. Maak nu snel de berekening voor hoeveel geld u kan kopen zonder spaargeld in de hypotheek. .

Ik ben het helemaal met u eens want u lost elke maand af dus welk risico lopen de banken. Toch hebben wij een goed concept zodat u een huis kan kopen en geen of weinig eigen geld nodig heeft. Het is wel belangrijk dat uw inkomen voldoende is. Maximale hypotheek moet u los zien van uw eigen geld. De marktwaarde bepaald uw eigen geld in de hypotheek.

Geen eigen geld nodig door onze werkzaamheden

Financieel overzicht van eigen geld in hypotheek

Financieel overzicht van eigen geld in hypotheek

Onze kracht is dat wij uw droomwoning goedkoper aankopen dan de daadwerkelijke marktwaarde (taxatiewaarde).

Als de waarde van de woning dus hoger is dan de aankoopprijs van de woning dan heb je het verschil minder nodig aan eigen geld.

Eigen spaargeld in hypotheek wordt hierdoor een stuk minder. Vaak via Lex van de Straat Wonen is eigen middelen in hypotheek niet nodig. Let op! Duidelijk alles omschrijven in de koopakte.

Indien inkomen te laag is

Heeft u te weinig inkomen om een huis te kopen denk er dan eens over na om samen met een stel vrienden of ouders een huis te kopen.

Ook is het mogelijk dat u met broer of zus een huis koopt. Klik hier voor meer info over broer zus hypotheek.

Wat klanten vertellen over Lex Wonen

Vanaf juni 2018 kan iedereen zien wat anderen vertellen over Lex Wonen. Hoe zijn de ervaringen van klanten geweest die wij hebben geholpen aan een huis en een hypotheek, zie onze reviews.

Juiste volgorde succesvol kopen zonder eigen geld

✅ Kadastraal onderzoek naar waarde van droomwoning

✅ Onderhandelingen incl. de juiste ontbindende voorwaarden

✅ Taxatierapport laten maken

✅ Controle koopakte en tekenen

✅ Bouwkundige keuring aanbevolen

Wij raden u aan om altijd een bouwkundige keuring te regelen. Weet welke toekomstige kosten er aan zitten te komen. Ken uw woning! Uw bespaarde eigen geld in de hypotheek kan u zo weer kwijt zijn als u de bouwkundige staat van de woning niet kent.

 Bel ons nu!
Je ontvang direct de hoogte van je maximale startershypotheek. Geef tevens de adresgegevens door van jouw droomwoning, wij kunnen jou onder voorbehoud vertellen hoeveel eigen geld je bij benadering nodig hebt. Geheel vrijblijvend willen wij met jou onze werkzaamheden en succes bespreken en delen.

Lees ook onze REVIEWS op deze pagina en klik eventueel door om ze allemaal te lezen. Elke klant die wij helpen aan een hypotheek vragen wij om een review in te vullen, lees hun bevindingen.

Wij willen graag dat je geen eigen geld voor de hypotheek nodig hebt. Vul hieronder het formulier in en ontvang direct antwoord op en bespaar op uw eigen geld voor de hypotheek.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Update 12 februari 2020