Menu

Eigen geld in hypotheek

Hypotheek en eigen geld probleem lossen wij op door kadastraal onderzoek✅ Bereken eerst voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld nodig te hebben.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eigen geld in hypotheek
Eigen geld in hypotheek

Omdat wij jou helpen met de aankoop van de woning onder de marktwaarde en bij de juiste bank is eigen geld in de hypotheek minder van belang. Heb je een woning op het oog en wil je weten of je deze kan kopen zonder eigen geld?

Eigen geld in hypotheek vaak niet nodig

Spaargeld in hypotheek is een lastig verhaal. Meer dan 240.000 keer per maand zoekt men op Google naar mogelijkheden om met minder eigen geld een huis te kopen.

Dat komt omdat wij  niet méér mogen lenen dan 100% van de marktwaarde van de woning. Er waren tijden in het verleden dat je nog 110% mocht lenen en dus nooit eigen geld nodig had.

Wij zeggen al drie jaar dat er geen eigen geld nodig is in de hypotheek. Lex Wonen helpt jullie aan een woning zodat je geen spaargeld nodig hebt.

Voorbeeld hypotheek en eigen geld

Aankoop woning € 200.000, overdrachtsbelasting  (2%) € 4.000, NHG kosten (1%) € 2000, notariskosten € 1500, advieskosten € 2000, taxatiekosten € 375,- en aankoopkosten € 1500,-.

In dit voorbeeld heb je dus een lening nodig van € 211.375, namelijk de koopsom van € 200.000 en de totale som kosten van € 11.375.

Dat is schrikken bij uw bank of hypotheek keten. Alle bijkomende kosten moet u zelf betalen en gaat ten koste van uw spaarsaldo in 2019.

Oplossing eigen geld in hypotheek

Dus pakken we het bovenstaande voorbeeld er even bij. Wij regelen voor u de aankoop en kopen de woning niet voor € 200.000 maar voor € 192.000.

De waarde van de woning is € 200.000 middels het taxatierapport en u ontvangt dus een hypothecaire lening van € 200.000.

Aan eigen geld heeft u slechts € 1375,- nodig! Doordat wij zowel Erkend Aankoopbemiddelaar zijn als mede Wft Hypotheekadviseur is bovenstaande situatie mogelijk. Uiteraard is .e.e.a. afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bereken eigen geld in hypotheek

Eigen inbreng in hypotheek  lukt vaak gedeeltelijk maar om zoveel geld  in een hypotheek te stoppen? Het opknappen van de woning en het kopen van inboedel wordt dan wel heel erg lastig.

Ik ben het helemaal met u eens want u lost elke maand af dus welk risico lopen de banken. Toch hebben wij een goed concept zodat u een huis kan kopen en geen of weinig eigen geld nodig heeft.

Geen eigen geld nodig door onze werkzaamheden

Onze kracht is dat wij uw droomwoning goedkoper aankopen dan de daadwerkelijke marktwaarde (taxatiewaarde).

Als de waarde van de woning dus hoger is dan de aankoopprijs van de woning dan heb je het verschil minder nodig aan eigen geld.

Eigen spaargeld in hypotheek wordt hierdoor een stuk minder. Vaak via Lex van de Straat Wonen is eigen middelen in hypotheek niet nodig. Let op! Duidelijk alles omschrijven in de koopakte.

Indien inkomen te laag is

Heeft u te weinig inkomen om een huis te kopen denk er dan eens over na om samen met een stel vrienden of ouders een huis te kopen.

Wat klanten vertellen over Lex Wonen

Vanaf juni 2018 kan iedereen zien wat anderen vertellen over Lex Wonen.  Hoe zijn de ervaringen van klanten geweest die wij hebben geholpen aan een huis en een hypotheek.

Juiste volgorde succesvol kopen zonder eigen geld

✅ Kadastraal onderzoek naar waarde van droomwoning

✅ Onderhandelingen incl. de juiste ontbindende voorwaarden

✅ Taxatierapport laten maken

✅ Controle koopakte en tekenen

✅ Bouwkundige keuring aanbevolen

Maak de berekening of neem contact op

 Bel ons nu!
Je ontvang direct de hoogte van je maximale startershypotheek. Geef tevens de adresgegevens door van jouw droomwoning, wij kunnen jou onder voorbehoud vertellen hoeveel eigen geld je bij benadering nodig hebt. Geheel vrijblijvend willen wij met jou onze werkzaamheden en succes bespreken en delen.

Wij willen graag dat je geen eigen geld voor de hypotheek nodig hebt.

WhatsApp chat