Menu

Eigen geld in hypotheek

Ben jij die starter op de woningmarkt die niet genoeg eigen geld heeft? Bereken voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld. 

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eigen geld in hypotheek
Eigen geld in hypotheek

Omdat wij jou helpen met de aankoop van de woning onder de marktwaarde en bij de juiste bank is eigen geld in hypotheek minder van belang. Heb je een woning op het oog en wil je weten of je deze kan kopen zonder eigen geld?

Eigen geld in hypotheek vaak niet nodig

Spaargeld in hypotheek is een lastig verhaal. Meer dan 240.000 keer per maand zoekt men op Google naar mogelijkheden om met minder eigen geld een huis te kopen.

Dat komt omdat wij  niet meer mogen lenen dan 100% van de marktwaarde van de woning. Er waren tijden in het verleden dat je nog 110% mocht lenen en dus nooit eigen geld nodig had.

Wij zeggen al drie jaar dat er geen eigen geld nodig is in de hypotheek. Lex Wonen helpt jullie aan een woning zodat je geen spaargeld nodig heeft.

Voorbeeld huidige situatie eigen geld in hypotheek

Aankoop woning € 200.000, overdrachtsbelasting  (2%) € 4.000, NHG kosten (1%) € 2000, notariskosten € 1500, hypotheekkosten € 2000, taxatiekosten € 375,- en aankoopkosten € 1500,-.

In dit voorbeeld heb je dus een lening nodig van € 211.375, namelijk de koopsom van € 200.000 en de totale som kosten van € 11.375.

Dat is schrikken in 2019, bijkomende kosten zelf betalen gaat ten koste van uw spaarsaldo.

Bereken eigen geld in hypotheek

Eigen inbreng in hypotheek  lukt vaak gedeeltelijk maar om zoveel geld  in een hypotheek te stoppen? Het opknappen van de woning en het kopen van inboedel wordt dan wel heel erg lastig.

Ik ben het helemaal met u eens want u lost elke maand af dus welk risico lopen de banken.

 

Geen eigen geld nodig door onze werkzaamheden!

Onze kracht is dat wij uw droomwoning goedkoper aankopen dan de daadwerkelijke marktwaarde (taxatiewaarde).

Als de waarde van de woning dus hoger is dan de aankoopprijs van de woning dan heb je het verschil minder nodig.

Eigen spaargeld in hypotheek wordt hierdoor een stuk minder. Vaak via Lex van de Straat Wonen is eigen middelen in hypotheek niet nodig.

 

Berekening hypotheek en oplossing!

Dus pakken we het bovenstaande voorbeeld er even bij. Wij regelen voor u de aankoop en kopen de woning niet voor € 200.000 maar voor € 192.000.

De waarde van de woning is € 200.000 middels het taxatierapport en u ontvangt dus een lening van € 200.000.

Aan eigen geld heeft u slechts € 1375,- nodig! Doordat wij zowel Erkend Aankoopbemiddelaar zijn als mede Wft Hypotheekadviseur is bovenstaande situatie mogelijk. Uiteraard is .e.e.a. afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Wilt u meer weten over eigen geld en droomwoning maak snel de berekening.

 

Wat klanten vertellen over Lex Wonen

Vanaf juni 2018 kan iedereen zien wat anderen vertellen over Lex Wonen.  Hoe zijn de ervaringen van klanten geweest die wij hebben geholpen aan een huis en een hypotheek.

Eigen geld in hypotheek hoeft niet
Eigen geld in hypotheek hoeft niet

Maak de berekening of neem contact op

 Bel ons nu!
Je ontvang direct de hoogte van je maximale startershypotheek. Geef tevens de adresgegevens door van jouw droomwoning, wij kunnen jou onder voorbehoud vertellen hoeveel eigen geld je bij benadering nodig hebt. Geheel vrijblijvend willen wij met jou onze werkzaamheden en succes bespreken.

Wij willen graag dat je zonder eigen vermogen in de hypotheek een huis kan kopen.