Menu

Eigen inleg hypotheek

Eigen inleg in Hypotheek

Eigen inleg in Hypotheek

Is eigen inleg hypotheek verplicht? Omdat u vaak hoger moet bieden dan de vraagprijs en omdat de kosten koper slechts in bepaalde gevallen meegefinancierd mogen worden heeft u vaak eigen inleg nodig voor de hypotheek. Er zijn mogelijkheden om eigen inleg te beperken.

 

 • Lening voor de kosten koper en voor hoger bod. Een lening verlaagt de hypotheek aanzienlijk. U moet hoger bieden om te kunnen kopen.
 • Huis kopen met ouders, u kan dan alle lasten samen delen en met meerdere personen riant wonen. U zoekt dan ook in een prijsklasse waar iets minder concurrentie in is.
 • Huis kopen met broer of zus. U kan hierdoor de benodigde eigen inleg voor hypotheek delen en ruimer wonen dan hypotheek alleen.
 • Schenking van ouders of kennissen belastingvrij tot € 106.000,-
 • Een huis kopen met 3 of 4 vrienden is hot. Belangrijk is wel dat u vooraf naar de notaris gaat. Eigen inleg voor de hypotheek met vrienden delen en riant wonen!

Bereken eigen inleg hypotheek en voor hoeveel u kan kopen met 2,3, of 4 aanvragers.

 • Hidden
 • Bereken kosten koper van uw droomhuis. Hoeveel spaargeld heeft u nodig?


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verdelen van spaargeld

Verdelen van spaargeld

Eigen inleg hypotheek verdelen

De eigen inleg voor hypotheek samen verdelen geeft u zoveel mogelijkheden. Het alleen kopen is onmogelijk, ook niet met € 60.000,- aan inkomen. Uw spaargeld voor in de hypotheek ontkomt u niet aan. Hoeveel eigen geld hypotheek nodig. Door slim en handig aan te kopen en met meerdere personen verdeelt u het eigen geld met zijn allen. Hogere hypotheek en ruimer wonen is dan een oplossing. Ook hypotheek met ander stel is mogelijk om kosten te verdelen.

Voorbeeld van eigen geld in hypotheek

Voorbeeld spaargeld in hypotheek

Voorbeeld spaargeld in hypotheek

U wil met uw ouders, broer of vrienden een woning kopen en u verkeerd in een van de 3 situaties

 1. Iemand moet zijn huis nog verkopen? Geen probleem u krijgt een overbruggingshypotheek, dus geen eigen inleg nodig voor de hypotheek.
 2. Mijn ouders en wij hebben een huis, wat nu? U moet 1 huis verkopen voor de hypotheekaanvraag, die andere woning krijgt u een tijdelijke overbruggingshypotheek voor, eigen inleg niet verplicht voor hypotheek.

Wanneer kan u met een lening uit de voeten?

Als u niet hoger hoeft te bieden dan de vraagprijs kunnen wij de kosten koper in een lening verwerken zodat u zelf geen eigen inleg voor hypotheek nodig heeft. Eigenlijk gebeurd het sporadisch dat u de woning voor de vraagprijs krijgt. Wel gaan wij eerst op onderzoek naar de marktwaarde van uw droomhuis. Stel dat u koopt en de waarde valt tegen? U heeft dan meer inleg nodig voor de hypotheek.

Hypotheek afsluiten en eigen geld verdelen

Hypotheek afsluiten en eigen geld verdelen

Eigen inleg in hypotheek verdelen met familie is de oplossing

Reeds jaren kopen kinderen met ouders of broers en zussen met elkaar een huis. Ook vrienden onder elkaar. De reden is dat u alleen echt niet kan kopen. Er is geen bank die u wil helpen maar LexWonen regelt hypotheek zodat u minder eigen geld nodig heeft tot 4 aanvragers. Wat is uw voordeel?

 • Eigen geld voor hypotheek samen verdelen
 • U kan veel groter wonen door meer hypotheek samen
 • Hypotheeklasten laag dan als u zelf zou kopen
Heb ik altijd eigen inleg nodig voor de hypotheek?

Meestal wel, maar u kan het bedrag aan eigen geld beperken door met familie of kennissen samen een huis te kopen. Samen verdeeld u het eigen geld wat beschikbaar is. Met meerdere aanvragers kan u ook nog eens riant wonen. Op deze huizen hoeft u in het algemeen minder hoog te overbieden. Hoeft u niet hoger te bieden dan de vraagprijs? Alleen dan kunnen we de kosten apart financieren in een lening zodat eigen inleg voor hypotheek niet hoeft.

Kan ik overwaarde gebruiken i.p.v. eigen geld?

Iedereen denkt dat ze geen eigen geld nodig hebben omdat er overwaarde is. Dat is niet waar, op het moment dat u een ander huis koopt dan heeft u uw oude woning nog niet verkocht. Hiervoor krijgt u een overbruggingshypotheek maar u heeft nog steeds niet gecasht op uw oude woning. Uiteraard kan u hiermee hoger bieden en alle kosten mee financieren echter, u moet kunnen aantonen dat u gedurende 12 maanden de hypotheek op de oude woning kan betalen middels eigen inleg. Dus altijd eigen spaargeld nodig om aan te tonen dat dat lukt.

Ik heb geen overwaarde en geen eigen geld en ik krijg geen schenking, wat nu?

Het is triest om te vertellen, sinds februari 2021 kan u in geen enkele windstreek van Nederland kopen. Oplossing: Probeer te sparen, wacht op eventuele erfenis of koop samen met anderen.

Wij willen een huis kopen hoe nu verder?

U wil een huis kopen? Mail ons de inkomens, uw droomhuis en u krijgt antwoord op de vragen over eigen inleg, maximale hypotheek en maandlasten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button