Menu

Energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten

Energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten

Energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten

Update 2 april 2022

Een energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten is de wens van velen. Vooral nu de oorlog in Oekraïne  de energieprijzen verdrievoudigd. Hierdoor torenhoge inflatie van 12% per 2 april 2022. Lees hoe jij je maandlasten kan terugdringen als je nu een woning koopt of oversluit. Slimme berekening van Lexwonen kan jou € 500,- tot € 2.000,- per maand besparen afhankelijk van je situatie.

Hoe een energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten?

De rode draad is:

  1. Airco
  2. Zonnepanelen
  3. Huis kopen of oversluiten
  4. Hypotheek voor 50% aflossingsvrij
Airco als verwarming bezuinig op gas

Airco als verwarming bezuinig op gas

Een energiezuinige hypotheek met laagste maandlasten kan door een combinatie van Airco, zonnepanelen en een huis kopen of oversluiten. Lees deze gehele blog hoe lexwonen jou kan helpen in het gehele traject. Hier een paar voorbeelden van starters die willen kopen en van doorstromers.

Iedereen weet dat de hypotheekkosten en de energieprijzen sinds 1 april 2022 de grootste kostenpost is. Hoe regelt lexwonen goedkopere maar verantwoorde hypotheek en reductie van de energiekosten.

Voorbeeld van doorstromers met de laagste maandlasten

Je bent starter of een doorstromer en je koopt een woning voor € 500.000,-, Laten we er even vanuit gaan dat de hypotheek ook € 500.000,- bedraagt. Velen nemen een hypotheek die volledig afgelost moet worden. Lexwonen regelt een energiezuinige hypotheek met de laagste maandlasten door:

  • Hypotheek 50% aflossingsvrij
  • Airco plaatsen voor verwarming
  • Plaatsen van 11 zonnepanelen ( meefinancieren)

Gemiddeld gezin verbruikt 4000 kWh aan stroom en 2000 m3 aan gas. Werk je vanuit huis wellicht iets meer. Ben je weinig thuis dan zullen de energieprijzen per maand lager zijn. Het beroerde is wel dat de oorlog van Poetin in Oekraïne ook een MEGA groot probleem wordt voor de meeste Nederlanders qua maandlasten. Uiteraard staat ons probleem niet in verhouding met de Oekraïners die niet eens meer een dak boven hun hoofd hebben. Nu de berekening hoe je echt kan besparen op de maandlasten.

Het kan zijn dat je nu nog een vast contract hebt bij je huidige energie leverancier. Ben er maar zuinig op. Hier de berekening zoals hij gaat worden in dit voorbeeld.

Maandlasten gas ongeveer € 500,-  per maand op basis van verbruik 2000 m³ per jaar. Maandlasten van stroomverbruik €  250,- op basis van 4000 kWh. Totale maandlasten € 750,- per maand.

Oplossing om laagste maandlasten te garanderen?

Investering 11 zonnepanelen incl. plaatsen en alle onderdelen € 4.800,-.  Airco die ook kan verwarmen van € 4.000,-. Wij hebben al rekening gehouden met prijsverhogingen die komen. Door het gebruik van 11 zonnepanelen zal het stroomverbruik minimaal 75% verlagen. Dus ook de maandlasten. Door gebruik van een airco die ook kan verwarmen bespaar je 75% aan gas.

Je kan dus zeggen dat je een besparing hebt van € 375,- op gas en € 187.50 op stroomverbruik.  Totale bezuiniging ongeveer € 562,- per maand. Afhankelijk persoonlijke situatie. Heb jij een annuïteitenhypotheek van € 500.000,- dan los jij de gehele hypotheek af en zijn deze lasten ongeveer € 1885,- bruto. Neem je nu 50% aflossingsvrij dan bedragen de maandlasten ongeveer € 1.450,- per maand. Dit zijn ook al weer € 430,- minder aan hypotheeklasten.

Totale bezuiniging op maandlasten

Totale bezuiniging op maandlasten zijn € 992,- per maand in dit voorbeeld.  Lexwonen kijkt altijd wel of de aflossingsvrije deel wel past op pensioendatum. Past dit niet dan passen we het aflossingsvrije gedeelte aan. Ook als de oorlog in Oekraïne over is en de energieprijzen dalen heb je voordeel. Over de investering van zonnepanelen en de airco is een financiering gemoeid van € 8.800,-. Deze financieringskosten bedragen op basis van annuïteiten ongeveer  € 34,- per maand. De kosten om deze investering te doen heb je er snel uit. De € 8.800,- aanschaffing  van zonnepanelen en airco heb je in 16 maanden terug verdiend. De besparing is namelijk € 562,- per maand.

Neem contact op met lexwonen. Lexwonen gebruikt de airco ook als verwarming en bezuinigt hierdoor duizenden euro’s per jaar. Doe jij ook de hypotheek 50% aflossingsvrij dan worden de maandlasten lager. Lexwonen regelt eventueel het bedrijf van de zonnepanelen en de airco. U mag dit ook zelf doen.

Let op, alle berekeningen zijn voorbeelden gebaseerd op gegevens van 2 april 2022. Energieprijzen kunnen dagelijks wijzigen door de oorlog van Poetin in Oekraïne. Het kan dus zijn dat uw voordeel nog groter wordt. Het kan ook zijn dat uw voordeel minder wordt omdat de energieprijzen weer dalen. Lexwonen maakt regelmatig een update.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button