Menu

Gebrek aan eigen geld en toch een hypotheek

U heeft een huis gezien maar u bent er ook achter gekomen dat er een gebrek is aan spaargeld. Slimme onderhandelingen doen het gebrek aan eigen geld teniet. Bereken voor hoeveel geld u een hypotheek kan krijgen zonder gebrek aan eigen geld.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bouwvakkers hypotheek

Gebrek aan eigen geld en toch een hypotheek

Tekort aan eigen geld voor hypotheek hoeft niet

U heeft een gebrek aan eigen geld en toch een hypotheek weten te bemachtigen. Ik weet dat u dat onlogisch in de oren klinkt maar ik ga u de oplossing uitleggen.

Aankopen onder marktwaarde is het succes

Als u een woning koopt onder de marktwaarde dan heeft u waarschijnlijk geen gebrek aan eigen geld voor de hypotheek. Letterlijk zegt de overheid. De maximale hypotheek mag nooit hoger zijn dan de marktwaarde.

Koopt u een huis voor € 265.000,- k.k. en de waarde van die woning is € 275.000,- dan heeft u € 10.000,- minder nodig aan eigen geld. Het gebrek aan eigen middelen is er dan niet meer of minder.

Hoe gaan banken om met gebrek aan eigen geld

Voor een bank is een taxatierapport of Calcasa rapport leidend voor de maximale hypotheek. Vul uw inkomensgegevens hierboven in samen met de adresgegevens van uw droomhuis. U ontvangt direct bericht dat het gebrek aan eigen geld voor een hypotheek wel meevalt.

Waarom helpt mijn bank mij niet?

Banken zijn gespecialiseerd in geld en verzekeringen. Voor het bepalen van woningwaarde moet u bij een taxateur of makelaar zijn. Lex Wonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Het gebeurd zelden dat klanten via Lex Wonen geen woning kunnen kopen.