Menu

Gevaren huis kopen

Gevaar huis kopen
Gevaar huis kopen

Gevaren en risico’s met een huis kopen en de hypotheek zijn omvangrijk. Als consument zijnde kan je echt met minder kennis af als je maar weet waar je moet zijn, wat je moet weten en de volgorde van werken.

Gevaren huis kopen en hypotheek in Categorieën verdeeld

Ik heb de gevaren die u loopt met een woning kopen en de financiering met de eventuele oplossingen en adviezen verdeeld in 5  belangrijke categorieën.

  1. Hoeveel kan ik lenen
  2. Wat is de taxatiewaarde van de woning
  3. Hoeveel eigen geld is er aanwezig
  4. Welk bod moet ik doen, met of zonder voorwaarden
  5. Koopakte naleven

Het gevaar van maximale hypotheek berekenen

Risico's met hypotheek

Risico’s met hypotheek

Sinds 2024 kan je niet zo maar even ergens een maximale hypotheek berekenen. Het gevaar zit hem in de energielabel, de BKR en de werkgeversverklaring. Weet dat je maximale hypotheek op basis van het energielabel wel € 50.000,- kan schelen. Hoe hoger de label des te méér hypotheek is er mogelijk. Meestal weet je vooraf niet wat je koopt dus het risico van te veel lenen ligt op de loer.

Ga ook altijd de BKR gratis opvragen voordat u überhaupt naar een woning gaat zoeken op Funda. Klanten zeggen ons vaak dat ze geen lening hebben en niet geregistreerd staan. Als wij dan toch verzoeken om even te kijken schrikken ze regelmatig. Het gaat niet alleen om of er achterstanden zijn maar ook of je een lease-mobiel hebt of dat je rood mag staan. Al sta je nooit rood en staat er € 100.000,-op je betaalrekening, het feit dat je rood zou MOGEN staan wordt ge registreert. Bijna de helft van de klanten ziet dit gevaar voor de hypotheekaanvraag niet zitten.

Ook een werkgeversverklaring wordt erg makkelijk over gedacht. Het gevaar hier zit hem in de intentieverklaring. Als de werknemer vraagt aan de werkgever of hij of zij een intentieverklaring kan krijgen wordt er meestal ja gezegd. Maar met een intentieverklaring wordt NIET bedoeld dat de werkgever ooit van plan is om haar vast dienstverband te geven. Nee, met een intentieverklaring wordt bedoeld dat als het huidige dienstverband periode afloopt dat er een vast contract wordt afgegeven. Dit moet aangevinkt staan op de werkgeversverklaring.

Taxatiewaarde te laag dan veel eigen geld nodig

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button