Menu

Gezinshypotheek

Een gezinshypotheek is mogelijk⭐ met 2, 3 of 4 inkomens en maximaal 4 eigenaren! Wilt u kopen met 2 gezinsleden en 2 aanvragers dan kan een hypotheek in box 1. Wilt u een hypotheek op 3 of 4 inkomens dan regelen wij een box 3 hypotheek.

Hypotheek met 4 gezinsleden kan:

 • Als er maximaal 1 woning in de verkoop staat. Moeten er dus 2 of 3 woningen verkocht worden, slechts een mag er nog te koop staan.
 • Als bestemmingsplan uitsluitend WONEN is. Agrarisch, Winkel of recreatie bestemming is verboden.
 • Verhuren is verboden.
 • Allen zijn verplicht om ook daadwerkelijk onder 1 dak te wonen.

Bereken nu eerst hypotheek met maximaal 4 familieleden. Huis gezien vul adresgegevens in. U hoort direct de marktwaarde van de woning, lees snel verder.


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met een hypotheek voor gezinsleden méér Hypotheek

Vraag snel online meer info en de maximale hypotheekberekening voor hoeveel geld jullie met zijn allen kunnen kopen. Jullie zullen verrast zijn.

Gezinshypotheek

Gezinshypotheek

Het wordt steeds lastiger voor starters om een huis te kopen. De ultieme oplossing is een hypotheek met 3 of 4 inkomens.

Waarom kan u bij Lex Wonen wel een gezinshypotheek krijgen

Door de veranderende woningmarkt is het kopen met gezinsleden makkelijker. Groter en luxer kopen is mogelijk daarom regelt Lex Wonen een hypotheek voor gezinnen. Ook het “passen op elkaar” zit bij velen in gedachte.

Banken of tussenpersonen gaan u niet adviseren. U heeft veel meer keuze uit riante woningen als u samen met 3 of 4 gezinsleden één huis koopt. Hypotheek met 3 of 4 gezinsleden doen wij in Box 3.

Hoge huizenprijzen zorgen voor gezinshypotheek

De hoge huizenprijzen hebben huizenkopers tot nadenken gezet. Steeds vaker werd ons gevraagd of men met familie een huis kon kopen. Het regelen van een hypotheek met gezinsleden is niet moeilijk. Een notaris is zeker van belang om alles veilig te regelen.

Woningwaarde gezinswoning GRATIS opvragen

Heeft u een woning op het oog voor het gehele gezin? U wil graag weten wat de waarde van een huis is? Vraag via Lex Wonen een woningwaarderapport op. U ontvangt vrij snel woningwaardes van de woning met referentiewoningen.

Vul postcode en huisnummer in van uw droomhuis. Ontvang WAARDERAPPORT MET 5 REFERENTIE woningen.


 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gezinswoning gezien? Waarde opvragen.

Gezinswoning gezien? Waarde opvragen.

Gezinswoning voor het hele gezin

Eindelijk een ruime eengezinswoning haalbaar met een gezinshypotheek. Waar banken stoppen met adviseren beginnen wij.

Vader en moeder samen redden het vaak niet om in deze tijd een huis te kopen. Omdat één kind mee doet is de gezinshypotheek haalbaar.

Een hypotheek voor het hele gezin door ons geregeld

Met inwonenden een hypotheek sluiten is een schitterende oplossing voor de problematiek op de huizenmarkt. Lees hieronder enkele voorbeelden van hypotheken met gezinnen.

Wellicht herkent u zich in deze situatie? Let op! Als u koopt met 3 of 4 mensen dan regelen wij de gezinshypotheek uitsluitend in Box 3. Dus geen belastingvoordeel.

Hypotheek met 3 gezinsleden in Tiel, case van maart 2018

Vader Johan 45, moeder Janet 44 en dochter Jessica wilden in februari 2018 een huis kopen. Verder waren er geen kinderen. Inkomen Jessica € 29.000,- inkomen vader € 44.550,-. Moeder werkte af en toe als oproepkracht bij een bakkerij in Tiel. Vader en moeder konden amper voor € 200.000,- k.k.een huis kopen in Tiel.

Jessica wil nog lang niet het huis uit en wil graag groter wonen samen met ouders. Gezamenlijke gezinshypotheek bedraagt € 380.000,-.  Eindelijk konden ze een leuke woning kopen in Leerdam.  In deze case was het belangrijk om de juiste levensverzekering te regelen. Stel dat vader of dochter overlijd dan moet moeder in het huis kunnen blijven wonen.

Omdat vader bij pensioenfonds PME zit heb ik tevens een aanvullende nabestaandenpensioen geregeld zodat er meer inkomen voor moeder Janet is. De bedoeling is dat de ouders het huis over 5 a 10 jaar de hypotheek van dochter overnemen. Moeder Janet gaat namelijk meer werken in de toekomst.

Dochter Jessica moet ik over een jaar of 10 helpen met de aankoop van een woning.

Gezinshypotheek rekening houdend met overlijden

Een gezinshypotheek is geweldig maar je moet de boel goed dicht timmeren indien er iemand komt te overlijden. Johan en Karin kochten met zoon Bert in juli 2018 een huis in Leerdam. Bert heeft nog twee getrouwde broers.

Het gevaar in deze case ligt op een ander vlak. Stel dat beide ouders wegvallen dan hebben de twee broers recht op hun erfdeel. Het erfdeel is de helft van de overwaarde.

Dat geld moet er wel zijn. Een overlijdensrisicoverzekering moet correct gesloten worden en niet verpand aan een woning maar aan een persoon. De mede eigenaar moet tevens zelf premiebetaler zijn.

Moeder en dochter samen kopen

Jolanda 29 jaar met een inkomen van € 42.000,- kocht in september 2018 een huis in Tiel met haar moeder Esther van 53 jaar. Esther verdiend € 29.000,- per jaar. Vader van Esther was in 2016 plotseling overleden, hele gezin woonde in een huurhuis in Veenendaal.

Ik heb voor hun een gezinshypotheek kunnen regelen van € 324.000,-. Esther alleen had maximaal € 170.000 aan hypotheek kunnen krijgen en haar moeder € 128.000. U ziet als u samen als gezin koopt dat u veel meer aan hypotheek kan krijgen. Ze wonen nu in een riant huis waar je gewoon verstoppertje kan spelen. Een tuin van 167 m² waar je echt een feest kan geven.

De gezinshypotheek gaf uitkomst in hun situatie en de hypotheek blijft betaalbaar als moeder Esther over 12 jaar met pensioen gaat.

Gezinshypotheek blijft betaalbaar ondanks dat moeder over 12 jaar met pensioen gaat en minder inkomen heeft. Op pensioendatum is er namelijk al 12 jaar afgelost waardoor de gezinshypotheek ruim past bij het inkomen.

Ga altijd vooraf naar een notaris

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Als u met familieleden een huis koopt laat u zich dan vooraf informeren door een notaris. Hij is de persoon die u adviseert. U moet voordat u überhaupt een huis gaat bezichtigen weten hoe alles in elkaar steekt.

Gaat u niet vooraf naar de notaris dan kan u in de financiële problemen komen indien iemand komt te overlijden.

Gezinshypotheek voor het hele gezin

Lex Wonen kan u helpen aan een hypotheek voor het hele gezin. Mocht u te weinig eigen geld hebben dan kunnen wij u vaak helpen aan een hypotheek met minder eigen geld.

Met gezin een huis kopen heeft een verzorgend karakter

In 50% van de gevallen wordt er met de familie een hypotheek gesloten i.v.m. verzorging naar de ouders, kinderen of kleinkinderen toe.

De andere 50% van de gezinshypotheken wordt gesloten omdat men eindelijk uit die dure huurwoning weg is. Eindelijk riant wonen door méér inkomen. Hypotheek met 3 of 4 gezinsleden is geen probleem.

Huis kopen met gezin de oplossing voor de hoge prijzen

Samen met het gezin een huis kopen is de oplossing tegen de oplopende huizenprijzen. Eindelijk zijn uw droomwoningen bereikbaar. Doordat het gezinsinkomen meestal hoger is dan het inkomen van de ouders is een op maat gesneden gezinshypotheek mogelijk.

Gezinnen let op waar u rekening mee moet houden.

 • Huis kopen met gezin dan ook allemaal verplicht onder één dak
 • Juiste dekking bij overlijden voor nabestaanden
 • Betaalbaarheid gezinshypotheek indien pensioen of ziekte
 • Kopers mogen de woning niet verlaten en elders gaan wonen
 • Allen zijn 100% verantwoordelijk voor de totale maandlasten

Allen ingeschreven staan op hetzelfde adres is een must. Ik zeg dit omdat ik regelmatig ouders van kinderen hier aan tafel heb met verkeerde ideeën.

Let op juiste verzekeringen indien kopen met gezin

Koopt u een woning met het hele gezin dan is het belangrijk dat er in alle omstandigheden voldoende inkomen is om de hypotheek te betalen. Denk aan:

 • uitkering bij arbeidsongeschiktheid
 • inkomen tijdens WW
 • uitkering bij overlijden op juiste wijze afgesloten

Bij een levensverzekering voor gezinsleden onderling is het met name de premiebetaler de belangrijkste persoon in verband met successie rechten. Wij lichten u later toe. Ga altijd vooraf de notaris om advies vragen.

Verplicht samen onder één dak met gezinshypotheek

Door het te kort aan woningen in de komende jaren worden ouders en kinderen steeds inventiever. U mag niet samen een familiehypotheek nemen en vervolgens niet zelf de woning betrekken.

Banken en belastingdienst eisen dat alle eigenaren onder één dak wonen. Het sponsoren van ouder of kind mag dus niet.

Uiteraard mogen ouders hun kinderen wel éénmalig schenken, onder voorwaarden bedraagt dat€ 100.000,-.

Lex van de Straat Wonen is gespecialiseerd in familie-en gezinshypotheek, hypotheek met vrienden. 

Update 27 februari 2020