Menu

Gezinshypotheek

Een gezinshypotheek met 2 gezinnen is mogelijk. Kopen met 2, 3 of 4 inkomens en maximaal 4 eigenaren! Wilt u kopen met 4 gezinsleden en niemand heeft ooit een hypotheek gehad? U bent hier aan het juiste adres voor huis kopen met hele gezin. Eventuele overwaarde oude woningen kan u inbrengen om de hypotheek te verlagen. Maak eerste de berekening en lees verder over hoeveel je kan lenen tot aan 4 personen. Let op, het moet voor iedereen de eerste eigen woning worden. (Eerste hypotheek).

Bereken hypotheek samen met ouders, vrienden of familieleden tot aan 4 personen. Vul uw mobiele nummer in en u wordt gebeld

Hypotheek et 3 of 4 personen is uitsluitend voor mensen die nog nooit een eigen huis hebben gehad.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met een hypotheek voor gezinsleden méérypotheek

Vraag snel online meer info en de maximale hypotheekberekening voor hoeveel geld jullie met zijn allen kunnen kopen. Jullie zullen verrast zijn hoeveel meer hypotheek jullie kunnen lenen. Let op! Een gezinshypotheek doen wij uitsluitend als het om een andere woning gaat. Bij iemand intrekken en deelnemen in de hypotheek bijvoorbeeld kan niet.

 

Gezinshypotheek

Gezinshypotheek

Het wordt steeds lastiger voor starters om een huis te kopen. De ultieme oplossing is een hypotheek met 3 of 4 inkomens dus met hele gezin. Dus ook met 2 gezinnen een hypotheek kan. Prijzen worden hoger en u zal hoger moeten bieden. Lees meer over overbieden op een huis.

Waarom bij Lex Wonen wel een hypotheek voor 2 gezinnen?

Door de veranderende woningmarkt is het kopen met 2 gezinnen makkelijker. Groter en luxer kopen is mogelijk daarom regelt Lex Wonen een hypotheek voor gezinnen. Ook het “passen op elkaar” zit bij velen in gedachte.

Banken of tussenpersonen gaan u niet adviseren. U heeft veel meer keuze uit riante woningen als u samen met 3 of 4 gezinsleden één huis koopt. Hypotheek met 3 of 4 gezinsleden kan onder voorwaarden in box 1. Ook met nieuwbouw voor  4 personen kunnen wij u helpen. In 2024 net Nieuwbouw Veenendaal gerealiseerd.

Lexwonen heef geen huurwoning te huur. Lees meer over verhuren van tijdelijk huurhuis Lexwonen.

Hoge huizenprijzen zorgen voor gezinshypotheek

De hoge huizenprijzen hebben huizenkopers tot nadenken gezet. Steeds vaker werd ons gevraagd of men met familie een huis kon kopen. Het regelen van een hypotheek met gezinsleden is niet moeilijk. Een notaris is zeker van belang om alles veilig te regelen voor 2 gezinnen

Woningwaarde gezinswoning GRATIS opvragen

Heeft u een woning op het oog voor het gehele gezin? U wil graag weten wat de waarde van een huis is? Vraag via Lex Wonen een woningwaarderapport op. U ontvangt vrij snel woningwaardes van de woning met de hoogst mogelijke hypotheek.

Gezinswoning gezien? Waarde opvragen.

Gezinswoning gezien? Waarde opvragen.

Weet u de waarde vaan de woning dan weet u ook hoeveel u kan bieden met het gezin. Gaat u onder de taxatiewaarde een bod doe dan kan u uw woning gaan inrichten van het verschil tussen de koopsom en de taxatiewaarde. Wel komt dat deel dan in box 3 en is dus niet aftrekbaar. Schapenvachten kopen als woninginrichting gebeurd veel sinds 2023.

Gezinswoning voor het hele gezin

Eindelijk een ruime eengezinswoning haalbaar met een gezinshypotheek voor 1 of 2 gezinnen. Waar banken stoppen met adviseren beginnen wij. Vader en moeder samen redden het vaak niet om in deze tijd een huis te kopen. Omdat één kind mee doet is de gezinshypotheek haalbaar. Lexwonen.nl en samen met ouders huis kopen. Het is de meest voorkomende hypotheek bij Lexwonen.nl.

Een hypotheek voor het hele gezin door ons geregeld

Met inwonende een hypotheek sluiten is een schitterende oplossing voor de problematiek op de huizenmarkt. Lees hieronder enkele voorbeelden van hypotheken met gezinnen.

Wellicht herkent u zich in deze situatie? Let op! Als u koopt met 3 of 4 mensen dan regelen wij de gezinshypotheek uitsluitend in Box 3. Dus geen belastingvoordeel.

Hypotheek met 3 gezinsleden in Tiel, case van maart 2018

Vader Johan 45, moeder Janet 44 en dochter Jessica wilden in februari 2018 een huis kopen. Verder waren er geen kinderen. Inkomen Jessica ‚ā¨ 29.000,- inkomen vader ‚ā¨ 44.550,-. Moeder werkte af en toe als oproepkracht bij een bakkerij in Tiel. Vader en moeder konden amper voor ‚ā¨ 200.000,- k.k. een huis kopen in Tiel.

Jessica wil nog lang niet het huis uit en wil graag groter wonen samen met ouders. Gezamenlijke gezinshypotheek bedraagt ‚ā¨ 380.000,-.¬† Eindelijk konden ze een leuke woning kopen in Leerdam.¬† In deze case was het belangrijk om de juiste levensverzekering te regelen. Stel dat vader of dochter overlijd dan moet moeder in het huis kunnen blijven wonen.

Omdat vader bij pensioenfonds PME zit heb ik tevens een aanvullende nabestaandenpensioen geregeld zodat er meer inkomen voor moeder Janet is. De bedoeling is dat de ouders het huis over 5 a 10 jaar de hypotheek van dochter overnemen. Moeder Janet gaat namelijk meer werken in de toekomst.

Dochter Jessica moet ik over een jaar of 10 helpen met de aankoop van een woning. Onthoud goed dat een huis kopen met broer of zus ook een gezinshypotheek is.

Gezinshypotheek rekening houdend met overlijden

Een gezinshypotheek is geweldig maar je moet de boel goed dicht timmeren indien er iemand komt te overlijden. Johan en Karin kochten met zoon Bert in juli 2018 een huis in Leerdam. Bert heeft nog twee getrouwde broers.

Het gevaar in deze case ligt op een ander vlak. Stel dat beide ouders wegvallen dan hebben de twee broers recht op hun erfdeel. Het erfdeel is de helft van de overwaarde.

Dat geld moet er wel zijn. Een overlijdensrisicoverzekering moet correct gesloten worden en niet verpand aan een woning maar aan een persoon. De mede eigenaar moet tevens zelf premiebetaler zijn.

Moeder en dochter samen kopen

Jolanda 29 jaar met een inkomen van ‚ā¨ 42.000,- kocht in september 2018 een huis in Tiel met haar moeder Esther van 53 jaar. Esther verdiend ‚ā¨ 29.000,- per jaar. Vader van Esther was in 2016 plotseling overleden, hele gezin woonde in een huurhuis in Veenendaal.

Ik heb voor hun een gezinshypotheek kunnen regelen van ‚ā¨ 324.000,-. Esther alleen had maximaal ‚ā¨ 170.000 aan hypotheek kunnen krijgen en haar moeder ‚ā¨ 128.000. U ziet als u samen als gezin koopt dat u veel meer aan hypotheek kan krijgen. Ze wonen nu in een riant huis waar je gewoon verstoppertje kan spelen. Een tuin van 167¬†m¬≤ waar je echt een feest kan geven.

De gezinshypotheek gaf uitkomst in hun situatie en de hypotheek blijft betaalbaar als moeder Esther over 12 jaar met pensioen gaat.

Gezinshypotheek blijft betaalbaar ondanks dat moeder over 12 jaar met pensioen gaat en minder inkomen heeft. Op pensioendatum is er namelijk al 12 jaar afgelost waardoor de gezinshypotheek ruim past bij het inkomen. 

Ga altijd vooraf naar een notaris

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Als u met familieleden een huis koopt laat u zich dan vooraf informeren door een notaris. Hij is de persoon die u adviseert. U moet voordat u √ľberhaupt een huis gaat bezichtigen weten hoe alles in elkaar steekt.

Gaat u niet vooraf naar de notaris dan kan u in de financi√ęle problemen komen indien iemand komt te overlijden of bij arbeidsongeschiktheid.

Gezinshypotheek voor het hele gezin

Lex Wonen kan u helpen aan een hypotheek voor het hele gezin. Mocht u te weinig eigen geld hebben dan kunnen wij u vaak helpen aan een hypotheek met minder eigen geld.

Zoals eerder vermeld, vraag altijd aan de Gemeente of het is toegestaan om in een woning met meerdere personen te wonen. Dus meerdere eigenaars in 1 hypotheek in 1 huis. Huren jullie op dit moment een huis? Navigeer naar Huurwoning Veenendaal en bekijk de verschillen tussen huren en kopen met het gehele gezin.

Met gezin een huis kopen heeft een verzorgend karakter

In 50% van de gevallen wordt er met de familie een hypotheek gesloten i.v.m. verzorging naar de ouders, kinderen of kleinkinderen toe.

De andere 50% van de gezinshypotheken wordt gesloten omdat men eindelijk uit die dure huurwoning weg is. Eindelijk riant wonen door méér inkomen. Hypotheek met 3 of 4 gezinsleden is geen probleem. Samen bouwen is ook mogelijk

Huis kopen met gezin de oplossing voor de hoge prijzen

Samen met het gezin een huis kopen is de oplossing tegen de oplopende huizenprijzen. Eindelijk zijn uw droomwoningen bereikbaar. Doordat het gezinsinkomen meestal hoger is dan het inkomen van de ouders is een op maat gesneden gezinshypotheek mogelijk. Let op dat bieden tegenwoordig gaat met een bieden vanaf prijs. Lexwonen zorgt ook voor een duurzame hypotheek zodat de maandlasten relatief laag zijn.

Gezinnen let op waar u rekening mee moet houden.

  • Huis kopen met gezin dan ook allemaal verplicht onder √©√©n dak
  • Juiste dekking bij overlijden voor nabestaanden
  • Betaalbaarheid gezinshypotheek indien pensioen of ziekte
  • Kopers mogen de woning niet verlaten en elders gaan wonen
  • Allen zijn 100% verantwoordelijk voor de totale maandlasten

Allen ingeschreven staan op hetzelfde adres is een must. Ik zeg dit omdat ik regelmatig ouders van kinderen hier aan tafel heb met verkeerde idee√ęn.

Let op juiste verzekeringen indien kopen met gezin

Koopt u een woning met het hele gezin dan is het belangrijk dat er in alle omstandigheden voldoende inkomen is om de hypotheek te betalen. Denk aan:

  • uitkering bij arbeidsongeschiktheid
  • inkomen tijdens WW
  • uitkering bij overlijden op juiste wijze afgesloten

Bij een levensverzekering voor gezinsleden onderling is het met name de premiebetaler de belangrijkste persoon in verband met successie rechten. Wij lichten u later toe. Ga altijd vooraf de notaris om advies vragen. Lees hier ook eens over hoeveel hypotheek u kan krijgen.

Verplicht samen onder één dak met gezinshypotheek

Door het te kort aan woningen in de komende jaren worden ouders en kinderen steeds inventiever. U mag niet samen een familiehypotheek nemen en vervolgens niet zelf de woning betrekken.

Banken en belastingdienst eisen dat alle eigenaren onder één dak wonen. Het sponsoren van ouder of kind mag dus niet.

Uiteraard mogen ouders hun kinderen wel √©√©nmalig schenken, onder voorwaarden bedraagt dat‚ā¨ 100.000,-.

Lex van de Straat Wonen is gespecialiseerd in familie-en gezinshypotheek. Ook regelen wij een hypotheek met vrienden. Lees hier meer over een vriendenhypotheek .

Ouderen zonder gezin kunnen ook kopen

Seniorenhypotheek voor ouderen tot 4 personen kan lexwonen.nl ook regelen. Vaak hebben ouderen veel overwaarde. Steeds vaker gebeurd het dat ouderen samen met 2, 3 of 4 personen samen een huis kopen. Overwaarde op maken en op inkomen samen kopen.

 

Wat is een Gezinshypotheek?

Een gezinshypotheek is een hypotheek met eigen gezinsleden of familieleden tot maximaal 4 personen. Een gezinshypotheek met 2 gezinnen is bijna standaard omdat huizenprijzen onverwacht hoog blijven in 2023.

Waar moet ik op letten met een gezinshypotheek?

De notaris is een belangrijke factor als u samen met gezinsleden een huis koopt. Is het voor iedereen de eerste hypotheek dan regelen wij de gezinshypotheek in box 1, fiscaal aftrekbaar. Heeft 1 van de gezinsleden ooit een eigen huis gehad dan regelen wij de hypotheek in box 3, hypotheekrente niet aftrekbaar. Ook moet u er aan denken dat u niet zo maar de woning kan verlaten. Hypotheek moet passen op alle inkomens.

Wat zijn belangrijke kenmerken bij een gezinshypotheek?

Belangrijke kenmerken zijn:
1. Allemaal ook ingeschreven zijn en daadwerkelijk daar wonen
2. Huis verlaten kan niet zo maar, hypotheek moet passen
3. Benodigd eigen geld voor de hypotheek laten beschrijven bij notaris

Wij willen als gezin een huis kopen hoe nu verder?

Maak een berekening en lees deze blog zodat u al veel informatie heeft over een gezinshypotheek.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button