Menu

Hoe krijg je je huis warm tijdens de winter?

Hoe krijg je je huis warm tijdens de winter?

In de winter kan het soms erg koud worden. Sommige mensen zorgen ervoor dat hun huizen klaar zijn voor de komende winter. Ze besluiten om hun huis te isoleren om de warmte binnen te houden. Op deze manier hebben ze het de hele winter lekker warm. Ze zullen op de lange termijn ook veel geld besparen. Een andere manier om het huis warm te houden, is door de warme lucht die uit de kachel komt niet te blokkeren. Om de kamer warm te houden, kun je gordijnen plaatsen die de hete lucht blokkeren. Zo ontsnapt de lucht niet uit de kamer. Met deze tips kun je er zeker van zijn dat je het comfortabel hebt, waar je ook bent in huis. Zo kun je met je gezin urenlang op design eetkamerstoelen zitten zonder het koud te krijgen.

Je huis isoleren

Het warmteverlies in de winter via het dak van een ongeïsoleerde woning varieert van 25 tot 35 procent. Isolatie is een investering die de moeite waard is, omdat het je huis koel houdt in de zomer en warm in de winter. Een warm huis maakt het zitten en lezen van je favoriete boeken naast je design tafellamp comfortabeler. Bovendien kunnen gemiddelde huizen die muur-, vloer- en plafondisolatie hebben jaarlijks honderden euro’s besparen op de energierekening. Wil je ook dat je huis comfortabel is en energie bespaart? Dan moet je je huis zeker isoleren om het zo zuinig mogelijk te maken. Het optimale moment om isolatie toe te voegen is tijdens de bouw of renovatie, maar het kan ook bij een bestaande woning geïnstalleerd worden. Plafond- en vloerisolatie kunnen vaak door een vakbekwame doe-het-zelver worden aangebracht. Je kunt het zelf doen, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je het probeert. Doe-het-zelf isolatie is rommelig en ongemakkelijk, maar je kunt meer dan duizend euro besparen door het zelf te doen. Er zijn enkele aanzienlijke risico’s aan verbonden, dus houdt dat in gedachten. Je moet heel voorzichtig zijn als je dit doet, omdat je ruimte moet laten voor verlichting en rekening moet houden met elektrische bedrading.

Blokkeer de hete lucht niet

Houd in de gaten hoe de warme lucht in je huis circuleert. Tijdens een regenachtige week kan het verleidelijk zijn om de schommelstoel zo dicht mogelijk bij de centrale verwarming te trekken om warm te blijven. Als je echter te dicht bij de kachel zit, wordt de doorgang van verwarmde lucht door je hele huis belemmerd. Zorg ervoor dat niets de stroom belemmert om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je verwarming haalt. Sluit de deuren van alle kamers die je niet gebruikt om de efficiëntie van je verwarming te verhogen. Het heeft geen zin om de extra kamer te verwarmen als niemand deze gebruikt, dus verwarm alleen de kamers die je actief gebruikt.

Gordijnen gebruiken om lucht te blokkeren

Gordijnen houden je koel in de zomer en warm in de winter. Trek de gordijnen dicht om de warmte binnen te houden, want ramen kunnen tot 40% van de verwarmingsenergie verliezen. Een gordijn voorkomt dat warme lucht door de bovenkant van de ramen lekt. Je kunt zo zorgen voor maximale isolatie. Dubbele beglazing is de beste methode om warmteverlies te verminderen, maar het is een behoorlijke opgave en investering. Begin dus eerst met gordijnen!

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button