Menu

Hoe kunnen ouders helpen met een hypotheek

Ouders kunnen u op diverse manieren helpen zodat u een huis kan kopen. Beter is dat u eerst de berekening maakt hoeveel u kan lenen, lees dan verder.

  • Bereken hypotheek en ontvang direct online gratis waardebepaling aan te kopen huis,


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe kunnen ouders helpen met een hypotheek

Hoe kunnen ouders helpen met een hypotheek

Maniertjes om kinderen te helpen aan een woning

Op deze wijze kan vader, moeder of ouders uw helpen:

  • Schenking
  • Samen met ouders een huis kopen met 1 hypotheek
  • Garant staan ouders voor hypotheek kind

Schenking

Ouders mogen u onder voorwaarden € 100.000 schenken voor uw eigen woning. Als u een schenking ontvangt laat het ons weten hoe u dat dan handig aan kan pakken. Let op, deze schenking mag u niet gebruiken om uw huis in te richten.

Samen met ouders een huis kopen

Het gebeurd steeds vaker dat klanten samen met ouders of vrienden een huis kopen. Omdat de huizen zo duur zijn geworden is het bijna onmogelijk om te kopen. Wilt u met 4 personen een huis kopen lees dan hoe je samen met ouders een huis kan kopen.

Garant staan ouders

Als jezelf als koper 70% van de woning minimaal kan financieren dan is een garantstelling door ouders voor de hypotheek mogelijk onder voorwaarden.

Wat is de waarde van de woning

U zoekt op Funda naar een huis maar eigenlijk weet u niet wat nu als eerste belangrijk is. Ik geef even wat tools zodat u goed beslagen te ijs komt.

  • Bkr opvragen( zie bovenaan deze blog)
  • Werkgeversverklaring
  • Opgave eigen geld

Dit is echt het belangrijkste deel van de zoektocht naar huizen. Is dit goed dan kunnen je ouders je ook beter helpen omdat dan pas zichtbaar is wat de eventuele tekorten zijn. Als u ons de adressen van uw droomhuizen mailt of apt dan gaan wij tevens kijken naar de werkelijke waarde.

Koopt u namelijk als starter een woning onder de marktwaarde dan heeft u minder eigen geld nodig voor de hypotheek. Dat scheelt uw ouders ook weer eigen geld of kunnen zij u beter op een andere wijze helpen. Ons wordt wel 5 keer per week gevraagd:”Hoe kunnen ouders helpen met een hypotheek“? Wij hopen u de juiste richting te hebben meegegeven. Bel ons gerust.