Menu

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Update 17 december 2023

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? U kan 4,3 keer uw bruto jaarinkomen aan hypotheek krijgen maar de lening wordt nooit hoger dan de taxatiewaarde van de woning. Heeft u kredieten in de BKR dan kan u minder hypotheek krijgen. Ook de hypotheekrente bepaald de maximale hypotheek die u kan krijgen. 

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar hangt het vanaf hoeveel hypotheek ik kan krijgen?

De maximale hypotheek die u kan krijgen hangt dus af van:

  1. Woningwaarde
  2. Hypotheekrente
  3. BKR

Zelf berekenen is onmogelijk. Er zijn teveel zaken waar je rekening mee dient te houden voor de hypotheekberekening. Feitelijk moet je hypotheekadviseur en makelaar zijn zoals Lexwonen. Lees hier wat voorbeelden wat er dagelijks fout gaat en waar wij over worden gebeld. Vanaf 2024 kan je maximale hypotheek hoger worden door nieuwe regels.

Hoeveelheid hypotheek fout berekent door woningwaarde

Rob uit Rhenen kon € 450.000,- lenen op inkomen. Vraagprijs woning bedroeg € 400.000,-. Zijn bod was € 450.000,-. Helaas werd achteraf de taxatiewaarde € 425.000,- wat betekende dat hij niet genoeg hypotheek kon krijgen. Hij kreeg maximaal € 425.000,- terwijl hij € 450.000,- geboden had. Omdat er geen genoeg eigen geld was ging de hypotheek niet door. Oplossing: vooraf weten wat taxatiewaarde is.

Maximale hypotheek minder door BKR

Toos en Tina konden samen € 550.000,-aan hypotheek krijgen volgens hun berekening. Beiden mochten € 500,- rood staan en beiden hadden een mobiel leasecontract. Omdat dit hun hypotheek verlaagde konden ze nog maar € 517.000,- lenen. Hun hypotheek ging niet door omdat er niet voldoende eigen geld was waardoor ze minder hypotheek kregen.

Hoeveel u kan lenen bij wijziging van de rente

Vraagprijs woning € 500.000,-. Op inkomen kan u € 510.000,- lenen. Als de hypotheekrente 0,3% dan kan dat betekenen dat uw maximale hypotheek die u kan krijgen € 19.000,- minder wordt. Je maximale hypotheek kan dus onder druk komen te staan als de hypotheekrente hoger wordt.

Wellicht kan u wel lenen maar hoe gaat u bieden?

Als u weethoeveel hypotheek u kan krijgen moet u nog maar zien hoe u aan de woning komt in deze tijd. Ik zal het kort houden, u kan alleen nog maar kopen zonder voorbehoud van financiering.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Lees allen over hoe je zelf je hypotheek kan berekenen.

 

 

Hoeveel kan je maximaal aan hypotheek krijgen?

Maximale hypotheek die je kan krijgen is 4,3 keer je bruto jaarinkomen maar bedraagt nooit meer dan 100% van de taxatiewaarde van de woning. Al kan u op inkomen veel meer lenen, de taxatiewaarde is de grens.

Hoe weet ik de marktwaarde van een huis?

Suggestie? Mail inkomensgegevens en het adres van uw droomhuis. U ontvangt direct uw maximale hypotheekberekening alsmede het advies om te bieden.

Ik heb een woning gezien dat ik wil kopen hoe nu verder?

Heeft u een woning gezien mail dan alles over de woning en het inkomen. Wij gaan het kadaster in en overleggen met zowel taxateurs als de bank.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button