Menu

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik maximaal krijgen? Uw maximale hypotheek is afhankelijk van uw inkomen maar nooit hoger dan 100% van de marktwaarde (taxatiewaarde) van aan te kopen huis. En daar gaat het nu vaak fout. Alleen een maximale hypotheekberekening heeft u niets aan. Bereken hoeveel hypotheek u kan krijgen en wat u zou moeten bieden om te kunnen kopen(als u dat wenst). Wat u hoger bied kan u via Lexwonen gedeeltelijk meefinancieren in de hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen ⭐, wat is het beste bod en indicatie woningwaarde?

Ik wil weten voor hoeveel geld ik een huis kan kopen en hoeveel ik moet bieden zodat we de meeste kans hebben.

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met partner

Hoeveel hypotheek u kan krijgen samen met uw partner? Deze veel gestelde vraag is terecht. Het tweede inkomen van uw partner wordt voor 90% meegenomen om te berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Het grootste probleem sinds 2021 is de vraagprijs ten opzichte van de waarde van de woning.

Bijna 90% van de huizenkopers denken dat hun inkomen bepalend is hoeveel hypotheek je kan krijgen. De grootste fout is dan ook om hoger te bieden op een huis terwijl je niet de woningwaarde weet. Overbieden huis gaat daarom meestal fout.

Hoeveel hypotheek kan ik op inkomen krijgen?

Stel u kan op inkomen € 400.000,- aan hypotheek krijgen. U ziet een huis te koop staan met een vraagprijs van € 400.000,-. Uit de taxatie blijkt dat de taxatiewaarde € 370.000,- bedraagt. U kan aan hypotheek krijgen € 370.000,-.  U krijgt dus € 30.000,- minder hypotheek. Bereken hoeveel hypotheek u kan krijgen op inkomen en op taxatiewaarde. Ga niet de boot in en lees deze blog.

Hoeveel financieren indien taxatie € 300.000,-

Nog een voorbeeldberekening van hoeveel je kan lenen. U kan samen met uw partner op inkomen € 550.000,- financieren. U ziet een leuk huisje te koop staan met een vraagprijs van € 400.000,-. LexWonen gaat altijd eerst op zoek naar de taxatiewaarde.

Blijkt uit de taxatiewaarde dat uw aan te kopen huis een marktwaarde heeft van € 430.000,- dan kan u al meer hypotheek krijgen dan de vraagprijs. Maximale hypotheek op marktwaarde bedraagt € 430.000,-. Doet u dus een bod van € 470.000,- dan heeft u slechts € 40.000,- aan eigen geld nodig. Het gebeurd steeds vaker dat huizenkopers te weinig hypotheek kunnen krijgen. LexWonen heeft daar de volgende oplossing voor.

Maximale hypotheek samen met ouders?

Huis komen samen met ouders betekent ook dat u veel meer hypotheek kan krijgen. Het is “branding hypotheek news”, een huis kopen met familie betekent veel meer inkomen en ruimer wonen. Hier in het verlengde van kan u ook denken aan hypotheken met andere samenstellingen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met vrienden

Wekelijks krijgt LexWonen dezelfde vraag. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met vrienden? Samen met vrienden een huis kopen zodat u met maximaal 4 inkomens de maximale hypotheek kan berekenen.

Hoeveel kan ik lenen met overwaarde?

Uw overwaarde van de woning heeft niets te maken met hoeveel hypotheek u kan krijgen.  U kan wel een hoger bod uitbrengen als u overwaarde heeft op de oude woning. Voor de bank is het wel prettig als er overwaarde is. Is de woningwaarde hoger dan de maximale hypotheek die u kan krijgen dan fietst de hypotheekaanvraag er makkelijker doorheen.

Volgorde van werken om financiering te krijgen

Laat LexWonen eerst uw maximale hypotheek berekenen op inkomen. Daarna zoekt u een woning en geeft u ons de adresgegevens door. Wij gaan kijken naar de marktwaarde zodat wij u precies kunnen vertellen hoeveel hypotheek u kan krijgen.

Boerderij nieuwbouw bouwen

Denkt u er aan om te gaan bouwen? Nieuwbouw boerderij bouwen? Vraag daar meer info voor nieuwbouw.

 

Hoeveel kan je maximaal aan hypotheek krijgen?

Maximale hypotheek die je kan krijgen bedraagt nooit meer dan 100% van de marktwaarde van de woning. Al kan u op inkomen veel meer lenen, de taxatiewaarde bepaald de grens.

Hoe weet ik de marktwaarde van een huis?

Suggestie? Mail inkomensgegevens en het adres van uw droomhuis. U ontvangt direct uw maximale hypotheekberekening alsmede het advies om te bieden.

Ik heb een woning gezien dat ik wil kopen hoe nu verder?

Heeft u een woning gezien mail dan alles over de woning en het inkomen. Wij gaan het kadaster in en overleggen met zowel taxateurs als de bank.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Wat betekent onder bod?

Lees meer
Call Now Button