Menu

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel kan ik maximaal lenen? Maximale hypotheek is nooit hoger dan 100% van de taxatiewaarde van de woning.  Hogere hypotheek kan je krijgen door meerdere hypotheekdelen te maken met een specifieke hypotheekrente, ook wel optimalisatie van de hypotheekrente genoemd.   

Bepalend voor je maximale hypotheek is :

  • het inkomen
  • taxatie aan te kopen huis
  • gekozen rentevast periode i.v.m. hypotheekrente
  • aantal hypotheekdelen met verschillende hypotheekrentes (optimalisatie)
  • bkr

Bereken hoeveel je kan lenen op basis van je inkomen en op basis van de marktwaarde. Ontvang direct de uitslag.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen ⭐, wat is het beste bod en indicatie woningwaarde?

Ik wil weten voor hoeveel geld ik een huis kan kopen en hoeveel ik moet bieden zodat we de meeste kans hebben.

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie van factoren bepalen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Ongeveer 90% van de huizenzoekers bepalen hun hypotheek puur op het inkomen volgens de werkgeversverklaring en een rekentabelletje op internet. Hierdoor mis je toch wel een slordige 4% tot 7% aan meer hypotheek.

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen

Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die naar alle facetten van aankoop en hypotheek heeft gekeken. Het tekort aan huizen dwingt kopers om alles te berekenen voordat je kan gaan kopen.

Regelmatig kunnen wij door andere hypotheekopbouw, meerdere delen en gekozen rentevast periodes meer hypotheek krijgen. Ook door BKR aan te passen kan het zo maar zijn dat je alles bij elkaar wel € 50.000 meer hypotheek kan krijgen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met partner?

Hoeveel hypotheek je kan krijgen samen met je partner? Deze veel gestelde vraag is terecht. Het tweede inkomen van je partner wordt voor 90% meegenomen om te berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Het grootste probleem sinds 2021 is de vraagprijs ten opzichte van de waarde van de woning.

Bijna 90% van de huizenkopers denken dat hun inkomen bepalend is hoeveel hypotheek je kan krijgen. De grootste fout is dan ook om hoger te bieden op een huis terwijl je niet de woningwaarde weet. Overbieden huis gaat daarom meestal fout.

Wijziging rentevast periode meer hypotheek

Lexwonen gaat altijd zoeken naar de hoogste hypotheek. Voorbeeld van twee broers in de hypotheek. Op basis van inkomen en 10 jaar rentevast periode was € 457.000,- de maximale hypotheek. Door de rentevast periode naar 12 jaar te zetten betaalden ze wel 0,2% hogere rente maar konden ze € 13.000,- meer krijgen.

Soms moeten wij nog langer zoeken om de optimale hypotheekhoogte te krijgen. Wij delen de hypotheek dan vaak in 3 delen met verschillende rentevast periodes met verschillende hypotheekrentes.

Op deze wijze halen wij maximaal rendement voor wat betreft de maximale hypotheek hoogte. Alleen zo kan je bepalen hoeveel je kan lenen.

Hogere hypotheek krijgen door meerdere delen

Voorbeeld van hogere hypotheek door optimaliseren van 2 lening delen.  Stel u verdiend € 80.000,- waardoor u bij de bank 1,43% hypotheekrente gaat betalen  en zodoende € 429.000,- kan lenen. 

Gaan we nu 2 delen maken dat kunnen wij zorgen dat je € 453.000 aan hypotheek krijgen. Wat weet je nu zelf over je eigen berekening? Je betaald 1,43% hypotheekrente over volledige deel. Als je nu zorgt dat je gemiddelde hypotheekrente op 1,51% komt dan is € 453.000,- hypotheek het hoogste wat je kan lenen.

Ons rekenprogrammaatje laat zien dat je de volgende delen moet maken om volledige maximale hypotheek te verkrijgen.

  • 1 deel € 442.848 rentevast periode 10 jaar 1,43%. Deze rente is bij u bekend, het bedrag is bindend om maximaal resultaat te behalen. 
  • 1 deel €    10.152 rentevast periode 5 jaar. Doordat u dit deel korter dan 10 jaar afsluit komt u voor de toetsing op 1,51% uit gemiddeld. Dit is exact.
Hoe krijg je de hoogste hypotheek

Hoe krijg je de hoogste hypotheek

Hierboven ziet u dat het mogelijke hypotheekbedrag wel € 77.000 kan schelen. Het ligt aan de gehanteerde hypotheekrente van de bank en de correctie die wij voor kopers kunnen regelen. Lexwonen sleept je er door heen zodat er minder eigen geld nodig is. 

Hoeveel hypotheek kan ik op inkomen krijgen?

Stel je kan op inkomen € 400.000,- aan hypotheek krijgen, je ziet een huis te koop staan met een vraagprijs van € 400.000,-. Uit de taxatie blijkt dat de taxatiewaarde € 370.000,- bedraagt. Je kan aan hypotheek krijgen € 370.000,-.  Je krijgt dus € 30.000,- minder hypotheek. Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen op inkomen en op taxatiewaarde. Ga niet de boot in en lees deze blog.

Als hypotheekadviseur Veenendaal zijnde hebben wij in 2021 veel van deze zaken geregeld.

BKR verlaagt maximale hypotheek aanzienlijk

Ook de BKR zet regelmatig een streep door je maximale hypotheek. Stel je staat nooit rood maar je zou van de bank wel rood mogen staan. Ook heb je een mobile leaseconstructie voor de telefoon. Koop je samen met je partner dan kan het zo maar zijn dat de hoeveelheid hypotheek € 30.000,- lager wordt. Heb je bijvoorbeeld € 5000,- in de bkr staan dan kan je ongeveer € 30.000, minder aan hypotheek krijgen. Ongeveer 6 keer de inschrijving BKR is het bedrag dat je minder kan lenen.

Hoeveel financieren indien taxatie € 300.000,-

Taxatie bepaald hoeveel je kan lenen

Taxatie bepaald hoeveel je kan lenen

Nog een voorbeeldberekening van hoeveel je kan lenen in Rhenen. Jij kan samen met je partner op inkomen € 550.000,- financieren. Je ziet een leuk huisje te koop staan met een vraagprijs van € 400.000,-. LexWonen gaat altijd eerst op zoek naar de taxatiewaarde.

Blijkt uit de taxatiewaarde dat jouw aan te kopen huis een marktwaarde heeft van € 430.000,- dan kan jij al meer hypotheek krijgen dan de vraagprijs in Rhenen. Maximale hypotheek op marktwaarde bedraagt € 430.000,-. Doe jij dus een bod van € 470.000,- dan heb je slechts € 40.000,- aan eigen geld nodig. Het gebeurd steeds vaker dat huizenkopers te weinig hypotheek kunnen krijgen. Lees ook onze blog over hypotheekadviseur Rhenen.

Maximale hypotheek samen met ouders?

Wat is mijn maximale hypotheek

Wat is mijn maximale hypotheek

Huis kopen samen met ouders betekent ook dat jullie veel méér hypotheek kunnen krijgen. Het is “branding hypotheek news”, een huis kopen met familie betekent veel meer inkomen en ruimer wonen. Hier in het verlengde van kan je ook denken aan hypotheken met andere samenstellingen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met vrienden

Wekelijks krijgt LexWonen dezelfde vraag. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met vrienden? Samen met vrienden een huis kopen zodat u met maximaal 4 inkomens de maximale hypotheek kan berekenen.

Hoeveel kan ik lenen met overwaarde?

Je overwaarde van de woning heeft niets te maken met hoeveel hypotheek je kan krijgen.  Je kan wel een hoger bod uitbrengen als je overwaarde hebt op de oude woning. Voor de bank is het wel prettig als er overwaarde is. Is de woningwaarde hoger dan de maximale hypotheek die je kan krijgen dan fietst de hypotheekaanvraag er makkelijker doorheen.

Volgorde van werken om financiering te krijgen

Laat LexWonen eerst jouw maximale hypotheek berekenen op inkomen. Daarna zoek je een woning en geef je ons de adresgegevens door. Wij gaan kijken naar de marktwaarde zodat wij jou precies kunnen vertellen hoeveel hypotheek je kan krijgen en dus hoeveel je kan bieden op een woning.

Te weinig huizen te koop op Funda?

Nu jij weet hoeveel je kan lenen kan je op zoek naar een woning. Helaas is het aanbod weinig en alles wat op Funda staat is snel verkocht. Via Lex wonen kan je een huis kopen die nog niet op Funda staat.

Maximale hypotheek binnen 10 jaar pensioendatum

Ontvang jij binnen 10 jaar de AOW? Buiten de werkgeversverklaring om heb jij ook een pensioenopgave nodig om je maximale hypotheek te kunnen bepalen. Ga naar mijnpenioenoverzicht.nl en download je pensioenopgave. Je ontvangt deze in pdf.

Wij gaan berekenen of je hypotheek ook past op pensioendatum. Doordat je vanaf dag 1 de hypotheek gaat aflossen kan je met wat minder inkomen vaak de hypotheek wel krijgen. Uiteraard kunnen we dit pas definitief vertellen als wij de pensioenopgave binnen hebben.

Goed om te weten

Het is wel even goed om te weten dat je met € 50.000 inkomen op pensioendatum veel meer hypotheek kan krijgen dan € 50.000,- op een werkgeversverklaring. Even afhankelijk van de hypotheekrente en de looptijd kan jij wellicht € 60.000,- meer aan hypotheek ontvangen.

Voorbeeld wat je kan lenen op pensioendatum

Hier een voorbeeld hoeveel je kan lenen op ingangsdatum AOW.  Stel u bent beiden jonger dan 54 jaar en jullie verdienen beiden € 30.000,- bruto per jaar. Op gezamenlijk inkomen van € 60.000 kan je € 294.000 lenen.

Zijn jullie beiden met pensioen? Met hetzelfde pensioeninkomen is je maximale hypotheek dan € 408.000,-. Het is een verschil van ruim € 100.000,- wat je meer kan financieren.

Huis te groot? Woningruil regelen wij!

Ben je ouder en wil je kleiner wonen? Weet dat het lastig is sinds 2021 om een huis te kopen ongeacht hoeveel je kan lenen. Weet je dat het ook mogelijk is om aan huizenruil voor koophuizen mee te doen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met IVA uitkering?

Heb jij een Wajong of IVA uitkering? Met deze uitkering kan je net zoveel hypotheek krijgen als dat je dat inkomen zou hebben met werken. Dus met € 30.000,- IVA uitkering krijg je dezelfde hypotheek als dat je zou verdienen in loondienst. Lexwonen kan jou hierin ondersteunen.

Hoeveel hypotheek kan ik op nieuwbouw krijgen

Denk je er aan om te gaan bouwen? Nieuwbouw boerderij bouwen? Vraag ons gerust om meer info voor nieuwbouw en de te behalen hypotheek.

 

Hoeveel kan je maximaal aan hypotheek krijgen?

Maximale hypotheek die je kan krijgen bedraagt nooit meer dan 100% van de marktwaarde van de woning. Al kan u op inkomen veel meer lenen, de taxatiewaarde bepaald de grens.

Hoe weet ik de marktwaarde van een huis?

Suggestie? Mail inkomensgegevens en het adres van uw droomhuis. U ontvangt direct uw maximale hypotheekberekening alsmede het advies om te bieden.

Ik heb een woning gezien dat ik wil kopen hoe nu verder?

Heeft u een woning gezien mail dan alles over de woning en het inkomen. Wij gaan het kadaster in en overleggen met zowel taxateurs als de bank.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huizenprijzen Veenendaal

Lees meer
Call Now Button