Menu

Hoeveel zijn de kosten koper

Het is belangrijk dat u weet hoeveel geld de kosten koper bedraagt. Via banken en adviseurs moet u namelijk alle hypotheekkosten uit eigen zak betalen.

Hier alle hypotheek kosten op een rij

Laten we even uitgaan dat u een woning koopt van € 175.000,- zonder NHG en zonder verzekeringen.

  • € 3.500,- aan overdrachtsbelasting (2%)
  • € 1.400,- notariskosten
  • € 2.990,- advieskosten
  • € 500,- taxatiekosten

De totale som aan kosten koper bedragen € 8.390,- in dit geval.

Geen eigen geld en toch willen kopen

Hoeveel zijn de kosten koper
Hoeveel zijn de kosten koper

Als u te weinig eigen geld heeft dan zijn er mogelijkheden om toch te kopen. Als Lex Wonen u helpt met aankoop huis zodat u de woning onder de marktwaarde aankoopt dan heeft u veel minder spaargeld nodig. Ook door uitgestelde betalingen van de kosten koper verlaagd uw eigen inbreng aanzienlijk.

Voorbeeld wanneer u minder eigen middelen nodig heeft

Bovenstaande woning die voor € 175.000,- werd aangeboden op een huizensite heeft een marktwaarde van € 178.000,-. Dit onderzoeken wij zelf alvorens u gaat kopen. Stel u kan de woning kopen voor € 173.000,- dan heeft u de woning € 5.000,- onder de marktwaarde aangekocht.

Het vermelde bedrag aan kosten koper bedraagt hierboven € 8390,-. Omdat u het huis € 5.000,- goedkoper heeft aangekocht onder de marktwaarde mag dit bedrag gebruiken om de hypotheekkosten van te betalen.

Bedrag aan kosten koper wat u nu moet betalen is gezakt tot € 3.390,-. Heeft u dit bedrag niet aan spaargeld dan kunnen wij u nog helpen aan gespreide betaling van de advieskosten. De advieskosten bedragen € 2990,-. Dit bedrag delen we door 12 maanden zodat u ons maandelijks € 249,- betaald.

Restant bedrag aan hypotheekkosten wat u nu nog moet betalen aan de notaris bedraagt € 400,-. Lukt dat niet dan is het beter om te blijven huren.

WIlt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek?