Menu

Hoge huur huis kopen kan

Hoge huur huis kopen kan

Hoge huur huis kopen kan

Betaal jij een hoge huur dan kan je onder voorwaarden toch een huis kopen. Duurhuurders, hypotheek via Lexwonen betekend hulp bij aankoop, koopakte, hypotheek en notaris. Je krijgt hogere hypotheek als je de huur altijd netjes hebt betaald. Huren is duurder dan een hypotheek.

Wat zijn duurhuurders

Een duurhuurder is een huurder bestaande uit één of meerdere personen die meer dan 33% van het netto besteedbare inkomen aan woonlasten uitgeeft. Omdat de hypotheekrente erg laag is kan je vaak al meer lenen. Door een opening in de regeltjes kan je bij handig kopen en het juiste bod en eigen geld toch een huis kopen.

Meer huur dan hypotheeklasten voor huurders

Voor het geld wat een huurder aan huur betaald zou hij voor een vergelijkbare woning veel minder hypotheek betalen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor hypotheek?

Heb jij een huurhuis en betaal jij meer dan € 1000,- aan huur? Huur jij minimaal 3 jaar deze woning en kan jij aantonen via jouw betaalrekening dat de huur altijd maandelijks betaald is? Méér hypotheek is mogelijk voor duurhuurders.

Betaal jij een hoge huur,  huis kopen kan als de voorwaarden goed zijn.

Hypotheek kan maar wel veel geld nodig

Duurhuurders hypotheek kan

Duurhuurders hypotheek kan

Betaal jij veel huur dan is het mogelijk om te kopen maar het ontslaat jou niet om verder aan dezelfde voorwaarden te voldoen dan andere huizenkopers.

Ook duurhuurders moeten overbieden

Mijn inziens is er een ander probleem welke groter is dan het probleem van een duurhuurder. Je hebt veel eigen geld nodig om te overbieden op een huis. Hoger bod uitbrengen is de norm sinds 2022.

Betaal je een hoge huur huis kopen kan onder voorwaarden

Jouw BKR en overige betalingsverplichtingen zorgen er voor dat je minder kan lenen. Vraag lexwonen om informatie.

Huren of kopen met 4 personen

Hoge huur betalen of een hypotheek met 3 of 4 personen? Stel je betaald € 1000,- aan huur. Weet jij dat Lexwonen een hypotheek regelt voor 4 personen. Je hypotheeklast bedraagt ongeveer € 620,- per maand per persoon. De waarde ontwikkeling  van de woning doe je ook aan mee.

Wekelijks hebben wij honderden mails van huurders die samen een huis willen kopen. Meer info over een huis kopen met meerdere huurders die samen willen kopen vindt je op de thuispagina lexwonen.nl .

4 Huurders kopen samen een huis

Let op, met alleen sparen red je het de komende jaren niet. Overbieden tussen de € 50.000,- en de € 150.000,- is onmogelijk. Neem contact op met lexwonen. Je kan met 4 huurders een huis kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button