Menu

Hogere hypotheek dan de koopsom krijgen

Je wil meer hypotheek krijgen dan het bedrag dat je voor de woning hebt betaald? Je wil namelijk alle kosten meefinancieren zodat er geen eigen geld nodig is. Via Lexwonen.nl kan je een hogere hypotheek krijgen dan de koopsom als de taxatie hoger is dan de koopsom.

Hoe krijg je een hogere hypotheek dan de koopsom?

Lexwonen heeft geldverstrekkers die méér financieren dan het bedrag waarvoor je de woning hebt gekocht, Voorwaarde is wel:

  1. De taxatiewaarde moet hoger zijn dan de prijs die je betaald voor het huis
  2. De totale hypotheek moet wel passen op het inkomen

Hoeveel moet ik bieden en hoeveel hypotheek kan ik krijgen inclusief alle kosten zodat er geen eigen geld nodig is?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hogere hypotheek dan de koopsom krijgen

Hogere hypotheek dan de koopsom krijgen

Voorbeeld van méér hypotheek krijgen dan de koopsom

Bart kan op zijn inkomen ‚ā¨ 450.000,- lenen. Bart ziet een huis te koop staan voor ‚ā¨ 430.000,-. Lexwonen ziet dat een taxatie van ‚ā¨ 425.000,- makkelijk haalbaar is. Via lexwonen doe je een bod van ‚ā¨ 425.000,- onder voorbehoud van financiering van ‚ā¨ 430.000,-.¬† Dat betekend dat je ‚ā¨ 5.000,- hogere hypotheek krijgt dan de koopsom. Hiermee kan je de kosten meefinancieren.

De hypotheek past op de taxatie en de hypotheek past op het inkomen zodat een hogere hypotheek dan de koopsom geen probleem is.

Hoe weet lexwonen zo snel de taxatiewaarde

Lexwonen.nl werkt met veel taxateurs in Nederland. Een bericht over jouw woning i.v.m. taxatiewaarde gaat snel. Het bod met de ontbindende voorwaarden gaan we samen bespreken. Let op, het bedrag aan voorbehoud van financiering wat in de koopakte staat is de maximale hypotheek die je mag aanvragen. Het moet dus tijdens het bod duidelijk zijn:

  • wat de taxatie wordt
  • wat het bedrag van voorbehoud van financiering voor de koopakte wordt

We moeten dus vooraf wel weten hoeveel de kosten koper bedraagt. Lexwonen.nl kan u dit op een paar honderd euro na vertellen. Uw leeftijd en de woning zijn belangrijke zaken om te inventariseren. Alleen op deze wijze kan u zonder eigen geld een huis kopen. Lees meer op: ” https://lexwonen.nl/huis-kopen-zonder-eigen-geld/ “. Hier vindt u nog meer info over m√©√©r hypotheek dan de koopsom krijgen.

Fiscus zegt maximaal 100% marktwaarde lenen, banken zeggen maximaal de koopsom

Het is niet altijd zo dat wat de belastingdienst zegt dat geldverstrekkers dit overnemen. De fiscus zegt: Maximale hypotheek is 100% van de marktwaarde, zie de pagina van de belastingdienst. Dus koop je onder de marktwaarde, ja kan dan lenen tot aan de marktwaarde. De geldverstrekkers zeggen dat de koopsom leidend is. Meer hypotheek dan de koopsom kan je niet krijgen. Zie deze link over maximale hypotheek via geldverstrekker. Veel banken kennen hun eigen regelingen of uitzonderingen niet.

Lex van de Straat van Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur en regelt al jaren hypotheken die hoger zijn dan de betaalde koopsom van een huis. Overleg is belangrijk. Zelf aan de slag gaan is dodelijk voor uw eigen geld. Zo maar een bod uitbrengen zonder de consequenties te weten is kansloos. U kan het vergelijken met een vakantiereis boeken. U kan prima boeken maar u kijkt toch ook naar de prijzen? Waarom is dat dan bij hypotheken vaak anders. Iedereen denkt dat de taxatie wel de vraagprijs zal zijn. Vergeet het.

Hogere hypotheek dan de koopsom kost wel geld

Het is mooi dat je méér hypotheek kan krijgen zodat je de kosten koper kan meefinancieren. Wij willen u wel het hele plaatje vertellen. Met meefinancieren kost wel geld

 

Kosten koper meefinancieren, wat kost dat?

Wilt u een hogere hypotheek zodat u de kosten koper kan meefinancieren dan kost u dat ongeveer:

  1. ‚ā¨ 5000,- hogere hypotheeklasten ‚ā¨ 22,45 per maand.
  2. ‚ā¨ 8000,- hogere hypotheeklasten ‚ā¨ 35,90 per maand.

Met deze hogere lasten kan u in ieder geval een huis kopen en bent u gered. U kan altijd nog deze extra kosten aflossen wanneer u wil. Lexwonen speelt met cijfers maar altijd binnen de spelregels. Een hogere hypotheek krijgen dan de koopsom kan vaak maar wel na goed inventariseren. Acceptatie duurt 2 dagen indien alle documenten juist en volledig zijn gemaild. U kan nooit teveel lenen, de hypotheek moet passen op de marktwaarde en het inkomen.

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen dan de koopsom zodat ik de kosten koper kan meefinancieren in de hypotheek?

U kan méér hypotheek krijgen dan de koopsom als de taxatiewaarde hoger is dan het bedrag dat u voor de woning heeft betaald. Lexwonen.nl kan u razend snel beantwoorden of een woning mogelijk is. Lees alles in deze blog over het bod en of er spaargeld nodig is.

Ik heb een woning gezien welke wij willen kopen. Hoe weet ik nu wat ik moet bieden zodat ik een hogere hypotheek kan krijgen voor de kosten koper?

Lees deze blog en vul de adresgegevens in van het te koop staande huis. U hoort gelijk van ons of u de woning kan kopen en wat er geboden moet worden. Ook de koopakte regelen wij met het juiste voorbehoud van financiering. Op deze wijze kan u meer financieren dan de koopsom op het huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button