Menu

Huis bouwen met ouders

Een huis bouwen met ouders⭐, broer of zus gebeurd steeds vaker omdat u dan groter en goedkoper woont⭐. Nieuwbouw huis of boerderij bouwen met ouders zorgt voor lagere maandlast en hogere hypotheek. Banken willen u vaak niet helpen als u samen met ouders of familie een nieuwbouw huis bouwt.

Huis bouwen met ouders

Huis bouwen met ouders

Huis bouwen met ouders en zoektocht

  • U zoekt een bouwbedrijf die u huis bouwt
  • U zoekt een bank die u wel een hypotheek met familie verstrekt

Lex Wonen begeleid u naar een bouwbedrijf die alle tijd voor u heeft . Lex Wonen maakt de berekening of nieuwbouw lukt en regelt de hypotheek. Wilt u een andere adviseur of een ander bouwbedrijf? Alles kan en niets moet.

Bereken standaard hypotheek

  • Bereken eerst hoeveel hypotheek u kan krijgen, lees dan verder.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis bouwen en hypotheek met ouders

Huis bouwen en hypotheek met ouders

Nieuwbouw huis bouwen met ouders lukt niet altijd

Stel u wilt een huis laten bouwen door de aannemer samen met ouders. Uw ouders zijn getrouwd en het is voor hun samen de eerste of tweede woning? Voor u is het ook de eerste of tweede eigen woning en u koopt als alleenstaande dat is geen probleem. Nieuwbouw huis bouwen met uw ouders kan.

Heeft u echter een partner die ooit een hypotheek heeft gehad dan is het bouwen van een nieuwbouwhuis met ouders niet mogelijk. Het voert te ver om uit te leggen waarom dit niet kan.

Nieuwbouwhuis bouwen en financieren met ouders

Boerderij bouwen met ouders

Boerderij bouwen met ouders

Huis bouwen met ouders kan onder voorbehoud van 2 inkomens. Stel u bent getrouwd onder algehele gemeenschap van goederen, in dit geval zijn er dan 4 eigenaren in de koopakte.

Boerderij bouwen met ouders

Heeft u een stukje grond op het oog en overweegt u te gaan bouwen met uw kinderen? Regelmatig heeft Lex Wonen ouders die samen met kinderen een boerderij laten bouwen.

Overwaarde oude woning

Wellicht heeft u beiden nog een eigen woning. Om een nieuwbouw huis te laten bouwen moet er minimaal 1 huis verkocht zijn. U ontvangt op slechts 1 woning een overbruggingshypotheek. Er is natuurlijk wel een risico aan verbonden. Stel dat u geen akkoord krijgt voor het bouwen van een eigen woning i.v.m. de financiering dan is iemand wel zijn huis kwijt.

Bouwbedrijf en bank heeft u nodig

Lex Wonen kan u in contact brengen met gerenommeerd bouwbedrijf die samen met u en uw ouders de bouwplannen in kaart brengt. Tijd speelt hier geen rol, u komt net zo vaak bij de aannemer totdat u uw wensen op papier heeft. Lex Wonen bekijkt vooraf uw hypotheekmogelijkheden. Is een huis bouwen met ouders haalbaar?