Menu

Huis kopen met 2 personen zelfs onmogelijk

Huis kopen met 2 personen zelfs onmogelijk

Huis kopen met 2 personen zelfs onmogelijk

Dat het onmogelijk is om alleen een woning te kopen wisten we al. Maar zelfs met 2 personen is het sinds 2023 onmogelijk om een huis te kopen.

Waarom kan je met 2 personen geen huis kopen?

Wil je tegenwoordig een woning kopen met 2 personen dan moet het gezamenlijke inkomen minimaal € 90.000.- bedragen. Een eengezinswoning van € 400.000,- tot € 450.000,- moet lukken. In 2022 kon je met een schenking van ouders van € 105.000,- nog ver komen. Sinds 2023 is de maximale schenking ruim € 27.000,-.

Ben je dus samen met 2 personen en verdien je € 3.000,- bruto per persoon dan wordt het lastig.

Een 14 karaats hypotheek voor 4 personen de oplossing

Overweeg eens een om samen met bekenden of familie een hypotheek te nemen met 4 personen. Iedereen moet natuurlijk wel in hetzelfde huis wonen. Met vrienden een huis kopen wordt 1 van de meest aangevraagde hypotheken in 2023.

Hoeveel kunnen wij kopen met 4 personen

Het onmogelijke met 2 personen wordt mogelijk met 4 personen. Stel alle vier hebben een inkomen van € 35.000,- en kopen hun eerste eigen huis?  Een slordige € 700.000,- tot € 750.000,- kan je lenen zodat een huis toch mogelijk wordt. Kijk ook eens op de homepage van Lexwonen naar de specialiteiten.

Wij kunnen samen al geen huis kopen, is er een manier dat het toch mogelijk maakt om een woning te kopen?

Als het met 2 personen onmogelijk is overweeg dan eens onze goeden 4 karaats hypotheek voor 4 personen. Iedereen dient dan wel ook daadwerkelijk daar te wonen en ingeschreven te staan. Hier geld geen uitzondering op. Gaat 1 van de vier de woning verlaten dan zal meestal het huis verkocht moeten worden.

Wij hebben een woning gezien hoe nu verder met de aankoop?

Lees alles in deze blog. Maak een berekening. Wij kunnen zelfs helpen met het bod.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button